Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Saç Bakımınız İçin Evde Maske

Saç dökülmeleri genelde genetik sayılır.Onun için önlem almak gerekir. Saç bakımını ihmal etmeyin. Kimyasal şampuanlar saç dökülmelerine neden oluyor. Bu yüzden bebe şampuanları veya bitkisel şampuanları tercih edin. Saçlarınız havasız kalmamalı. Sigara alkol ve bazen katı rejimler de saç dökülmesine sebep olur. Ara sıra saç diplerinize limon suyu ile friksiyon yapmalı ve yavaşça fırçalamalısınız.

MALZEMELERİMİZ ŞUNLARDAN OLUŞMAKTADIR.

1 kahve fincanı susam yağı
2 yemek kaşığı killi su
1 yemek kaşığı bal
½ limon


Uygulama

Malzemeler karıştırılır, saçlar ıslatılır. Hazırlanan maske saçlara yedirilir ve 45 dakika süreyle bekletilir. Sıcak havluyla kompres yapılır beklenir.

Aromatik Cilt Bakımı

Cildimiz çeşitli etkenlerden dolayı zamanla dengesini kaybeder. Cilt bakımı cildin p.H;ını düzenlemek, porların (gözeneklerin) temizlenmesini ve sıkılaşmasını sağlamak da en önemli unsurdur. Cildin nem oranını dengelemek için ve dış etkenlere karşı korumak için tek bir ürün asla yeterli değildir. Komple bir tedavi için en etkili çözümdür.


Cildimiz genel sağlık durumumuzu gösteren bir ayna gibidir. Organizmamız en küçük bir fizyolojik bozuklukta,dengesiz beslenmede,kötü hijyen şartlarında veya stres durumlarında bunu derhal cildimize yansıtır. Dolayısıyla tüm cilt dengemizi etkileyen faktörlere karşı koymak için düzenli cilt bakımı en önemli tedavi biçimidir. Her cilt tipinde zamanla farklı reaksiyonlar görülebilir, (Kuru ciltlerde aşırı kuruma ve pullanma, yağlı ciltlerde akne oluşumu, olgun ciltlerde kırışıklık ve sarkma) gibi problemler oluşabilir.Tüm bu cilt problemlerine karşı önlem veya oluşmuşlara karşı tedavi olarak yapılır. Düzenli olarak yapıldığında koruma, hijyen sağlar sorunsuz ve temiz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

Aromaterapik Cilt Bakımı

Aromaterapik cilt bakımınında bakım tamamen doğal ürünlerden oluşur. Cildinizin üst tabakası suyu,havayı ve yağı geçirmeme özelliğine rağmen aromatik esansları kolaylıkla emer, uzun süreli nemlendirme ve antiseptik sağlar. Yapılan birçok deney aromatik esansların cilt geçirmezliğini sağlayan duvarı kolaylıkla aşıp cilt altına nüfuz edebildiğini ispatlamıştır. Nüfuz kabiliyetini artırmak için aromatik esanslar doğal bir vektör yardımıyla kullanmak gerekmektedir: Bitkisel yağlar(fındık,buğday çimi). Bu beraberlik içeriğindeki vitaminler, minareller veya yağlı asitler sayesinde cildin ideal dengesinin korunmasını veya yeniden kazanılmasına sağlar.



Nasıl yapılır?
Cilt bakımına her zaman cildinize göre seçilmiş bir ''Aromessence''; ile birlikte önce sırt masajı ile başlanır. Rahatlatıcı bir masajın ardından cildinize derinlemesine bir temizlik ve kese bakımı(peeling) uygulanır Temizleme işlemi bitiminde cildinize uygun bir Aromessence ve Fito krem ile 25 dakika yüz masajı yapılır. Bu aromatik masajdan sonra cildinize en uygun maskelerden biri seçilerekk, cildinizin derinlemesine temizlenmesini ve nemlenmesini sağlanır. Bu maskeler 10-15 dakika cildinizde beklerken uzmanımız size rahatlatıcı bir el masajı yapmaktadır. Maskenizin çıkarılmasının ardından cildinize uygun bir nemlendirici krem sürülerek bakımınız sona erer.Bütün bu işlemlerden sonra cildinizin ferahladığını ve yenilendiğini görürsünüz.

Sivilceler

Aknelerle-ergenlik sivilceleri aynı şey sayılır.. İsmi ne olursa olsun, bu sorun bazen can sıkıcı bir hastalık haline dönüşür. Gençlerin tam da özgüvene en çok ihtiyaç duydukları bir dönemde, gururla ben de varım!; demek istedikleri dönüm noktasında, içe kapanmalarına yol açar.Yada yüzde sayısız çukur, leke gibi izler bırakarak, yaşam boyu insanın başına dert olmaktadır.

Geçen hafta gelen hastalardan biri oldukça kötü durumdaydı. Cildi hala yağlıydı ama tamamen susuz kalmıştı. Günde üç kere yüzünü fırçaladığını anlattı. Kullandığı sabunlar da çok sertti. Ayrıca sivilce sıkmakta çok ustalaştığını, kendisi yetmezmiş gibi başkalarında gördüğü sivilceleri patlatmaktan da büyük zevk aldığını anlattı. Zaten bütün bunların kanıtları apaçık görülüyordu! Yüzü tahriş içindeydi. Çukurlar, morluklar, kılcal damar çatlamaları, beyaz ve koyu renkte lekeler, soyulan deriler öte yandan taze aknelerle birlikte, tablo tüm olasılıkları bir araya getirmişti. Morali bu kadar bozuk olmasaydı, fotoğrafını çekip, tipik bir vaka olarak arşivime alacaktım. Ama teklif bile edemedim.

Bu örnekte olduğu gibi, akne problemi yaşayan bazı kişiler kendilerine çok acımasız davranırlar. Yüzlerini günde birkaç kere sabunlayıp fırçalarlar. Sonra ciltleri kurusun diye bol bol güneşlenmekten medet umarlar. Güneş aknenin farklı aşamasındaki her deri zerresini başka bir renge dönüştürür, cildi susuz ve dirençsiz bırakır. Ve her temmuz ayında bütün bunlar denendikten sonra, ağustostan itibaren hastalar soluğu doktorda alırlar!

Halbuki hiç böyle şeylere gerek yok. Akne büyük ölçüde kalıtsal ve hormonal bir sorun olmasına rağmen kesinlikle tedavi edilebilir. En önemlisi akneli cilde baştan itibaren doğru bakım yapmaktır. Bunun en temel kurallarını özetleyecek olursak;

Akneli ciltler normal ciltlerden daha hassastır. Bu nedenle, her şeyden önce aşırı soyucu ve tahriş edici uygulamalardan kaçınmak gerekir.
Cilt temizliği önemlidir ancak abartılmadan yapılmalıdır. Akneli cildin PH dengesi çok kolay bozulur. Bu açıdan sadece PH 5-5 temizleyicilerin ve tercihen alfa hidroksi asitli (AHA) ürünlerin kullanılması gerekir. Jel kıvamındaki temizleyiciler ciltten kolayca arındığı için daha güvenlidir.
Siyah noktaların temizlenmesi yararlı olabilir ama bunu sadece deneyimli uzmanlara yaptırmalısınız.
Akneli cildi fırçalamak, kaşımak, sivilceleri sıkmak veya jiletle traş olmak, yüzde kalıcı izler bırakabilir.
Akneli ciltlerin de neme ihtiyacı vardır. Yağsız nemlendiriciler, böyle ciltleri sakinleştirir ve rahatlatır. Ancak yüz yıkandıktan sonra hemen sürülmez, bir süre beklenir. Yeni yıkanan deri gerildiği için, ihtiyacından fazla nemlendirici emebilir.
Kullanılacak tüm makyaj malzemeleri, traş losyonları ve nemlendiricilerin hafif, yağsız ve hatta ''oil-control'' yani yağ dengesini koruyan cinsten olmasına dikkat edilmelidir.
Akneli cildin bakımını özenle ve şefkatle yapmak gerekir. Akne tedavisi hekimler tarafından yapılmalıdır. Aklınızda olsun, bu işe ne kadar erken başlanırsa, sonucu o kadar başarılı olur. İzler ve çukurlarla baş etmek de mümkündür ama biraz zaman ister. Ne yazık ki, tedavinin en etkili olacağı dönemde aileler akneyi pek ciddiye almazlar. Sivilcelerin gelip geçici bir ergenlik belirtisi olduğunu düşünüp, kendi kendine kaybolmasını beklerler. Tabii geçer ama ne zaman? Bazı insanlarda akne 50 yaşına kadar devam eder. Daha önce atlatanların oranı yüksek olsa bile, geride neler neler kalır, o belli olmaz..

Dolgun saçlarınız olsun

Saçlarınızın kesimi ve de kullandığınız saç bakım ürünleri ve hatta saçınızı kurutma şekliniz bile saçlarınızın dolgun görünüp görünmemesinde etkili rol oynarlar.. Peki dolgun saçlar için ne yapmak gerekmektedir?


Saçı daha iyi gösteren belli saç kesimleri vardır ama önce iyi saçın ne olduğunu anlamak gerekir, çünkü bilinenin aksine iyi saçın ince olması şart değildir. "İyi", bir saç telinin çapına işaret eder. Bu yüzden, çok olan iyi saçlara sahip olabilirsiniz, çünkü bir santimetre kare'de birçok saç teliniz olabilir.

Ayrıca çapı küçük olan ve hatta sayısı da az olan iyi ve ince saçlarınız olabilir. Yaş, diyet, stres, ilaç tedavileri ve diğer etkenler iyi fakat çok saçı inceltebilir ve seyreltebilirler.

Saçın iyi veya hem iyi hem de seyrek olması sizin hangi seçimi tercih etmeniz gerektiğini belirler. Genel kural olarak, saç kısa ise ve tek boyda ise, daha dolgun gözükür.

Bu yüzden, her hangi bir iyi saç için en iyi 5 kesim şunlardır:
Küt kesim - binlerce değişik şekli vardır. Kulak mememesi hizasındaki kısa küt kesim saçı çok sağlıklı ve gerçek sayısından iki kat daha fazla gösterir.

Kat kat kesim - genellikle saç uçları aynı uzunlukta değildir. Omuz hizasında kesildiğinde iyi, seyrek saçlara hem tarz hem güzel bir sekil kazandırır ve bakımı kolaydır.

Düz kesim - aynı uzunlukta kesilir. İnce veya oval yüzler için idealdir.

Kırık kesim - Her hangi kısa bir kesim olabilir. Genç kadınlarda cool bir hava oluşturur. Eğer 45 yaş üzerindeyseniz, çene ve gerdan profilinizde neler değiştirdiğine inanamayacaksınız. Ayrıca kısa ve kırık kesimler dikkati gözlerinizde toplar.

Orta boy kesim - Saçlarınız omuzlarınız hizasında hatta daha uzun olduğunda çok hoş bir şekil alır. Omuzlarınız üzerinde gezinirken, içindeki hafif katlarla hoş bir hacim kazandırır.

Ayrıca;

Saçlarınız omuz hizasında veya daha uzunsa, dilerseniz, özenle kesilmiş katlar saçlarınıza dolgunluk ve boyut kazandırır. Ancak, çok fazla kat yapılırsa, şekil bozulur ve iyi saç ince ve mat görünür.
Saçınızın şekli başınızın boyutlarıyla uyumlu olsun. Kulak arkanıza ulaşabilen kesimleri tercih edin. Bu saçınızı doğal olarak daha çok gösterir.
Eğer uzun görünmesini istiyorsanız, katlı kesimleri tercih edin. İyi saçlarda kısa kesim, biçim kaybetmeye başladığında kötü görünür.

Kaçınılması Gerekenler

Hafif ve kaliteli jöleleri tercih edin, ağır jöleler saçınızı sönük gösterir.
Saçınızın her iki tarafını da 30 cm uzaklıktan spreylemiyorsanız parlatıcı ve silikon spreylerden kaçının.

Hacim Kazandırın
Saçınız düz ve yumuşaksa ne yaparsınız? İşte size her yerde işinize yarayacak birkaç ipucu...

Saçınızın dolgun görünmesi, hacim kazanması için en basit yollardan biri saçınızı kurutmaya başınızın yukarısından başlamanızdır. Çünkü saçlar kökten uca doğru kurur. Bu küçük ev hilesiyle saçınızı kendi kendine kurutmanız için biraz zamana ihtiyacınız vardır. Hacim verici şampuanlarla yıkadıktan sonra saçlarınızı düz tarayın, başınızın üstünde toplayın veya uçlarını yumuşak bir şekilde kıvırın. Saçlarınızı basit bir at kuyruk yapabilirsiniz. Bu saçlarınıza hacim kazandırır ve kısa, ince saçları bile bu şekilde kurutmak zaman alır.

İki adımda kurutun ve şekil verin. Saç kurutma makinesiyle yüksek ısıda kuruttuktan sonra saçınız %80 kuru iken şekillendirici kullanın. Şekil vermeye başlamadan önce saçınızı ne kadar çok kurutursanız, verdiğiniz şekil o kadar kalıcı olur ve dolgun gözükür.

Daha fazla hacim istiyorsanız, başınız dik bir haldeyken, saçlarınız yuvarlak bir fırça ile düz bir şekilde yukarı kaldırın. Bu başınızı eğip yapmanızdan daha iyidir.

Kolayca hacim kazanmasını mı istiyorsunuz? Yılladır saç uzmanları, saçları normalde istediğiniz yönün tersine taramanızı tavsiye etmişleridir. Bu işe yarar çünkü saçları bir yöne kaldırıp kurutursunuz ve daha sonra ters yöne tararsınız. Doğal olarak dik dururlar.

Saçlarınızı tersten kurutmanız saçlarınızı daha dolgun gösterebilir ancak dikkatli olun bazen bu işlem saçlarınızın elektriklenmesine neden olabilir.

Son birkaç öneri...

Kısa saçlar, koyu renklerde daha kalın telli görünür, açık sarı ise daha ince gözükür. Eğer saçınız ince ve açık sarı ise, saçın yüzeyine sürülen parlatıcılar kullanarak, parlaklık ve boyut kazandırabilirsiniz.

Kısa saçlarda daha az ısı kullanmanız ve bu yüzden saç kurutma makinenizin maksimum gücünü kullanmamanız gerektiğini duymuşsunuzdur. İşin aslı, saçlara uzun zaman ısı uygulamanızdır. Bu yüzden saçınızı yüksek ısıda ama kısa sürede kurutun. Düşük ısıda uzun süre saç kurutmayın.

Bütün bunlar size uzun ve zahmetli geliyorsa piyasada bulunan saçlarınıza hacim kazandıran (Blendax gibi) şampuanlar vardır, bunları alabilirsiniz.

Yüksek Hacimli Saçlar İçin Kolay İpuçları
Uzun saçlarla ilgili en büyük sorun, çabuk yıpranmasıdır. Kadınlar uzun ve yumuşak saç isterler ama dolgun ve gösterişli olmasını da isterler. İşte bunu elde etmenin birkaç yolu:

Dolgunlaştırıcı Şampuanlar
Hacim veren şampuanlar saçın her bir teline etki ederler. Saçın her ihtiyacına cevap veren Blendax Dolgunlaştırıcı Şampuan'ını deneyin.

Daha Fazla Hacim
Saçınız kurur kurumaz hemen sönüyorsa, bir sonraki yıkadığınızda, bir sandalyeye oturun ve saçlarınızı dizlerinizin üstüne bırakın. Saçınızı, parmaklarınızı tarak gibi kullanarak tarayın ve kurumaya yakın saç kurutma makinesini kullanın. Saçlarınızı geriye attığınızda, saçlarınızın iki katı hacim kazandığını göreceksiniz.

Köpük Yardımı
Hacim arttırmak için uygun olan şekillendirici ürün köpüktür ve geniş fiyat seçenekleri vardır.

Arkaya Tarama
Saçlarınızı biraz arkaya taramak, kısa sürede hacim kazandırabilir ama saçlarınıza ne kadar yüklendiğinizin farkında olun. Çünkü fazla yüklenirseniz saç telleriniz zarar görebilir.

Çabuk Hacim
Uzun saçlara hacim vermek için, havlu ile kurulayın ve saçlarınızı başınızın üstünde toplayın ve kalın bir lastik ile bağlayın. Saç kurutma makinesi ile kurutun ve daha sonra açın. Bu saçınıza çabucak hacim verecektir.


Güzelliğiniz İçin...
Sürekli makyaj yapan kadınlar için rötuş ipuçları ve diğer güzellik tavsiyeleri...

Harika bir işiniz var ve işiniz gereği bir yerlere gitmeniz gerekiyor. Fakat küçük bir sorun var: makyajınız bozuluyor, rujunuz siliniyor, saçlarınız dağılıyor ve tırnağınız kırılıyor. Bu her çalışan kadının başına her an gelebilir. Ama bu kaderiniz olmamalı.

Dikkatlice yapılmış küçük bir planla en çok yıpranan iş kadınları bile, günün ilk ışıklarından gecenin ilerleyen saatlerine kadar, sakin, hoş ve bakımlı bir görünüşe sahip olabilirler.

Saç Korkunuzu Yenin
Saçınızda hangi modeli tercih ederseniz edin, saçınız görünüşünüzde önemli bir rol oynar. Saç bakımı evde başlar. Ama saçı gün boyu formada tutmanın bir çok yolu vardır.

Çözüm çok basit. İşe sert ve kısa modellerden uzak durarak başlayın. Saçınız uygun durumda ve parlak olsun ama yağlı olmasın. İnsanlar özellikle hacimli saçlara çok dikkat ederler. İncelik isteyen detaylı şekillerden kaçının. Sizin istediğiniz, yumuşak, kadınsı ve hoş bir saç.

Sağlıklı, iyi şekillendirilmiş, yıkanmış ve bakım yapılmış saçlar, gün içinde pek fazla ilgi gerektirmez. Eğer gerekli şekil verilmişse, yapılması gereken pek fazla bir şey yoktur. Düzenli yıkama, formunu ve hacmini korumada yeterli olacaktır.

Makyajınız Size Hizmet Etsin
Güzellik uzmanları, makyajın bakımlı görünmek isteyen kadınlar için bir zorunluluk olduğunu söylüyorlar. Aklınızdan çıkmaması gereken ne zaman yapılması gerektiğini bilmektir. Makyaj tazelemek için özel zamanlar ayırmanıza gerek yok. Çalışma programınızın bir parçası olmalıdır. Yüzünüzü pudralamak, rujunuzu tazelemek sadece birkaç dakika alır ve bunu yaparsanız emin olun ki, gün boyu etrafınıza ışık saçarsınız.

Gün içinde düzenli olarak, makyajınızı kontrol edin, gerektiğinde rujunuzu tazeleyin. Kalıcı bir ruj kullanmıyorsanız bir şeyler yiyip içtiğinizde rujunuzu tazeleyin.

Gülüşünüz Hep Işık Saçsın
Kim olduğunuz ve ne kadar değerli olduğunuz konusunda dişleriniz çok şey anlatır. Güldüğünüzde bunu kendinize güvenerek yapmak istersiniz. Bunu diş fırçası, diş macunu ve diğer ağız bakım ürünleriyle gün boyu yapabilirsiniz.

Günde iki kez fırçalamak dişleriniz ve diş etleriniz için yeterlidir. Ama çalışan kadınlar bu işi özellikle yemekten sonra yapmalıdır. Yemeklerden sonra özellikle diş iplerine kullanarak yapacağınız bakım, dişlerinize inci beyazlığı getirecektir.

Eller Her Zaman İş Başında
Çekici ellerin bakımı da evde başlar. Ama işte de ellerinizi yumuşak ve bakımlı tutmanın birçok yolu vardır.

İşe çantanızda ve çekmecenizde bir el kremi bulundurarak başlayabilirsiniz. Gün boyu ellerinizi yıkayıp kuruladığınızı düşündüğünüzde buna her zaman ihtiyaç olduğu muhakkak. Ellerinizin daima kremli olmasında yarar var.

Oje renginizi seçerken de dikkatli olmasınız. Koyu renkler diğerlerine göre daha fazla bakım gerektirir. Seçtiğiniz rengin kıyafetinizle uyumlu olmasını da ihmal etmeyin.


Cilt güzelliğinizi limonla yapın


Cildiniz için serinletici ve canlandırıcı bir etki yapar

Altı adet limonu, kabukları ile birlikte halka şeklinde dilimleyin. Derin bir kaba soğuk su doldurun ve içine dilimlediğiniz limonları atın. Limonların kabukları yumuşayana kadar en az bir-iki saat bekletin. Süre tamamlandıktan sonra limonları elinizle sıkın ve banyo suyunun içine limonları ve hazırlanan suyu ilave edin. Eğer limonların suda bekletilme süresi sizin için çok uzun ise, o zaman limonların suyunu sıkın ve limonlarla birlikte banyo suyuna katın. Hazırladığınız limon banyosunun içinde 20 dakika kalmanız yeterli olacaktır. Bu özel banyo için kan dolaşımınızı hızlandırırken, iç açıcı limon kokusu da güne dinamik başlamanıza yardımcı olacaktır.

Cilt için limon peelingi

Limonun içerdiği asitler cilde aynı zamanda peeling görevi yapabilir. Dirsek, diz ve tabanlarda oluşan sert derileri size şimdi verecek olduğumuz limon reçetesi ile yumuşatarak, pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz. Bir çorba kaşığı limon suyu ile iki çorba kaşığı balı kısık ateşte hafifçe ısıtın. Ocaktan alındıktan sonra bir süre soğumasını bekleyin. Hazırlanan karışım soğuduktan sonra kuruyan ve çatlayan cildin üstüne sürün. 20 dakika beklettikten sonra peeling yaptığınız bölgeyi su ile temizleyin. Son olarak temizlediğiniz bu bölgeyi limon kabuklarıyla ovalıyın. Bu işlem sonunda derinizin taze görünüşü sizi bile şaşırtacaktır.

Limonlu yüz temizle losyonu

Limon yağlı ciltler için ideal bir temizleyicidir. Çünkü limonun sıkılaştırıcı bir etkisi vardır. Tarifini verdiğimiz yüz losyonu, yüzdeki siyah nokta ve sivilcelere karşı en ideal losyondur. Bunun için 30 ml. limon suyunu 30 gr. bal ve 200 ml. damıtılmış suyla karıştırın ve bu karışımı bir cam şişesinin içine koyun. Hazırladığınız bu losyonu sabahları ve akşamları, bir pamuğa damlatarak yüzünüze sürün. Böylece hem temiz hem de canlı bir cilde sahip olacaksınız. Ancak yüzünüze bu karışı sürdükten sonra en az iki saat güneşe çıkmamaya dikkat edin. Aksi halde yüzünüzde lekeler oluşur.

Limonla değişik yüz maskeleri uygulayın.

Az yağlı yoğurda 5 damla limon suyu katın. Yüzünüzü temizledikten sonra bu maskeyi sürün ve 15 dakika bekleyip yıkayın.
Avokado"nun yarısını püre haline getirin, içine bir çay kaşığı limon suyu katın ve bir yumurta akını iyice çırptıktan sonra ekleyin. Cildiniz kuru ise birkaç damla badem yağı da koyun. Karışımı yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra su ile temizleyin.
100 gr. yulaf ezmesi, 1 limon suyu ve bir yumurta akını karıştırdıktan sonra ortaya çıkan karışımı, maske halinde yüzünüze yayın. 10 dakika bekleyin. Bu maske cildinizi gerginleştirir.

Evde Cilt bakımı

işte size birkaç ev için bakım önerileri :

Kolay temizleyici tonik:
Bir çay bardağı suyun içine iki damla lavanta esansı damlatın ve Bir süre buzdolabında soğutun. Sonrasında ise az bir tutam pamukla yüzünüze sürün. Cildinizdeki canlanmayı hemen farkedeceksiniz.

Manikürünüzü kendiniz yapın :

Tırnaklarınızı ve etlerinizi yumuşatmak için ellerinizi bir süre sabunlu suda bekletin. Yumuşayan etleri, keskin bir makas yardımı ile fazla derine inmeden kesin. Eğer bu işlem filler zor geliyorsa etlerinizi tırnak diplerine bir havlu yardımıyla itin.

Yorgun gözleri rahatlatmak için
İki çay kaşığı küçük doğranmış salatalığı, 1 çay kaşığı süt tozu ile karıştırın. Göz çevrenize ve göz kapağınıza sürün. 10 dakika bekleyip yıkayın. Gözlerinizdeki ağırlığın uçup gittiğini hissedeceksiniz.

Ojenin kolay kuruması için
Yapmanız gereken tek şey, ojeyi sürdükten sonra buzlu suda birkaç dakika bekletmek. Ne kadar çabuk kuruduğuna inanamayacaksınız. Ancak küçük bir ayrıntı var. Bu işlem ojenin tırnağınızdaki ömrünü kısaltır.

Canlı bir yüz için
Yüzünüzün dinlenmiş görünmesini isitiyorsanız, önce sıcak hemen ardından soğuk suyla yıkayın. Bu işlem kan dolaşımını hızlandıracağı gibi kaslarınız da harekete geçirecektir.

Omuz ağrınızı hafifletin
Vücudunuza çok ince tabaka halinde vücut yağı sürün. Ardından sıcak suyla ıslattığınız havluyu tutulan bölgeye koyup duşa girin. Havlu, yağın iyice derinin içine girmesini sağlayacağından teniniz yumuşayacak ve kaslarınız gevşeyecektir.

Gözaltı bakımı için ise :
Gözaltında oluşan keseleri ve renk değişikliklerini, buzlu suya batırılan pamuk parçalarını gözünüzün üzerinde ve çevresinde gezdirerek geçici olarak ortadan kaldırabilirsiniz.

kaynak:sacveciltbakimi.com

Selülit ve bölgesel şekilde incelmek

Dolaşımsal ve de hormonal bozukluklar sonucu bağ dokusunda lokal olarak sıvı toplanır.. Bu hastalığın oluşumunda küçük damar dolaşımı yavaşlar ve damar duvar bütünlüğü bozularak dışarı, doku içine sıvı sızar, burada yağ dokusu su hücreleri arasında birikir. Daha sonra vücudun geliştirdiği savunma reaksiyonu ile bu sıvı, bağ dokusu tarafindan çevrelenir. Zamanla nodüller oluşur. Portakal kabuğu görünümlü cilt
Bu sıvı tutma olayı üst derinin hemen altında bulunan bağ doku liflerinin yuvarlak birikintiler meydana getirmesi ve bu ilmikler arasında yağ birikintisi tutması ile oluşur. Ciltteki bu kalınlaşma, cildin hareketliliğinin azalmasi ve sertleşmesi ile kendini gösterir. Elle dokunulduğunda ciltte pütürlü, sertleşmis ve muntazam olmayan, “portakal kabuğu” şeklinde bir görüntü izlenir. Selülitin zayıf bayanlarda bile görülmesi, bunun genel yağlanmadan farklı bir oluşum olduğunun göstergesidir ve bir güzellik kusuru olarak kabul edilmektedir. Oluşma evreleri şunlardan ibarettir :

1.Dönem: Ayaktayken ve yatarken selülit belirtisi gözlenmez. Cilt sıkıştırıldığında portakal kabuğu görüntüsü izlenir.
2.Dönem: Yatarken herhangi bir portakal kabuğu görüntüsü gözlenmez. Ayakta iken portakal kabuğu görüntüsü oluşur.
3.Dönem: Ayakta ve yatarken ciltte sıkıştırılmasına gerek kalmadan portakal kabuğu görüntüsü olur. Sebepleri
Hormonal nedenler; vücudumuzun salgıladığı hormon miktarları, çeşitli sebepler ile değişebilir ve bu corn hücre aralığında biriken sıvı miktarının artışına sebep olur. Östrojen hormonundaki artışlar selülit oluşumunda en önemli rollerden birini oynar.
Beslenme; sağlıksız beslenme de selülit oluşumunu hızlandırır. Fast matter ve hazır gıdalara dayalı beslenme şekli cilt yapımızı kötü yönde etlkiler. Hayvansal yağlar, tuz ve şeker dokularda su tutulmasını sağlar ve toksik maddelerin atılımını zorlaştırır. Sigara ve alkol kullanımı da doku yenilenmesindeki negatif etkisi ile selülit oluşumuna katkıda bulunur.

Dolaşım bozuklukları; Lenfatik ve kan dolaşımındaki bozukluklar,hücrelerin yeterince oksijen ve besin alımını ve toksik maddelerin atımını yavaşlatır. Selulit oluşumunu engellemek için
Beslenme: Dengeli ve sağlıklı beslenmek şarttır. Kalori ve yağ oranı yüksek gıdalardan uzak durmalı, tuz ve seker tuketimi azaltılmalıdır. Bunun yanında bol sebze ve meyve tuketılmelidir. Zehirli ve atık maddelerin vücuttan atılması için bol su içilmesi gerekmektedir.

Spor: Kan dolaşımını düzenlemek ve durağan olmaktan kaynaklanan deformasyonu gidermek için spor yapılmalıdır. Egzersiz yapılarak vücudun fazla yağlarını yakması sağlanmalıdır.
Duruş ve giyim tarzı: Duruş bozuklukları ve giyim tarzı, dolaşım sisteminin ritmini bozar. Yanlış duruş halinizde sıkışan iç organlar toksik maddeleri atamaz. Yüksek topuklu ayakkabılar ve dar giyisileri tercih etmek dolaşım sistemini etkileyeceğinden selülit oluşumunu hızlandırır.
Selülit tedavisi: Selülit tedavisinde en etkin yöntem masajdır. Çünkü masaj kan ve lenf dolaşımını harekete geçirerek dokuların oksijenlenmesini sağlar. Lenfatik dolaşımın artmasıyla toksik maddeler vücuttan daha kolay atılır. Masajın hem elle hem de cihazlarla uygulama şekli vardır. Elle olan masajlar yüzeysel olur, ancak aletli masajların etkisi derinlemesinedir. Selülit tedavisinde bureau belgeli tek cihaz ise : LPG

LPG Endermolojisi aspirasyon (emme) ve dönme aksiyonlarının birlikte kullanılarak deri ve deri altı dokulara negatif basınç uygulanması prensibine dayanan bir masaj metodu. Dünyanın selülit tedavisinde etkinliği bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış bureau (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) belgeli tek endermoloji cihazı LPG’dir. Endermoloji, esas olarak selüliti tedavi etmekle birlikte uygulanan alanlarda lokal incelmeler de sağlayabilir...

kaynak:sacveciltbakimi.com

Evinizde yapacagınız güzellik önerileri

Selülit için kafein :


Selülit varsa eğer ve başınız dertteyse, selülitli bölgeye limon ya da greyfurt yağıyla masaj yapın veya yaptırın. Ancak ondan daha ilginç bir önerimiz daha var size. Piyasadaki selülit kremlerinin hepsinin içeriğinde kafein olduğunu biliyor muydunuz? Duş yaptığınız sırada, bir fincan ılık, kafeinli granül kahveyle selülitli bölgeye sıkı bir masaj yapın. Farkı sizde hissedeceksiniz.

Akneler için ise :
Az sütle mayaladığınız doğal yoğurdu aknelerinizin üzerine sürün. Birkaç dakika bekledikten sonra bir parça pamukla silin. Ertesi gün akneden eser kalmadığını göreceksiniz.

Toniğinizi kendiniz yapın
Kendi toniğinizi kendiniz yapın. Bir çay bardağı içme suyunun içine iki damla mentol ya da lavanta esansı damlattıktan sonra buzdolabında soğutun. Bir parça pamukla yüzünüze uygulayın. Gözle görülür bir canlanma hissedeceksiniz.

Saçlarınız için muz ise :

Kuru saçları nemlendirmek ve canlandırmak için olgun bir muzu iyice ezin. Bir ay kaşığı bademyağıyla karıştırıp saçınıza friksiyon yaparak uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra durulayın. Sonuca inanamayacaksınız. Saçı yağlı olanlara da bir tavsiyemiz var; succulent vera içeren bir parça saç jölesiyle aynı miktarda şampuanı karıştırın. Karışıma bir çorba kaşığı limon suyu katıp saçınıza uygulayın. En az iki haftada bir bu maskeyi yapın; saçınızın yağ oranı normale dönecek.

Cildiniz ve tırnaklarınız için ise :


İçebildiğiniz kadar su içmeye çalışın.. Cilt bakımı ve sağlıklı saç ve tırnaklar için su içmek şart. Günde en az sekiz bardak su vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlıyor. Su aynı zamanda diyet listelerinin de vazgeçilmez ögesi.

Sağlıklı ve güzel dişler için ise :
Sağlıklı ve güzel dişlere sahip olabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, bir miktar sodayla hidrojen-peroksidi karıştırıp haftada bir kez bu karışımla dişlerinizi fırçalamak. Diş ve dişetlerindeki bakteri ve plaklara yaşam şansı tanımayacaksınız...Göreceksiniz.



kaynak:sacveciltbakimi.com

Melanom

İşte bu ciddi bir deri kanseri çeşidi olan harmful melanom derinin renginin oluşmasını sağlayan melanosit adı verilen hücrelerden gelişir.

Malign melanom cildimizin herhangi bir yerinde oluşabildiği gibi melanositlerin bulunduğu göz, beyin gibi yerlerde de oluşabilir.

Herhangi bir yaşta görülebilmekle beraber en sık 50-70 yaşları arasında rastlanır.

En önemli venture faktörleri:

Özellikle çocukluk çağı olmak üzere aşırı güneşe maruziyet,
Ciddi güneş yanıkları,
Genetik faktörler,
Açık decade rengi,
Fazla sayıda ve/veya renk, şekil bozukluğu gösteren benler.

Melanom genellikle vücutta yeni gelişen bir leke veya ben şeklinde ortaya çıkar. Erken dönemde düzdür. Sonra kabarıklaşabilir. Vücutta daha önce varolan bir benden de harmful melanom gelişebilir. Kaşıntı, hassasiyet, kanama ve kabuklanma gibi belirtiler verebilir. Özellikle renk, şekil, boyut değişikliği gösteren benlerde mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Cilt kanseri gelişme riskini azltamada en önemli faktör çocukluk çağından başlamak üzere güneşten korunmaktır. Kişi kendi cildini belirli aralıklarla kontrol etmelidir. Yine belirli aralıklarla ve şüpheli durumlarda cilt doktoruna muayene olunması gerekir. Erken teşhis her türlü kanserde olduğu gibi çok önemlidir. Tedavinin şekli ve başarısı buna bağlı göstermektedir.

kaynak:sacveciltbakimi.com

Cilt bakımı için ipuçları !


Yüzünüzü temizlerken alın çizgisi ve kaşlar dahil tüm yüzünüze temizleme malzemesi sürmelisiniz... Eğer ki yapmazsanız bu bölgelerde yağlanma veya kepeklenme olabilir. Temizlik sırasında sürtünme cat sayısını azaltmak için yüzünüzü bir bez veya süngerden ziyade ellerinizle yıkamaya özen gösterin. Yüzünüzü yıkadığınız suyun ılık olmasına çalışın: ılık su sabunun yağ ve kirleri daha iyi eritmesine yardımcı olacaktır..

İşte size maddeler :


  • Cildinizi temizledikten sonra mutlaka tonik uygulayın. Toniğinizi uygulamak için sentetik değil doğal pamuk kullanın. Doğal pamuk cildi daha homojen şekilde silerek kiri daha iyi temizler.
  • Sıcak banyo yaparken yüzünüzün aldığı buhar cildiniz için bir derinlemesine temizlik şölenidir. Buhar sayesinde gözenekleriniz açılır ve yüzünüz maske yapmanız için en elverişli duruma gelir.
  • Yüzünüzü ölü hücrelerden temizlerken sert hareketlerden ve zorlamalardan kaçının. Ölü hücreler cilt yüzeyindedir ve hafif bir sürtme hareketiyle kolayca dökülür. Aksi taktirde henüz dökülmeye hazır olmayan hücreleri de zorlamanıza ve netice olarak kılcal damarların yüzeye çıkmasına, koruyucu yağların yok edilmesine ve cildinizin tahriş olmasına sebep olabilirsiniz.
  • Tüm sabunlar compound içerir ve compound cildin üst tabakasına zarar verir. Normal cilt bu zararı yenileyerek bertaraf eder ancak fazla sabun kullanımı bu zararın oranını artırabilir. Bu da cildin kuruyup pul pul dökülmesine neden olabilir. O halde hangi sabunu kullanmalı?
    En güvenli sabun en basit olandır. Parfümsüz, katkısız ve basit sabunlar seçin ve durulama konusuna önem verin.

Yüzünüzde oluşan ince çizgilerle başa çıkmak için bir kaba salatalık suyu sıkarak bunu ince bir bez yardımıyla yüzünüze uygulayın. Salatalık doğal bir sıkılaştırıcı olmanın yanı sıra, yüzünüz için bir tonik görevi de görecektir.

  • Cildi susuz bırakmak kırışıklıklara davetiye çıkarmaktır. Nemlendirici kremlerin yanı sıra bol bol su içmelisiniz. Özellikle geceleri yatmadan önce bir bardak su içmeyi alışkanlık haline getirin.
  • Cildinizin esnekliği için sabit bir kiloda kalmaya özen gösterin. Büyük kilo farklılıkları cildin esnekliğini kaybetmesine neden olur.
  • Gülümsemekten hiç vazgeçmeyin: Hem kendinizi iyi hissedersiniz, hem de ağzınızın etrafındaki bağlayıcı dokuların sıkılaşarak yüz şeklinizin korunmasına yardımcı olursunuz.
  • Göz çevresine krem kullanırken hafif bir batma hissederseniz normaldir. Bu bölge çok hassastır. Püf noktası kremi göz çevresinden içe doğru yedirerek kullanmak, böylece kremin bu bölgeye daha iyi nüfuz etmesini sağlamaktır.
  • Gece kullanılan göz çevresi kremlerinde nemlendirici aktiflerin olması önemlidir. Ayrıca, sabah şişliklerini önlemek için kreminizin uygun olduğunu kontrol edin. Kremin uygulanırken göze temas etmemesine özen gösterin.
  • Gözleriniz yorgunsa, soğuk salatalık dilimlerini 3 dakika göz kapaklarınızın üzerinde tuttuktan sonra soğuk suyla gözlerinizi yıkayın.
  • Göz altı halkaları için bir bitkisel çözüm: gözünüze 15 dakika boyunca papatya poşet çay veya salatalık dilimleri uygulayın, sonra soğuk suyla iyice durulayın.
  • Gözleriniz şişse, bunun nedeni o bölgede toksin ve sıvıların birikmesidir. Şişlikten kurtulmak için göz kapağının çevresine hafif bası uygulayabilir veya soğuk süte batırılmış pamukla 10 dakika kompres yapabilirsiniz.
  • Nemlendirici uygularken boyun kısmını sakın unutmayın. Bu bölgede mani olabileceğiniz her kırışık genç görünmeniz için bir artı olacaktır.
  • Güneş cildinizin nem dengesini bozar. Bu durumda haftada 1 veya 2 kez nemlendirici bir maske uygulayın. Maske cildinizin kana kana su içmesini sağlayacak, doğal rezervlerinin yenilenmesine yardımcı olacaktır.
  • Sabahları gündüz kreminizi sürdükten sonra 15 dakika bekleyip makyajınızı öyle yapın. Böylece hem kreminiz cildinize daha iyi nüfuz edecek, hem de makyajınız daha sabit olacaktır.
  • Güzellik salonuna gitmeye vakit yok mu? Haftada bir kez, 1 kaşık süt tozu, ½ kaşık süt, 1 damla balı macun haline gelinceye kadar karıştırın. Bu macunu yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 10 dakika kadar kurumasını bekleyin. Soğuk suyla durulayın. Sonuç: yumuşacık, pürüzsüz ve canlı bir cilt.
  • Biten kremlerinizi son damlasına kadar kullanma çabaları sırasındaki sıkıntılarınızı hatırlayın. Bir küçük ipucuyla bu sıkıntıları unutabileceksiniz: tüplerin ağzı kapalı durumdayken 3-5 saniye kadar akan sıcak suyun altında tutun. Logos damlaların rahatça aktığını göreceksiniz.

kaynak:sacveciltbakimi.com

Cilt çatlakları

Çatlaklar, cildin aşırı gerilmesi sonucu derideki elastik dokunun kırılması ile oluşur... Başlangıçta kırmızı ile mor arası bir renkte olmakla beraber büyüklü ve de küçüklü bu çizikler zamanla sedefli beyaz bir renge dönüşüyor.


En çok bölgeler ise karın, kalça, baldırlar ve göğüslerde görülen çatlakların oluşumuna önemli kilo değişimleri, hamilelik gibi durumlar neden oluyor...

Pek niçin her hamile kadında ya da her kilo alıpda vermiş kadında görülmüyor...? İşte bu konuda pek eşit değiliz. Cilt yapımız oluşum olasılığında çok etkili; kimi ciltler diğerlerine göre daha dayanıksız olabiliyor. Örneğin, çok açık renkli ciltler çatlak oluşumuna daha yatkındır.

Ne yazık ki, oluşan çatlakları yok edecek mucize bir reçete yok; kalıcılar. Ama, oluşumlarını ısrarlı bir bakımla engellemek mümkün.

buyrun okuyun,

Cildinizi her gün bir kremle nemlendirin. Kremler hem çatlamaya karşı cilde gereksinim duyduğu suyu verecek hem de cildin esneme kapasitesini artıracaktır.

  • Bol, bol su için.
  • Hamileyseniz, kilonuzu doktorunuzun önerdiği sınırlar içinde tutmaya özen gösterin.
  • A, E ve C vitaminleri yönünden zengin yiyeceklerle beslenin.
  • Spor yapmak
  • Kısa süreler içinde kilo alıp vermemeye çalışın...

kaynak:sacveciltbakimi.com