Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Siyah noktalardan kurtulmak için ne yapabiliriz..

Siyah noktalardan kurtulmak mı istiyorsunuz? O zaman siyah noktalardan kurtlmak için bir maske uygulayalım.Öncelikle siyah noktalarınızdan kurtulmak için 1 yumurtanın beyazını yüzünüzdeki siyah noktaların üzerine sürünüz ve daha sonra ise kurumasını bekleyin.Ovarak bunları çıkartın etkisini görceksiniz...

Cilt lekelerinin giderilmesi

Cilt lekelerinin tarifleri etkileri cilt tipine göre farklılıklar göstermektedir.

Cilt sorunlarınız için öncelikle Doktora başvurmalısınız.

Cilt lekelerine Elma Sirkesi :

Aynı miktarlarda Su ve Elma sirkesini bir kapda kaynatın ve daha sonra bu karışım ile yüzünüze buhar banyosu yapın.
Ayrıca gene Aynı miktarlarda su ve elma sirkesini ile yüzünüzü üç dört günde bir silerek de cilt lekelerinizden kurtulabilirsiniz.



Cilt lekelerine Anason Tohumu :
Anason tohumları bir kaba konarak üstünü kapatıncaya kadar su eklenerek kaynatılır. Tohumlar süzülerek atılır ve elde edilen su soğuduktan sonra cilde masaj yapılarak sürülmesi haline cilt lekelerin önlenmesi ve canlılık kazanması sağlanır.



Arpa Unu :

Arpa unu hamur haline getirilerek yüze maske halinde sürülür ve 2 saat süresince bekletilir. Bu işlem sonucunda yüzdeki lekeler yok olur.



Aşk Otu :

Aşk otu kökü kaynatılarak elde edilen sıvı, yüzdeki lekeleri yok eder.



Biberiye :

Biberiye, merhem haline getirilerek vücuda sürülerse cildi güzelleştirir, kırışıklıkları giderir. 2 gram kurutulmuş biberiye yaprağı ve çiçeği bir tas içinde 20 dakika kaynatılarak, vücut yıkandığında güzelleştirir, pürüzsüz hale getirir.



Maske :

Haftada bir gün bir tatlı kaşığı süzme yoğurt ve bir çay kaşığı karbonatı karıştırın. Cildinizde bir saat bekletip ovarak çıkarın.

Bir çorba kaşığı eşit miktarda mısır unu , ıslatılmış kil, el kremi ve suyu karıştırın ve cildinize sürün. 5 dakika ovarak peeling yapın.
Bu, cildinizdeki ölü deriyi çıkarır ve porselen gibi cilde sahip olursunuz



Kudretnarı :

Kabakgiller familyasından, tırmanıcı, ince gövdeli, bir yıllık bir bitkidir. Yaprakları saplı ve el gibi parçalıdır. Meyvesi olgunlaşınca, birbirinden ayrılır. Meyveleri on on beş cm boyunda şişkin ve iki uçta incelmiş şeklindedir. Üzerinde kabarcıklar vardır. Turuncu - sarı renktedir. Ev ilaçlarında, zeytinyağı ile karıştırılarak kullanılır.

Egzama ve diğer cilt hastalıklarında faydalıdır. Yaraların çabuk kapanmasını sağlar.



Kayınağacı :

Kayıngiller familyasından kış aylarında yapraklarını döken güzel görünüşlü bir orman ağacıdır. Dalları salkım gibidir. Kabukları halka halkadır. Kabuk ve dallarının kuru distilasyonundan kayınağacı katranı elde edilir.

Kabuklarının suda kaynatılmasıyla elde edilen suyla yüz lekeleri çiller giderilir.....