Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Güzel olayım derken şaşırmayın

Her kadın güzel olmak ister.Fakat bunları doğru ve etkili yapmak sizi güzel gösterecektir.Birkaç maddeyle bunları özetlemek gerekir.İşte size tavsiyeler.

kırk yaşını geçtiyseniz kırmızı ojeden uzak durmalısınız.Daha yaşlı gösterir.

• Ruj renginden farklı tonlarda dudak kalemi sürmekten vazgeçimelisiniz.Ruju temizledikden sonraki renk hoş durmayacaktır.

• Çok genç yaşta kırışıklıklarla uğraşmayın.sağlıklı beslenmeye özen gösterin

• Daha hafif koku seçin ve sürünün.

• Hiçbir zaman da ucuz postij kullanmayın.

• Ten renginizle uyuşan saç boyası seçmelisiniz..

• Far sürmeden önce iyice öğrenin.

• Numaralı gözlük kullanıyorsanız yüzünüze ve tüz tipinize uygun olmasına dikkat edin.

Uzun tırnaklarda canlı ojelerde gösterişsiz duracaktır dikkat edin.Bunları kulak arkası etmeyin

Saç sağlıgı için beslenme

saçlarınız yediğiniz besinlerle orantılı olarak gelişir ve canlanır.İnsan vücududa buna bağşı gelişir.
Saçınzı sağlıklı yapan bir takım vitaminler vardır. Bunlar multi-vitamin yani
karma olarak alınabileceği gibi tek tek de alınır.
Kükürtlü amino asit, çinko ve B6 vitamini saç için en gerekli olan üçlüdür.
Kükürtlü amino asit, saç keratininin temel bileşenidir. Çinko, bu asitlerin
sentezini gerçekleştirmek için; B6 vitamini ise diğer ikisinin etkisini artırmak
için gereklidir.
Peki neler yemeli? Eğer ki saçınız yağlıysa ve bu yağı dengelemek için B8 vitamini, kuru ise beslemek için yağ asitleri ve E vitamini almak doğrudur.
Saç sağlığı için altın bir kural da doğru beslenmektir. İlkbaharda daha bol
meyve ve sebze yemeye özen gösteriniz. Balık ve beyaz eti, şarküteri ürünlerine ve
kırmızı ete tercih edin. Hem vücut hem de saç sağlığınızın daha iyiye gittiğini
göreceksiniz. Yedikleriniz ve saç sağlığınız doğru orantılıdır.Yediğiniz besinlere göre saçlarınızda sağlık kazanacaktır.unutmayın ve buna dikkat edin.

Saç yapısı

İnsan yapısı her zaman gelişme gösterir.Buna saçlarımızda dahildir. Biyolojik olarak ise saç uçları ölüdür vede yaşayan sadece saç dipleri ve kökleridir. Saçların kök kısımları zayıflarsa canlılıkları da azaılır.. Saçın yapısı tırnaklarımızın ana maddesi olan keratinden oluşmuştur. Saçların rengi melanin ismi verilen bir pigmentin oranına göre değişir. Çok miktarda melanin siyah ve kahverengi saçlara, az miktarda melanin ise sarı saçlardır.Bunun yoğunluguna göre değişme göstermektedir.

Cilt için yüz maskeleri

Her zaman kullandıgınız maskeler hakkında biraz bilgi sahibi olmak yararlıdır.Maskeler haftada bir uygulanması gereken yoğun bakım ürünleridir. Her kişi kendi cildine uygun bir maske seçilmeli.. Kil ve toprak elementi taşıyan maskeler, ciltteki engebelikleri ortadan kaldırmak ve cildi iyileştirme amaçlı kullanılır. Jel maskeler genelde nemlendirir, canlandırır ve ışıltı verir. Krem maskeler hem yağ hem de nem desteği sağlar.
Maske kullanmadan önce cildin temizlenmesi maskenin etkinliğini arttırır, böylece fazla yağ ve kir maskenin emilmesini engellemez.
Doğru cilt bakım ürünün seçilmesi yanında, sağlıklı bir cilt için, sağlıklı bir yaşam biçiminin önemi büyüktür. Öncelikle dikkat etmeniz gerekenler şunlardır.

Taze sebze ve meyve vede tam tahıllar tüketilmeli.
Sigarak içmeyin.
Yağ, baharat, alkol ve kafein içeren besinler az miktarda tüketilmelidir
Günde altı ila sekiz bardak su içilmeli.TabiSporda yapılmalıdır.

Akneler ve tedavi

Gelelim aknelere.Herkesin başı dertte olabilir.Tedavinin amacı akne lezyonlarını yok etmek ve yenilerin oluşumunu önlemek.Tedavi şekilleri farklılık gösterebilir.Aknenin çeşidine göre farklı tedavi yöntemleri vardır:

-Sebum üretiminin azaltılması
-Bir tür bakteri olan Paknenin azaltılması
-Cilt hücrelerinin dökülmesinin normale döndürülmesi
-Farklı sebepleri tedavi etmek için bazen iki ya da daha çok akne ürünü kullanılabilir. Ancak bunu yaparken mutlaka dermatoloğa danışılmalıdır ve ihmal edilmemelidir...

Kullanılan tedavi yöntemi ne olursa olsun dermatolog tarafından aksi söylenmedikçe uyulması gereken kurallar vardır ve bunlara uyulması gerekmektedir.

Akneler hiçbir zaman sıkılmamalı ve oynanmamalıdır.. Bunun yapılması aknenin dağılmasına ve cildin diğer bölgelerine yayılmasına neden olacağı için dahada kötü sonuç elde edebilirsiniz.

Yüzünüzün günde en az iki defa saf sabun ve suyla hafifçe temizlenmesi ve iyice kurutulması gerekir. Ovuşturmayla cildinizi tahriş ederek aknenin daha kötü bir hal almasına neden olur.
Akneye neden olmayacak kozmetik ürünler kullanılmalıdır.
Kullanılan akne ürünlerinin cilde işlemesi için gerekli olan zaman unutulmamalıdır. Dermatolog veya eczacıya ürünün nasıl ve ne süreyle kullanılması gerektiği mutlaka öğrenilmelidir..
Bazı akne tedavi ürünleri cildin güneş ışığı ve ultra viyole ışınlarına karşı duyarlılığı artırabilir. Güneşten korunmalı ve tedavi boyunca solaryumlardan uzak durun.

ihmal etmeyin ve dikkat edin bir dermatologun çözemeyeceği akne problemi hemen hemen yoktur.Çaresi için her zaman uzman hekimlere başvurmalısınız.

Botox tedavisi...

Botox tedavisi tamamen yüzeysel bir biçimdedir vede şu şekilde uygulanır.

Hep aynı hareketi yapmak kırışıkların nedenidir ve bunlarda yüzünden kasılmış olan kaslardır. Botoxun görevi ise bu kaslara giden sinir dürtülerini belli bir süre için bloke ederek kası rahatlatır ve netice olarak cildin kendi kendine gerginleşmesine, kırışıkların git gide yok olmasına sebebtir.