Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




en iyi kırışıklık kremi

Cildimde kırışıklıklar ortaya çıktı. Piyasada cilt bakımıyla ilgili pahalı bir sürü ürün mevcut. Hangisini seçmeliyim ve yüzümün yaşlanmasını nasıl engellerim?

Son yılların mucize tedavisi olarak gösterilen kırışıklık kremleri mağaza raflarını doldururken, hepsi aynı sözü veriyor; yılların izlerini yüzünüzden sileriz!.. Fiyatları 50-400 YTL arası değişen, birkaç ay kullanımlık bu kremler gerçekten sonsuza kadar gençlik ve güzellik vaatlerini yerine getiriyor mu? Aslında cevap çok net değil, tabii eğer 22 yaşında falan değilseniz! Bazı kremlerin hafif etkileri olduğu söylenebilir ancak bilinmesi gereken; hiçbirinin cildin tabii yaşlanma sürecini durduramadığı ve kullanımı bırakıldığında olumlu etkilerin ortadan kaybolduğudur. Bu kremlerin faydaları klinik araştırmalarda karşılaştırıldığında çıkan bir sonuç da, olumlu etki ile pahalı fiyatın ilişkisinin olmadığıdır. En pahalı en genç göstermemektedir. Hatta en ucuzlardan bir tanesi tümünden daha etkili bulunmuştur!

SORUMLUSU GÜNEŞ
Yakın zamanda yukarıdakilere yeni ve daha çarpıcı bir tartışma da eklendi. Güneş yağları en az piyasadaki pahalı özel kremler kadar etkili! 2006 yılında yapılan bir araştırmada; yaşları 30-70 arası değişen kadınların yüzlerinin bir yarısında piyasadaki kırışıklık kremleri, diğer yarısında da nemlendiricili güneş yağları kullanılmış. Özel yöntemlerle yapılan ölçümler, teknisyenlerin gözlemleri ve kullanan kadınların izlenimleri sonucunda, özel ve pahalı kremlerle, güneş yağlarının arasında fark olmadığı gösterilmiş. Her gün kullanılan bir güneş kreminin, yeni kırışıklıkları piyasadaki kremlerden daha iyi önlediği söylenmektedir. Zira kırışıklıkların nedeni güneşin ultraviyole ışınlarıdır.

MASRAFSIZ ÖNLEMLER
Gelin bir de masraf yapmadan cildinizi yaşlanmaya karşı korumanın yollarına göz atalım.

* Cildinizi korumaya başlamak için belirli bir yaşı beklemeyin. Yirmili yaşlardan itibaren başlamalısınız.

* Güneş yağları kullanın ve güneş ışınlarından uzak durun. Bütün cilt yaşlanmasının güneşten olduğu kabul ediliyor. Krem sürün, şapka takın, 10.00-14.00 saatleri arası gölgede kalın, plajda şemsiye kullanın ve solaryumdan uzak durun.

* Sigara içmeyin. Sigara içmek; cildin bağ dokusuna zarar verir ve oksijenlenmesini azaltarak iyileşmesini zorlaştırır. Bütün bu etkiler 'sigara içen yüzü'ne neden olur. Sonradan sigarayı bırakmak bile daha az zarar görmenizi sağlar.

* Yeterince uyuyun. İyi bir dinlenme göz artı torbalarınızı azaltacak, strese de iyi gelerek cildin kötü etkilenmesini engelleyecektir.

* Yeterince sıvı alın, kurumayın. Günde en az sekiz bardak su için. Fazla kahve kullanmayın.

* Diyetinize dikkat edin. Beyaz şeker ve fazla alkol almayın. Hızla kilo verip geri almamaya özen gösterin. Kilo değişiklikleri yaşlanmayı hızlandırır ve ciltte sarkmalara neden olur.

* Doğru krem seçimleri için bir cilt hastalıkları uzmanına danışın. Akne ve benzeri sorunlar, menopoz dönemi veya doğum kontrol haplarının neden olabileceği hormon değişiklikleri etkileri için doktorunuzun önerilerini alın.