Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Lazer epilasyon

Lazer kabaca tek dalga boyunda yoğunlaştırılmış ışın demeti demektir. Belirli dalga boylarındaki lazer ışınları koyu renkli maddeler tarafından tutulmak suretiyle enerjilerini bu maddelere aktararak ısı enerjisine dönüşürler.Bu özellikten yararlanarak lazer ışığı tıpta 40 yıldır çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Lazer epilasyonda prensip, kıl folikülünde yerleşmiş bulunan melanin adı verilen renk maddesinin lazer ışığı tarafından tutularak ısıya dönüşmesini sağlamak daha sonra da ortaya çıkan bu ısı enerjisi ile kıl folikülünü tahrip etmektir. (Bu sırada ortaya çıkan ısı kıl kökü hücresini tahrip eder. Tüylerdeki melanin cilttekine göre daha konsantredir. Bu da cildin zarar görmesini önler. )

Lazer Epilasyonun Avantajları Hastaların çoğunda kalıcı veya uzun dönemli epilasyon sağlar
- Tekniğine uygun yapılırsa güvenilir bir yöntemdir
- Bacak, sırt gibi geniş alanlarda uygulama olanağı sağlar
- Göreceli olarak daha az ağrılı bir yöntemdir,hastaların çoğu tedaviye rahatlıkla uyum sağlar
- Tekrar büyüme olsa bile oluşacak tüyler zayıf açık renkli kozmetik önemi zayıf tüyler şeklindedir
- Hızlı bir yöntemdir 4-5 saatte vucuttaki tüm tüyler temizlenebilir
- Cilt üzerine toksik yada allerjik bir yan etkisi yoktur,cildi tahriş etmez, kalıcı yara izi bırakmaz,kanserojen olduğunu gösteren herhangi bir kanıt yoktur .
- Batık kılların ve kıl dönmelerinin en öenemli tedavi yöntemidir.
- Cilt enfeksiyonu ve bulaşıcı hastalık riski yoktur.

Lazer Epilasyonun Dezavantaj ve Yan Etkileri - Klinik yanıt her hastada aynı şekilde olmadığından görüşme yapılarak kıl yapısı değerlendirilmeden kesin bir başarı oranı verilememektedir
- Nüks oranları tam olarak bilinmemektedir, her hastada farklı nüks oranı söz konusudur.Tedaviye en iyi yanıt acık renkli ten,koyu renkli kıl profiline sahip kişilerde gerçekleşmekle birlikte nüks oranı hakkında önceden tahmin yapmak imkansızdır.
- Beyaz-gri,kızıl ve sarı renk kıllara genellikle etkinlik göstermez
- Bronzlaşmıs ciltlere lazer epilasyon yapılamaz, rengin açılmasını beklemek gereklidir.
- Tekniğine uygun ve işin uzmanı olmayan kişilerce yapılan lazer epilasyon tedavileri sırasında yanık, yara, deride renk değişiklikleri görülebilir. Bunların çoğu geçici yan etkiler olmakla birlikte kalıcı ve tıbbı tedavi gerektirecek kadar ciddi de olabilir.
- Gözlere zararlıdır, özel koruyucu gözlük takılması zorunludur.
- Elde tersine yeterli kanıt olmamasına karşın gebelerde kullanılması önerilmez,
- Herpesli (uçuk hastalığı) bölgelerde, sedef hastalığı olanlarda, prekanseroz cilt lezyonu olanlarda, cilt enfeksiyonlarında lazer epilasyon yapılamaz.
- Lazer epilasyonun seans başına birim maliyeti yüksektir, toplam tedavi maliyeti düşünüldüğünde ise elektroliz epilasyondan daha pahalı değildir.

Kırışık oluşumu ve önleme yolları

Zamanla beraber derinin içinde ve de deri üstü ayrıca da derinin altındaki dokularda çizgilerin oluşmasıyla cildimizde kırışıklıklar oluşur. Yaşımız ilerledikçe bu cizgiler daha da belirginleşir. Yüzümüzde oluşan cizgilere zemin hazırlayan diğer etken ise yüz mimikleridir.(gülmek,kaş çatma) Ayrıca Güneş ışınlarıda cildimizin kurumasına ve kırışmasına neden olur.

ELEKTRİKLENEN SAÇLAR İÇİN MASKE

Malzemeler:Bal ve su.
Bunları bir çorba kaşığı balı bir litre suyla karıştırıp, bunu şampuandan sonra durulama suyunda kullanın. Saçınızı her yıkadığınızda kullanmanız tavsiye edilir.

KIRILAN SAÇLAR İÇİN MASKE

Saçlarınız kırılıyorsa size saç maskesi tarifi

Malzemelermiz ise :
Hindistancevizi yağı
Misket limonu suyu

Bunu haftada iki defa misket limonu suyuyla karıştırdığınız hindistancevizi yağını saçlarınıza sürün.

Saçınız için zeytinyağı maskesi..

Saçlarımız için zeytinyağı maskesi yapıyoruz..

Malzemelerimiz şunlardır.

Beş çorba kaşığı zeytinyağı ve iki adet yumurta birde bone yeterli.

Yapılış
Zeytinyağı ile yumurtaları karıştırın ve saçınıza iyice uygulayın. Daha sonra ise saçlarınızı boneyle ya da streçle örtün. On beş dakika kadar beklettikten sonra iyice durulayın.