Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




saç boyamak ve saçlar

Saç boyamak tüm kadınların tutkusu.İster boyamak ister kına yakmak.Senelerden beri süre gelir.Fakat dikkatli olmakda fayda vardır.

Kimyasal boyalar mı yoksa doğal boyalar mı.... Saç rengini değiştirmek beyazları gizlemek için... En uygun saç boyası hangisidir....? Nasıl başlamalı nasıl yapmalı.. Saçımıza sağlıklı şekilde yapmak için..İşte bu noktada yazılarımızı okumanız gerekiyor.Haydi bakalım.

Kına her zaman için çok popülerdir ve kullanılır. Kınanın avantajı çivit, papatya gibi diğer doğal boyalar gibi saç sağlığına zararı olmamasıdır. Kına en fazla tanınan doğal saç boyama şeklidir.Her zaman kullanılır.

Hem saç boyamada hem de dövme yapımında kullanılan kına; Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Hindistan’da yetiştirilen bir bitkiden elde edilir. Bu bitkiden elde edilen renkler sarıdan kırmızıya kadar değişirken esmer veya turuncu tonlarından geçer. Bunlar da maun ve kumral yansımalar elde edilmesine neden olur.

Birçok doğal boya kına kullanılarak yapılır. Ancak, bu bitki fazla bir renk seçeneği sunmaz; bu nedenle bazı üreticiler kına ile çivit gibi farklı karışımlar yoluna gider.

Doğal boyalar saç telinin içine nüfuz etmez, beyaz saçı tam olarak kapatamaz. Ancak saça bir ışıltı ve dolgunluk kazandırır. Dolayısıyla saça bakım yapmaları nedeniyle avantajlıdır. Eğer saçınızı boyamak değil de sadece kuvvetlendirmek istiyorsanız nötr kına uygulayın: boya maddelerinden arınmış kına saçınızı boyamaz.

Doğal boyaların özelliği, sentez ile elde edilmiş boyalarınkine oranla çok daha ufak olan molekülleridir. Bu özellik onların saç telinin tümüne ve özellikle saç telini oluşturan kabuğa nüfuz etmelerini sağlar. Böylece direkt boyaların yaptığı gibi saç renginin geneliyle bütünleşirler.

Doğal boyalar şampuanlamayla yok olur. Düzenli olarak kullanılırsa yoğunlukları artar; çünkü saçta halen var olan boyanın üzerine tutunurlar. Böylece doğal boyalar, saçın genel bütünlüğünü bozmadan saç renginin sabit tutulabilmesi açısından faydalıdır zararsızdırlar.

Kimyasal boyalara oranla daha uzun bir bekleme süresiyle uygulanmalıdırlar. Bu süre genellikle bir saat olmasına rağmen herşey saçınızın doğal rengi ve kalitesine bağlı olarak dikkatle uygulanmalıdır. Örneğin açık renk saçta “havuç turuncusu” gibi bir sonuç istenmiyorsa, uygulama süresi kısa tutulmalıdır.

Doğal boyayla boyanmış bir saça kimyasal boya uygulandığında, kutuda belirtilen süreden daha uzun bir uygulama süresine ihtiyaç vardır. Kimyasal bazlı boyanın kuvvetlenen saça nüfuz etmesi ve bunu aşması daha uzun süre tutar. Beklenen neticeyi almak bazen birkaç denemeyle mümkündür.Bu yüzden dikkat etmek gereklidir.

Dogal cilt için caylar

Çaylar doğal güzellik ürünleridir.Malumunuz Tansu Çiller'de kuşburnu çayı içtiğini söylerdi.Bu önemli bir etkendir.

Cilt ile ilgili sorunlarda önemli tedavi yollarının başında kanı temizleyen çayların kullanımı geliyor. Civan perçemi, portakal ve limon kabuğuyla çayırkarabaş otu çayı genellikle kanı arındırıcı özelliklere sahip. Şehtare ve altın otlarından yapılan çaylar ise sadece kanı temizlemekle kalmıyor, aynı zamanda karaciğeri de dinlendiriyor. Aynı amaçla ardıç meyvesi, ada çayı, ebegümeci ve karahindiba çayları da tüketilebiliyor.

Soluk bir cilde çare olarak anason, rezene ve lavanta karışımı çayların tüketilmesi gerekir.. Bu karışım aynı zamanda sakinleştirici ve mide problemlerini yatıştırıcı etkilere sahiptir.. Cildin soluk olmasının nedeni yorgunluk veya dolaşım bozukluğuysa papatya ve biberiye çayları da tercih edilebiliyor.
Dikkat edilmesi ve önemli olan nokta, çaylar tüketilirken kişinin metabolizmasını tanıması yani bilinçli olmasıdır. Örneğin, kuşburnunda yüksek miktarda potasyum vardır; dolayısıyla potasyum dengelerini bozabileceğinden böbrek hastalarının bu çayı tüketmemeleri gerekir. Aynı şekilde, kolitten yakınanların aşırı gaz oluşumuna neden olan sinameki ve funda yaprağını tüketmemelerinde yarar vardır. Şifalı bitkilerle ilgili bu tür olumsuzluklar çok ciddi sonuçlar doğurmasa da, beden metabolizmasının tanınması için bir kere olsun bir uzmandan yardım alınması en doğrusur ve ihmal etmemelisiniz.

30-45 Yas arasi cilt bakimi

Daha önce size yaşlara göre cilt bakımının önemini yazmıştık.Şimdi sıra orta yaş cilt bakımında.Çünkü cilt bu yaşlarda farklıdır.daha çok özen göstermek ve önem taşır.bu yüzden size verecegimiz uyarıları dikkate alın.göz ardı etmeyiniz.İşte size kolay yollar.

cildi temizlemek:

Her sabah: Yüzünüzü yatıştırıcı ve nemlendirici bir losyonla temizleyiniz vede alkollü olan losyonlardan kaçının.
Her akşam: Yüzünüzü ve boynunuzu temizleyici bir krem ile yıkayınız daha sonrasında ise ılık suyla durulayın ve yüzünüze bastırmadan hafifçe kurulayınız.

Göz çevrenizi bir göz makyajı temizleyicisi ile temizleyi unutmayın.

Cildi Nemlendirme ve Korumak.

Her sabah: Cildinizi beslemek; hava kirliliği, rüzgar ve güneşten korumak için koruma faktörlü bir nemlendirici kullanın.
Eğer fondöten veya pudra kullanacaksanız, nemlendiriciden sonra bir makyaj altı sürün, daha sonra makyajınıza geçin.
Göz çevrenizi bir göz çevresi kremi ile nemlendirin. ihmal etmeyin.
Yenilemek:

Her akşam: Bir anti-âge yani yaşlanmayı önleyici ürün kullanın. Bu ürünler, A, C, E vitaminleri ve hafif dozda AHA (meyve asitleri) içeren, cildi yenileyici ve besleyici bakımlardır. Erken yaşlanmaya karşı cildi güçlendirir ve korurlar. Ürünü gece yatmadan önce sürün çünkü cilt geceleri kendini daha iyi yeniler.
Yılda 2 kez (yaz ve kış sonlarında) canlandırıcı bir serum kürü uygulayın. Bu sayede cildiniz daha diri ve canlı olacaktır.
Hatırlatma ve uyarı)
Güzel bir cilde sahip olmak için her şeyden önce sağlıklı bir yaşam sürmek gerekir:
- Dengeli beslenin.
- Spor yapın.
- Düzenli uyuyun.
- Alkol, kahve, çay ve sigaradan uzak durunuz ve ihmal etmeyiniz.

18-30 yaş arası dogal cilt bakimi

Cilt bakımıda yaşlara göre değişim gösterir.Çünkğ cilt yaşlandıkça bakımıda değişir.Bu sebeblede farklı ciltlere farklı farklı bakımlar gerekmektedir.Sizde bunları uygulamalı ve dikkate almalısınız.Sakın göz ardı etmeyiniz.Yaşa göre cilt bakımı önemli bir husustur.Sizde bu hususlaraa dikkat etmelisiniz.Bunların birincisi genç yaş cilt bakımıdır.Bunu mutlaka ögrenin ve çevrenizdeki arkadaşlarınızada öğretin.Rastgele cilt bakımı yapılmaz.Bunun dönemleri ve yaşa öre ayırmak incelemek gerekir.Bu yüzden önemli açıklamayı vurguluyoruz.Çünkü cildinizi sizin için önemlidir.


cildi temizlemekle başlayınız :

Her sabah: yüzünüzü yatıştırıcı ve nemlendirici bir losyonla temizleyiniz ve alkollü losyonlardan kaçının
Her akşam: Yüzünüzü ve boynunuzu temizleyici bir krem ile yıkayınız v ede daha sonra Ilık suyla durulayın ve yüzünüze bastırmadan hafifçe kurulayınız.

Göz çevrenizi bir göz makyajı temizleyicisi ile temizleyin.

Nemlendirme ve Koruma yöntemleri :

Her sabah: Cildinizi beslemek; hava kirliliği, rüzgar ve güneşten korumak için koruma faktörlü bir nemlendirici kullanın.
Eğer fondöten veya pudra kullanacaksanız, nemlendiriciden sonra bir makyaj altı sürün, daha sonra makyajınıza geçin.
Göz çevrenizi bir göz çevresi kremi ile nemlendirin.
Her akşam: Nemlendiricinizi tekrar uygulayın.

Yenileme
Genç ciltlerde yenileyici bakımlara gerek yoktur.

Hatırlatma ve uyarı :
Güzel bir cilde sahip olmak için her şeyden önce sağlıklı bir yaşam sürmek gerekir:
- Dengeli beslenin.
- Spor yapmayı ıhmal etmeyiniz.
- Düzenli uyuyun ve uyku düzeni oluşturun.cilt için önemlidir.
- Alkol, kahve, çay ve sigaradan oldukça kaçınmalısınız önemlidir.
- Soğuk hava, rüzgar, kireçli su ve korunmasız güneşlenmekten uzak durunuz . bunları uygulamayı sağlayın.kolay gelsin.güzel cilt sizinde hakkınızdır unutmayın.

Cildinize kalkan oluşturun

Cildiniz durmadan kirlenir.Vede yıpranır.Sizde bakım göstermek zorundasınız.Her kadın gibi güzel cilde sahip olmak sizinde hakkınız.Fakat güzellikden önce cildinize kalkan oluşturmaya ne dersiniz.Sizde kendi kendinize başarabilirisiniz emin olun ki.

Hava kirliği, sigara dumanı, şehir hayatı cildinizi etkileyen faktörlerdir. Bunların yanı sıra havaların soğumaya başlaması... Cildinizin her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyacı var. Yıpratıcı etkilerin artmasıyla birlikte, çalışan kadının cildi bakım için sinyal vermeye başlıyor.
Doğal dengesi bozulan cilt, hızlı ve yoğun bir şekilde nemini kaybediyor; kuruyor ve zamanla kırışmaya başlıyor. Son yıllarda yapılan klinik çalışmalar da tüm dünyada cilt hassasiyetinde tırmanış olduğunu gösteriyor. Pek çok çalışan kadın, ciltlerinin çabuk kızardığını, daha stresli olduklarını ve cilt onarımının yavaşladığını gözlemliyor.
Dolayısıyla yaz mevsiminde cildinizi güneşten korumak için nasıl özen gösteriyorsanız, soğuk havalarda da aynı duyarlığı göstermeniz gerekiyor.
Bunun için üretilmiş kozmetik ürünlerini düzenli kullanarak, cildinizi koruyabilirsiniz. Ãœstelik fazla zamana ihtiyacınız da yok; sadece üç dakika yeterli.


Cilt için önce oksijen ve su....

Cildin sağlıklı ve güzel görünmesi, aldığımız oksijen ile orantılı. Eğer oksijeni yeterli miktarda alamıyorsak, rengimiz soluk ve cansız görünür. Dikkat edin, oksijenin bol olduğu yörelerde yanaklar pembe, cilt gergin ve pürüzsüz olur. Oksijensizliğin diğer sonuçları ise, hücre yenilenmesinin aksaması ile cilt incelmesi ve dolayısıyla dış etkenlere karşı daha hassas hale gelmesi.
Sigara içen ve düzenli olarak alkol alan kişilerde de oksijen hücrelere etkili olarak ulaşamaz.

Cildin nemini koruyabilmesi için yeterli miktarda sıvı ve su almamız gerekiyor. Günde yaklaşık 2 litre su içilmelidir. bunu ikibuçuk litre olarakda ayarlayabiliriz.. Bu, cildimizin nem ihtiyacının karşılanması için çok önemli bir faktördür.. Güne mutlaka bir bardak su ile başlayın, organizmayı temizler ve gece meydana gelen su kaybını önler canlandırır.

Sigara içenlerin dikkatine; vücutta suyun dolaşımını sağlayan damarlar, içilen sigara nedeniyle daraldığından, vücudun su ihtiyacı engellenir. Sigarayı bol tüketenler, su içmeyi pek sevmez. Oysa susuz cilt kurumaya mahkumdur.
Cilt tipinizi belirleyin
Cilt tipine göre bakım çok önemli. Bunun için önce cilt tipinizi keşfedin.
Eğer cildinizde öğleden sonra T bölgesinde parlama ve yağlanma görülüyorsa yağlı ve karma bir cilt tipiniz var demektir. Arındırıcı ve yağ dengeleyici ürünler kullanmalısınız.
Eğer cildinizde gerginlik, kuruluk ve kızarıklık söz konusu ise bu, kuru ve hassas cilt tipine sahipsiniz anlamına geliyor. Nemlendirici ve hassasiyet giderici ürünler seçmelisiniz.
Yüz bakımına dikkat!
Aşırı makyaj, akşamları makyajın iyi temizlenmemesi, makyaj malzemelerin cilde uygun olmaması cildi bozar. Cildimizin yüzeyi koruyucu bir örtü ile kaplıdır. pH değeri 5.5 olan bu örtü, cildimizi bakterilerden, mantar enfeksiyonlarından korur. pH, asitlik ve alkaliliği gösteren bilimsel bir ölçüdür. Sabun gibi alkali maddelerle yapılan cilt temizliğinde bu koruyucu örtü bozulur. Ãœrünlerinizin dermo kozmetik olmasına dikkat edin.

Tırnakları unutmayınız

Manikür yaptırmıyorsanız tırnaklarınızı akşamdan 15 dakika ılık zeytinyağı ve limon suyu karışımına batırıp bekletin. Tırnak diplerini kesmeyin itin, sonra da törpüleyin. Ojenizin rengi mutlaka ruj rengine yakın olmalı.
Ellerinize haftada bir kez mutlaka peeling uygulayın. Eller yaşınızın aynasıdır ve estetik yapılması kolay değildir. Çantanızda mutlaka yağsız bir el kremi de bulundurun.


Geç yattıysanız, cildiniz yorgun, ve pürüzlü görünecektir. İlk etapta cildinize soğuk su çarparak kan dolaşımını hızlandırmanız gerekecek. Ardından cilt nemliyken cilt tipinize göre; yağlı cilt ise su bazlı bir peeling'i, kuru ise yağ bazlı peeling'i parmak uçlarınızla yumuşak hareketlerle 1 dakika ovarak yüzünüze uygulayın. Bu, cildi canlandıracağı gibi ölü derilerden de arındıracak, nefes aldıracaktır. Hafatada iki kez uygulayın.

Cildinize her yaşta özen gösterin

Cilt bakımınız her yaşta önemlidir.Sizde ihmal e tmemlisiniz.

Dermatoloji uzmanları cilt hastalıklarının yanısıra hastanın cilt durumuna, yaşına, yaşadığı bölgeye ve yaşam tarzına göre günlük cilt bakımında neler yapması gerektiğini açıklayan, bakım konusunda danışılan kişilerdir.

dermatoloğa gitmeniz gerekir.
işte size yaşlara göre cilt bakımları.

Yirmili yaşlar:
Yirmili yaşlarda cildiniz için yapabileceğiniz en önemli şey geniş spektrumlu (UVA ve UVB) güneşten koruyucu kullanmaktır. Hayatınız boyunca karşılaşacağınız güneş hasarının %80 'i 18 yaş öncesi olmaktadır. Bu alışkanlığın geliştirilmesi sadece güneşe bağlı erken yaşlanma değil, cilt kanserlerine karşı da koruyacaktır. Ergen dönemdeki kadar olmasa da bu yaşlarda çene bölgesinde belirgin olan hormonal akne sorunu için salisilik asit veya kükürtlü ürünler yenilerinin oluşmasının yanında eskileri de temizler.

Eğer sivilce izleri konusunda birşeyler yapılmasını isterseniz, sizin için uygun yöntemin belirlenmesi önemlidir. Aluminyum oksit kristalleri püskürtülerek yapılan mikrodermabrazyon hafif izler için uygulanabilir. Kimyasal peeling yani soyma işlemi de denenebilecek tedavi yöntemlerindendir. Daha derin izler için lazerler ve dolgu maddeleri de uygulanabilir.
Otuzlu yaşlar :
Kronolojik yaşlanma sırasında derinin yağ bezelerinin işlevlerini tam yerine getirmemesi nedeniyle 30'lu yaşlarda cildinizin daha az yağlı, kurumaya eğilimli olduğunu farkedersiniz. Sivilce atakları halen devam etmektedir, bu yüzden daha çok sivilce öncülü komedon yapmayan ürün kullanmanız uygundur. Bu dönemde size uygun irritasyon yapmayan, içeriğinde C ve E vitamini gibi antioksidan bulunan onarıcı ve ileri hasarı engelleyici ürün kullanmanız uygundur.
Kırklı yaşlar :
Kırklı yaşlarda cildin alt tabakalarındaki yapılarda incelme sonucu gençlikte görülen canlı, dolgun, yumuşak cilt kaybolur. Cilt altı yağ dokusununda azalmasıyla cilt daha kırılgan darbelere hassas bir hal alır. Yağ üretimindeki azalma cildinizi daha iyi nemlendirmeniz gereklidir. Göz ve ağız çevresinde kırışıklıklar belli olmaya başlar. Bu dönemde AHA 'lı ürünler kullanarak cildin üst tabakasındaki ölü hücreleri silip alttantaze genç bir cildin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Dermatologların önerdiği vitamin A türevleri de ince çizgi ve kırışıklıkların ve yaşlılık lekelerinin azalmasına yardımcı olacaktır.
İnce çizgi ve kırışıklıkları dert ediyorsanız botulinium toksini uygulamak için uygun bir zamandır.
Ellili yaşlar :
Ellili yaşlara gelindiğinde cilt canlılığını ve tonusunu kaybetmeye başlar. Dermis tabakasındaki fibroblast isimli hücreler kollajen ve elastin ile cilt dolgunluğunu sağlar fakat zaman içinde fonksiyonlarını kaybetmeye başlar ve cilt sıkılığında azalma gözlenir. Düzensiz lekelenme tarzında renk değişiklikleri görülebilir. Dermatoloji kontrolünde şüpheli lekelerin cilt kanseri öncülü olabilen aktinik keratozlardan ayrılması gerekir. Yanaklar ve burunda rozase hastalığının kırmızımsı renk değişikliklerini görebilirsiniz. Dermatoloğunuz lazer tedavisine kadar uzanan seçeneklerden birini önerecektir.
Ağız çevresindeki çizgileri yumuşatmak, dudağa dolgunluk vermek, ağız çevresindeki erken kas kaybına bağlı durumlarda dolgu maddeleri uygulanabilir.
Bu dönemde güneş ışığına bağlı hasarın derecesine bağlı yüzeyel ve derin kimyasal peeling işlemi de uygulanabilir.
Altmışlı yaşlar:
Altmışlı yaşlarda birçok kırışıklık yanında yıpranmış esnekliğini kaybetmiş bir ciltle karşılaşırız. Ciltte bulunan bağışıklık sistemi algılayıcılarında azalma gözlenir. Zamanla serbest radikallerin verdiği hasarı onarma yeteneği kaybolur ve yaşlanma hızlanır. Isı kontrolünün kaybıyla soğuk ve sıcak algılamamız zorlaşır. Bu dönemde önerilebilecek kırışıklık tedavilerinin başında lazer tedavi yaklaşımları gelir. Cerrahi girişimlere nazaran ağrısı ve komlikasyonu daha azdır ancak yara iyileşme süresi uzadığı için iyileşme süresi de uzar.
Yaşınız ne olursa olsun dikkat etmeniz gereken en önemli iki şey güneşten koruyuculu ürün kullanmak ve cildin nemini sağlamak için bol su içmek gereklidir.ihmal etmeyin.

kolay gelsin.

Cildinize faydalı meyve ve doğal ürünler

Güzel bir cilt demek güzel ve dengeli beslenmek demektir.Aslında yiyerekde güzel cilde sahip olabilirsiniz.Hiçde zor değil.Güzel olmak her zaman makyaj ve cilt bakımı değildir.Doğal yöntemleri asla göz ardı etmemelisiniz.Çünkü yiyerekde güzelleşmek mümkündür.Sizde bu önerilere kulak verin ve ihmal etmeyin.

Sizde doğal ürünlerden birkaçını burada belirtiyoruz.dikkatlice okuyunuz.

- Aloe Vera : Aloe Vera, krem ya da jel yapısında olsun yanıklar, iltihaplar ve tahriş için çok faydalıdır. Cildi rahatlatırken aynı zamanda ağırlık yapmadan nem verme özelliği bulunur.. Özellikle yağlı ciltlere tavsiye edilir. Ayrıca, çatlamış deri için de oldukça etkili bir meyvedir..

- Kakao ve Shea Yağı : Kakao ve shea losyon, cilt kremleri, şampuan ve saç kremlerinde yer alan mükemmel nemlendirici içeriklerdir. Saç ve cildinizi ipeksi yumuşaklığa kavuşturur ve yoğun nem kazandırır. Kakao ve shea yağını güneş yanıklarından çatlaklara kadar pek çok şey için kullanabilirsiniz.

- Avokado Yağı : Avokadoyu buzdolabınızda bulundurabilir ya da doğal avokado yağı içeren ürünler temin edebilirsiniz. Avokado yağı, A, D ve E vitamini açısından zengindir. Avokado, diğer doğal ürünlerden çok daha iyi cildinize nüfuz eder. Cilde yumuşaklık kazandırırken ince çizgilere karşı cilt bakımı sağlar.

- Jojoba Yağı : Jojoba yağı, pek çok şampuan ve besleyicide bulunmaktadır. Kendi vücudumuzun sebumunda yer alan vitamin, mineral ve proteinlere benzer vitamin ve proteinler içermektedir. Jojoba yağı, hücre yenilenmesini desteklerken aynı zamanda saçınızı ve cildinizi nemlendirir.

- Üzüm Tohumu : Yağı Üzüm tohumu yağını direk cildinize uygulayabilir ya da vitamin olarak alabilirsiniz. Üzüm tohumu yağı, vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Cilde yumuşaklık kazandırırken nem de sağlar.

- Macadamia Fındık : Yağı Macadamia yağı, özel bir nemlendiricidir. Cilde yoğun nem verir. Macadamia fındık yağı, cildimizin sebumunda önemli bir görevi olan palmitoleic asit içerir. Yaşlandıkça cildimiz bu asidi az üretmeye başlar. Macadamia fındığı haricinde hiçbir bitki bu asidi içermemektedir.

.

- Zeytinyağı : Zeytin yağı, mükemmel bir besleyici nemlendiricidir. Cildinizi ipeksi yumuşaklığa kavuşturur.

- Süt : Dolabınızdaki süt, cildiniz için mükemmel bir üründür. Cildinizi pürüzsüzleştirir. Kuru veya tahriş olmuş cilt için oldukça uygundur.

- Süt Tozu : Pek çok doğal ürün, süt tozu içermektedir. Süt tozu, mükemmel bir arındırıcıdır. Düzenli kullanımda cildiniz pürüzsüzleşir

- Nane Yağı : Nane yağı, mükemmel bir doğal iyileştiricidir. Cildinizi canlandırır ve pürüzsüzlük kazandırır. Aynı zamanda baş ağrıları ve kas ağrılarının giderilmesinde de oldukça etkilidir.

Parlak cilt için kırışıklıklar için maskeler

Güzel cilt herkesin arzusu.Buna ulaşmak için herşey yapılır.işte size birkaç öneri...


maske 1 :Bir adet yumurtanın beyazını çırpın yüzünüzün kırışmaya yüz tutan veya kırışması muhtemel olan yerlerine sürüp kuruyuncaya kadar 20 dakika bekleyiniz bundan sonra cildinizi ılık su ile durulayıp yumurta kokusundan arındırmak için gül suyu ile silin. (uyarı: Yumurta kokusunu cildinizden çıkarmak için sabun ve benzeri temizlik maddeleriyle yıkamayınız. Aksi halde cildiniz kurur.Yapılan maskede işe yaramaz)
Cilt Bakımı:

Bir kasenin içinde bir yumurtanın beyazını ve 20 gram kadar iyi kalite saf zeytinyağını, 10 gram gibi ince şekilde dövülmüş şapı ve 15 gram kadar defne suyunu iyice çırparak krem kıvamına getirine kadar çırpınız.Hazırladığınız bu kremi temiz bir tülbent üzerine yayıp ocak üzerine veya elektrikli ısıtıcıya uzaktan tutarak ısıtınız. Tülbendin üzerindeki krem hafif katılaşacaktır. Tülbent üzerindeki bu kremi ılık haldeyken yüzünüze koyup yirmi dakika bekleyin ve cildinizi ılık su ile yıkayıp gül suyu ile silin.. (Ayda 2 veya 3 kez uygulayın.)

maske 3 Bir tane yumurtanın sarısı ile 1 kahve kaşığı çiğ sütü iyice çırptıktan sonra cildinize yayarak sürün ve yirmi dakika bekletip cildinizi ılık su ile yıkayın. Son olarak gül suyu ile yüzünüzü siliniz.farkı göreceksiniz.

1 fincan kadar havuç suyuna 1 fincan salatalık suyu karıştırarak pamukla yüzünüze sürün ve masaj yapınız. 20 dakika sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın ve temizleyiniz.

Yarım paket pasta mayasının içine, 1 adet yumurtanın sarısını ve 1 kaşık zeytinyağını katıp iyice karıştırdıktan sonra cildinize kalın bir tabaka halinde sürüp 20 dakika kadar bekleyin ve cildinizi ılık su ile yıkayıp gül suyu ile siliniz.kolay gelsin hanımlar...

Güzel Bir Cilt Için Maske


Cilt maskeleri herkesin yaptığı kadınların vazgeçemediği bir unsurdur.Bizde size cildiniz için gerekli maskeleri burada paylaşıyoruz.Yüzünüzün ve cildinizin durumuna göre seçin ve özen gösterin.

Yüz için nemlendirici maske tarifi :

Malzemelerimiz ise basit Yumurta sarısı vede süt
Hazırlanışı biçimi : orta boy kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırınız. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek on beş dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Daha sonra, sırasıyla, ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayınız
İşte kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin için birebirdir. İçinde var olan yumurta sarısı cildinizi beslerken, süt nemlendirecek, yumuşaklık verecek ve sıkılaştıracak.
Bu maskeyi haftada bir kez uygulamak yeterli olacaktır.

Siyah noktalara son

Malzemelerimiz ise limon suyu ve de yoğurt..
Hazırlanış biçimi : Bir kase yoğurda bir limonun susürün vede on beş dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın.

Bu maske ile Limon suyu cildi dezenfekte edecektir ve sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler.
Ne zaman kullanmalı: Bu maske haftada bir kez uygulanabilir.

Sivilceler için ise karnı bahar
Malzemeler: Karnı bahar + Zeytinyağı
Hazırlanışı: Sekiz adet karnı bahar yaprağını iki kaşık zeytinyağı ile beraber mikserden geçirin. Karışımı, problemli bölgeler üzerinde daha yoğun olacak şekilde yüzünüze yayın, on dakika bekleyin ve yüzünü ılık suyla temizleyin.
Ne işe yarıyor: Karnı bahar yapraklarının temizleyici fonksiyonu vardır.
Ne zaman kullanılmalı: Haftada bir yada iki kez.

* Kırışıklara karşı maske
Malzemeler: Kaymak + Elma
Hazırlanışı: Bu maskeyi hazırlamak için soyulmuş bir elma ve üç kaşık kaymağı mikserle bir kaç dakika karıştırmanız yeterli. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin.
Ne işe yarıyor: Kaymak cildi yumuşatır, nemlendirir ve cilde elastikiyet kazandırır. Kırışıklara karşı da etkilidir. Elma ise cildin diri kalması için önemli etken.
Ne zaman kullanmalı: Haftada bir kez.

Yağlı ciltler için maske
Malzemeler: Bal + süt + limon suyu
Hazırlanışı: Bir fincan içinde bir kaşık balı, bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza yayın ve hafifçe kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sünger yardımıyla silerek temizleyin.
Ne işe yarıyor: Bal cildi yumuşatır ve limon suyunda bulunan aktif maddelerin daha iyi emilmesini sağlar. Bu maddeler de cildin yağ salgısını dengeler, fazla yağ salgısı sonucu oluşabilecek sivilceleri önler.
Ne zaman kullanılmalı: İhtiyaca göre 15 günde bir tekrarlayın.kolay gelsin.