Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Hızlı Saç Uzatmanın Formülleri

Saçlarınız yavaş mı uzuyor ? Saçların uzamasını hızlandırmak için yapılacak en iyi şey saçların uzamasını azaltan faktörler ile savaşmaktır.
Sağlıklı beslenmek vede özellikle sebze ve meyvaların ağırlıklı olduğu beslenme tarzı bol su içmek düzenli vede yeterli uyku çok önemli yer tutar.... Stres yine salgılattığı adrenalin gibi hormonlar yolu ile damarlarda daralmaya yol açar ve saç köklerinde beslenmeyi bozar. Stresi düşürecek önlemlerde saç uzması açısından önemlidir. Sigara içerdiği nikotin ve karbon mono oksit gazı ile olumsuz etkileri olan bir faktördür. Nikotin damarları daraltırken, karbon mono oksit gazı kanda oksijen taşınmasını bozarak hücre beslenmesini bozarlar. Yeterli besin ve oksijen alamayan saç köklerinin normal üretimlerini yapması zordur. Saç derisine uygulanacak sıcak havlular hafif masajlar bu bölgede dolaşımı arttıtacak ve saç köklerinin ise beslenmesini sağlayacaktır

Lekelere son

Lekelerden bıktıysanız size yöntem.İşte maskenin yapılışı.Herkesin kolayca yapabileceği evde bulunan malzemelerden olan maya,süt,limon ve asprini maske kıvamına gelene kadar karıştırın,sonra yüzünüzü uygulayın 15 dakika bekletiniz.kolay gelsin.

Cildinizin yaşlanmasını engelleyebilirsiniz

Öncelikle güneş ışınlarından yeteri kadar korunmalısınız.Başlıca nedeni güneş ışınları sayıbilir.Güneş kremleri size yeterli olacaktır.Menapoz sonrasında cildinn nemi azalacaktır. Peeling , mikrodermabrazyon ve lazer gibi uzman doktorların yaptığı yöntemlerde vardır.

Gebelikte Hamilelikte Oluşan Cilt Çatlakları.

Bol bol su için ayrıca C ve E vitamini zengin besinler tüketiniz.dengeli beslenmeyide ihmal etmeyin.uykunuzu düzenli hale getiirin.Çatlak bölgelere bol bol masaj yapın dolaşım hızlansın.

Çatlakların oluşmasını engelleyin.

Cilt için yumuşatıcı yağlar, A, E ve F vitamini, kolajen, elastin ve hyalüranik asit yönünden zengin çatlak giderici kozmetik ürünleri düzenli olarak kullanın.kan dolaşımını engelleyen dar elbiseler giymeyin.

Sabun kullanmak cildi kurutur.

Sabunlar içinde bulunan maddeler yüzünden cilt yüzeyini kaplayan doğal yağ tabakasının kaybına sebeb olduğu için kurutur.Bu yüzden nemlendirici kullanın.

Siyah Noktalar için yapabilicekleriniz.

Siyah noktalarla başınız dertdeyse bunları denemelısınız...

Tarif 1 : Birer tutam nane, yabani kekik yaprağı, ıhlamur bir kaba konulup yeteri kadar su ilave edilerek kaynatılır. Soğuduktan sonra siyah noktaların üzerine sürülür.

Tarif 2 : Bir adet çok olgun domates ezilir ve ince bir tülbentle süzülür. 1 tatlı kaşığı gliserin ve iki damla asilbent tentürü katılıp karıştırılarak şişeye doldurulup kullanılmak üzere saklanır. Cildin siyah noktalı kısımlarına bol miktarda sürülür.

Siyah noktalar..

Siyah noktalar için evde kolayca yapılabilicek maske tarifleri...

Birer tutam kırlangıç otu vede ayrık otu bir kaba konularak üzerine beş bardak su ilave edilerek kaynatılır ve bir gece dinlendirdikten sonra siyah noktaların üzerine sürülür.

Göz Altındaki Morluklar İçin

Göz çevresi bakımı önemli bir unsurdur.Pek morluklar nasl giderilmelidir? Bunu için ise 1 adet salatalığı rendeleyip buzlukta buz kalıplarının içinde dondurun. Daha sonra dondurulmuş bu salatalık küplerini gözlerinizin mor kısımlarında 5 dakika kadar gezdiriniz.Farkı göreceksiniz.Bir adet patatesi rendeleyip suyunu çıkartın. Bu suya batırdığınız bir parça pamukla göz çevrenize kompres yapınız.kolay gelsin....

Göz Altındaki Torbalar İçin

Göz altındaki torbacıkları gidermek önemlidir.Rahatsız edici bir durumdur.Yapmanı gereken şudur.Bir adet patatesi halka şeklinde kesip gözlerinizin üzerine koyun ve 15-20 dakika gözlerinizi bu şekilde dinlendiriniz. Hem göz altlarınızdaki torbaların giderilmesinde hem de gözlerinizdeki kızarıklıkların geçmesinde yardımcı olacaktır. Ayrıca gözlerinizdeki kızarıklıklar için bir parça pamuğu şekersiz çaya batırıp gözlerinize kompres yapabilirsiniz.kolay gelsin.

GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIKLARI İÇİN

Göz çevresi hassastır.Peki ne yapmalıyız? Bir çorba kaşığı badem yağı ve bir çorba kaşığı soya yağı ve bir çorba kaşığı avokado yağını karıştırın. Her gece yatmadan önce göz çevrenize yumuşak hareketlerle masaj yaparak karışımdan sürün. Sabah kalktığınızda yüzünüzü yıkayıp yumuşak bir havlu ile kurulayın.kolay gelsin.