Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Filiz Akın'dan sağlıklı yaşamın sırları

Filiz Akın'dan sağlıklı yaşamın sırları

Saffet YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)

KANSERİ yenen Türk sinemasının en önemli kadın yıldızlarından Filiz Akın, sağlıklı beslenmenin sırlarını anlattı. Saat 17.00’den sonra hiçbir şey yememeye özen gösterdiğini aktaran Akın, kanser tedavisi sırasında kara üzüm suyundan çok faydalandığını söyledi.

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası'nın Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Martı Myra Tatil Köyü'nde başlayan seminerinde kürsüye çıkan Filiz Akın, katılımcılara sağlıklı yaşamın sırlarını anlattı. Bugüne kadar 110 filmde rol alan sanatçı, insanların tehlikeli olan ‘3 beyaz’ın içinde özellikle şekerden uzak durmasını istedi. Akın, “Sağlıklı bir yaşam için beslenmede ilk önce beyaz et, katı yağ yerine de zeytinyağı tüketilmeli. Maalesef günümüzde daha çabuk ve daha fazla ürün elde edilebilmesi için meyve ve sebzeler hormonlu üretiliyor. Bu da çeşitli rahatsızlıklara neden oluyor. Maddi imkanlar kapsamında organik maddelere yönelinmeli” dedi.

KİLO HERKESİN DERDİ

Kilonun herkesin derdi olduğunu dile getiren Akın, zayıflamak için yapılan rejimin bir yaşam biçimi olması gerektiğini, ancak Türk milletinin alıştığı şeylere dönmek için rejim yapmayı bıraktığını söyledi. Akın sözlerini şöyle sürdürdü:

“3 beyazın içerisinde ben, un ve yağdan korkmuyorum. Asıl korkulması gereken şekerdir. Şeker, alındığı zaman ensülin salgılıyor. Ensülin yağa dönüşecek her şeyi depoluyor. O nedenle şeker en büyük düşman olmalı. Zayıflamakla sağlıklı beslenme birbirinden farklı şeyler. Sağlıklı diye pekmezi, tahinle ve balla karıştırıp yemek şişmanlamaya neden oluyor. Sağlıklı beslenirken kilo almamaya da özen göstermek lazım.”

Akın, saat 17.00'den sonra hiçbir şey yememeye özen gösterdiğini ve bir gün önce yemek konusunda abarttıysa ertesi gün şekerli meyve ve sebzelerden uzak durduğunu belirtti. Kanser tedavisi sırasında kara üzüm suyu içtiğini de söyleyen Akın, krem olarak ise nemlendirici özelliği olan kremleri tercih ettiğini söyledi.

2004 yılında Nazofarenk kanseri nedeni ile Amerika'da tedavi olurken, sevenlerinin kendisine çok yardımcı olduğunu dile getirirken gözleri dolan Akın, “Ben hastanede yatarken, beni seven binlerce insanın bana dua etmesi Amerika'daki tedavi merkezine kadar ulaştı. Buna eşim Sönmez Köksal da şahit oldu” dedi.

‘YARATIK GİBİ OLUYORLAR’

İzleyenlerin sorularını da yanıtlayan Filiz Akın, bazı kadınların botoksu abartıp ‘yaratık gibi’ ortalıkta dolaştığını söyledi. Kadınların dudaklarının su toplamış gibi, yanaklarının ise pinpon topu gibi olduğunu anlatan Filiz Akın, bir soru üzerine de evliliğin zorluğuna değinip, “Ancak ben Sönmez'le olan berberliğimde hiç sıkılmıyorum. Sürekli konuşuyoruz. Anlaşamadığımız şeyler de oluyor. Mühim olan kullanılan üslup. Benim eşim başıma gelen en güzel şey” diye konuştu.

Filiz Akın konuşmasının ardından ‘Güzellik, Zayıflama ve Genç Kalma Üzerine’ adlı kitabını katılımcılar için imzaladı. Tendonlarında kopma olduğu için orta parmağı sarılı olan Akın, imza sırasında zor anlar yaşadı.