Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Tarak mı fırça mı

Fırça ve tarakların minik dişlerinin saçlarımızın sağlığı üzerinde önemli bir rolü var. Ne zaman tarak, ne zaman fırça kullanmamız gerektiğini bilmek ve doğru seçimi yapmak, çok daha güzel, parlak saçlara kavuşmamızı sağlayabilir. Tarak ya da fırçanızı nasıl seçersiniz? Sizin için sevdiğiniz bir renkte olması mı yoksa bütçenize uygun olması mı daha önemli? Cevabınızı bilemiyoruz ancak doğru bir seçimin saç sağlığımız üzerinde önemli bir role sahip olduğu da bir gerçek. Yanlış yapılan seçimler saçları kırıyor, mat ve sağlıksız bir görünümesahip olmalarına neden oluyor. Hatta bu bilinçsiz tercih saçların uzamasını bile yavaşlatabiliyor. Peki ne zaman tarak, ne zaman fırça kullanmalı? Tarak ya da fırça seçerken nelere dikkat etmeli,


KARIŞMAYAN SAÇLARA TARAK

Çok eski zamanlarda, fildişi ya da balina kemiğinden yapılan taraklar oldukça pahalı ve kıymetli eşyalardı. Neyse ki bugün karışmayan, düğümlenmeyen saçlara sahip olmak için gereken taraklar o kadar da lüks değil. Fildişi ya da balina kemiği olmasa oldukça kaliteli olanları mevcut. Tavsiyemiz, plastik yerine metal ya da ahşap olan tipte tarakları tercih etmeniz. Böylece saçlarınızın elektriklenmesini ve kabarmasını önleyebilirsiniz. Saçlarınız ıslakken, banyodan sonra tarak kullanmanız en ideali.

Tarak seçerken
Eğer saçlarınız kısa ya da orta uzunluktaysa, yaklaşık 25 santimetre boyunda, klasik bir tarak işinizi görecektir. Eğer uzun saçlara sahipseniz tarağınızın dişlerinin klasik bir tarağa göre daha aralıklı ve seyrek olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.
Tavsiyemiz: Tarağınızı ayda 1 kez her zaman kullandığınız şampuanınızla yıkamayı ihmal etmeyin. Eğer yağlı saçlara sahipseniz bu zaman daha da kısalabilir.



SAĞLIKLI UZAYAN SAÇLARA FIRÇA
Kadınlar bu küçücük eşyanın ne kadar gerekli ve vazgeçilmez olduğunu çok daha iyi bilirler. Sadece sabah kalktıktan sonra mı? Hayır, tüm gün boyunca... Elektriklenen, karışan ve şekli bozulan saçlara eski formunu vermek için birkaç fırça darbesi yeterli olabilir. Saç fırçalamayla ilgili, belki bilmediğiniz ilginç bir gerçek de yorgunluğu giderdiği. Bunun nedeni baştaki kan dolaşımın hızlandırması ve masaj görevi görmesi. Saçlarınızı yıkamadan önce iyice fırçalayarak en iyi sonucu alabilirsiniz.

Fırça seçerken
Gür ve uzun saçlar için çok büyük, geniş fırçalar ideal. Bu fırçaların tellerinin de uzun olması saçların içine işlemesi için gerekli. Daha ince telli ve kısa saçlar için çok büyük formda olmayan fırçalar tercih edilebilir. Bu tip saçları olanların fırça seçerken dikkat etmesi gereken; fırçanın tel uçlarının, kafa derisini tahriş etmeyecek şekilde yuvarlanmış olması. Fırça seçerken natürel malzemeden yapılmış, doğal kıllara sahip olanları da tercih edebilirsiniz. Bu tip fırçalar biraz pahalı oluyor ancak saçları asla yıpratmıyor.
Tavsiyemiz: Saç fırçanızı, haftada bir kez üzerinde kalan tüm saçlardan arınacak şekilde temizleyin ve şampuanlı suyun içinde yaklaşık 10 dakika temizlenmeye bırakın ardından iyice çalkalayın. Ters çevirerek kurumaya bırakın.