Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




SELÜLİT MASKESİYLE DOĞAL ÇÖZÜM

Selülitlere karşı doğal maske tarifi.

Malzemelerimiz.:

50 gr. kafurun, 300 gr. susam yağı ve 1.5 su bardağı yeşil kil birazda 1 yemek kaşığı bal yeterlidir.

Yapılışı :

Önce kafurun susam yağında eritilir. Yeşil kil ve balıda ilave edilerek koyu bir kıvam şekline getirilir. Bütün vücuda sürülerek uygulanır. Vücuttaki ödemi atmak için streç folyoyla sarılır. 45 dakika sonra duş alınarak temizlenilir. kolay gelsin.

Selülit için doğal maske

Sizde kendi selülit maskenizi kendiniz yapabilirsiniz.İşte size bir formül.

Malzemelerimiz.:

5 adet sıkılmış limonun suyu
1 şişe bebeyağı vede 1 kutu aspirin

Uygulama biçimi .:

Aspirinler ezildikten sonra diğer malzemelerle karıştırılıp iyice çalkalanır. Masaj yaparak cilde uygulanır. Derideki portakal görüntüsünün yok olmasını sağlayacaktır.

Selülit Tedavisi Selülit Maskesi Selülit nasıl giderilir....

Selülitler gerçekten büyük derdiniz.Fakat başetmek ve iyi dengeli beslenmek şart.Selülitin oluşmasını veya artmasını engellemek için dengeli bir biçimde beslenin ve açık havada derin nefesler alarak uzun yürüyüşler yapın. Her evde bulunan kese veya banyo fırçası ile selülitli bölgeleri kıpkırmızı olana kadar ovun. Daha sonra da, susam yağı, portakal yağı, limon yağı, biberiye, kekik, papatya, zambak, avokado gibi yağların karışımından yaptığınız yağ ile cildinize masaj yapın. Hepsini bulamasanız bile en azından susam yağının içine portakal limon biberiye yağları ilave edin.Bu işlemler haftada 2–3 defa uygulanırsa zamanla selülitler azalır ve cildinizdeki doku sıkılaşır. Selülitte önemli olan dolaşımın hızlanmasıdır. Kılcal damarlar iyice kan pompalamaya başlayınca bölgedeki dokular canlanır ve kendini yeniler.Badem, ceviz veya susam yağı ile masaj yapılırsa karın bölgesinde çatlak oluşumu azaltılabilir. Susam yağı ile birlikte buğday yağına ve kayısı yağına A ve E vitamini karıştırıp karın bölgesine her gün masaj yapılırsa büyük fayda sağlar. Buğday ve kayısı yağı hücre yeniler.Kolat gelsin.

Selülit Maskesi


Selülitlere doğal maske ile başetmek mümkündür.İşte size selülit maskesi

Selülit maskesinin uygulanış biçimi :2-3 tatlı kaşığı kadar susam yağına 1 ila 5 tatlı kaşığı kadar toz zencefili karıştırarak koyu bir krem kıvamına getirene kadar iyice karıştırınız.Bundan sonra selülitli bölgelerimize uygulayın.Sonrasında ise streçle hafif sıkı olmayacak biçimde streçleyin.Yarım saat kadar bekleyiniz.Biraz masaj yapın ve çıkartınız.Bu selülit maskesini onbeş günde bir tekrarlayın.

Selülit Maskesi Selülit Tedavisi


Selülit çoğu kadının ortak dertlerinden birisi.Peki bu selülitler için ne yapmak lazım? Selülit için güzel bir selülit maskesi.

Yosunlu ve Çamur Maskesi :
Tüm selülitlere maske biçiminde uygulanır. Cilt için faydalı mineraller ve vitaminler kazandırır. Selülitlerin vede selülitli bölgelerin azalmasını sağlayarak vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasını destekler.

Cildinize Ceviz Yağı

Ceviz yağının nemlendirici etkisi vardır.Cildi bronzlaştırıcı ve cilt lekelerini önleyici özelliği de vardır. Dahilen günde bir çay kaşığı içilirse kolestrolü düşürür. Masaj yağlarında baz yağ olarak kullanılır. Cilt için kullanılır. Kolestrolü düşürür. Ayrıca, müshil amaçlı kullanılabilir.

Kullanım Önerileri : Yıpranmış ciltlerde onarıcı etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Direkt cilde uygulanabilir. Ayrıca, içerdiği doymamış yağ asitleri nedeni ile kalp damar sağlığı üzerinde faydalı bir yağdır. Zararlı kolestrol olarak bilinen LDL'nin kandaki seviyesini düşürdüğü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu amaçla günde 1 çay kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir.

Kil Maskesi Tarifi

İşte size kendiniz hazırlayabiliceğiniz kil maskesi tarifi. Tarifimizde yer alan Biberiye yağı cilde yönelik kan dolaşımının hızlandırılmasına yarar. Lavanta yağı ise cildinizin ferahlamasına yardımcı olur.Şimdi başlayalım

Malzemelerimiz

1 Damla Biberiye Yağı
1 Çorba kaşığı Kil
1 Damla Lavanta Yağı
ve Su

Yapılışı ise
Yağlar kile ilave edildikten sonra karışımın cilt üzerinde kolayca uygulanmasını sağlayacak
kıvamda su ilave edilir. Cilt tipinize göre cildin yağlı bölgelerine sürülür.Maske kuruyana kadar beklendikten sonra ılık su ile yıkayın.

Pürüzsüz ve Kadife Gibi Bir Ten Maskesi

Pürüzsüz ve güzel ten her kadının düşüdür.Buna kavuşmak ise gayet kolay.Yarım avuç lavanta çiçeğini bir avuç civanperçemi ile birlikte bir kabın içine koyarak dövünüz. Elde ettiğiniz posanın içine 1 tane yumurtanın sarısını da katarak iyice yoğurun ve karıştırın. Daha sonra krem kıvamına gelecek kadar badem yağı ilave ederek yoğurmaya devam edin. Elde ettiğiniz bu kremi cam bir kavanoza koyarak 1 gece buzdolabında bekletin. Vücut kreminiz hazır olacaktır.. Ten güzelliğiniz için bu kremden banyodan 1 saat önce vücudunuza masaj yaparak sürün.

Bir avuç papatya, yarım avuç kırlangıç otu yarım saat süreyle tuzlu suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvı bir kaba boşaltılarak dinlendirilir. Dinlendirilen bu sıvıdan banyo suyuna ilave edilerek gün aşırı banyo yapılır.

Yüzde Çıkan Siyah Lekeler

Maske 1 : 2 çorba kaşığı mısır unu veya yulaf unu 1 yumurta akı ile köpükleninceye kadar çırpılır. Yüzdeki siyah lekelere sürülür. Kuruduktan sonra kuru, pamuklu bir bezle silinir. Sonra soğuk su ile yıkanır.Yüze zeytin yağı ile hafif masaj yapılması tavsiye olunur. Yüz masajdan evvel, sabun kullanmadan sıcak su ile yıkanır ve soğuk su ile durulanır. Sonra da zeytin yağı ile yüze hafif masaj yapılır ve 20 dakika bekletildikten sonra tekrar sabun kullanılmadan sıcak su ile yıkanır, soğuk su ile de durulanır. Zeytinyağı dirsek ve tırnaklar içinde yararlıdır. Zeytin yağına taze fesleğen (100 g. fesleğen 1/2 It. zeytin yağı) karıştırılır. Bir hafta bekletilerek yapılırsa çok yararlıdır.

Maske 2 : Salatalık püresi yüze devamlı sürülerek giderilir. Cilt yumuşak ve pürüzsüz olur.

Yüzde Beliren Mantarlar için Maske

Hazırlanışı :Tuzlu su ve kızıl ağaç veya huş ağacı yapraklarının haşlanması ile giderilir.

Sati mantarlarda ise : Atkuyruğu veya büyük kuzukulağı haşlamasıyla kompres yapılarak uygulanır.

Badem Maskesi

Malzemeler ve hazırlanışı : Papatya, ıhlamur çiçeği, lavanta, mürver ağacı çiçeği ve çam filiz uçlarından eşit miktarda karıştırın. Bu karışımdan 2 çorba kaşığı alınıp 150 g. kaynar su içinde haşlanır. Bu haşlamaya (50 grama 1 çorba kaşığı badem içi gelecek şekilde) badem içi ilâve edilip, haşlamaya devam edilir. Sonra haşlanmış terkibe (1 tatlı kaşığı un ve yarım tatlı kaşığı bal ilave edilir. Sıcak vaziyette yüze sürülür. (Sıcaklık dayanılacak gibi olmalıdır.) 30 dakika bekledikten sonra önce sıcak sonra soğuk su ile yıkanmalıdır.Kolay gelsin.

Kırışıklıklar

Zamanla birlikte deri üstü ve altındaki dokularda çizgilerin oluşmasıyla cildimizde kırışıklıklar oluşur. Yaşımız ilerledikçe bu çizgiler daha belirginleşir. Yüzümüzde oluşan cizgilere zemin hazırlayan diğer etken ise yüz mimikleridir.Ayrıca güneş ışınlarıda cildimizin kurumasına ve kırışmasına neden olur.

Kırışıkların oluşumunda etken faktörler ise: Cildimizde oluşması beklenen kırışıkların zamanı ve yogunluğu genetik faktörlere bağlıdır.Bunu belirleyebilmek için ailenizin cilt hikayesi incelenebilirsiniz.

Bacaklardaki Leke İzleri için maske

Leke izleri çoğu kişinin ortak derdi.Şimdi bunu doğal yollarla üstesinden gelelim. Yapılışı : Bir kahve fincanı yulaf unu ile 1 limon suyunu, limon suyu kadar eşit miktarda hint yağı ve badem yağını vede 1 çorba kaşığı ıslatılmış kili karıştırıyoruz. Karışım koyu olursa bir çorba kaşığı su ekleyiniz. Bacaklara sürün ve 5 dakika sonra ovarak çıkarıyoruz. Bu lekeler bacaktan kir gibi çıkacaktır. Haftada bir gün 30 dakikamızıı bu işleme ayırdığımız zaman farkı göreceksiniz.Kolay gelsin.