Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Makyaj Video

Sivilce (Akne, Acne) Çeşitleri


Şimdi bu sorunun çeşitlerini biraz irdeleyelim.

Lesion (lezyon) :

Cilt hücrelerinin hastalık yada yaralanma sonucu fiziksel değişime uğramalarına lezyon adı verilir. Harici (akne, cilt kanseri, bıçak kesiği ) veya dahili (iç organlarda görülenleri) olarak ayrılırlar. Yani akne lezyonu denildiğinde yağ bezlerindeki bir düzensizlikten kaynaklanan ciltteki fiziksel değişimden bahsedildiği anlaşılır. Akne lezyonlarının ciddiyeti comedon denen siyah ve beyaz noktalardan nodül ve kistlere kadar değişir.

Comedon (siyah ve beyaz noktalar)
Bunlar yağ foliküllerinin içindeki ölü hücreler, minik kıllar ve bazen bakterilerle tıkanmış yağ dokularıdır. Görüntüleri nedeniyle "siyah veya beyaz noktalar" olarak adlandırılırlar. Steril ortamda bir cilt uzmanı tarafından yapılmadıkça sıkılmamalıdırlar çünkü çok çabuk mikrop kapıp daha büyük sorunlara sebep olabilirler.
Papule
Cildin üzerinde hafifçe yükselti oluşturan küçük (5 mm veya daha ufak) ve sert lezyonlardır. Bazıları gözle görülmeyecek kadar minik olmasına rağmen dokunulunca pürüzlü bir his verir.

Pustule (sivilce)
Kubbe şeklinde, cerahatli (beyaz kan hücreleri, ölü cilt hücreleri ve bakteri içerir) ve hassas bir lezyon türüdür. Genellikle merkezinde bir kıl bulunur. Gelişerek kist halini almadıkça bu tür sivilceler genellikle iz bırakmazlar.

Macule (yara izi)İyileşen bir akne lezyonunun geçici olarak bıraktığı kırmızımsı lekedir. Yassı ve genellikle pembemsi kırmızıdır. Geçmesi günler, bazen haftalar alır.
Cyst (kist)İçlerinde beyaz kan hücreleri, ölü hücreler ve bakteriler gibi sıvı veya yarı sıvı maddeler bulunduran kesemsi lezyonlardır. Sivilceden büyük ve iltihaplıdırlar. Cildin alt tabakalarına kadar yoğun etkileri vardır, ağrı verebilirler ve çoğunlukla iz bırakırlar. Ne zaman dermatologa başvurulmalı?

Aşağıda sayılan durumlarda mutlaka dermatologla temasa geçilmelidir.Uzmanlara danışmayı ihmal etmeyiniz.

SİVİLCELER İÇİN MASKE

Sivilceler herkesin ortak derdi.Sivilcelerle asla oynanmamalı sıkılmamalıdır.Dahada çok bulaşmasına neden olacaktır.İşte size sivilceler için maske .

Malzemeler: Karnıbahar ve Zeytinyağı
Hazırlama : 8adet karnıbahar yaprağını iki kaşık zeytinyağı ile beraber mikserden geçirin. Karışımı, problemli bölgeler üzerinde daha yoğun olacak şekilde yüzünüze yayınız. 10 dakika bekleyin ve yüzünü ılık suyla temizleyin. Haftada 1 veya 2 kez kullanın

Cildinizi Canlandırmanın Formülleri


Cildinizin daha güzel görünüme sahip olmasını istemez misiniz? Peki yapmanız gerekenleri biiyor musunuz? Gayet kolay ama etkili yöntemlerle bunlar mümkün.Cildinizin güzel görünmesi için birtakım tüyolara kulak asmanız yeterli olacaktır.Şimdi bazılarına gelelim.Yüzünüzü tazikli su ile yıkamalısınız.Tabi gereken uykuyu almak için gece yarısında mutlaka yatınız.Gerektiği kadar e vitamini almalısınız.Aşırı dozajına dikkat edin zarar verebilir.Yanaklar için egzersiz yapmalısınız. ağzınızı kapatın ve daha sonrasında ise yanaklarınızı içeri doğru çektikten sonra ellerinizle yavaş yavaş geriniz.Yüz temizliğinizi ihmal etmeyin.

Güzellik için Evde yapılabiliecek Cilt Maskesi


Güzelleşmek için kendinize zaman ayıramıyorsanız işte tamda size göre bir tarif.. Haftada 1 defa 1 kaşık süt tozu ve yarım kaşık süt ile 1 damla balı macun haline gelinceye kadar karıştırınız.. Bu macunu yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 10 dakika kurumasını bekleyin. Soğuk suyla durulayın.Cildinizin güzelleştigini göreceksiniz.