Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Estetik Fiyatları ücretleri kaç para

Botoks: 300-500 milyon TL.
Kaş kaldırma: 2-4 milyar TL. G
Göz kapağı estetiği: 1.5-3 milyar TL.
Gözaltı torbaları: 2-3 milyar TL.
Gıdı ve boyun estetiği: 3-4 milyar TL.
Dolgu maddeleri: 400-750 milyon TL.
Kulak küçültme: 2.5- 3 milyar TL.
Yüz germe (Lifting): 3-6 milyar TL.
Dudak kalınlaştırma: 500 Milyon - 1.5 milyar TL,
Dudak çevresi çizgileri: 400 milyon TL. (6 ay); 1 milyar TL (5 yıl)
Burun estetiği: 3-5 milyar TL.
Meme ameliyatları: 3-5 milyar TL.
Basen-kalça liposuction: 1.5- 2 milyar TL.
Bel inceltme liposuction: 1.5-2 milyar TL.
Plasmalite, yüz ve boyun: 400 dolar
El, dekolte, boyun ve yüz: 600 dolar
Karın germe: 3-4 milyar TL.
Diz kapakları düzeltme: 1 milyar TL.
Ayak bilekleri inceltme: 1.5-2 milyar TL.

Amino asitlerle yaşlanmaya karşı

L-Glutamine, doğadan gelen en etkili amino asitlerden biri. Ancak stres ve yorgunluk yüzünden vücudumuz, ihtiyacımız olan amino asitleri tutamıyor bile. Aynı zamanda kasları geliştirip vücudun daha da sağlıklı olmasını sağlayan L-Glutamine sayesinde cildinizi de doğal bir yolla gençleştirebilirsiniz. Bunun için; Türkiye pazarına yeni giren Dr. Perricone ürünlerinden biri olan ancak satışı ülkemizde yapılmayan “Dr. Perricone’s L-Glutatnıne Powder With Blueberry&Probiotics” kullanılabilecek en iddialı ürünlerden biri.

Estetik Karin Germe

Doğumdan sonra ya da aşırı kilo vermeden sonra karın derisinin eski haline dönememesi sonucunda karın derisinde sarkmalar oluşabilir. Estetik karın ameliyatında, orta ve alt karın derisi, yağ dokusu ile birlikte fazla veya sarkmış olan kısmı çıkarılır, aynı ameliyatta karın kasları gevşemiş veya yana doğru araları açılmışsa, dikişler konarak gerginleştirilir. Genellikle göbek hizasının altnıda kalan deri tamamen çıkartılır, üzerinde kalan deri bölgesi ise göbek hizasını altına iner. Böylece karın derisi gerginleşir, düzleşir.

Ameliyat sırasında karın kasları arasında orta hatta bir açılma mevcut ise (diyastaz) bu açıklık kapatılarak kaslar orta hatta birbirne yaklaştırılır. Böylece karında mevcut öne doğru bombelik te düzeltilmiş olur. ncak bu ameliyat sonucunda, bikini içinde olmak üzere yatay yönde uzun bir skar (iz) kalacaktır. Bu izin nedeni, yukardan aşağı doğru gerdirilen ve fazlalık kısmı çıkartılan karın dersinin alt kenarının dikilmesi sonucudur. Bu ameliyatla, hamilelikte oluşan çatlakların göbek hizasının altında kalanları tamamen giderilebilir.

Genel vücut ölçüleri normale yakın fakat karın bölgesinde perhiz veya spora rağmen giderilemeyen deri ve yağ fazlalıkları olanlar en iyi adaylardır. Bu nedenle ameliyattan önce bir miktar kilo vermek yararlı olacaktır. Ayrıca, bir kaç doğumdan sonra karın derisinde sarkma veya gevşeme olanlar, karın kaslarında aşırı gevşeme olanlar, yaşın ilerlemesi ile birlikte ortaya çıkan deri elastikiyetinin azalması, aşırı miktarda kilo kaybından sonra derinin sarkması durumunda abdominoplasti yapılabilir. Perhize devam eden ve daha kilo kaybetmeyi planlayanlar için ameliyat ertelenmelidir. Ayrıca tekrar çocuk sahibi olmayı planlıyorsanız ameliyata karar vermeden önce iyi düşünmelisiniz. Abdominoplasti ameliyatı fizik görünüşünüzü daha iyileştirir, kendinize güveninizi arttırır. Fakat yinede mükemmel bir görüntü beklenmemelidir. Ayrıca etrafınızdaki insanların size davranışlarında bir değişme beklemeyiniz.

Tecrübeli bir cerrah tarafından yapıldığında abdominoplasti ile iyi sonuçlar alınabilir. Ancak her cerrahi girişimde olabilecek komplikasyonlar bu girişimde de olabilir. Ameliyat sonrası komplikasyonlar arasında enfeksiyon ve kanama nadir de olsa görülebilir. Enfeksiyon durumunda drenaj ve antibiyotik kullanılır. Yara iyileşmesinin gecikmesi durumunda daha fazla skar (iz) kalabilir. Aşırı belirgin izler için ikinci bir girişim gerekebilir. Özellikle sigara yara iyileşmesini bozan etkenlerden biridir. Bu nedenle ameliyatdan önce sigara içilmesine son vermek gerekir. Ameliyattan 10 gün önce sigara içilmesine son vermelidir. Ameliyat öncesi özellikle gövde bölgesi güneşte kalmamalı, diyet uygulanıyorsa, yara iyileşmesini bozabileceğinden buna da ara verilmelidir.

Ameliyat:
Genellikle yapılacak ameliyatın zorluk derecesine göre ortalama 3-4 saat sürer. Hastalara ameliyat öncesi sedasyon (sakinleştirici ilaçlar) yapılır. Ameliyat genel anestezi altında gerçekleştirilir. Ameliyat izi bikini içinde kalacak şekilde deri kesisi yatay yönde yapılır. Karın göbek altından, kaburgaların alt kenarına kadar olan bölge derisi altta bulunan kas tabakasından ayrılır. Göbek hemen kenarından elips şeklinde kesilerek karın duvarında bırakılır. Daha sonra karın kaslarında gevşeme varsa uygun dikişlerle gerginleştirilir. Deri aşağı doğru hafif çekilerek fazlalık miktarı belirlenir. Ortadan bir geçici tespit dikişi konduktan sonra göbeğin yeni yeri belirlenerek ufak bir kesi yapılır. Karın duvarındaki göbek buradan çıkarılır ve yeni yerine dikilir. Göbek yeni yeri işaretlenerek kesilir ve yeni yerine ince dikişlerle dikilir. Hafif gerilen deri altta daha önce yapılan kesi üzerine getirilerek fazlalılığı kesilir. Sonra deri kenarları ince dikişlerle dikilir. Ameliyat sonunda karın dikişlerinin gergin olmaması için dizler karına çekik olarak hasta yatırılır.

Ameliyat sonrası birkaç gün karında ağrı, gerginlik hissi ve ödem (sıvı birikimine bağlı hafif şişlik) olabilir. Bu yakınmalar için ağrı kesiciler kullanılır. Erken devrede hasta ayağa kaldırılır ve yürümesi istenir. Deri dikişleri 5-7. günde alınmaya başlanarak 10-15 günde tamamı alınır. Pansuman sargıları azaltılarak yerine karın korsesi giydirilir. Hastaların bazıları 2 hafta sonra işine dahi dönebilir. Tam iyileşme ise birkaç hafta sürebilir. Karındaki dikiş izleri önceleri pembe renkte ve belirgindir. Giderek izlerin rengi solar ve izler azalır. Bu süreç altı aya kadar devam edebilir. Korse ise 1-1.5 ay kadar kullanılır. Daha sonra hafiften başlamak üzere karın kaslarını çalıştıracak egzersizler tavsiye edilir

A’dan Z’ye Estetik Operasyonlar

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Sıdıka Kurul kadınlar tarafından en çok tercih edilen estetik uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Estetik Göz Kapağı Estetiği (BLEPHAROPLASTY)
Alt ve üst göz kapağında torbalanma, deride gevşeme, sarkma ve kırışıklık gözlerin yan taraflarında kaz ayağı adı verilen derin çizgilerin giderilebilmesi için yağ torbalarının ve deri fazlalığının ameliyatla çıkartılması gerekir. Bu ameliyatta deri kesileri alt göz kapağı için kirpik diplerinden, üst göz kapağı için üst kapağın doğal kıvrımından yapıldığından dolayı ameliyat izi belli olmaz. Gerekli durumlarda kaz ayağı görünümü için dolgu maddeleri veya botoks yapılır. Lokal veya genel anestezi altında yapılabilen bu ameliyat sonrası ,erken dönem genellikle rahat geçer. Göz etrafında şişlik ve morarma;gözlerde kuruluk, yanma hissi, görme bulanıklığı görülebilir.Gözyaşı artabilir, gözler ışıktan bir süre rahatsız olabilir. Hasta ilk günlerde gözünü tam olarak kapatamayabilir. Bunlar ilk hafta içinde kendiliğinden geçen, beklenen olaylardır. Dikişler 3-5 gün sonra alınır.Ameliyat iyi sonuç verir. Kişi 3 gün sonra işine dönebilir. Kullanıyorsa 1 hafta sonra kontakt lenslerini takabilir. Gözkapaklarının yeni şekli, yerçekimi nedeniyle etkileneceğinden kişinin bünyesine göre bazen birkaç yıl bazen de ömür boyu dayanır.

Meme Dikleştirme (MASTOPEXY)
Estetik meme dikleştirme ameliyatında, sarkık meme dokusu yeniden şekillendirilir, fazla deri çıkartılır, meme başı olması gereken konuma getirilir. Ameliyat sonrasında, anahtar deliği şeklinde, zamanla daha az belirgin hale gelen bir iz kalır. Bazı hallerde sadece meme başı çevresinden yapılan kesiler ile meme dikleştirme işlemi gerçekleştirilebilir. Sarkıklıkla birlikte, meme küçüklüğü de söz konusu ise, memeyi büyütmek amacı ile meme arkasındaki kasın altına uygun büyüklükte bir meme protezi konur. Meme sarkıklığı bazı hallerde sadece meme protezi konulması ile de düzeltilebilir.

Hasta 3-4 gün içinde işine dönebilir. 3 ay ağır spor yapmaması uygundur. Hangi yöntem uygulanırsa uygulansın , meme dikleştirme ameliyatı genel olarak iyi ve kalıcı sonuç verir, kadının kendine olan güvenini,sosyal yaşama ve ikili ilişkilere katılımını arttırır. Dikleştirilmiş meme uzun süre kalıcıdır, ancak kilo değişiklikleri, gebelik, emzirme ve yerçekimi yeni sarkmalara yol açabilir.

Yüzdeki Çökmeleri Düzeltme

Dolgu maddeleri: Yüzün belli noktalarındaki derin kırışıklıklar cilt aşındırma yöntemleri ile düzeltilemez. Bu amaçla dolgu maddeleri kullanılır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan dolgu maddelerinin çoğu zamanla vücut tarafından eritildiğinden, tekrarı gerekir. Dolgu maddelerinin uygulaması kolaydır, iz bırakmazlar ve sonuçları memnunluk vericidir. Dolgu maddeleri aynı zamanda dudak kalınlaştırmak veya dudakları daha belirgin hale getirmek için de kullanılabilir.

1. Kişinin kendi dokuları; Yağ ve doku kokteyli enjeksiyonu (Lipofilling): Kişinin kendi vücudundan (karın veya basen bölgesinden) alınan yağ doğrudan veya kıkırdak, fasya ve deri altı tabakalarından oluşan doku çok ince doğranarak,yüzdeki kırışıklığın altına enjekte edilir. Uygulamadan sonra bazı hastalarda morluk oluşabilir;işlemden sonra buz uygulaması morluk oluşmasını büyük oranda önler.Enjekte edilen yağ miktarına bağlı olarak hasta işlemden sonra işine dönebilir veya 1-2 gün işinden uzak kalması gerekebilir.

2. Hazır dolgu maddeleri; Kollajen Sığırdan alınan kollajen saflaştırılarak ,insanınkine benzer bölümü yüzdeki kırışıklıklara enjekte edilebilir. Kullanmadan önce test yapılması gerekir. Hyaluronik asit hayvansal kaynaklı olmayan bir dolgu maddesidir, uygulama öncesinde test tapılmasına gerek yoktur. Uygulamadan sonra bazı hastalarda morluk oluşabilir;işlemden sonra buz uygulaması morluk oluşmasını büyük oranda önler.İşlemden sonra hasta işine dönebilir.

Gıdı Operasyonu

Çene altında yağ toplanması, deride sarkma, boyun kasının belirgin hale gelmesi.. Çene altında (Gıdı) dolgunluk her yaştaki kadın için sorundur. Alt çene kemiğinde küçüklük/geride olma gibi kemik problemleri dışında gençlerde çene altı bölgesinde yağ birikintisi (yapısal olarak) , orta ve ileri yaşlardaki kişilerde kilo alma, boyunda kısalma ve duruş bozukluğunun yol açtığı çene altı dolgunluğu önden bakıldığında kısa boyun ve toplu yüz, yandan bakıldığında çene/boyun açısının kaybı nedeni ile estetik sıkıntı yaratmaktadır. İleri yaşlarda ise boyun yaşlanmasında temel problem cilt dahil olmak tüm yumuşak dokuların yerçekimi ile aşağı doğru sarkmasıdır ve bazı kişilerde yüzeyel boyun kasının belirgin hale gelmesidir.

Erkeklerin Estetik

Kariyer sahibi erkekler yıllardır manikürlerini yaptırıyorlar, tırnaklarını törpülüyorlar, vücut ölçüleriyle ilgileniyorlar, saçlarına şekil veriyorlar, boyuyorlar, masaj istiyorlar, deodorantlarını ve parfümlerini sıkıyorlar, yüz gençleştirme tedavilerine veya epilasyona ihtiyaç hissediyorlar.

* Birinci sırada lazer epilasyon, cilt bakımı, manikür ve pedikür ile ilgileniyorlar.

*
Zayıflama tedavileri, dolgu ve botoks gibi işlemleri ikinci sırada tercih ediyorlar.

* Cerrahi girişimden mümkün olduğunca uzak duruyorlar. Buna rağmen son zamanlarda liposuction, göğüs küçültme ve burun ameliyatı yaptıran erkeklerde bir artış var.

* Erkek kozmetikleri büyük ilgi görüyor. After shave’ler, nemlendiriciler, vücut losyonları, özel şampuanlar; en ünlü kozmetik markaların erkek ürünleri onlar için üretiliyor.

* Erkeklerin en fazla ilgilendiği sorunlardan birini de kellik tedavileri oluşturuyor.
EPİLASYON

Erkekler, özellikle yanaklarının üzerinde çıkanlar başta olmak üzere; sırt, omuz başları, kaşların arası, ense ve kulağın iç kısımları, elmacık kemikleri üzerindeki kıllardan kurtulmak istiyor. Erkek kılları daha kalın ve sert olduğu için lazer uygulamasına daha iyi cevap veriyor ve daha kısa sürede sonuç alınıyor. ERKEK CİLDİ

Erkek cildi, hormonal yapısı nedeniyle daha dayanıklı ve daha kalındır. Bu nedenle yaşlanma etkileri erkeklerde daha ileri yaşlarda ortaya çıkar. Erkek cildinin sorunları buluğ çağında, aknelerle başlar. 35-45 yaş arasında kırışıkların farkına varırlar. Sorunlar ömür boyu tıraş olmanın sıkıntılı sonuçlarıyla devam eder. Bütün bunlara bir de güneş ışınları, stres, alkol ve beslenme hataları eklendiğinde, erkek cildinin bakım ihtiyacı artar. Bu nedenle botoks, dolgu maddeleri enjeksiyonları ve ameliyatsız cilt gerdirme işlemlerini gün geçtikçe daha fazla talep ediyorlar.

Endoskopik yüz germe - Facelift

Yerçekiminin etkisi, güneş ışınları ve günlük yaşamın stresi insanların yüzlerinde yaşlanma belirtilerinin oluşmasına neden olurlar. Yüzde göz kapakları ve etrafında, ağız çevresi ve yanaklarda, çene altında ve boyunda oluşan derin çizgiler, kırışıklıklar, katlanma ve yağ toplanmaları şeklinde yüzde belirginleşirler.

Günümüzde yüz germe ameliyatları yaygın olarak yapılmakta ve ileri derecede sonuçlar alınmaktadır. Gelir düzeyinin artması ile insanlar daha genç ve güzel görünmek istemektedirler.

Bu uygulamada yüzde sarkan ve gevşeyen kas, yağ, deri gibi dokuların eski yerlerine getirilmesi ve fazla olanların yok edilmesi temel prensiptir. Yüz germe ameliyatlarında sadece yanak ve boyun değil aynı zamanda “Alın Germe” ve “Göz Kapağı Estetiği” ameliyatları da kombine olarak yapılabilir.

Hastaya sağlayacağı fayda görüntüsünde ortalama 7-10 yıl arasında değişmektedir. Bu uygulama yüzünüzün yeniden gençlik günlerinizdeki gibi görünmesini sağlar.

Ameliyat hastanın tercihine bağlı olarak lokal ve genel anestezi altında yapılabilmektedir. Ameliyat süresi 3-4 saat kadar sürer. Genellikle hastanede kalmayı gerektirmez. 7-10 gün içerisinde hasta normal hayatına geri dönebilir. Konuşma mesafesinden bile görünür bir iz kalmaz. Endoskopik yöntemlerle kalacak izler minimale inmektedir.

Ben’ler Hakkında

Halk arasında genellikle çok farklı şeylere “ben” deniyor. Bunların arasında gerçek anlamda ben denilen belirtiler, derinin rengini veren melanin maddesini yapan hücrelerden oluşanlar.
Benler nasıl oluşurlar ve neden vardırlar?
Oluşum sebebi kesin belli değil. Ama esas olarak kişinin kendi yapısı, tamamen kendi genlerindeki özelliklere bağlı. Bir kısmı doğumsal olabiliyor. Sonradan ortaya çıkanlarda özellikle genetik yapıya ek olarak ultraviyolenin, yani güneşin etkisi çok büyük.
Güneşin benlere etkisi nasıl oluyor?
Güneşi gördükçe hem sayıları artıyor ham da yapıları bozulup, dejenere olabiliyorlar. Güneş etkisi derken, burada özellikle ani ve yüksek dozdaki güneş çok önemli. Özellikle yanık yapacak boyutta, kızarma, soyulma vs. gibi durumlar, deri kanserine dönüşme riski taşıyabiliyorlar.
Benlerin tehlikeli olup olmadıklarını görünüşlerinden anlamamız mümkün mü?
Belli bir ölçüde anlaşılabilir. Bir kere benlerin sayısının çokluğu önemli. Koyu renkteki benler, renk düzensizliği, mesela bir benin içinde birden fazla renk varsa bunlar da tehlikeli. Ayrıca normalde oval ya da yuvarlar olan benlerin sınırları düzensiz, yani dantel gibi girintili çıkıntılıysa bu da riskli bir durum. Benlerin hareketlenmesi de bir o kadar önemli. Normal duran bir ben kısa süre içersinde büyümeye ya da hızla renk değiştirmeye başlarsa, dikkatli olmak gerek. Bunun yanında benlerin büyüklüğü de önemli. Yarım santimden itibaren, kayda değer belli bir risk taşıyorlar. Benlerin bütününe bakarsar ve hepsini birden değerlendirirsek, melanoma (kanser) dönüş riski yüzde bir civarındadır. Yalnız yarım santimden sorna, yavaş yavaş kademeli olarak tehlike artar.
Melanoma nasıl bir kanser türü?
Benlerden çıkan bir kanser tipi, yalnız deri kanserleri değil, bütün kanser tiplerinin içinde en hızlı ilerleyen ve en çok ölüme neden olan kanserlerdendirb Melonomun yüzde otuzbeşi benler üzerinde çıkıyor, diğerleri sağlam görünen deri üzerinde çıkıyor.
Peki, kanser riskini ortadan kaldırmak için ne yapmalıyız?
Yılda bir gibi belli aralıklarla doktor kontrolüne gidilmelib Özellikle çok sayıda beni olanlar için geçerli bu. Bunun yanında güneşten korunmak çok önemli. Güneş cildi bid tetikleyici faktör. Bir de benlerin korunmasında, zedelenmemelerine dikkat etmek gerekir. Çarpma, vurma, sürtme gibi…
Et benleri de aynı riski taşıyor mu?
Genelde halkımız kabarık olan benlerin daha tehlikeli olduğunu düşünür. Oysaki aksine, deriden kabarıklaştıkça tehlike azalır.
Bazı insanlarda doğum lekesi gibi büyük benler vardır. Bunlar da risk kapsamına giriyor mu?
Evet. Bazılarında 5 cm, 15 cm gibi büyük benlere rastalayabiliyoruz. Bunlarda ciddi oranlarda, özellikle 20 cm üzerine çıktığı zaman, yüzde onbeşleri bulan melanoma dönüş riski bulunuyor.
Ben aldırmanın tehlikesi var mı?
Genelde benler çıkarılınca kanser olunduğuna inanılır, ama benin tamamının vücuttan atılmasıyla hiçbir şey olmaz. Benden ve onun tehlikesinden kurtulmanın en sağlıklı yolu budur. Ama ben vücut üzerinde dururken kesilir, koparılır ya da takılıp düşme gibi nedenlerden koparsa, bu tehlikelidir.
Ben aldırmak basit bir işlem mi?
Evet. Benin çevresine iğneyle lokal anestezi yapılıyor. İşlem yarım saat kadar sürüyor.
Ben aldırdıktan sonra güneşe rahatlıkla çıkılabilir mi?
Ben aldırsan da aldırmasan da güneşe çıkmamak en iyisi. Ben aldırmak, tehlikeden kurtulunduğu anlamına gelmiyor, çünkü sürekli yenileri çıkabiliyor.

Ultrashape Nedir?

Ultrashape ultrasonik ses dalgalarını kullanan bir bölgesel zayıflama cihazıdır. Yağ hücrelerinin zarlarını yok ederek etki gösterir. Zarları parçalanan bu yağ hücreleri bir anlamda erir ve bu bölgeden vücudun savunma hücreleri tarafından uzaklaştırılır. Bu yöntem ameliyatsız vücut şekillendirme yöntemleri arayışının sonucu bulunmuştur.

İşlem ağrısızdır. İğne vs kullanılmaz. Cilt altına herhangi bir alet
müdahalesi yapılmaz.

Bölgesel Zayıflama Tedavisi Ultrashape Contour 1 sistemi denilen özel
patentli bir teknolojiyi kullanmaktadır.

İşlem sonrası işinize dönebilirsiniz. Seans yaklaşık 1-2 saat kadar sürmektedir.

Ultrashape bölgesel zayıflama tedavisi, bilimsel yayınlarla doğrulanmış bir yöntemdir. Sadece istenmeyen yağların parçalanmasını sağlayan odaklanmış ultrasonik ses dalgaları dokuya gönderilir.

Kan damarı, sinirler gibi çevre dokulara zarar vermez.

Tedavi ile yağ hücrelerinin zarları ortadan kaldırılır.

Trigliserit olarak adlandırılan yağ hücresinin içindeki madde çevreye dağılır. Dolaşım ve lenfatik sistem yoluyla karaciğere ulaştırılır. Karaciğerde bu yağ doku işlenerek ve yakılarak atılır. İşlemden sonra yapılacak özel diyet bu atılımı kolaylaştırır.

Göbek için 5 Egzersiz Göbek Nasıl Eritilir Giderilir

Bel çevresini zayıflatmak yaş ilerledikçe zorlaşır. Genel olarak hiç kilo almasanız bile yağlar, vücudunuzun bu bölümünde birikir. Oturarak bu yağlardan kurtulamazsınız! Önereceğimiz 5 egzersiz bel çevresi ve gövdenizin zayıflaması sağlar. Sağlıklı beslenme ve 60 ila 90 dakika arasında yapılan egzersizin düz bir karın için en iyi yol olduğu biliniyor. Düzenli egzersiz yapamıyorsanız üzülmeyin, gün içinde kısa periyodlarda yapacağınız egzersizlerle de düz bir karına sahip olabilirsiniz.- Yere yüz yukarı şekilde uzanın ve parmaklarınızı başınızın arkasında birleştirin. Dizinizi çenenize doğru getirmeye çalışın ve bu sırada omuzlarınızı, boynunuzun konumu aynı kalarak yerden yukarı doğru kaldırın. Sol bacağınızı düz tutarak yerden 45 derece açıyla kaldırın ve sağa doğru hafifçe dönmeye çalışın. Yatarak bisiklet kullanıyor gibi düşünebilirsiniz. pedal çeviriyor gibi 12-16 kez bacak değiştirerek uygulayın.

2- Sandalyenin üzerine çıkın ve sıkıca tutunun. Dizlerinizi sırayla kıvırarak çenenize doğru kaldırmaya çalışın, b u hareketi 12-16 kez tekrarlayın.

3- Yere yüz yukarı uzanın. Ellerinizi yanlara düz bir şekilde uzatın. Bacaklarınızın ikizini de 90 derece açıyla yukarı doğru kaldırın ve bacak bacak üstüne atar gibi düz olarak bir süre sabit durdurduktan sonra değiştirin. Hareketi 12-16 kez tekrarlayın.
4- Yere yüz yukarı uzanın. Ellerinizi 45 derecelik açıyla kulaklarınızın yanından düz olarak geriye doğru uzatın. Düz olarak uzattığınız bacaklarınızı 45 derece aralık şekilde kıvırın. Omuzlarınızı kendinize doğru kaldırın.

5- Yere yüz aşağı uzanın. Ayak parmaklarınızın ucunda ve el dirseklerinize dayanarak tüm vücudunuzu havaya kaldırmaya çalışın.

Dahası: Favori şarkılarınızla dans edin. Hava almak için yürüyüş yapın. Çocuklarla elim sende oynayın. Bisiklete binme ve merdiven egzersizleri yapı

Gebelikte Egzersiz

Yürüyüş: Hamile kadınlara doktarlar bol bol yürümeyi öneriyor. Çünkü temiz hava alarak hareket etmek sağlığınız açısından önemlidir. Hem güneşten faydalanıp kemiklerinizi güçlendirmek, hem de ciğerlerinize temiz hava depolamak için hamilelik döneminde yürümekten daha ideal bir başka spor yoktur. Ayrıca bu sayede doğuma kadar çok fazla kilo da almaktan kurtulabilirsiniz. Yalnız yürüme esnasında kendinizi çok fazla zorlamayın. Hamile olmadan önceki temponuzu bir kenara bırakın. Bundan sonra temponuz sizin ve bebeğinizin sağlığının elverdiği ölçüde olmalıdır. Herhangi bir sinyal aldığınızda yürüyüşe ara vermekte tereddüt etmeyin.Gebelerin çok fazla hareket etmesinin ya da başka bir deyişle spor yapmasının bebeğe zarar vereceği düşünülür. Oysa günümüzde spor yapmayı hayat tarzı olarak benimseyen anneler spordan uzak kalmak istemiyor. Fakat her sporun da hamilelikten önceki gibi aynı yoğun tempoda yapılmasının riskleri vardır. Bu yüzden hangi sporu nasıl yapmanız gerektiğini bilmelisinz.

Yüzme: Herşeyden önce yüzme esnasında kendinizi daha hafif hissedeceğiniz için yüzme sporu bu dönemde size çok hoş gelecektir. Tabii suyu seviyorsanız. Denizin ya da gittiğiniz yüzme havuzunun su sıcaklığının vücut ısınıza uygun olması gerekir. Vücut ısınız 38 derece civarı olacağı için bundan daha düşük ısıda suya girdiğinizde kasılmalar meydana gelebilir. Bu sebeple suyun ısısını dikkate almalısınız.

Su içinde kendinizi çok fazla yormadan ve yavaş tempoda yüzebilirsiniz. Hamilelere genellikle sırtüstü yüzme önerilir. Çünkü sırtüstü yüzerken karnınız gerilir, kollarınız ve bacaklarınız çalışır.

Hamileyken hızlı kulaç atmaktan, kelebek stilinde yüzmekten ve suya atlayarak girmekten kaçının. Ani hareketler size ve bebeğinize zarar verebilir. Bu yüzden en iyi yöntem yüzerken nefesinizi kontrol etmek ve suyun sizi yüzdürmesine izin vermek.

Jogging: Birçok kadın hamileyken de jogging yapmayı sürdürür. Ancak eğer riskli bir hamilelik yaşıyorsanız koşmak iyi bir fikir değildir. Hamileyken, daha önce koştuğunuz mesafeyi ve hızı düşürmelisiniz. Hatta bir süre sonra koşmayı bırakıp tamamen yürüyüşe bile geçebilirsiniz. Eğer ağrı, kas gerilmesi ya da kanama hissederseniz derhal doktorunuzu arayın.

Bisiklet: Bisiklete binmek hamilelik döneminde ufak tefek kazalara yol açabileceği için biraz tehlikelidir. Ancak bisiklete binmeyi iyi biliyorsanız ya da bir spor salonunda kondüsyon bisikletini kullanacaksanız o halde sorun yok demektir. Kendinizi çok fazla zorlamadan ve nefesinizi kontrol ederek bisiklete binmelisiniz. Birçok doktor düşme tehlikesinden uzak durmak için özellikle hamileliğin son 2-3 haftasında yalnızca kondüsyon bisikleti kullanılmasını tavsiye eder.

Kayak: Kimi doktorlar hamileliğin erken döneminde kayak yapmaya izin veriyorlar. Fakat buna güvenerek kendinizi kayak pistlerine atmayın. Kayak yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Düşmek size ve bebeğinize zarar verebilir. Hamileliğin ikinci devresiden itibaren kayak yapmak iyi bir fikir değildir.

Diğer Spor Aktiviteleri: Tenis ve golf hamilelik süresince güvenlidir ancak fazla bir egzersiz sağlamazlar. Ata binmek ise herzaman için bir düşme tehlikesi bulundurduğundan güvenli değildir. Yaz aylarında su kayağı yapmaktan hoşlanıyorsanız gebelik döneminde bir süre bu spora ara verin. Gözde sporlardan ve hobilerden biri olan bowling oynamanızda herhagi bir sorun yoktur. Fakat geç hamile kaldıysanız dikkatli olun çünkü sırt ağrılarınız olabilir. Dengeniz değiştiğinden bowling oynamanız zorlaşabilir