Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Çatlakların Tedavisi

Selülit, kilo, yağlanma derken bir başka kabusu gözardı etmeye başladık; çatlaklar. Hızlı kilo alıp verme ve doğum gibi nedenlerle ortaya çıkan çatlak problemi, sadece bacaklarda değil, vücudun çeşitli yerlerinde oluşabiliyor.

Vücutta çatlak oluşmasının nedenlerini şöyle açıklınıyor: "Çatlaklar, hızlı kilo alıp verme, gebelik, kortizon kullanımı, metabolik rahatsızlık gibi nedenlerle oluşabilir. Tedavi için önce sorunun hangi rahatsızlıktan kaynaklandığına bakmak gerekir. Kişi bu durumlardan uzaklaştırıldıktan sonra, hasar tesbiti yapılır. Çatlağın rengi, yüzeyin gerginliği, çatlağın kaç senedir var olduğu tedavinin süresini belirler."

Peeling’e alternatif

Cilt üzerinde oluşan papül, döküntü, kırışık, yaşlanma ve çatlak gibi dış etkenler yüzünden meydana gelen olumsuzlukları düzeltmek için geliştirilen yöntemlerden biri mekanik dermoabrazyon. Dermoabrazyonda uygulanan yöntem ve kullanılan cihazın özellikleri şöyle : "Özellikle çatlak problemi olarak ortaya çıkan bu buluş, ‘kimyasal peeling’e (deri yüzeyindeki ölü hücreleri soyma) alternatif olarak düşünülmüş. Kimyasal peling yaptığımız zaman, çatlaklarda çok yüksek konsantrasyonlara çıkmak gerekiyor. Etkin maddeyi, yani glikolik asit türevlerini yüksek oranda kullandığımız zaman ise hastanın mutlaka korunmasını gerektiren durumlar ortaya çıkıyor. Bunların en başında güneş lekeleri geliyor. Cildin üst tabakasını olduğu gibi kaldırdığımız için travmaya çok müsait bir alan ortaya çıkıyor. İki ucu keskin bir bıçak gibi. Hastayı iyileştirmeye çalışırken diğer yandan travmaya açık bırakıyorsunuz. Mekanik dermoabrazyonda ise aynı etkiyi elde etmenize rağmen hasta yaklaşık bir saat sonra hiçbir şey yapılmamış gibi gününe devam edebiliyor."

Vakum değil püskürtme

Dermoabrazyonla gerçekleşen işlem de yöntemi cazip kılıyor: "Alüminyumoksit kristalleri, alet yardımı ile cilde püskürtülüyor. Eğer bu işlem cilde vakumlanarak yapılsa, ciltte bir takım kızarıklık ve morarmalar olur. Oysa püskürtme yöntemi kullanıldığı zaman bu tür travmalara rastlanmıyor. Alüminyumoksit kristalleri ile sadece cilt zımparalanıyor. Tabii bu yöntem, çok ciddi cilt problemi olmayan, yani bir operasyon gerektirmeyen hastalarda kullanılıyor."
Kaynak:Hekimce.com

Kuru ciltler için havuçlu yüz maskesi

Cildinize bakım yaparak oksijen almasını sağlayabilirsiniz.Bunuda maskeler ile yapmalısınız..

Kuru ciltler için havuçlu yüz maskesinin yapılışı :

Rendelenen havuç, yarım fincan limon suyu, bir fincan nar suyu ile birlikte hafif ateşte on beş dakika karıştırılarak ısıtılır. Sular çekildikten sonra bir fincan ekşimiş süt ilâve edilerek beş dakika daha ateşte tutulup soğutulmaya bırakılır. Soğutulan karışım, krem kıvamına gelinceye kadar mısır unu ilâvesi ile yoğrulduktan sonra tekrar ısıtılarak bir çorba kaşığı bal ilâvesiyle bir süre karıştırılır. Kuru ciltler için besleyici olan havuçlu krem, yüz kısmına maske yapılarak uygulanır. Havuçlu krem maskesi, tatbik edilen yüzeyde asgari bir saat müddetle bırakıldıktan sonra ılık su ile yıkanarak temizlenir.kolay gelsin.

İpeksi Bir Cilt İçin Banyo

Bir avuç dolusu deniz tuzunu içini suyla doldurduğunuz küvete dökün. 1 fincan arı sütünü, 1 litre sıcak sütün içinde seyreltin. Ardından 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ettiğiniz bu karışımı da küvetin içine boşaltın. Deniz tuzu, ölü derinin atılmasına yardımcı olurken, süt de cildinizi derinlemesine temizleyip, nemini korumasına yardımcı oluyor. Ciltte mucize yaratan bir başka besin ise bal. İçeriğindeki vitaminler, mineraller ve enzimler hücrelerin yenilenme sürecini hızlandırıyor ve nemin ciltte depolanmasını sağlıyor. Küvetin içine 500 ml sütle birlikte bir fincan bal eklerseniz, siz de mükemmel bir cilde kavuşabilirsiniz.

Ekstra öneri : Nem maskesini banyo yaparken yüzünüze uygularsanız, çok daha etkili sonuç alabilirsiniz. Çünkü ısı gözenekleri açarak etken maddelerin cilt tarafından kolaylıkla emilmesini sağlıyor. Duş için önerimiz: Duş aldıktan sonra haftada en az 1 ya da iki kez düzenli olarak peeling yapınız.

Bacaklardaki leke izlerinden kurtulmak

Herkes lekelerin gitmesi için çaba sarfeder.Yapmanız gereken ise 1 adet kahve fincanı yulaf ununu, bir limon suyunu, limon suyu kadar eşit miktarda hint yağı ile badem yağını ve bir çorba kaşığı ıslatılmış kili karıştırıyoruz. Koyu olursa bir çorba kaşığı su da ilave ediyoruz. Bacaklarımıza sürdükten sonra 5 dakika sonra ovarak çıkarıyoruz. Bu lekeler bacaktan kir gibi çıkacaktır. Haftada bir gün 30 dakikamızıı bu işleme ayırın farkı görün.