Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Kıyafete Göre Nasıl Makyaj Yapılır ?

Makyaja başlamadan önce cildimizin temiz olmasına özen gösterelim. Cildimizi temizlediğimiz zaman aklımıza hemen yağlı kremler gelmesin. Aksine bunlardan daima uzak durmaya özen gösterelim.

Su bazlı nemlendirci kullanırsak cildimizdeki film tabakasını daha uzun ömürlü olmasını sağlarız.

Eğer göz altlarımızda yorgunluk veya genetik karartı yoksa kesinlikle örtücü ve kapalı malzeme kullanmamaya özen gösterelim. Kullanacağımız baz yanlı fondodeten cildimizin nemine göre olması gerekir.

Yani kuru ciltler için ve yağlı ciltler için ikiye ayırdığımız malzeme. Sayın okurlarım, zemini kullanırken mümkün mertebe yumuşak bir sünger ile dağıtmaya çalışın. Bu şekilde yapacağımız makyaj daha kullanışlı ve daha muntazam olacaktır.

Zemini hazıladıktan sonra;

a) Transparan pudramız ile zemini fikse edelim ve ardından bol rimel sürelim. Aynaya baktığımız zaman tenimizin ve gözümüzün öne çıktığını göreceksiniz.
Eğer kıyafetimize göre renk kullanmak istiyorsak kullanacağımız farı göz kapak bölgemize dolduralım. Kullanığımız rengin en sert rengini seçerek dış bölgelerden içe doğru rengi serpeleyelim.

Bu durumda göz daha iri ve daha canlı görülecektir.

Göz altını kalemle değil far ile beslemeye özen gösterelim.

b) Bir kat daha rimeli sert bir şekilde kullanırsak gözümüz daha canlı ve daha önde gözükecektir.

c) Dudak yapısına gelince,dudak çerçevemizi kullanacağımız rujun bir üst rengine sahip kalemle seçerek dudak yapımızı belirleyelim. Dudağımızı boyayacağımız renk, kalem ile çizilen hatlar ile birleştiği zaman dudakları daha etli gösterip daha çekici kılacaktır.Yanaklarımıza gelince köşeleri bullamak için allığımızı dıştan içe doğru ellimizin ağırlığı ile yanak bölgemize yerleştirelim