Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Bal Maskesi ile epilasyon yapın

İşte size balın yararlarından bir tane daha.Epilasyon.Bal maskesi ise epilasyon yapmak.

Bu maske cildin hassas olduğu noktalara uygulanabilecek balla yapılan epilasyon türüdür.Şimdi kısa yoldan nasıl yapıldıgına geçelim.

Malzemelerimiz
1 kase bal
biraz limon suyu ve bez parçaları

Hazırlanış şekli: Kısık ateşte balı ısıtın. Yoğun bir kıvama geldiğinde birkaç damla limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın.

Uygulaması: Hazırladığınız karışımı tüylerin bulunduğu bölgeye yayıp, birkaç saniye bekletin. Ağdanın üzerine bir bez parçası yapıştırıp, üzerini düzeltin. Tüylerin tersi yönünde tek hamlede çekin. Ağda bittikten sonra soğuk suyla temizleyin.

Sonuç olarak: Pürüzsüz, ipek gibi bir ten...

Vücut için maske

İşte size bir maske daha.Güzel kalmak herkesin hakkı degil.Sadece bakımlı olabilenler güzel kalır.Peeling Kremi ile başlayınız. Bu peeling kremini ayda bir defa uygulayın. Ölü hücreleri temizler ve vücudun yumuşak aynı zamandapürüzsüz olmasını sağlar.

Malzemelerimiz
1 çorba kaşığı deniz tuzu
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı Küçük parçalara ayrılmış deniz tuzunu, zeytinyağı ile iyice karıştırın.

Uygulamak : Ilık bir duş alın. Hazırladığınız karışımı, dairesel hareketlerle masaj yaparak vücudunuza sürün. Bu karışımı özellikle topuklar, dirsek, diz gibi bölgelere yoğunlaşarak uygulayın. Ilık suyla durulayın.

Sonuç olarak: Gözenekleri tıkayan ölü deri temizleniyor ve cilt yapılacak bakıma hazır hale gelir

Cilt temizliği

Herkes cildine özen gösterir.Fakat en önemli unsur ise cilt temizliğidir.Çünkü cildin her türlü bakımından önce ihtiyaç duyduğu şey temizliktir ve temizlenmelidir.. Cilt temizlikliği günlük bakımın bir parçasıdır ve sağlıklı bir cildin temeli sayılır.Gözeneklerin nefes alması için gereklidir ve uygulanmalıdır... Her zaman ciltte günlük olarak biriken yağlar vede kir cildinizin kendi yapısına uygun bir temizleyici ile sabah ve akşam temizlenmesi ve toniklenmesi gerekir.. Bunu bir alışkanlık haline getirebilmek için kozmetik ürünlerinizi tuvalet aynasının üzeri yerine diş fırçanızın yada taraklığa koyun ki eliniz gitsin .Özenli olarak cilt uzmanlarınada danışın ve cildinizi her zaman uzmanlar kontrolüne bırakın.Cilt güzelliği cildin temiz olması ile başlar unutmayınız.

Saçların baş düşmanı: Klorlu su

Güzel bir görünüm için büyük önem taşıyan saçlarınızın klorlu sudan olumsuz yönde etkilendiğini bakımlı saçlardan vazgeçmemek için ise bu konuda hassas davranılması gerektiğini biliyor musunuz?.Şimdi öğrendiniz.

Bakınız Bursa Kuaförler Odası Başkanı Necati Sertel, güneş, klorlu su ve deniz suyunun saçlar üzerinde birçok olumsuz etkisinin bulunduğunu söyledi.

Yoğun bir şekilde klorlu ya da tuzlu suya maruz kalan saçların yıpranarak mat bir görünüme büründüğünü, kırılma ve yıpranmalara daha sık rastlandığını belirten Sertel, özellikle boyalı saçlara sahip kadınların, bu konuda daha hassas davranmaları gerektiğini kaydetti.

Sertel, havuz ya da denize girildikten sonra saçların mutlaka yıkanması gerektiğine dikkati çekerek, kadınları uyardı:

Serinlemek için tercih edilen havuzlardan bakımsız saçlarla çıkmak mümkün. Çünkü, havuzların hijyenini sağlamak için kullanılan klorlu su, saçlara çok büyük zarar veriyor. Klorlu su, saçı korkunç boyutlarda yıpratıyor. Dikkat edilmediği takdirde, klorlu su saçta kuruma, kopma ve matlaşma gibi birçok sorun oluşturabiliyor. Ayrıca, kuru saç yapısına sahip olanlar ile saçları boyalı olan kadınlar, klorlu su konusunda çok daha fazla risk altında. Klorlu su, mayoları dahi parçalayacak güçte bir etkiye sahip. Bir de saça yaptığı etkiyi düşünün. Klorlu suyun etkileri saç renginden tutun da gözeneklere kadar işliyor. Deniz suyunun da aynı şekilde saçlara büyük zararları söz konusu. Saçlar asla tuzlu suyla bırakılmamalı. Denizden çıktıktan sonra saç normal bir suyla mutlaka yıkanmalı. Aksi takdirde istenilmeyen birçok sorunla karşılaşabilirsiniz. Kadınlar, kırık, bakımsız, mat ve sönük saçlarla dolaşmak istemiyorlarsa bu konuda dikkatli olmalılar.

Tırnağına Bak Eksik Vitamini Bul

Sağlıklı ve bakımlı tırnaklar size çekicilik kazandırır. Tırnaklar aynı zamanda kişinin sağlığını ve alışkanlıklarını da yansıtır. Parmak uçlarımızı koruyan ve ellerimizin görsel güzelliğini ortaya çıkaran tırnaklarımızın bazı vitamin eksikliklerinde bize uyarılar gönderdiğini ve bu nedenle onlara iyi bakmamız gerektiğini biliyor musunuz?
Tırnaklar; parmak uçlarını koruyan, tutmayı ve zarif el işlerine olanak sağlayan bir deri ekidir. Tırnak kökündeki deriden gelişen sert boynuzsu yapı olan tırnak plağı, elde 3-4 ay, ayakta ise 6-8 ayda uca doğru uzamaktadır. Doğan Sağlık Grubu Dermatoloji uzmanlarından Uz. Dr. Cevat Yegani; pek de önem vermediğimiz tırnaklarımızın bazı vitamin eksikliklerinde bize uyarılar gönderdiğini ve bu nedenle onlara iyi bakmamız gerektiğini belirtiyor.

Peki Bu Uyarılar Nelerdir?.

· Tırnak yüzeyleriniz pürüzlü ise; folik asit ve C vitamini ihtiyacınız var.
· Tırnak üzerinde beyaz lekeler var ise; protein veya çinko eksikliğiniz var.
· Tırnaklarınız soyuluyorsa; hidroklorik asit yetersizliği mevcut.
· Tırnaklarınız kuru ve zayıf ise; A vitamini ve kalsiyum ihtiyacınız var.
· Tırnak renginiz koyu ve şekli bozuk ise; B12 vitamininiz eksik.
· Tırnağınızı çevrelen etler kızarık ise; ****bolizmanınız zayıflığına işaret ediyor.

Sağlıklı Bir Tırnak Nasıl Olmalı?

Sağlıklı bir tırnağın; parlak pürüzsüz yüzeyli, esnek ve dış etkenlere dirençli olduğunu belirten Uz. Dr. Yegani, "Tırnak sağlığını korumak için, sert manikür ve pedikürden sakınmalı, oje çözücüleri sıkça kullanmamalı ve mümkünse el yıkandıktan sonra nemlendirici kullanmalıyız. Her hangi bir renk ve şekil değişimini fark edince de mutlaka dermatoloji uzmanına danışınız" diye konuşuyorlar.

Yüz nemlendirici maske

Yüzünüzünde neme ihtiyacı vardır. Nemlendirmek ve bakmak gerekir.Yüzünüz sizin ilk fark edilen yerinizdir.Bu yüzden de özen göstermelisiniz.işte size yüzünüz için nem maskesi .

Malzemeler Yumurta sarısı vede biraz süt.

Hazırlanışı: Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırınız. Bu karışımı yüzünüze sürün, üzerini ince bir bezle örterek 15dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Daha sonra, sırasıyla, ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.

Lazer Epilasyon

Epilasyon çeşitleri gün geçtikçe değişmektedir.Bunlardan başlıcası ise lazer epilasyon.Lazer teknolojisi ışığın kontrollü olarak yoğunlaştırılması, güçlendirilmesi ve hedef seçerek ısı enerjisine dönüştürülmesidir. Bu teknolojinin başarısı ve etkin sonuçları son 20 yılda Dünya'da kanıtlanmıştır.
Işık, farklı dalga boylarına sahiptir. Epilasyonda kullanılan dalga boyu kılın kalınlığına, rengine, kılın vücutta yer aldığı anatomik bölgeye, ten renginin açık veya koyu olmasına göre tercih edilir. Genellikle kısa dalga boyu açık ten rengine tercih edilirken, koyu renk tende ve bronzlaşmış tende leke riskini ortadan kaldırmak için uzun dalga boy tercih edilir. Tedavinin başarısı hekimlerin deneyimlerine bağlı olduğu kadar alet seçeneklerinin çok olmasıyla da doğru orantılıdır. Aksi takdirde senelerce süren 10-20 seanslara kadar çıkan seans sayıları ya da cilt lekeleri kaçınılmaz olur.
Photo Epilasyon:

Lazer gibi ışığın melanin pigmentini hedeflemesi üzerine kurulmuş.

Ancak buradaki işlem ışığın güçlendirilmesi değil filtreler vasıtası ile yönlendirilmesidir. Amerikan ekolü epilasyonda etkinliği nedeniyle lazeri tercih ederken, Avrupa ekolü ekonomikliği nedeniyle photo epilasyonu tercih etmektedir.
Bugüne kadar kullanılan klasık yöntemler, ağda, traş bıçağı, tüy dökücü kremlerle epilasyonda kesin sonuç alınamamıştır. Çünkü bu yöntemler kıl folükülüne değil, kılı geçici olarak ortadan kaldırmaya yöneliktir. Koter Epilasyon (İğneli epilasyon) yöntemi ise her bir kıl kökünün tek tek hedeflenmesi nedeniyle uzun süren, acılı ve yorucu bir işlemdir.
Laser epilasyonu bu yöntemlerden ayıran en büyük fark ve avantaj, istenmeyen tüylerin üzerinde %80-90 başarılı kalıcı çözümdür. Lazer ışını, tek yönde ilerleyen yoğunlaştırılmış enerjidir.
Amerikan Lazer kliniklerimizde kullanılan lazer cihazları, soğutma sistemlerine sahip 755 nm dalga boyu Alexandrite,1064 nm dalga boyuna sahip Nd-yag'dır. Bu cihazların başarısı kıl folükülünü hedeflerken epidermise zarar vermeyen "selective photothermolisis" sistemidir.
Flash-Lamp olarak ta adlandırılan photo epilasyonda ışık enerjisi kullanılır. Lazerin yarım yüzyıla yaklaşıan geçmişi yanında henüz çok yenidir. Foto epilasyon cihazları lazer ışığı üretmezler. Bu sistemde ışık flash-lamp tarafında üretilip, cihazın cilde değen parçasında kristal filtrelerden geçerek, patla¤¤¤¤¤ cilde ulaşır. Lazerden farklı olarak filtre edilen ışık tek renk, tek dalga boyunda değildir ve güçlendirilmemiştir. 500-1200nm dalga boyları arasında değişen ışık yayılır. Bu özelliğinden dolayı nispeten ince kıllarda lazerden daha etkin olabilir. Şu ana kadar pratikte ışık ile çalışan sistemlerde sarı kıllar ve ayva tüylerinde kesin çözüm yoktur. Ãœretici firmaların çeşitli isimler altında sundukları (lpl,upl, vpl, ppl ve mavi ışık vs) cihazlar foto epilasyon cihazları ve uygulanan yöntemde foto epilasyondur.
Kliniğimizde kullanılan sistemlerin birbirini tamamlayıcı olarak planlanması ile epilasyondaki maksimum etki hedeflenir.
1064nm ND-Yag Lazer Cihazı Avantajları;
1- I. ve IV. Cilt tipinde maksimal etki. (En koyu cilt tipi Afro-Americana dahil cilt lekelenmesine sebep olmaz.)
2- Bronz tende güvenilir olarak kullanılır.
3- Hedeflediğimiz alan dışına yayılmaz.
4- Soğutma sistemiyle güvenilir ve ağrısızdır.
5- Ortalama +/- 6 seans sonrası %80 kalıcı kılsızlık hedeflenir.

755nm Alexandrite Lazer Cihazı Avantajları;
1- Büyük çalışma alanlarında son derece hızlı olması.
2- Yapısı incelmiş kıllarda etkinliğin sağlanması.
3- Epilasyonun hemen ardından cildin pürüzsüz olarak görünmesi.
4- Seans aralıklarının uzun olmasıdır
5- Ortalama +/- 6 seans sonrası %80 kalıcı kılsızlık hedeflenir.
Photo Epilasyon Avantajları:
1-Maliyeti hasta ve hekim için daha ekonomiktir.
2-İnce tüylerde daha başarılıdır.
3-Seans araları lazerde olduğu gibi uzundur.
4- Çalışma süresi nispeten kısadır.
5-Tekrarlanan seanslar sonrasında kalıcı kılsızlık etkisi gösterir.
6-Başarılı cilt yenileme işlemi yapılır

Dinlendirici yüz maskesi

Hepimizin yüzü gittikçe yada bazı bazı zamanlarda yorulur.Yorulan yüzünüzü dinlendirmek gerekir.Bu yüzden bu maskeyide dikkate almalısınız. Hem bu maske aynı zamanda sizin kendi yüzünüzün daha kolay bronzlaşmasını sağlayacaktır isteyenlere duyuralım. Bu maskedeki malzemeler cildinizi besler ve aynı
zamanda pürüzsüz bir görünüm almasına yardımcı olacaktır.şimdi tarife geçelim hadi bakalım..

Malzemelerimiz :

orta boy bir kase yoğurt
1 tane yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı yeterli.
5 damlada havuç yağı gerekmekte.

Hazırlanış biçimi ise : 1 adet yumurta sarısını 2 tatlı kaşığı yoğurtla çırpınız ve daha sonrasında zeytinyağını ve havuç yağını ekleyin iyice karıştırın.Krem olana kadar bunu devamlı yapın.Güzel bir karışım olması lazım.Emin oldukdan sonra sıra geldi yüze sürmeye.

Uygulanış şekli ise Hazırladığınız bu karışımı yüzünüze ve boynunuza dek sürün daha sonrasonda yirmi dakika kadar bekleyip dinlendirip ılık suyla güzel şekilde temizleyiniz.

Sonuç olarak Cildinizi özellikle güneşin zararlı ışınlarına ve etkilerine karşı koruyan ama bronzlaşmayı da artıran bu maskenin nemlendirici ve besleyici etkisi kendini hemen gösterir..daha güzel günlere.kolay gelsin hepinize.

Onarıcı maske.

cildinizde yıpranır.Daha ço özellikle yaz aylarında uzun süreli güneş banyolarının ardından uygulamak için ideal. Balın ve gliserinin yumuşatıcı etkileri sayesinde cildin nem oranını artıran bir maske.

Malzemelerimiz ise
1 adet limon
3 çorba kaşığı bal
Gliserin .bu kadar.

Hazırlanış biçimi: Limon suyuyla balı hızlı hareketlerle iyice karıştırın. 15 gram gliserini ilave edin. Özlü bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.

Uygulama: Hazırladığınız maskeyi masaj yapmadan yüzünüze ve boynunuza yayın. 15 dakika yüzünüzde dinlendirdikten sonra ılık suyla temizleyin.

Sonuç olarak ise : Cildi derinlemesine nemlendiriyor.kolay gelsin...

Besleyici maske.

Cildinizinde beslenmeye ihtıyacı vardır.Haydı bakalım.
Bu maskede bulunan badem yağı ve yumurta sarısı sayesinde cildiniz yeni doğmuş bir bebeğinki gibi yumuşacık yapan bu besleyici maskeyi ayda1 defe yapabilirsiniz.

Malzemelerimiz şunlar :

3 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş badem ezmesi

1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı

1 tatlı kaşığı krema

1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanış biçimi ise : Yoğun bir kıvama gelinceye kadar tüm malzemeleri bir kasede karıştırın krem gibi olsun.
Daha sonra ise gözlerin etrafına gelmeyecek şekilde maskeyi yüzünüze sürün ve bekleyin.Daha sonra 15 ­ 20 dakika dinlenmeye bırakın. Sonrasında yuzunuzu ılık suyla durulayın.Farkı ve gerilmeyi göreceksiniz.kolay gelsin..

Yağlı cilt için maske

İşte yağlı ciltler için maske. Marul işimize yarayacak.Marul ince kıyılıp, bez içinde sıkarak suyu çıkartılmalı ve pamukla yüze sürün. Bu su gözenekleri temizleyerek cildi genç ve canlı hale getirir.kolay gelsin.

Yüz kırışıklığı için maskeler

Kırışıklıklar herkesin derdi.Tüm kadınlar bundan muzdarip sanırım.İşte Size kırışıklı maskesi..

Başlıyoruz..

1) 1 adet yumurtanın akı çırpılıp, yüzün kırışmaya yüz tutmuş ya da kırışması muhtemel yerlere krem gibi sürün.. Daha sonra kuruyuncaya kadar ve de yirmi dakika kadar bırakılmalı ve ılık su ile yıkanmalıdır.Bu maskeyi iki haftada bir düzenli yapmalısınız.kolay gelsin.

2) Bir kapta bir yumurta akı vede yirmi gram iyi zeytinyağı, 15 gram defne suyu ve 10 gram şap (ince olacak şekilde dövülmüş) çırpılarak karıştırılır ve krem haline getirilir. Sonra bir tülbente sıvanır ve tülbent elektrik ısıtıcısı ile uzaktan biraz ısıtılır. Bez üzerindeki macun hafif katılaşınca ılık halde yüze konur. 20 dakika sonra çıkarılır ve ılık su ile yüz yıkanır. Her ay 2-3 gece tekrarlanır.

3) Bir yumurtanın sarısı, 1 kahve kaşığı çiğ süt ile birlikte çırpılır ve yüze krem gibi sürülür. 20 dakika tutulup içine 3-5 damla limon damlatılmış su ile yüz yıkanır.

4) Bir fincan havuç suyuna 1 fincan salatalık suyu karıştırılarak pamukla yüze sürülür. 20 dakika sonra yüz ılık su ile yıkanır.

5) Yarım paket pasta mayası, 1 yumurta sarısı ve 1 kaşık zeytinyağı ile karıştırılıp yüze kalınca sürülür. 20 dakika sonra ılık su ile yıkanır. Kuru ve yağsız ciltlere çok iyi gelir.

Yumuşaklık için cilt maskesi

Her kadın güzel olmak ister.Tabi bununda yöntemleri vardır.


İşte sizde maskelerle güzelleşin..

yumuşak cilt için cilt maskesi
Yüzünüz çok mu yıprandı? işte size maske.

hadi başlayalım.

1) Kaliteli bir kaşık bal sulandırın ve yüzünüze güzzelce sürünüz.. yirmi dakika böyle bekleyin. Daha sonra ılık gül suyuna batırılmış pamuk yardımıyla yüzünüzü temizleyiniz.

2) Büyük bir tencerenin yarısına su koyun ve kaynatın.. Bu su üzerine oturtularak ufak madeni bir kaba 1 kaşık keten tohumu unu, 2-3 misli su ile karıştırarak hamur haline getirilmeli, ılık halde yüze incecik sıvanmalı. 20 dakika bekletildikten sonra ılık su ile yıkanmalıdır.

3)- 3 yada 4 adet olgun muz az ılık su ile ezilerek yüze sürülmeli daha sonra da yirmi dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın