Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Kepçe Kulak Estetiği

Estetik cerrahi, plastik cerrahinin bir bölümüdür. Estetik cerrahinin doğuşundaki amaç insanların mutsuzluklarını gidermektir.

Bu işi yapabilmek için uzmanlaşmak gerekmektedir. Aksi takdirde, çirkin olan bir şeyi güzelleşmekten ziyade, güzel olan bir şeyi çirkinleştirme olasılığı da var.

Yani ‘İhtisas aldım ben bu ameliyatların hepsini yaparım’ demek doğru değildir. Bizler estetik ameliyat olmak isteyen kişiyi muhakkak tarafsız ve bilimsel bir şekilde değerlendirmeliyiz. Bu yapılmadığı zaman, hem kişi hem ailesi hem de bunu yapan doktor zarar görür.

Örneğin 17 yaşında bir kız çocuğu veya 18 yaşında bir erkek çocuğu burnundan memnun değil ve ameliyatla düzeltmek istiyorsa bizim onlara el uzatmamız lazım.

ÇOCUK BUNALIMA GİRİYOR

Bir bölgesini problem yapan insanın aklında hep o bölge vardır ister istemez. Bunu, o problemi yaşamayan insan anlayamaz.

Kişiye güzellik katmak için biz burada değiliz, kişinin mutluluğu için görev yaptığımıza göre kişinin problemlerine de hürmet göstermeliyiz.

Meme protezinin çok bilinmediği dönemlerde benim plastik cerrahiyle uğraştığımı bilen bir arkadaş, bana bir hasta gönderiyor.

Kız evden çıkmıyor, nişanlayacaklar nişanlanmıyor yani tamamen psikayatrik bir duruma geliyor. Sorunsa memesinin olmaması!

Ben bu kişiye memelerinin protezle normal hale gelebileceğini söylediğim andaki surat ifadesini tahmin edemezsiniz.

Bu operasyondan sonra kız nişanlandı, evlendi ve çocuk sahibi olup elimi öpmeye geldi. Sonradan medya halkı bilinçlendirdi yoksa kimsenin böyle bir şey olduğundan bile haberi yoktu. Şimdi artık çok şey biliniyor.

Erkek çocuklar da memelerinin olmasından şikayet ederek geliyorlar bana. Bunlar tıbbı şeyler ama ne olursa olsun estetik!

Anne baba pek önemsemiyor. Ama çocuk denize gidemiyor, kız arkadaş edinemiyor, arkadaşlarının yanında soyunamıyor, takım sporu yapamıyor ve bunalım içine giriyor.

Bu kişinin ailesini de aydınlatarak yardım etmek zorundasınız.

Op. Dr. Nuri Battal

Fareye benzeyen çocuğu düzelttim

Hülya Avşar: Bazılarında estetik ameliyatı olmak takıntı haline gelmiş. Yani bazılarında yaptıramamak saplantı oluyorsa, bazılarında da yaptırmak saplantı haline dönüşüyor.

Op. Dr. Nuri Battal (Plastik Cerrahi Uzmanı): İşte doktorluk orada başlıyor. Bizler insanlara yardımcı olabilmek için senelerce okuyoruz.

Biz gelen her hastayı ameliyat etmiyoruz. Gelen her hastayı ameliyat ediyor olsak, şu an sizinle konuşacak vakti bile bulamazdık. Seçiyorum, her burnum kötü diyeni ameliyat etmiyorum. Sizin bu ameliyata ihtiyacınız yok gerçekten burnunuz güzel diyerek onları ikna etmeye çalışıyorum.

O insan mutsuz gitse bile ben devreden çıkmış oluyorum. Çünkü ben bir sanatçıyım, ameliyat yapıyorum ve ben o ameliyatı yapacaksam, benim de o ameliyattan sonra mutlu olmam lazım, mutsuz olacaksam o ameliyatı yapmam.

Hülya Avşar: Aslında psikolojik rahatsızlıkları olanlar, estetikle kendilerini bulacaklarını zannediyorlar. Peki kendilerini orada buluyorlar mı?

NB: Ben size iki örnek vereyim: 13 yaşında bir çocuğa estetik ameliyatı yapılır mı? Evet, kepçe kulakları varsa ve bu çocuk mezuniyette kep giymemek için hep sınıfta kalıyorsa bu çocuğa ameliyatı yapmamız gerekir çünkü bu bir gerekliliktir. İkincisi; bir psikiyatri hocamız bana telefon etti, ‘Bir çocuk var, yüzünün fareye benzediğinden şikayetçi ve ben tedavi ediyorum, çok ağır ilaçlar veriyorum’ dedi. Bir göreyim, dedim. Çocuğun tipi hakikaten fareye benziyordu. Buna üçlü bir ameliyat yaptık. Aile karşı çıkıyordu fakat çocuk çok istiyordu. Ameliyatı yaptık ve çocuk şimdi çok mutlu ve kullandığı bütün ilaçları bıraktı.

Böyle olursa bir problem yok. Fakat şimdi hanımlar bunu saç rengi değiştirmek gibi görüyorlar. Güzellik gerçekten insanların hayatlarını doğrudan etkiliyor. İnsanın kendiyle barışık olmasını, kendini iyi hissetmesini sağlıyor. Yani bundaki tek amaç insanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak.