Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Cilt durumunuzu öğrenin

Çok çok uzun yıllardır, foto yaşlanma, hormonal yaşlanma ve kronolojik yaşlanma üzerine yapılan araştırmalar sonucunda uzmanlar, aslında pek çok kadının gerçek cilt yaşında olmadığı sonucunda birleştiler... 18-70 yaş arasındaki kadınlar arasında yapılan testler, cildimizde oluşan ince çizgi ve kırışıklıkların farklı nedenlere bağlı olduğunu gösteriyor.

Ciltte kolajen ve elastin eksikliğine ve mimiklerimize bağlı olarak ortaya çıkaran ilk çizgiler, genelde alın bölgesinde başlıyor. 30′lu yaşlardan itibaren tanıştığımız göz altı çizgileri, onu izleyen dudak çevresi kırışıklıkları ve boyun bölgesinde meydana gelen sarkmalar özellikle 50 yaş ve üzerindeki kadınların kabusu olarak hayatımıza giriyor.

Cildi üç farklı bölümde inceleyen uzmanlar, her bölgede meydana gelen çizgi, boşalma ve sarkmalar için farklı yöntemler öneriyorlar. Teknolojinin yoğun olarak kullanıldığı estetik ve plastik cerrahide, daha genç ve gergin bir cilt yaratmak için cildin dolgu, yağ transplantasyonu, dermabrazyon gibi ihtiyaçlarım bilimsel olarak belirleyen detaylı bir analiz yapmak şart.

Dr. Özlem Su, Vichy Uzman Dermatologu

Genetik yapı ve sigara, aşırı alkol tüketimi, yetersiz beslenme, güneş, stres gibi dış sebepler yaşlanmayı oluşturan faktörler. Genetik yapımızı değiştiremeyeceğimize göre eğer erken yaşlanma sürecine girmek istemiyorsak, tüm bu saydığımız dış faktörlerden uzak durmalı ve öncelikle cildimizi güneşin zararlı ışınlarından korumalıyız. Ayrıca bu faktörlerin dışında, mimikler sonucunda ortaya çıkan kasılmalara ve yerçekimine bağlı olarak beliren çizgi ve kırışıklıklarla karakterize mekanik yaşlanma sürecini durdurabiliriz. Yakın zamanda geliştirilen “Adenoxine” aktif maddesi sayesinde, kırışıklıklar gözle görülür bir şekilde azalabiliyor. Özellikle A vimini türevi (retinoidler) ve C vitamini içeren bakım ürünleri kırışıklıkları önlemede son derece etkili. Bunun dışında cilt tipinize uygun bir nemlendirici ürün ve kullandığınız haftalık bakımlarla bu ürünlerin etkisini artırabilirsiniz. Antioksidanlar yaşlanmaya neden olan serbest radikalleri nötralize eden en etkili silahımız. Güçlü antioksidanlar olarak gösterilen vitamin C ve E, yeşil çay, selenyumu yaşantınızdan eksik etmeyin. Gelecekte ise daha genç bir görünüme sahip olmak için peeling, çeşitli dolgu maddeleri, dermabrazyon, lazer ve plastik cerrahi yöntemlerinden kendiniz için en uygun olanı deneyebilirsiniz.

Test

Çok sert olmayan bir ışık altında uyguladığınız bu testin sonucunda, gerçek yaşınızı bulmak için elde ettiğiniz puanın üzerine 20 puan ekleyin.



Göz kapağı kırışıklıkları (+3)
Elastikiyet kaybı (+5)
Göz altı kırışıklıkları (+4)
Kaşlar arasındaki kırışıklıklar (+4)
Gözaltı torbaları (+4)
Kaz ayakları (+4)
Burun çevresi kırışıklıkları (+3)
Kahverengi lekeler (+5)
Dudak çevresi kırışıklıkları (+5)
Dudak üstü kırışıklıkları (+5)
Çene altında sarkma (+4)
Boyun çizgileri (+5)

0 yorum: