Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Vajinismus ve Bilinmeyenler

*Ülkemizde cinsel sorunla başvuran kadınların en büyük grubunu oluşturmaktadır.


*Vajinismus problemi yaşayan çiftler problemi kimseye anlatamazlar bu yüzden uzman yardımı almakta çok geç kalırlar


*Vajinismus problemi yaşayan çiftler bu problemin neden kendi başına geldiğini kendilerine durmadan sorurlar. Oysaki siz nasıl problemi kimse ile paylaşmıyorsanız, etrafınızdaki hiç kimsede -en yakın arkadaşınız bile- bu problemle boğuşuyordur ve size anlatmıyordur.


* Vajinismus problemi yaşayan kadınlar çocuk sahibi olan kadınlara bakarak iç geçirir ve öykünürler. Çocukları var demekki ilişkiye girebiliyorlar neden ben bunu başaramıyorum diye düşünürler. Halbuki Vajinismus çocuk sahibi olmaya engel değildir. Hatta normal doğum da yapabilirler ancak sorun yine de ortadan kalkmaz.


*Kalın kızlık zarının var olduğuna inanırlar. kızlık zarının kalınlığı kadınlar düşündüğü gibi kalın bir etten duvar demek değil açıklığın biraz daha az olması demektir.


*Vajinismus problemi yaşayan kadınların yüzde 80'i ve eşlerinin yüzde 90'ı evliliklerinden yeterince doyum aldıklarını ifade etmektedirler.


*Vajinismus problemi yaşayan kadınlar genelde detaycı ve eğitimli kadınlardır. Bu kişilik yapılarıda problemi körükleyen etmenlerden biridir.


*Vajinismuslu kadınların yüzde 57'si kocalarını bu konuda düşünceli ve kendilerine yardımcı, yüzde 15'i öfkeli ve saldırgan, yüzde 28'i tepkisiz olarak değerlendirmektedir.


*Vajinismuslu kadınlar genellikle giriş dışındaki cinsel aktivitelerden oldukça zevk alırlar ve ön sevişmeyle orgazm olabilirler.


*Vajinismuslu çiftleri bu problemin yalnızca kendilerinde var olan garip bir sorun olduğunu düşünüp hekime başvurmazlar.

*Vajinismus sadece cinsel ilişkiye değil, muayene ve tampon gibi bazı durumlara da müsaade etmez.


*Hemen bütün yaş grubundaki kadınları etkileyebilir.


*Görülme sıklığı her 100 kadından ikisinde bu duruma rastlanıldığıdır.


*Vajinismusda yeterli istek veya ıslaklığın sağlanamaması söz konusu değildir.


*Vajinismuslu hastalar ailelerden gelen "neden hala çocuk yapmıyorsunuz?" şeklindeki eleştiriler ile boğuşmaktan sıkıldıkları için bir doktora baş vururlar.


*Bazen vajinismus bir koruma davranışı olarak ortaya çıkabilir. Daha önceki deneyimlerinde incitilmiş kadınlarda, cinsel ilişkiden kaçmak amacı ile vajina kaslarının kasılması ortaya çıkabilir.