Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Saç Güçlendirici Maske

Özellik:

Yıpranmış saçları onarır ve güçlendirir.

Gerekenler:

- 2 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı rom

Hazırlanışı:

Malzemeleri cam bir kase içinde karıştırın.

Uygulama:


Ayda 1 kez, şampuandan önce, ıslak saça uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra durulayın ve saçınızı şampuanlayın.
sa

Saç Parlatıcı Losyon

Özellik:

Saça parlaklık, hacim ve ipeksi bir görünüm kazandırır.

Gerekenler:

- 1 demet maydanoz

Hazırlanışı:

Maydanozları saplarını koparmadan ayıklayıp yıkayın. 1/2 litre su ısıtıp maydanozları içine atın. 15 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra çay süzgeciyle süzün.

Uygulama:

Ayda 1 kez, şampuan sonrası tüm saçınıza uygulayın. Parmaklarınızla hafif masaj yaparak iyice yedirin. Bir kaç dakika bekleyin ve bol suyla durulayın.

Saç Besleyici Yağ

Özellik:

Kuru saçları besler ve korur; kolay şekil almalarını sağlar.

Gerekenler:

- 50 ml zeytinyağı
- 25 damla biberiye öz yağı

Hazırlanışı:

İki yağı birbirine karıştırın ve elde ettiğiniz karışımı ışık geçirmeyen (boyalı) cam bir şişeye aktarın.

Uygulama:


Köklere fazla yaklaşmadan, saçınızın tamamına sürün. Daha sonra, saçınızı sıcak bir havlu ile çevreleyin. 1 saat beklettikten sonra şampuanlayarak yıkayın.

Ballı Ağda

Özellik:

Cilde ipeksi bir yumuşaklık ve pürüzsüz bir epilasyon sağlar.

Gerekenler:


- 1 kavanoz bal
- 1 limon
- Esnemeyen kumaş bantlar

Hazırlanışı:

Balı bir tencereye boşaltın ve kısık ateşte eritin. Yumuşayınca (sıvılaşmamalı) bir kaç damla limon sıkın. Ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Uygulama:

Temizlemek istediğiniz bölgeye ağdadan bir parça sürün, üzerine kumaş bantı bastırarak yerleştirin ve tüylerin ters yönünde hızla çekin.

Rahatlatıcı Yağ

Özellik:

Stres ve gerginliği alır, rahatlık verir.

Gerekenler:

20 ml buğday tohumu yağı
- 10 damla nane yağı

Hazırlanışı:

Her iki yağı (verilen ölçülerde!) iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı, ışık geçirmeyen, cam bir şişeye (eczanelerden bulabilirsiniz) boşaltın.

Uygulama:

Stresli ve gergin olduğunuz zamanlarda, geceleri uygulayın. Önce sıcak bir duş alın, daha sonra hazırlamış olduğunuz yağı hafif masaj hareketleriyle alın, şakaklar ve ensenize uygulayın.

Vücur Arındıcı Maske

Özellik:

Cildi ölü hücrelerden arındırır, yumuşaklık ve pürüzsüzlük kazandırır.

Gerekenler:

- 1 çorba kaşığı kaya tuzu
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Akıcı kıvamlı bir karışım elde edene dek malzemeleri karıştırın.

Uygulama:

Ayda 1 kez uygulayın. Önce sıcak bir duş alın (çok sıcak olmasın). Banyodayken kurulanıp, hazırladığınız karışımı vücudunuza dairesel hareketlerle ve hafifçe sürterek uygulayın. Dirsek, diz, topuk gibi pürtüklü bölgelerde daha ısrarcı olun. Uygulama sonunda iyice durulanın.

Güneş Sonras Cilt Maskesi

Özellikleri:

Cildi ölü hücrelerden arındırır, yumuşaklık ve pürüzsüzlük kazandırır.

Gerekenler:

- 1 çorba kaşığı kaya tuzu
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Akıcı kıvamlı bir karışım elde edene dek malzemeleri karıştırın.

Uygulama:

Ayda 1 kez uygulayın. Önce sıcak bir duş alın (çok sıcak olmasın). Banyodayken kurulanıp, hazırladığınız karışımı vücudunuza dairesel hareketlerle ve hafifçe sürterek uygulayın. Dirsek, diz, topuk gibi pürtüklü bölgelerde daha ısrarcı olun. Uygulama sonunda iyice durulanın.

Bronzlaştırıcı maske

Gereken malzemelerimiz...

- bir yumurta sarısı
- iki kahve kaşığı yoğurt
- bir kahve kaşığı zeytinyağı
- beş damla havuç öz yağı

Hazırlanış biçimi :

Yumurta sarısını yoğurt ile iyice çırpın. Zeytinyağını vede 5 damla (daha fazla değil!) havuç öz yağını ekleyip tekrar karıştırın.

Uygulama:

Güneşlenmeye çıkmadan yarım saat önce yüz ve boynunuza uygulayın. 20 dakika bekletip ılık suyla yıkayarak çıkarın.

Yüz besleyici maske

Yüz bakımı önemlidir.Şimdi yüz besleyici maskeye geçelim.


Malzemelerimiz şunlardır:

- üç kahve kaşığı çok ince dövülmüş badem
- bir kahve kaşığı badem yağı
- bir kahve kaşığı taze krema
- bir yumurtanın sarısı

Hazırlama:Hepsini bir kapta karıştırnız.

Kullanım şekli ise ayda bir göz çevresi hariç yüzünüze uygulayın ve on beş dakika bekleyin vede ılık suyla temizleyin.

.

Saçlara hacim kazandırın

Saçlarınız hacimsiz mi? Peki neler yapabiliriz? Şimdi bakalım.Saçınızı hacim kazandırıcı şampuanlarla yıkayın. Kremli şampuanlar kullanmayın.Daha sonra hacim verici maske kullanın.
Saçlarınıza havlu ile hafif kabartarak kurulayın ki saçlarınız tel tel ayrılsın ve hacim kazansın.Eğer saç kurutma ile kuruluyor iseniz de saç köklerini ayırararak saçlarınızı kurutunuz.Saç telleriniz inceyse ince telli saçlar için bir serum kullanın.Ayrıca hacim verici köpük de kullanabilirsiniz.

Saçlara hacim kazandırın

Saçlarınız hacimsiz mi? Peki neler yapabiliriz? Şimdi bakalım.Saçınızı hacim kazandırıcı bir şampuan ile yıkayın. Kremli şampuanlardan kaçının.

Şampuandan sonra, hacim verici bir yıkama maskesi uygulayın.

Saçınızı havluyla hafif friksiyonlar yaparak kurulayın. Böylece saçınız tel tel ayrılacak ve kabaracaktır. Kurutma makinesi kullanıyorsanız, parmaklarınızla saç köklerinizi ayırarak kurutun.

Eğer saç telleriniz inceyse ince telli saçlar için hazırlanmış bir serum uygulayın.

Saçınıza şekil verirken hacim artırıcı spray veya köpüklerden yararlanın.

Saç Dökülmesi

Saçlarınızın dökülmesini önlemek için üç ay boyunca bakım yapmanız gerekmektedir.Bakım yapmak beslenmenizle de alakalıdır.Genel olarak B vitamainleri ve çinko almanız gerekmektedir.Saçlarınızı uygun şampuan kullanarak devamlı günlük şekilde yıkayınız.Haftalık olarak nemlendirici maskeler kullanın.Saçlarınızı etkenlere karşı korur ve de besler.



Sabah Cilt Bakımı

Öncelikle sabah kalktığınızda su vede sabunla cildinizi yıkayın ve kurulayın. Daha sonra tonikle temizleyin. Az önce cildinizi sabunla temizlenmemiş gibi pamuk kirlenir. Çünkü sabun ise toniğin ulaşabildiği kadar cildin derinine ulaşıp oradaki kirleri temizlemez. Cildinizi temizledikten sonrasında ise mutlaka cildinize uygun bir nemlendirici krem sürünüz.Fakat cildiniz kuru dahi olsa kreminiz çok yağlı olmamalıdır. Sabah yaptığınız bu basit cilt bakımı cildinizi ve boynunuzu gün boyu dış etkenlerden korur ve cildinize güzellik sağlar.

Cildinizdeki gözenekleri sıkılaştırmak

Herkes gibi sıkı bir cildiniz olmasını istiyorsanız önce gözeneklerinizden başlayalım. Üç yemek yaşığı killi toprakla iki havuç suyunu çırpın ve yüzünüze uygulayın.Bunu bir saat beklettikten sonrasında ise yüzünüzü soğuk suyla yıkayınız.Diğer bir yöntem isede bir litre maden suyu ile bir tutam kadar lavantanın çiçeğini bir tutam ısırganın yaprağıyla bir tutamda kırlangıc otunu iki gün kadar bekletin.Bu suyla yüzünüzü temizleyin daha sonra otuz dakıka bekleyip ılık suyla yıkayınız.

30 LU YAŞLARDA CİLT BAKIMI


30 lu yaşlarda bir takım sorunlar kendinisini göstermektedir.Özellikle de gözün çevresi,alın ve ağızın yanları gibi kırışıklıklar görülebilir.Yaşlanmış olan hücreler dökülmeyerek üst kısımı kapatırlar.Buda pürüzlü bir yüze sebeb olur.

Cildin kıvrımları arasındaki makyajda alerji yapabilir.Cildin hareketli kısımlarında belli izler olur.Böylece güçsüz olan cilt güneştende etkilenir.Güneş ışınlarından korunmak için vitamin takviyesi yapmanız gerekmektedir.Özellike A ve C vitaminleri almalısınız.Güneş koruyucu losyonlarda kullanmayı unutmayın.Nemlendiricide uygulayın.Cilt yapınızı dengeleyici kremler de kullanın.


20 Lİ YAŞLARDA CİLT BAKIMI

Bu genç yaşta cildin yapısı güçlüdür ve gergindir.Fakat yüzde ve yanaklarda sivilceler oluşabilir.Genç olan cildin başlıca sorunu budur.Horman ve sebum salgıları daha tam olarak düzenli değildir.Her ay ölü hücreler dökülür ve doku sağlamdır.Vücuttaki yakılan kolajen yeniden üretilmektedir.

Genelde sivilce,akne,siyah noktaların bulunduğu durumlarda cildinize en uygun sabunu kullanmanız gerekmektedir.En büyük hata ise cilt yağını tamamen alan sabunlar kullanmaktır.Ancak bu durumda sivilceler artar.Yağ ve nem kaybolur.Yanlış davranıştır.Cildinizin gözenekleri tıkanmaması için çok yağlı ürünler kullanmaktan kaçınmalısınız.Bununla birlikte parfümsüz ürünler kullanın ki lekeler oluşmasın.

40 LI YAŞLARDA CİLT BAKIMI

Kırk yaşını geçen ama hala otuz beşinde görünen kadınlar da vardır.Bunları şanslı olarak görmeyin.. Niçin mi? Cildinizin genç görünmesini sağlamak için elinizde bir çok yol vede yöntem var merak etmeyin..Bu yaşlara gelince cildin kolajen üretimi gittikçe azalmaktadır.Üst deri hala güçlü olsa bile alttaki kısımlardaki esneklik azalıcaktır.Bunun ıspatıda yanaklarda görülen çöküntü biçimindeki bozukluklardır.

Bunların nedeni ise hücre yenilenmesinin yavaşlama sürecine girmesidir.Bunları engellemek için devamlı olarak yüz egzersizleri yapmalısınız hanımlar.En kolay yöntem ise sakız çiğnemektir.Diğeriyse tek yüz tarafında uyumamalısınız.Bunlar kırışıklıklara yol açacaktır.Tabiki günlük olarak vitaminlerinizide almayı unutmayın

Parlak Saçlara Sahip Olun


İlk önce saçlarınızda olan kirleri temizlemek için saçınızın kök kısımlarından başlayarak uç kısımlarına doğru fırçayla fırçalayın.Bundan sonra saçınızın tipine göre uygun şampuan ile yıkayın.Bu şekilde saçlarınız temizlenecek vede parlamaya başlayacaktır.Yıkamadan sonra saçlarınızı parmaklarınızla gıcırdayana kadar ılık suyla duruladıkdan sonra soğuk suyla yıkayın.Soğuk su ile saçlarınız canlı olacaktır.Eğer saçlarınızda parlaklık sorunu devam ediyor ise her hafta düzenli bir şekilde parlaklık maskeleri uygulayın.Eğer bunlarlada yetinmiyor iseniz saç parlatıcı spreyler kullanmalısınız.