Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Kirpiklerinizi Uzatmanız Ve Gürleştirmeniz İçin Yapmanız Gerekenler

Kirpiklerinizi Uzatmanız İçin:

1 bardak suyu kaynatın.1 çay kaşığı hint yağı ve 12 gr kakao yağı(1 yemek kaşığından biraz az) ekleyip karıştırın.Kabı sıcak su dolu bir başka kabın içine yerleştirip krem kıvamına gelene kadar ısıtın.Karışımı soğutup 15 gün boyunca yatmadan önce gözlerinize kaçırmamaya dikkat ederek kirpiklerinize sürün.Sürme işlemini kirpik kökünden uca doğru uygulayın.


Kirpiklerinizi Gürleştirmek İçin:

Eşit ölçüde hint yağı ve badem yağını bir şişede karıştırıp 15 gün boyunca akşamları yatmadan önce gözlerinize kaçırmamaya dikkat ederek kirpiklerinize dipten uca doğru sürün.

GüZeLLiK MaSKeLeRİ

Yumuşaklık sağlayan maskeler

Yüz soğuğa maruz kalıp tahriş olmuşsa, mutlaka yumuşaklık verici maske uygulanmalıdır.

Nasıl yapılır?

1) İyi cins bir kaşık bal sulandırılmalı ve yüze sürülmeli. 20 dakika böyle kalıp sonra ılık gül suyuna batırılmış pamuk ile yüz silinmelidir.

2) Büyük bir tencerenin yarısına kadar su konup, ocakta ısıtılır. Bu su üzerine oturtularak ufak madeni bir kaba 1 kaşık keten tohumu unu, 2-3 misli su ile karıştırarak hamur haline getirilmeli, ılık halde yüze incecik sıvanmalı. 20 dakika bekletildikten sonra ılık su ile yıkanmalıdır.

3) 3 veya 4 adet olgun muz az ılık su ile ezilerek yüze sürülmeli, 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüz yıkanmalıdır.

Yüz kırışıklığını önlemek için

1) Bir yumurtanın akı çırpılıp, yüzün kırışmaya yüz tutmuş ya da kırışması muhtemel kısımlarına krem gibi sürülür. Orada kuruyuncaya kadar, 20 dakika kadar bırakılmalı ve ılık su ile yıkanmalıdır. Her 15 günde bir tekrarlanmalıdır.

2) Bir kapta bir yumurta akı, 20 gram iyi zeytinyağı, 15 gram defne suyu ve 10 gram şap (ince dövülmüş) çırpılarak karıştırılır ve krem haline getirilir. Sonra bir tülbente sıvanır ve tülbent elektrik ısıtıcısı ile uzaktan biraz ısıtılır. Bez üzerindeki macun hafif katılaşınca ılık halde yüze konur. 20 dakika sonra çıkarılır ve ılık su ile yüz yıkanır. Her ay 2-3 gece tekrarlanır.

3) Bir yumurtanın sarısı, 1 kahve kaşığı çiğ süt ile birlikte çırpılır ve yüze krem gibi sürülür. 20 dakika tutulup içine 3-5 damla limon damlatılmış su ile yüz yıkanır.

4) Bir fincan havuç suyuna 1 fincan salatalık suyu karıştırılarak pamukla yüze sürülür. 20 dakika sonra yüz ılık su ile yıkanır.

5) Yarım paket pasta mayası, 1 yumurta sarısı ve 1 kaşık zeytinyağı ile karıştırılıp yüze kalınca sürülür. 20 dakika sonra ılık su ile yıkanır. Kuru ve yağsız ciltlere çok iyi gelir.

Yağlı ciltler için yüz maskesi

Marul ince kıyılıp, bez içinde sıkarak suyu çıkartılmalı ve pamukla yüze sürülmeli. Bu, su gözenekleri temizleyerek cildi genç ve canlı hale getirir.

Yüzü renklendirmek için

Yüz renginin güzel ve taze olması için her gün 1 çay bardağı havuç suyu için. Ayrıca mevsimin taze sebze ve meyvelerinin de suyunu sıkarak için. Ara sıra 1 dilim limonu yüzünüzün her tarafına sürün. Yüzü parlatır ve tazelik kazandırır. Ya da gül suyunu koyu çay ile karıştırıp, ya losyon gibi sık sık yüzünüze sürün ya da bir tülbendi buna batırarak, kompres şeklinde yüzünüze uygulayın.

Besleyici maske

İçinde bulunan badem yağı ve yumurta sarısı sayesinde cildi sanki yeni doğmuş bir bebeğinki gibi yumuşacık yapan bu besleyici maskeyi ayda bir kez uygulayabilirsiniz.

Malzemeler
3 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş badem

1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı

1 tatlı kaşığı krema

1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı: Yoğun bir kıvama gelinceye kadar tüm malzemeleri bir kasede karıştırın.

Uygulaması: Gözlerin etrafına gelmeyecek şekilde maskeyi yüzünüze sürün. 15 ­ 20 dakika dinlenmeye bırakın. Ilık suyla durulayın.

Sonuç: Kırışıkları gerilmiş, daha pürüzsüz bir cilt.

Onarıcı maske

Özellikle yaz aylarında uzun süreli güneş banyolarının ardından uygulamak için ideal. Balın ve gliserinin yumuşatıcı etkileri sayesinde cildin nem oranını artıran bir maske.

Malzemeler
1 adet limon
3 çorba kaşığı bal
Gliserin

Hazırlanışı: Limon suyuyla balı hızlı hareketlerle iyice karıştırın. 15 gram gliserini ilave edin. Özlü bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.

Uygulaması: Hazırladığınız maskeyi masaj yapmadan yüzünüze ve boynunuza yayın. 15 dakika kadar yüzünüzde dinlendirdikten sonra ılık suyla temizleyin.

Sonuç: Cildi derinlemesine nemlendiriyor.

Dinlendirici maske

Bu maske aynı zamanda yüzünüzün daha kolay bronzlaşmasını sağlar. Karışımdaki malzemeler cildi besler ve aynı zamanda pürüzsüz bir görünüm almasına yardımcı olur.

Malzemeler
1 adet yumurta sarısı
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
5 damla havuç yağı

Hazırlanışı: 1 adet yumurta sarısını 2 tatlı kaşığı yoğurtla çırpın. Zeytinyağını ve havuç yağını ekleyin.

Uygulaması Karışımı yüzünüze ve boynunuza sürün. 20 dakika kadar dinlendirip, ılık suyla temizleyin.

Sonuç: Cildi, özellikle güneşin zararlı etkilerine karşı koruyan ama bronzlaşmayı da artıran bu maskenin nemlendirici ve besleyici etkisi kendini hemen gösteriyor.

vücut maskesi
Peeling Kremi Bu peeling kremini ayda bir kez uygulayın. Ölü hücreleri temizler ve vücudun yumuşak, pürüzsüz olmasını sağlar.

Malzemeler
1 çorba kaşığı deniz tuzu
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı Küçük parçalara ayrılmış deniz tuzunu, zeytinyağı ile iyice karıştırın.

Uygulaması: Ilık bir duş alın. Hazırladığınız karışımı, dairesel hareketlerle masaj yaparak vücudunuza sürün. Bu karışımı özellikle topuklar, dirsek, diz gibi bölgelere yoğunlaşarak uygulayın. Ilık suyla durulayın.

Sonuç: Gözenekleri tıkayan ölü deri temizleniyor ve cilt yapılacak bakıma hazır hale geliyor.

Bal Maskesiyle epilasyon

Cildin hassas olduğu noktalara uygulanabilecek balla yapılan epilasyon.

Malzemeler
1 kase bal
Limon suyu
Bez parçaları (eski çarşafları kesebilirsiniz)

Hazırlanışı: Kısık ateşte balı ısıtın. Yoğun bir kıvama geldiğinde birkaç damla limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın.

Uygulaması: Hazırladığınız karışımı tüylerin bulunduğu bölgeye yayıp, birkaç saniye bekletin. Ağdanın üzerine bir bez parçası yapıştırıp, üzerini düzeltin. Tüylerin tersi yönünde tek hamlede çekin. Ağda bittikten sonra soğuk suyla temizleyin.

Sonuç: Pürüzsüz, ipek gibi bir ten!

Parlaklığın sırrı bezelye maskesi

İki su bardağı taze bezelye ezildikten sonra üzüm pekmezi ile karıştırılır. Yumurta akı ve yarım fincan ay çiçek yağı ilave edilir. Bir miktar un konularak maske kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Ten dokusu üzerinde parlaklık sağlar, gece yatmadan uygulanmalıdır. Sabah cilt temizlenir

Sivilceler için iki avuç buğday

İki avuç buğday, iki bardak suda ezilir. İki yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı badem yağı konulur. Yüze sürülür ve kurumaya başlayınca yıkanır. Ardından gülsuyu sürülür. Kızıl lekelerin ve sivilcilerin giderilmesini sağlar. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulanır. Bu maske şampuan olarak da kullanılabilir, saçların parlamasını sağlar.



Salatalık maskesi

İki tutam çuha çiçeği kurutulur, dövülüp toz haline getirilir. Kabukları soyulmuş yarım salatalık, bir fincan pirinç unu, çuha çiçeği tozu ile birlikte 10 dakika ateşte pişirilir. Elde edilen karışım bulamaç haline getirilir. Hazırlanan bulamaca yarım fincan elma suyu, bir çorba kaşığı saf zeytinyağı ilave edilerek krem haline getirilir. Yüz ve boyuna uygulanan bu maske, cildin canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar. Yüzde yarım saat beklettikten sonra ılık su ile yıkanır ve gül suyu sürülür.

Patlıcan ve sarımsak lapası maskesi

Dilimlenmiş yarım patlıcan iki bardak suda kaynatılır. Hazırlanan karışıma bir diş sarımsak eklenerek lapa haline getirilir. Buna kaymak katılarak krem haline getirilir. Bu karışım iki ay boyunca her gün tekrarlanmalıdır. Tendeki mikropları arındırmada ve yüze canlı bir görünüm kazandırmada etkindir.

Kuru ciltlere çilek maskesi
Bir avuç taze çilek ezilip, yulaf unu ile karıştırılır. Bir adet yumurta sarısı ile iki çorba kaşığı yoğurt çırpılır, krem kıvamına getirilir. Kuru ciltler için besleyici olan bu maske 20 dakika ciltte kaldıktan sonra ılık su ile yıkanır. Çilek maskesi özellikle göz altlarındaki kırışıklıkların azalmasında önemli rol oynar.

Selulitlere bitkisel çözüm

Malzemeler: Rezene + anason + biberiye
Hazırlanışı: Cildinizde oluşan portakal kabuğu görünümü artık canınıza tak etti. Öyleyse çok kolay hazırlanan bir karışımla selulitlere veda edebilirsiniz. Bunun için sabahları, 1 litre suya 1 tatlı kaşığı rezene, bir tatlı kaşığı anason ve 1 tatlı kaşığı biberiye atın. Bu karışımı kısık ateşte 5 dakika kadar kaynattıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın. Soğuyan karışımı gün boyunca bol limonla tüketin. Selülitlerinizin yok
olduğunu ya da en azından gözle görünmeyecek kadar azaldığını göreceksiniz.

Cansız saçlara krem

Malzemeler: Yumurta sarısı + rom + adaçayı yağı

Hazırlanışı: Derin bir kapta yumurta sarısını, bir kaşık romu ve 4 damla adaçayı yağını iyice karıştırın. Bu karışımı, şampuanla yıkanan ve durulanan temiz saçlara uygulayın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra da ılık suyla durulayın. Yumurta sarısının saçlar üzerinde yarattığı yumuşatıcı etki onların çok daha kolay taranır hale gelmesini sağlıyor.Romun içerdiği alkol dezenfektan özelliğiyle saç derisini rahatlatıyor. Adaçayı yağının ise arındırıcı etkisi var. Kısaca, hazırladığınız bu kremle saçlarınız daha yumuşak ve ipeksi oluyor ve tararken de zarar görmüyor. Bu karışımın haftada bir kez veya iki kez kullanın.

Sivilceler için karnabahar

Malzemeler: Karnı bahar + Zeytinyağı

Hazırlanışı: Sekiz adet karnı bahar yaprağını iki kaşık zeytinyağı ile beraber mikserden geçirin. Karışımı, problemli bölgeler üzerinde daha yoğun olacak şekilde yüzünüze yayın, on dakika bekleyin ve yüzünü ılık suyla temizleyin. Bu karışımı haftada bir ya da iki kez uygulayın.

Kuru ciltlere süt banyosu

Malzemeler: Süt + tuz + bal

Hazırlanışı: Boş bir plastik su şişesinin içinde bir litre süt, bir fincan tuz ve yarım fincan balı çalkalayarak karıştırın. Ve bu köpükle vücudunuzu ovun, sonra durulayın.
Süt banyosu derinlemesine temizler ama epidermisin hassasiyetine zarar vermediği için cildi kurutmaz. Tuz ölü derinin atılmasına yardımcı olur. Bu karışımı haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Ten ve Saç Rengine Uygun Makyaj Teknikleri

SOĞUK CİLT & SARI SAÇ
Porselen ten rengi ve açık renk saç ile pastel tonlarını gizli bir parıltı kullanarak sürebilirsiniz. Böylece kendi renginizi kapatmadan makyajla hoş bir hale getirmiş olursunuz.Bu makyaj;

*Açık sarıdan mat kahveye ya da orta sarı renkte saça sahipseniz veya saçınız beyaz ya da ¤¤¤¤lik gri ise;

*Gözleriniz mavi,gri,ela veya yeşil ise

*Beyaz, fildişi veya pembemsi renk dahil, soluk bir cilde sahipseniz size yakışır.


Tavsiye Edilen Renkler

Fondöten:Pembe yada porselen

Allık:Pembe

Göz Kalemi:Kahve veya gri

Rımel:Kahverengi,siyah

Ruj:Pembe tonları


SICAK CİLT & SARI SAÇ


Sıcak cilt sahip olmanıza rağmen genel görüntünüz oldukça narindir.

Doğal renginizi korumak için sarımsı kahverengi doğal gölgeler kullanmanız gerekir.

Eğer:

*Gözleriniz kahverengi ,mavi, ela veya yeşil ise

*Açık altın rengi gibi sıcak bir cilt tonunuz varsa bu renkler size yakışır.

*Cilt renginiz ve sarı saçınız bir bütün olarak görüntünüzü oldukça narin gösterecektir. Çok yoğun olmayan gölgeler seçmeye özen gösteriniz.


Tavsiye Edilen Renkler

Fondöten:Sarı tonlu

Allık:Kahverengi

Göz Kalemi:Kahverengi veya gri

Rımel:Kahverengi

Ruj:Açık ve koyu kahve tonları



SOĞUK CİLT & KOYU SAÇ

Soluk tenli esmer kadınlar yoğun soğuk gölgelerle mükemmel görünürler. Soğuk tonlar, fildişi cilt tonu üzerinde son derece dikkat çekici bir görüntü oluşturur.

Eğer:

*Orta kahve veya koyu kahve saç renginiz varsa

*Kahve, mavi,ela,gri veya yeşil göz rengine sahipseniz

*Güneşte yavaş yanan soğuk bir cilt renginiz varsa bu renkler size yakışır.


Tavsiye Edilen Renkler

Fondöten:Pembe yada porselen

Allık:Pembe

Göz Kalemi:Siyah veya gri

Rımel:Siyah

Ruj:Pembe tonları



SICAK CİLT & KOYU SAÇ

Size kahve, sıcak kızıl ve toprak rengi gölgeler çok yakışır. Ten renginizi tamamlar ve yüz hatlarınızı belirginleştirir.

Eğer:

*Orta-koyu kahve saç rengine sahipseniz

*Gözleriniz kahverengi,koyu mavi,gri, ela veya yeşil ise

*Güneşte kolaylıkla yanan bir teniniz varsa aşağıdaki renkler size yakışır.


Tavsiye Edilen Renkler

Fondöten:Sarı tonlu yada naturel kahve

Allık:Açık kahve tonları

Göz Kalemi:Siyah veya kahverengi

Rımel:Siyah

Ruj:Turuncu yada kırmızı tonları


SOĞUK CİLT & KIZIL SAÇ


Soğuk cilt rengi olan kızıl saçlılar genellikle yanlış renkleri tercih ederler.oysa parlak renkler onların kendi renkleriyle güzel bir kontrast yapar.yeşiller,gözlerinize heyacan verici bir boyut kazandırırken yoğun toprak renkleri de dudaklarınızın güzelliğini artırır.

Eğer:

*Çilek sarısı veya soluk kızıl saça sahipseniz

*Gözleriniz mavi,gri, ela veya yeşil ise

*Fildişinden pembe tonuna kadar soluk bir teniniz varsa size yakışan renkler.


Tavsiye Edilen Renkler

Fondöten:Pembe yada porselen

Allık:Pembe

Göz Kalemi:Yeşil yada kahverengi

Rımel:Kahve siyah

Ruj:Pembe ,leylak


SICAK CİLT & KIZIL SAÇ

Parlak, canlı renginize bordo, mor ve kahverengi cesur gölgeler oldukça yakışır.koyu mavi tonlu renkler sıcak cildiniz ve saç tonunuzla harika görünecektir.

Eğer:

*Orta koyuluktan koyuya kadar kızıl saça sahipseniz veya saçlarında kızılımsı tonlar olan esmer bayanlardansanız.

*Gözleriniz mavi,gri, ela,kahve veya yeşil ise

*Sizin cildiniz güneşte altın rengine bürünür, renginiz fazla koyulaşmaz.çillerinizin olması doğaldır.


Tavsiye Edilen Renkler

Fondöten:Sarı tonlu,nude

Allık:Sarımsı kahverengi

Göz Kalemi:Kahve,gri

Rımel:Kahve,siyah

Ruj:Kahve tonları

YAĞLI CİLT & KOYU SAÇ

Cildiniz zengin kahverengiler, turuncular,altın ve bronz parıltılarla çok iyi uyum sağlar.bu gölgeler yüz hatlarınızı belirginleştirir ve cilt tonunuzla uyum sağlar.

Eğer:

*Koyu kahve ve siyah saçlarınız varsa

*Gözleriniz kahverengi, gri veya yeşil ise tavsiye edilen renkler size yakışır.

*Yağlı ciltler güneşte çok iyi bronzlaşır.


Tavsiye Edilen Renkler

Fondöten:Koyu bej

Allık:Koyu pembe

Göz Kalemi:Siyah

Rımel:Siyah

Ruj:Bordo


SOLUK ESMER CİLT & SİYAH SAÇ

Yüz hatlarınız toprak renkleriyle belirginleştirilebilir.altın yada kırmızı tonlu ciltte bej,kahverengi ve bakır renkleri güzel duracaktır.

Eğer:

*Altın yada kırmızı tonlu parlaklıkları olan siyah saçlarınız varsa, ayrıca saçınızda kül rengi varsa

*Gözleriniz ela yada kahverengi ise

*Esmer tenliyseniz size uygun renkler:

Tavsiye Edilen Renkler

Fondöten:Koyu tonlar

Allık:Koyu pembe

Göz Kalemi:Siyah

Rımel:Siyah

Ruj:Koyu kahve,bordo

Göz Kalemi Nasıl Kullanılmalıdır

Göz kalemleri gözleri büyük gösterip etkileyici bir bakış kazandırabilir.ancak dikkat edin,çok fazla yada kötü uygulanan göz kalemi sizi panda gibi gösterebilir. Göz kalemleri çeşitlidir, en rahat kullanabildiğinizi seçmelisiniz. Alt ve üst kirpiklerinize yakın çizgi çekmek için kullanabilirsiniz. Zaman zaman kaleminizin ucunu sivriltin,sağlıklı ve temiz tutmak içinde bunu yapın.

Püf nokta

Kirpiklerin iç tarafına çekilen kalemin gözlerinizi daha küçük gösterdiğini, kirpiklerin dış tarafındaki yumuşak bir çizginin daha geniş ve çekici bir bakış sağlamaya yardım edeceğini unutmayın.

Kaleminizi açmadan önce buzdolabında bekletin.

Etkileyici kirpikler

Yüzünüzde başka bir makyaj olmadığında sadece maskara kullanarak farklılık yaratabilirsiniz. Göz makyajı yaptığınızda ise maskara kullanmak zorunluluktur. Maskaranın tipi ve kullanacağınız miktar sizin kişisel tercihinizdir.

Hassas gözler için hazırlanmış maskaralar göz alerjilerine yatkın olanlar ve kontakt lens kullananlar için ideal seçim olur.

Maskara kullanmadan önce kirpikleri fırçalayın far veya toz pudra birikmiş olup maskarayı kötü gösterebilir. Sarışınlara kahverengi veya kahve/siyah maskara yakışırken, esmerler için siyah daha uygundur.

Kirpikleriniz kalın değilse iyi bir görüntü elde etmek için iki kat maskara kullanmanız gerekebilir.ilk kat kuruduktan sonra fırça ile kirpikleri birbirinden ayırın ve ikinci katı uygulayın. Alt kirpiklere tek kat uygulayın.

İpuçları

Maskaranın kurumaması için kabını pompalamayın.

Alt kirpiklere maskara sürmek için, fırçayı dik tutun ve daha iyi kontrol edebilmek için bir kenardan diğerine doğru sürün.

Kaş alımı incelikleri
Bir çok insan ne yapacağını bilmediği için kaşları göz ardı eder. Kaşlar, göze çerçeve görevi yapar, şeklini verir ve resmi tamamlar.

Kaşları almak mı almamak mı* burada en güvenli yol orta yoldur. Çok alınan kaşlar tekrar çıktıklarında düzenli olmayabilir hatta çıkmayabilir.eğer kaşlarınız geç uzuyorsa ilk almada profesyonelce şekil verilmelidir. Tekrar uzamaları daha düzgün olabilir.

Kalem, kibar bir kaş oluşturmaya müsaittir.sarışınlar, açıklık veya koyuluklarına göre açık kahve veya gri kalem kullanmalıdır. Koyu renk kaşı olanlar sadece ıslak bir kaş fırçasıyla fırçalamalıdırlar.

İpuçları

*kaşların dik dik durmasına izin vermeyin. Gözlerinizin biçimine uymalı ve gözünüzün dış kenarıyla aynı hizada kalmalıdırlar.

*kaşlarınızı asla üst tarafından almayın.

*kaşlarınızı boyarken kalemi yüzünüze karşı dikey tutun ve kıllara doğru yavaşça sürün.

*sert çizgilerin oluşmasını engellemek için dokunuşlarınız daima hafif olmalı sonra yumuşatmak için fırçalayın.

Makyajınızın Kalıcı Olması İçin

Makyajınızın Kalıcı Olması İçin


Bakışlardaki çarpıcılıgı yakalamak için genellikle göz çevresinde çok çaba sarfetmek ve gün içerisinde sık sık rötuş yapmak gerekir. Ancak gözkapagı makyajının kalıcı olması için büyük kozmetik firmaları bazı kremler geliştirdiler.
Makyaj yapmadan önce gözkapaklarına sürülen ve 30 saniye kurumaya bırakılan bu kremler makyajın daha kolay yapılmasını ve kalıcı olmasını saglıyor.

Ok gibi kirpikler
Kirpikleriniz için de suya dayanıklı rimelleri tercih edin öncelikle. Kısa kirpikleri uzun göstermek de yeni ürünlerle şimdi çok kolay. Pisayada sırf bunun için üretilmiş pek çok maskara bulabilirsiniz. Rimelin kalıcılıgını saglamak için size pudra çok yardımcı olacaktır. Önce bir kat rimel sürün. Üzerinden pudra ile hafifçe geçin ve tekrar rimel sürün. Böylece rimeliniz uzun süre dayanacaktır.



Gün boyunca her yarım saatte bir ruj tazelemek kadar can sıkıcı bir şey daha olamaz. Hele dudaktan taşan rujlar çok can sıkıcıdır. Bunların önüne geçmek için ruj sürmeden önce bir kez dudak kalemi ile dudak sınırlarını belirleyin. Sonra rujunuzu sürün. Bir kagıt mendili ısırarak fazlasını alın ve üzerinden transparan pudra ile geçin. Sonra tekrar ruj sürün ve son kez medili ısırın. Artık günde en fazla üç kez, memeklerden sonra rujunuzu hafifçe tazelemeniz yeterli olacaktır.

Kalıcı makyaj nasıl yapılır?
Çogu kişi uygulama anını hafif bir batma hissi olarak tarif eder. Kişinin agrı duyarlılıgı ve uygulayıcının el hafifligine göre farklılıklar gösterecek minimum bir rahatsızlık söz konusudur. Bölgede oluşabilecek rahatsızlıkları en aza indirmek ve bölgeyi uyuşturmak için yüzeysel anestezi ve yaglar kullanılabilecegi gibi, bir doktor ya da dişçi gözetiminde lokal anestezi de yapılabilir. İşlemin uzunlugu kişinin hassasiyetine, cilt nemine, yogunluguna, elastikiyetine ve cildin genel durumuna göre degişebilir. Ortalama süre 2-3 saat kadardır.

Bir set mikro steril igne, kalıcı renk karışımına batırılarak kişinin istekleri dogrultusunda cilde uygulanır. Taze renk, igneler vasıtasıyla cildin üst tabakasına zerk edilir. Dövme uygulamasının aksine, cilt hafifçe kaldırılarak renk uygulandıgından, daha agrısız gerçekleşir. Yine aynı nedenle ciltteki travma da çok daha çabuk iyileşir. Uygulama sonrasında çogu kişi normal hayata derhal devam edebilir.

Uygulamanın tam anlamıyla kalıcı olması bazı şeylere dikkat edilmesini gerektirir. Güneşin UV ışınlarına fazla maruz kalmak ya da solaryum seansları, cildin fazla kuru olması, bazı uyuşturucular ve sigara kalıcılıgı olumsuz yönde etkileyen faktörlerdir. Alfa- hidroksi, retin-a ve glikolik asit, kalıcı makyaj uygulanan bölgelerden uzak tutulması gereken maddelerdir. Aksi halde etki azalabileceginden belli sürelerde ekstra bakım gerekebilir. Göz kapaklarına güneş korumalı krem kullanmak, eye-liner uygulanmış gözlerde güneş gözlügü takmak, dudaklara koruyucu sürmek gibi bazı önlemler makyajın kalıcılıgını artıracaktır.

Dudak Makyajı

Daha Güzel Görünen Dudaklar

Rujunuz dudak kenarlarınıza mı taştı?
Önce çubukla taşan kısımları temizleyin; sonra pamuklu çubugun ucuna bir parça fondötene batırıp lekeleri kapatın, pudralayın, rujunuzu yenileyin.
Rujunuza kalıcılık
Rujunuzu sürmeden önce dudaklarınıza biraz fondöten sürüp pudralayın. Bir kat ruj sürün, fazlasını almak için iki dudagınızın arasına bir kagıt mendil koyup dudaklarınızı bastırarak kapatın, 2.katı uygulayın.

Rujunuz dişlerinizi mi boyuyor?
Kötü bir görüntü ama önlemi çok kolay: rujunuzu sürdükten sonra baş parmagınızı agzınıza koyun (çocukların parmak emdigi gibi) ve dudaklarınızı sıkıca kapatın. Rujunuzun fazlası parmaklarınıza çıkacaktır.
Rujunuzu belirginleştirmek için
Ruj renginize uyumlu bir dudak kalemiyle tüm dudagınızı boyadıktan sonra rujunuzu uygulayın. Daha belirgin ve çarpıcı bir renk elde edeceksiniz.

Parlak dudaklar
Pek kalıcı olmayan dudak parlatıcılarının yerine, dudaklarınıza vazelin sürün. Hem parlaklık daha kalıcı olacak, hem de dudaklarınız yazın güneşinden, kışın da sogugundan korunmuş olacak.

Çok dogal bir görünüm için
Dudagınızın dogal kırmızısına çok yakın bir ruj rengi seçin. Ruju sadece alt dudagınıza sürüp dudaklarınızı birbiri üstene kapatıp sıkın. Üst dudagınıza geçen ruju parmagınızın ucuyla hafifçe yayın

Dudaklarınıza İstediginiz Şekli Verin
Dolgun Dudakları İnceltin
Dudaklarınızı oldugundan daha ince göstermek istiyorsanız:

- Dudak kenarlarınıza hafifçe fondöten sürün.
- Dudaklarınızı, rujunuza uygun renkte bir dudak kalemiyle üst dudagınızın dogal çizgisinin hemen altından, alt dudagınızın ise hemen üstünden çevreleyin.
Dudaklarınızın yeni çizgisine sadık kalarak rujunuzu sürün. Mat rujlar tercih edin. Ruju fırça ile uygularsanız daha iyi sonuç alırsınız.



Dudaklarınızı Dolgunlaştırın Dudaklarınızı oldugundan daha dolgun göstermek istiyorsanız:
- Dudaklarınızı, rujunuza uygun renkte bir dudak kalemiyle dogal çizgisinin tam üstünden çevreleyin.
- Dudaklarınızın yeni çizgisine sadık kalarak rujunuzu sürün. Parlak ve açık renkler kullanın. Koyu renkler dudak hacminizi küçültür. Koyu renk kullanmak zorundaysanız, dudaklarınızın ortasına daha açık bir renk veya parlatıcı sürün

İşte Size Birkaç Makyaj Hilesi

Öncelikle cildinizi size uygun temizleyici ile temizledikten sonra , cildinizi bir miktar yine cildinize uygun bir krem ile nemlendirin.
Cilt tipinize ve renginize uygun bir fondöteni bütün yüzünüze ve çenenizin altina doğru düzgünce yayın. Fondöteni ince bir tabaka halinde sürmeye özen gösterin, bu şekilde daha iyi sonuç elde edeceksiniz.

Fondötenin ardından cildi biraz aydınlatmak için gözlerin altindaki, burun kanatlarının etrafındaki, dudakların altındaki koyu kısımları, yüzünüze sürdüğünüz fondötenden iki ton daha açık renk fondötenle yapabilirsiniz. Burun kemiginin üzerine ve elmacık kemiklerinin üst kenarlarına iyice yayılmalı ve geride sadece hafif bir parlaklık kalmalıdır.
Cildinizdeki kusurlari bir kapatıcının yardımıyla gizleyin. Bunun için cilt lekelerine veya sivilce gibi yerlere bir miktar kapatıcı sürmeniz yeterli.
Eğer fondöteniniz ciltte parlama yapıyorsa matlaştırmak için bir pamuk veya kuru bir sünger parçası ile pudranın cilde yerleşmesini sağlamak için yüzünüze hafifçe bastırarak sürün ve fazlasını başka bir süngerle alın.
Gözlerinize farı sürerken önce tüm gözkapagına bir aplikatör yardımıyla farı sürün. istediginiz kısımlarda rengi azaltın, artırın. Göze gölge yapmak istiyorsanız bunu bir göz kalemi ile yapabilirsiniz. Uygulayacagınız ton, göz farından daha koyu olmalıdır. Yaptığınız bu çizgiyi bir pamuklu çubuk yardımıyla hafifçe yukarıya dogru dagıtın.
Kirpiklerinizin daha sık görünmesi ve göz biçiminizin daha iyi farkedilmesi için göz çevresine yani kirpik diplerinize çizgi çekebilirsiniz ancak sert çizgilerden kaçının.
Rimel mutlaka sürün üst kirpiklerinizin rimelini, önce içten dışa doğru, daha sonra asağıdan yukarıya dogru sürerek, kirpiklerinizin daha gür ve dik görünmesini sağlayabilirsiniz. Alt kirpikleri ise rimeli diplerden aşagıya doğru sürün. Kirpiklerinizde rimelin birikmemesine dikkat edin.
Kaşlar içinse bir fırça yardımıyla kaşlarınızı yukarı doğru tarayın. Kaş renginize uygun bir kalemle kaşlarınızı küçük darbelerle boyayın ve hafifçe dagıtın. Bunun için toz far da kullanabilirsiniz.
Yanakları renklendiririken allığınızı yanak çukuruna iyice yayın. Allığı sürdüğünüz yerde sadece bir parlaklık olmalı. Boyanın nerede baslayıp bittiğini gösteren çizgiler olmamasına dikkat edin.
Dudaklarınıza çekici bir görünüm verebilmek için dudak çevrenize rujunuzun bir ton koyusu olan kaleminizle çerçeve yapın. Bir ruj fırçasıyla dudaklarınızı boyayın. Bu işlemden sonra dudaklariniza biraz pudra sürüp ikinci bir kat ruj sürün. Alt dudağınıza biraz parlatıcı sürerseniz dudaklarınız daha çekici görünür.

makyajında kuralları var

Kadınların vazgeçemedikleri tutkularının en başında makyaj yapmak gelir. Makyaj eğer doğru yapılırsa harikalar yaratabilir. Ama dikkat edilmezse istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabilir. İstenmeyen sonuçlarla karşılaşmamanız için işte makyaj yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta:

Fondöten; mutlaka nemlendirilmiş cilde uygulanmalıdır. Nemli pamuk veya nemli ufak bir süngerle sürülmeli. Sünger her kullanıştan sonra sabunla yıkanmalı ve kurutulmalı. Gündüz makyajı gün ışığında, gece makyajı iyi aydınlatılmış bir yerde yapılmalı. Seçilen fondöten cilt rengine uygun olmalı ve ince bir tabaka halinde sürülmeli.

Pudra; fondöten üzerine sürülecekse şeffaf olanları tehcih edilmeli, tek başına kullanılacaksa ten renginize uygun olmalı. Büyük pudra fırçasıyla ince bir tabaka halinde sürülmeli. Fırçayı yüzünüzdeki ince tüylerin çıkış yönünde kullanmalısınız.

Far kullanımında, kullanımı ve dayanıklılığı açısından toz farlar daha çok tavsiye edilir. Sık sık temizlenen süngerli çubuk veya yumuşak fırçalarla sürebilirsiniz.

Dudak kalemi makyaj hafif de olsa kullanılmalıdır. Doğru sürülen bir dudak kalemi makyajın natürelliğinden hiçbir şey kaybettirmez. Ruja ve makyaja uygun kalem seçerek bunu sağlayabilirsiniz. Dudak kalemi rujun üzerinden de sürülebilir. Bu, kalem ve rujun renklerinin daha iyi uyuşmasını sağlayacaktır.

Hatalara pratik çözümler Makyaj sırasında ne kadar dikkat ederseniz edin mutlaka bir takım hatalar yaparsınız. Kimi zaman eliniz titrer, kimi zaman çok kısa bir sürede makyaj yapmanız gerektiğinden paniğe kapılıp hata yaparsınız. Diyelim ki istenmeyen sonuçlarla karşılaştınız hemen telaşlanmayın, onları da çözmenin yolları var.

Dudak Fırçası kayarsa; pamuklu çubuk imdadınıza yetişir. Pamuklu çubukla lekeyi hafifçe sildikten sonra başka bir çubuğu fondötenleyip tekrar silin. Sonra pudralayıp rujunuzu tekrar sürebilirsiniz.

Renklerde yanıldıysanız; makyaja sil baştan başlamak zorunda değilsiniz. Aplikatöre toz pudra koyup göz farının fazlasını gözün iç kısmına doğru silin. Yeterli olana kadar devam edin. Aynı işi allık için de yapacaksınız. Alık fırçasını pudralayın ve üzerinden birkaç kez gidip gelerek rengini hafifletin.

Yüzünüze göz farı partikülleri döküldüyse; Bir fırça yardımıyla onları yüzünüzün dış kenarına doğru itebilirsiniz. Eğer çıkmazsa pamuklu çubuğu fondötenleyerek almayı deneyin.

Fondöteni çok sürdüyseniz; Bir sünger üzerine az miktarda gündüz kremi koyup yüzünüze yayın. Kağıt mendili yüzünüze bastının ve kalan kısmı düzleştirin.

Fondöten kaşınıza bulaşırsa; Önce kaşınızı farklı yönlere fırçalayın. Fırçayı tonikle silif kurulayın. Sonra tekrar fırçalayın. İsterseniz fırçanın üzerine saç spreyi sıkarak kaşlarınıza şekil verebilirsiniz. Göz kapağınıza maskara bulaşırsa; yine pamuklu çubuk yardımıyla temizleyebilirsiniz. Pamuklu çubuğa biraz nemlendirici sürüp gözkapağınızı temizledikten sonra farınızı aynı bölgeye hafifçe sürebilirsiniz.

DOGRU MAKYAJIN INCELIKLERI...

DOGRU MAKYAJIN INCELIKLERI...
1.Gözalti morluklarini ve sivilceleri kamufle edin.

2.Ten renginizin bir ton koyusu olan bir fondöten kullanin ve bunu nemli süngerle sürün.

3.Kaslari bir tarakla düzeltin ve pudralayin.Sonra tekrar firçalayin.

4.Kalemle göz hatlarinizi belirginlestirin,bunu bir pamukla silerek hafifletin.

5.Birinci kat rimeli uygulayin,bir süre kurumasini bekleyin.Kirpiklerinizi ayirin ve ikinci kat rimeli uygulayin.

6.Dudak kalemi ile hatlari belirginlestirin,daha sonra bu hatlari pudralayin.

7.Genis bir allik firçasi ile elmacik kemikleri,sakaklar ve çene hattina allik pudrasi uygulayarak genel bir kizariklik elde edin.

8.Zarif ve etkili bir görünüm için,yüzünüzdeki renklerin kiyafetlerinizle uyumlu olmasina gayret edin.

MAKYAJDA PÜF NOKTALAR...

FONDÖTEN...

1.Mutlaka temizlenmis, nemlendirilmis cilde tatbik edilmelidir.Nemli pamuk veya ufak nemli bir süngerle sürülmeli. Sünger her kullanistan sonra sabun ile yikanmali ve kurutulmali.

2.Aydinlik bir yerde yapilmali; Gündüz makyaji; gün isiginda, gece makyaji; iyi aydinlatilmis bir yerde.Saç dipleri ile yüzün birlestigi yerde renk farkliligi olmamali. Fondöten bu bölgelerde küçük dokunuslarla iyice yayilmali.

3.Ince bir tabaka halinde sürülmeli, sonuç dogal görünümlü olmalidir.

PUDRA...

1.Fondöten üzerine sürülecekse seffaf olanlari tercih edilmelidir.

2.Tek basina kullanilacaksa ten renginize uygun (mutlaka yüzünüzün bir yerinde denediginiz) olmalidir.

3.Büyük pudra firçasi ile ince bir tabaka halinde sürülmelidir. Firçayi, yüzünüzdeki ince tüylerin çikis yönünde kullanmalisiniz.

GÖZ...

1.Toz farlar, kullanmi ve dayaniklilik açisindan daha çok tavsiye edilir.

2.Sik sik temizlenen süngerli çubuk veya yumusak firçalarla sürülmelidir.

3.Açik renk farinizi gözkapagina sürdükten sonra, gölge yapacaginiz renkte far ile gözkapaginin bitiminden kasa paralel çukurluga hafifçe sürün.

4.Gözlerinizin renginde far sürmek her zaman çok iyi netice vermez. Örnegin mavi gözlere, mavi far yerine açik - koyu gri, pembe kombinasyonlari çok uygun olur. Siz kendi renginizi deneyerek bulmalisiniz.

5.Gözlerinizi daha büyük göstermek isterseniz kirpik diplerine siyah veya kahverengi göz kalemi ile ince bir hat çekmeli, göz ucundan da biraz tasirmalisiniz. Alt kipriklerin diplerine de ince bir hat çekmeli, ancak bir pamuklu çubukla hattin keskinligini dagitmalisiniz.

6.Gözleriniz birbirine yakin ise gözün sakak tarafindaki ucunu daha koyu renk bir far ile belirgenlestirmelisiniz.

7.Gözleriniz birbirinden çok ayrik ise gözpinarinin üstünü kasa kadar koyuca ton bir far ile gölgelemelisiniz.

RIMEL (MASKARA)...

1.Siyah veya koyu kahverengi rimel sürerek gözlerinizi daha büyük ve anlamli gösterebilirsiniz.

2.Rimel sürerken basi hafifçe kaldirip aynaya bu sekilde, bakarken boyamak göz çevresine bulastirmamak açisindan iyi bir tekniktir.

KASLAR...

1.Kaslarinizi yüzünüze en uygun sekilde sekillendirmek için elinize uzun bir çubuk veya kalem vs. alip ayna karsisina geçin;

2.Çubugu burun deliginin yanindan ve göz pinarindan geçecek sekilde dik tutun. Kasiniz çubugun gösterdigi noktadan baslamalidir.

3.Çubugu burun deliginin yanindan kaldirmadan (gözeleriniz karsiya bakarken) gözbebeginin üzerinden çapraz olarak uzatin. Çubugun gösterdigi nokta kasinizin ideal kavis noktasidir.

4.Çubugu burun deliginin yanindan kaldirmadan gözün kuyrugundan geçecek sekilde uzatin. Çubugun gösterdigi nokta kasin ideal bitis noktasidir.

5.Kasinizi alirken, tüylerin çikis yönüne dogru çekmeye dikkat etmelisiniz.

6.Makyaj ensasinda ufak bir kas firçasi ile kaslarinizi firçalayip sekillendirmeyi ihmal etmeyin.

7.Eger kasinizda düzeltme yapacaksaniz; koyu kahverengi veya füme renkli bir kas kalemi ile önce ince ince küçük çizgiler halinde boyayip, sonra firça ile dagitin.

ALLIK...

1.Yüze daha saglikli bir görünüm kazandirabilmek için allik sürmelisiniz.

2.Allik firçasi yumusak ve uzun tüylü olmali, sik sik yikanmalidir.

3.Alligin rengi ten rengine uygun olarak pembemsi veya toprak tonlarinda olmalidir.

4.Allik asla bir leke gibi durmamali, çok hafif kullanilmali, firça bastirilmadan hafifçe degdirilerek sürülmelidir.

5.Gece makyajinda kullanilan allik biraz daha koyu olabilir. Ancak çok iyi dagitilmalidir.

Allik ile yüzümüzde begenmedigimiz bazi yerleri farkli gösterebiliriz. Örnegin; Yuvarlak bir yüzü daha ince göstermek için alligi, elmacik kemiklerinin altindan sakaklara dogru ve sakaklara sürmelidir.

Sezon makyajini 3 ana grupta toplayabiliriz;

1.Sade ve dogal bir çizgi:

Bu tarz makyaj da cildinizde çok dogal bir hava olusmalidir. Yanaklar da transparan bir parlaklik göze çarpmamalidir. Gözler hafif dogal gölgelerle masum bir isilti tasimalidir. Yine dudakklarda da çok açik pembe ve seftali tonlari uygulanmalidir. Sonuç : Masum, temiz ve genç bir ifade.

2. Siyah ve füme gölgelerin kullanildigi sofistike fakat ayni zamanda bastan çikarici bir görünüm.

Bu makyajda siyah kalem ve füme, siyah fonlarla gözler çerçeveleniyor. Hatta tarihi bir makyaj malzemesi olan sürme kullanilabilir. Gözler siyah kalem ile çerçevelenmis ve dramatik, dudaklar ya tamamen naturel veya koyu kirmizi sarap renkleri olabilir. Bu tarz makyajda yanaklarda fazla allik kullanimindan kaçinmalidir.

3. ¤¤¤¤lik, parlak yansimalar, özellikle bakir, altin, ¤¤¤¤lik, kahve tonlarinin parlak isiltilari.

Göz makyajinda ¤¤¤¤lik renkler ustaca kullanilmak ister. Bu sezon göz makyajinda ¤¤¤¤l renklerin yani sira ten makyajinda parlak isik yansimalari özellikle elmacik kemiklerinde uygulanmakta. Dudaklar ise koyu kirmizi ve sarap rengi rujlarla oldukça etkileyici bir görünüm sunmakta.

Yalniz bu tarz makyaji yaparken dikkat etmeniz gereken noktalarda var. Çünkü parlak renkleri kullanmak bilgi, beceri ve dikkat ister. Yanlis uygulamalar bazi yerlerde gereksiz patlamalara defolar yol açar. Bütün bu önermeler dogru ve hatasiz bir teknikle iyi sonuçlar verir. Makyaj aslinda bir sihir bir oyundur. Kisi kendine, duygularina hitap eden, ruhunu yansitan bir tarzi tercih etmelidir.

KUSURSUZ MAKYAJ...

Makyaj, kuskusuz her yasta kadin için güzelligin tamamlayici unsuru... Her ne kadar zamanla beliren kirisikliklar, artan kilolar ve derinlesen çizgiler can sikintisi yaratsa da kadin makyajdan vazgeçmiyor; vazgeçemiyor. Ona hamileyken de makyaj yakisiyor, bebegini emzirirken de. Çünkü o ‘kadin’... Makyaj, gerçekten son derece detayli bir güzellik metodu. Durum böyle olunca makyaj yaparken bazi hatalar yapmak da kaçinilmaz oluyor. Ancak uyarilarimizi dikkate alarak bu hatalari minimuma indirmek elinizde...

TEN...

Cilt, güzel bir makyajin en önemli unsuru... Cildimizi pürüzsüz göstermek, mat bir görüntü vermek ve lekeleri gizlemek için ilk basvuracagimiz malzeme, fondöten. Fondöten seçiminde pek çogumuz yaniliyoruz. En fazla hatayi da cilt tipine ve rengine uygun olmayan fondöteni seçmekle yapiyoruz.

BUNLARI YAPMAYIN...

-Fondöteni sadece yüzünüze sürmekle yetinip, boynunuza uygulamayi ihmal etmeyin.
-Açik tenliyseniz, çok koyu ya da koyu tenliyseniz çok açik bir fondöten seçmeyin.
-Cilt tipinize uygun olmayan bir fondöteni kullanmayin

BUNLARI YAPIN...

-Fondöteni tam ve dogru olarak uygulayabilmek için lateksten yapilmis bir makyaj süngeri kullanin.
-Alacaginiz fondötenin rengine mutlaka gün isiginda karar verin. Yapay isik rengi oldugundan farkli gösterebilir. Ayrica rengine karar verirken elinizin üst kismina degil yüz cildine daha yakin bir renkte olan bilegin iç kisminda deneyin.

IPUCU...

Fondöteniniz çok yogunsa, inceltmek için birkaç damla vücut losyonu ekleyin. Yüzünüze sürerken zorluk çekiyorsaniz, kullanacaginiz kadar fondöteni avcunuza koyun ve ürünü biraz isitarak vücut isinizla esit sicakliga getirmeye çalisin, böylece ne kadar kolay sürüldügünü göreceksiniz. Gerektiginden fazla fondöten sürdüyseniz bir makyaj süngerini islatip sikin ve bu süngerle yüzünüzün her bölgesini esit olarak silin.

GÖZLER...

Ruhun aynasi olarak nitelendirilen gözler, ayni zamanda bir yüzde dikkatin en çok yogunlastigi noktalar. Sakin küçük makyaj hatalari yüzünden karsinizdakileri etkilemek için sahip oldugunuz bu en önemli kozu kaçirmayin.

BUNLARI YAPMAYIN...

-Gözleriniz çok küçük ya da çukurdaysa, kesinlikle sürme çekmeyin.
-Eger rimel sürmeyecekseniz, gözlerinize kalem çekmeyin. Aksi taktirde göz makyajiniz yarim kalmis gibi görünebilir.
-Göz renginizle ayni renkte sedefli farlar kullanmayin. Bu sekilde yapilan makyaj bakisinizdaki parlakligi alir ve ifadenizi yaslandirir.
BUNLARI YAPIN...

-Siyah ya da kahverengi bir göz kalemi kullanarak, gözlerinizi oldugundan daha büyük gösterebilirsiniz. Bunun için, kalemle alt ve üst göz kapaklarinizin ortasindan baslayarak düzgün bir çizgi çekin.
-Far olarak, pudra seklindeki mat farlari tercih edin. Eger gözleriniz kahverengiyse, koyu mavi, koyu yesil, ya da altin rengi farlari kullanabilirsiniz. Mavi gözler için en ideal renkler ise kahverengi veya gri. Yesil gözler için de kahverengi ya da açik mor renkleri öneriyoruz.
-Tamamen dogal bakislara sahip olmak istiyorsaniz, göz makyajinda sadece rimelle yetinin. Ancak bakislariniz yorgun ve göz kapaklariniz da halkaliysa, rimeli yalnizca üst kirpiklerinize uygulayin

IPUCU...

Eyeliner kullanmayi seviyor musunuz? O zaman bazi noktalara dikkat etmelisiniz. Örnegin eyeliner çizgisi mutlaka gözünüzün hizasinda olmali, ne daha kisa ne de daha uzun. Eger gözleriniz badem biçimindeyse, eyeliner’i kalin bir çizgi seklinde çekebilirsiniz. Yuvarlak gözlere sahipseniz, gözün iç kisimlarinda ince, ortadan baslayarak kalinlasan bir çizgi çekmelisiniz. Gözleriniz küçükse çizgi çok ince olmali ve mutlaka kirpikler hizasinda çizilmeli.

KOZMETIK SEÇERKEN...

Kendinize makyaj malzemesi seçerken öncelikle seçeceginiz fondötene dikkat etmelisiniz.Eger cildinizde problem yoksa dilediginiz fondöteni seçebilirsiniz.Ama sorunlu ciltler için sivi fondötenler daha uygundur.Yagli ciltlere ise yagsiz olanlari kullanilmalidir.Fondöten seçimini gün isiginda yapmaniz en uygunudur.Krem ve jel alliklar son zamanlarda çok ilgi görüyor.Fakat toz alliklarin sürülmesi çok kolaydir.Toz allik kullanirken küçük firçalar kullanmayin,büyük firçalar kullanmak alligin daha kolay yayilmasini saglar.Gözler için krem farlar özellikle gençler için çok uygun.Kirpikler için ise en kaliteli farlarin kullanilmasi gerekiyor.

DUDAKLARINIZI KONUSTURUN...

Eger teniniz soluk renkte ise her renkte dudak boyasi kullanabilirsiniz.Eger açik renge sahipseniz sicak pembe veya kan kirmizisi renkler sizin için uygundur.Esmer tenli iseniz fusya ya da kirmizi sizin için uygundur.Eger dudaklariniz kuru ise dudaklarinizi fazla hirpalamadan ölü deri hücrelerini temizleyin.Dudaklarinizi yumusak bir dis firçasi ile firçalayin ve biraz vazelin sürün.Dudaklariniza sürdürdügünüz rujun dagilmamasi için pudralamali ve kalemle çizgi çizmelisiniz.Pekçok kadin,dudaklarinin fazla ince olmalarindan yakinir.Basit hilelerle dudaklarinizi dolgun gösterebilirsiniz.Dudaklarinizin dis kismini beyaz bir eyeliner kremi ile çizin.Sonra dudaklarinizin köselerine kalemle çizgi çekin.Dudaklariniza ruj sürerken orta kisimlarina daha bol ruj uygulayin.


MAKYAJ HATALARI

1.Yüzü aydinlatmak için çok açik renkli veya pembeye çalan bir fondöten seçmek hatali bir seçimdir.Eger fondöteniniz açik renkte olursa teninizi griye döndürür.Pembeye çalan fondöten ise yüzünüze yapay bir hava verir.Bu yüzden sariya çalan koyu renkte ve cilt renginizle uyumlu bir renk seçin.Böylece dogal bir görünüm yakalayabilirsiniz.

2.Degisik bir cilt dokusu için özel üretilen kapaticilar,uygulandigi bölgeyi kurutma egilimindedir.Bu yüzden hassas gözalti bölgeniz için özel olarak gözaltlari için özel olarak üretilen kapaticilardan kullanin ve mor halkalarin üzerine uygulayin.

3.Elmacik kemiklerinin üzerine allik sürmek:Allik sürmeden önce yüz yapinizi iyice inceleyin.Uzun bir yüzünüz varsa alligi elmacik kemiklerinin alt kismina uygulayin.Genis bir yüzünüz varsa alligi sakaklariniza uygulayin.Dolgun yanakli kisiler kahverengi alliktan kaçinmalilar.

4.Pembe ve kayisi rengi pudra kulanmak:Pudra teni renklendirmek için degil matlastirmak ve kadifemsi bir yumusaklik saglamak için kullanilir.Bu yüzden seffaf,renksiz bir pudra seçin.Pudranin kalip gibi yüze yapismamasi için T bölgesine ve ifadenizi donuklastirmamak için göz çevresine fazla sürmeyin.

5.Saglikli görünmek için yüzünüzü bronzlatici allik ile kapatmak:Yüzünüzün her tarafina sürülen allik son derece yapay bir hava verir.Yüzünüzdeki hatalari kapamak için çok ince bir sekilde sürülmesi gerekir.Yüzünüzün orta kismi isiltisini korumak için açik renkte olmalidir.

6.Alt göz kapagina kalem çekmek:Gözleriniz eger birbirne çok yakin ise alt göz kapagina kalem çekerek orantisizligi daha çok gözler önüne serersiniz.Alt göz kapaginin iç tarafindan baslayarak gözün yarisina kadar açik renkli bir kalem çekin.Disina dogru ise koyu renkli bir kalem kullanin.

7.Yorgunlugunuzu kapatmak için göz kapaklarini kapkara boyamak:Mutsuz ve yorgun görünmek istemiyorsaniz ,üst göz kapaginiza açik renk far sürün,alt tarafina koyu renk uygulayin.

8.Alt kirpiklere rimel uygulamak:Alt kirpiklerinize rimel sürersiniz kirpikleriniz örümcek agi gibi görülür ve bakisinizi asagiya dogru çekersiniz.Sadece eyeliner ile ince bir çizgi çizebilirsiniz.

9.Dudaklari dolgun göstermek için kalem çekmek dudaklarinizi dolgun göstermek için açik renk bir dudak kalemi seçmelisiniz.Seffaf veya parlak bej renkleri dudaklari dolgun gösterir.

10.Dudaklari ince göstermek için koyu renk ruj kullanmak:Yapilmasi gereken açik renkte mat bir ruj seçmek.Dudaklariniza kapatici ve fondöten sürerek kalin dudaklarinizi inceltebilirsiniz

Göz Tipine Uygun Makyaj

Göz Tipine Uygun Makyaj
Yüzümüze en çok kişilik kazandıran yerimiz gözlerimizdir. Bu yüzden her kadın için göz makyajı ayrı bir önem taşır. Göz makyajında genel kural, beğenilmeyen kısımları belirsiz hale sokmak, beğenilen tarafları iyice ön plana çıkarmaktır.
Bu belirginliği sağlamak için, gece ya da gündüz kullandığınız renkler değişse de temelde ışıklandırıcı, rimel, fondöten, takma kirpik, eyeliner veya göz kalemi ile küçük hilelere başvurmakta yarar var.

Çukur gözler:
Göz bebeklerinin göz çukuruna gömük olmasından dolayı bir iki makyaj hilesi ile gözleri ön plana çıkarmak gerekir. Gözlerinizi daha belirgin hale sokmak için gözkapağınıza uçuk bir renk sürüp, farı çukurun hemen yukarısına kadar yaymalısınız. Gözkapağıyla kaşın arasına biraz kahverengi ya da gri far sürmek hoş bir görüntü yaratabilir. Kaşların altına ışıklandırıcı bir renk sürüp, göz kapağının tam ortasına da bu renkle bir nokta yapmalısınız. Ayrıca göze derinlik kazandırmak için gözkapağının normal kıvrımının biraz yukarısına bir çizgi çekip parmağınızla bu çizgiyi hafifçe yaymalısınız. Üst kirpiklerin dibine açık renk göz kalemiyle incecik bir çizgi çizilmesi de göz bebeğinin göz çukurundan ön plana çıkmasını sağlar.

Patlak Gözler:
Göz kapaklarının çok şişik ya da fırlak olması nedeniyle patlak gözler olarak adlandırılan bu tür gözlere uygulanacak makyajın püf noktası, gözkapaklarını koyu renk ve mat bir farla boyayarak saklamaktır. Böylece göz kapağı sanki daha gerideymiş gibi durur. Farı, kaşlara doğru biraz yaymalı ayrıca göz kuyruğundan alt kirpiklerin aşağısına doğru hafifçe uzatmalısınız. Kaşlarınızın altında pembe ya da ten rengi bir far kullanmanız da gözünüzü daha güzel gösterecektir. Gözkapağı kıvrımını koyu renkle belirtip, bu çizgiyi parmağınızla hafifçe yaymalısınız. Göz kalemiyle çizilecek bir çizgi de yine gözkapağını daraltabilir. Üst kirpikleri önce kıvırarak, sonra da kat kat rimel sürerek iyice belirgin hale getirmek dışarı fırlamış gözkapağınızı gizleyecektir.

Ufak Gözler:
Ufak gözleri daha güzel göstermek için, göz kapağının bir kısmini aydınlatıp, etrafındaki kısmı da sanki daha gerideymiş gibi göstermek gerekir. Bu sebeple önce gözün etrafına koyu renk far sürün. Yalnız üst gözkapağının göz pınarı kısmini bos bırakın. Farın, göz kuyruğunun yukarısında iyice koyu olmasına özen gösterin. Göz altına fardan ince bir şerit yapılması da gözlerinizi olduğundan daha geniş ve büyük gösterebilir. Üst gözkapağının pınar kısmına açık tonda bir far sürüp, bu farı gözkapağının yukarısına doğru yaymalısınız. Kaşın altına da aydınlatıcı bir boya sürmelisiniz. Boyama işlemini tamamladıktan sonra şimdi kirpiklerinizle oynamaya başlayabilirsiniz. Kirpiklerinize hacim verici rimel uygulamanız küçük gözlerinizi için iyi bir seçimdir.

Yuvarlak gözler:
Açık renk farlar göze genişlik kazandırır. Bu yüzden üst gözkapağınıza açık renk far sürün. Sonra ayni rengin koyu bir tonu ile göz çukuru kısmınıza boyut kazandırın. Daha sonra hem üst, hem de alt kirpiklerin diplerine kuyrukta biraz dışarıya doğru uzatacağınız ince bir çizgi çekin. Böylelikle yuvarlak olan gözleriniz, çektiğiniz bu ince çizgiler sayesinde biraz daha oval bir görünüm kazanacaktır.

Sis Gözkapakları:
Kadınların korkulu rüyası sabah uyandıklarında şişmiş göz kapaklarıyla karsılaşmaktır. Ancak unutmayın ki bu korkunç görüntüyü renklerle ve birkaç makyaj hilesiyle gizlemek mümkün. Öncelikle bilmelisiniz ki, sis gözlerin en büyük kurtarıcısı yeşil renkte fardır. Yeşil renkte bir far ile gözkapağını belirsiz, gözü de dikkat çekecek bir hale sokabilirsiniz. Orta koyulukta mat bir farla, göz pınarından başlayarak, üçgen oluşturacak biçimde kaşın ortasına doğru çıkıp, sonra gözün kuyruğuna doğru inmelisiniz. Gözkapağının ortasına parlak bir farla ufak bir nokta yapmalısınız. Gözkapağının kıvrımını ise koyu bir farla belirginleştirip göz kuyruğuna doğru biraz yaymalısınız. Sadece üst kirpiklere rimel sürerek göz kapaklarınızı gizleyebilirsiniz.

Birbirine yakın gözler:
Gözün kuyruk kısmını dikkat çeken bir hale getirmek için kaşlarınızın arasını biraz açmalısınız. Göz pınarlarının yanına, burnun köküne gözlerinizin biçimini gizlemek için açık renk bir karışım sürebilirsiniz. Far, gözkapağının ortasından başlayarak dışarı doğru yayılmalıdır. Gözkapağının kıvrımına çizilen çizgi de ayni noktadan başlayıp, dışa doğru uzanmalıdır. Göz kalemiyle çizilecek çizgi göz pınarının 1 santim kadar içerisinden başlamalı, bu da yine dışa doğru uzatılmalıdır. Ayrıca bu tür gözler için bir başka öneri de gözün dış kısmındaki kirpikleri rimel yardımıyla daha belirgin bir hale getirmek ya da takma kirpikle desteklemektir.

Ayrık gözler:
Gözleri birbirine yakınlaştırmak için burnun köküne koyu renk fondöten sürülmeli, kaslara doğru yayılmalıdır. Bu sayede iki gözün arasındaki mesafe bir ölçüde kapanmış olacaktır. Gözün başlangıcından göz kuyruğuna doğru yay seklinde bir çizgi çekerek bu çizgiyi göz kuyruğunda hafifletmelisiniz. Kaşın kuyruk kısmının altındaki derince yere, ışıklandırıcı bir renk verilmesi gerekebilir. Gözkapağı kıvrımı burna yakın yerde iyice belirgin hale sokulmalı, kirpik dibine çekilen çizgi de yine bu kısımda kalınlaştırılmalıdır. Gözkapaklarının orta kısmına doğru kirpiklerin iyice rimellenmesi ya da takma kirpik takılması da bu tip gözleri olduğundan daha biçimli gösterebilir.

Aşağıya doğru sarkık gözler:
Sarkık gözler yüze mutsuz bir ifade vereceğinden bu gözlere uygulanacak makyajda göz kuyruklarının yukarıya doğruymuş gibi bir görünüm kazanmasına çalışılmalıdır. Bu işi farla veya hafif bir göz kalemi çizgisiyle yapmak idealdir. Bu sayede çizgi hem belli olmaz hem de iyi etki yapar. Far dışarıya, yukarıya doğru bir kanat gibi yayılmalı, hemen hemen kaşa kadar uzanmalıdır. Gerçek gözkapağı kıvrımının yerine, bir yenisini çizmek daha doğru olur. Bu çizgi göz kuyruğuna doğru biraz yükselmeli, hafifçe yayılmalıdır. Üst kirpiklerin orta kısmından yukarıya doğru kesik kesik bir çizgi çekilmelidir. Göz kuyruğunun yukarısına uçuk renk bir far sürülmesi, kirpiklerin kıvrılarak iyice rimellenmesi gerekir.

sivilce izlerini yok etme yolları

Sivilce izlerinizmi var yok etme yolları burda; Bir tutam menekşeyi sıcak suda demleyip süzün.Her gün yüzünüzü bununla temizleyip, sabah akşam tekrarlayın.Bir tutam gül yaprağı, bir tutam maydanoz, yarım adet kabuklu salatalığı robottan geçirin. İki bıldırcın yumurtası akını ilave edip karıştırın.
Bu kremi lekelere sürüp masaj yapın. 20 dakika tutup yıkayın.

SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI BİTKİLERLE SAÇ BAKIMI

SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI BİTKİLERLE SAÇ BAKIMI



Dökülen saçlar için

Aşağıdaki malzemeler tek bir maske için değil, farklı maskelerde kullanılmak üzeredir. Bu nedenle yapılışları okursanız, her birinin ayrı maskeler olduğunu göreceksiniz.

Malzemeler:
Zeytinyağı
Bal
Tarçın
2 yumurta
Alfalfa
Ispanak
Kişniş
Badem yağı
Öncelikle yeşil yapraklı sebzeler, havuç, mango, kuru kayısı, tahıllar, brüksel lahanası ve mercimek içeren protein açısından zengin bir diyetle beslenin.

Yapılışı:

Maske 1: Zeytinyağı, bal ve tarçını karıştırarak bir macun hazırlayın. Bunu saç derisine masaj yaparak yedirin ve 15 dakika tutun. Yumuşak bir şampuanla yıkayın. Haftada 3-4 kez tekrarlayın.

Saçları uzatmak için: Her gün alfalfa, taze ıspanak ve taze kişniş sularını karıştırıp için. Bu, saçlarınızın daha çabuk uzamasını sağlar.

Maske 2: Günde 2-3 kez saç derisine badem yağı sürün. Bu saçlarınızın daha fazla dökülmesini engeller

Meyvelerin Güzelliğe Faydaları

Meyvelerin Güzelliğe Faydaları

Ananas
Kim güzelliği ve vücudu için faydalı birşeyler yapmak istiyorsa hemen akşama ananas alsın. Değerli mineraller ve Vitaminler: örneğin; demir (pürüzsüz bir cilt için), kalsiyum (güçlü saç, tırnak ve cilt için), vitamin A (Sağlıklı cilt ve göz için), vitamin B (hücrelerin çoğalmasını sağlar) ve vitamin C (ciltdeki kollagen oluşumu için gerekli).

Not: Bununla beraber sindirimi hızlandıran ve zayıflamayı sağlayan bromolin isimli Madde de ananasta bol miktarda vardır.

Elma
Elma, bünyesinde gerçekten bir çok vitamini barındırmakta ama özellikle güzelliğimizi etkileyenler şunlardır:

- A vitamini pürüzsüz bir cilt, b1, b2 ve C vitaminleri sıkı bir doku yapısı için gerekli, E vitamini ise cildi korur ve genç kalmasını sağlar. Ayrıca "Pektin" isimli madde sindirimi hızlandırmakta 20'ye yakın minerallerin işbirliği ile yanaklarımızın kıpkırmızı olmasını sağlamaktadır.

Not: İçerdiği yüksek miktarda meyve asidi sayesinde elma doğanın "doğal bir temizleyici" ünvanını haketmiştir.

Muz
Muzların besleyici yönü çok zengindir. İçerdiği E vitamini sayesinde deriyi korur ve genç kalmasını sağlar, vitamin b6 büyümeyi olumlu etkiler, Fol Asidi ise, kanı dolgunlaştırır ve yüzde yanakların kırmızılaşmasını sağlar. Muzun aynı zamanda mineral yönünden de zengin olduğunu unutmayalım. Muzdaki demir (kan yapıcı), kalsiyum (Depresyon giderici), magnesium da kramp oluşumunu önler.

Armut
Armutun su söktürücü ve doyurucu etkisinden dolayı rejimde dietlerde acıkma hissini bastırmak için birebirdirler.

Aynı zamanda bazı güzelleştirici vitaminleri de taşıyan bu tatlı meyve mineral yönünden de zengindir. Örneğin; Beta Karotin, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt oluşumunu, vitamin C ise, dokuların sağlam olmasını sağlar. Ayrıca diş ve kemiklerin güçlenmesi için kalsiyum ve fluor içerir.

Böğürtlen
Böğürtlen içermiş olduğu yüksek miktarda C vitamini sayesinde sadece bağışıklık sistemini güçlendirmeyip aynı zamanda soyulmuş ve yıpranmış derinin yeniden oluşumunu da sağlamaktadır.

Çilek (Kırmızı, baştan çıkarıcılar)
Güzellik için çilekler çok iyi birer temizleyicidirler ve böylelikle sivilcelere karşı savaşırken mutlaka cephanenizde bulundurmanız gereken bir meyvedir. Aynı zamanda C vitamini içermektedir.

Greyfurt
Greyfurt içerdiği yüksek miktarda C vitamini ve kalsiyum sayesinde sıkı bir cilt dokusu ve sağlıklı diş için gereklidir.

Ahududu
Bu güzellik meyvesi A vitamini sayesinde cildin ve gözlerin sağlıklı olmasını sağlar. Vitamin b1 sinirleri yatıştırıyor, vitamin b2 enerji oluşumu için ve C vitamini güçlü bir cilt dokusu ve gerilmiş bir cilt için gereklidir.

Kuşüzümü
Kuşüzümü güzellik için bir çok vitamin içermektedir. İçerisinde bulunan kalsiyum saç, tırnak ve cildin güzelliğini artırır. Özellikle C vitamin içeriği (portakaldan iki kat daha fazla) bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Böylelikle kuşüzümü sadece sağlıklı olmamızı değil aynı zamanda cilt dokusunu oluşturan elastin sayesinde derimizin de güzel görümünü sağlamaktadır.

Kiraz
Kiraz her açıdan ideal bir güzelleştiricidir. İçerdiği çeşitli vitaminlerle dikkati üzerine çekiyor. A vitamini sağlıklı bir cilt için gerekli. b1 ve b2 vitaminleri sinirleri güçlendirmekte ve hücreleri aktif hale getirmektedir. Vitamin b6 büyümeyi desteklemekte ve vitamin C cildin gerilmesini sağlamaktadır. İçerdiği demir ise sağlıklı saç, deri, yumuşak doku için gereklidir.

Kivi
Kivi aynı anda 3 güzelleştici etki taşımakta.
1. Kanı temizlemesi
2. Zayıflamaya olan yardımcı etkisi sayesinde cilt ve formu korumakta birebirdir.
3. Ayrıca yüksek miktardaki C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve elastin oluşumunu sağlamakta bu sayede cildimiz uzun süre genç ve sağlıklı kalmaktadır.

Balkabağı
Balkabağının çocuklar için maske hazırlamaya birebir olduğunu herkes bilmekte. Ama balkabağının içerdiği vitamin sayesinde güzelliğe de faydalı olduğu henüz bilinmemekte. Örneğin; A vitamini deri ve gözleri güçlendirmekte çakıl asidi sayesinde ise saçların parlamasını sağlamakta ve tırnakların güçlü olmasını sağlamaktadır.

Mandalina
Mandalinanın ince kabuklarının altında serinletici iştah açıcı ve susamayı gidermek için bol miktarda vitamin ve mineral bulunmakta. Özellikle kayda değer olan içerdiği yüksek miktarda pro vitamin A, yüz ve cilt için gerekli.

Vitamin C bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve dokuların oluşumunu sağlamakta.

Portakal
Vitamin açısından çok zengindir. Özellikle de C vitamini kemik, diş, saç ve derinin güzelliği için çok gereklkidir. Aynı zamanda kan temizleyici özelliği olmakla beraber kramfların giderilmesi için de faydalıdır.

Şeftali
Özellikle o incecik ve narin kabuklarının altında vitaminler saklanmaktadır. Vitamin A ve C temiz sıkı ve yumuşak bir cilt için gereklidir. Kalsiyum minerali depresyon için faydalı, demir ise saç ve derinin sağlığını olumlu etkilemektedir.

Erik
Erikler sıkı sağlıklı ve güzel deri için önemli olan B ve E vitaminleri içermekle birlikte sinirlere ve kas kramflara da iyi gelmektedir.

Bektaşi Üzümü
Bektaşi Üzümü göz ve deri için faydalı olan A vitamini içermekte morali yüksek tutan kalsiyum minerali ile beraber sağlıklı diş ve saçlar için gereklidir. Niacin ise sinirlerin derinin ve sindirimin sisteminin dengeli çalışmasını sağlamaktadır.

Üzüm
Üzümler cilt, kemik ve sinirler için gerçekten çok faydalıdır. Çünkü kalsiyum sayesinde deri çok iyi temizlenmekte ve demir sayesinde Kansızlık giderilmekte. b grubu vitaminleri sağlıklı hücrelerin oluşumunu sağlamakta C vitamini ise cildin sarkmasını önlemektedir.

Limon
Limonlar yanakların parlamasını sağlar ve genç bir cilde kavuşmamızı sağlarlar. Sıkı bir cilt için gerekli olan C vitamini limonda yüksek miktarda bulunmaktadır.

Saclar icin Bakim Önerileri

FESLEGEN MASKESİ:
Dökülen saçlara birebirdir.çünkü saç dökülmesini yavaşlatır.bir demet fesleğen yapragını yarım litre suda kaynatıp süzün.ılınınca bir şişeye alıp ağzını kapatın.her yıkamada saç diplerinize uygulayarak sacınızı yıkayınız.


YUMURTA MASKESİ:
ucu çatlamış saçlar için idealdir.saçlarınızı adeta yapılandırıp ışıltı kazandırır.bir yumurta sarısını kapta çırpın.bunu 1 çorba kaşıgı bebe şampuanına ilave edin.iyice karıtırın ve saçınıza masaj yaparak uygulayın.birkaç dakika bekledikten sonra şampuanla iyice yıkayınız.

KINA:
saçı güçlendir ve bakımını sağlar.kınayı suyla yogurup katı kıvama gelince direk saça uygulayın.8 saat bekledikten sonra bol su ile durulayın.

Kuru Ciltler İçin Maskeler

Kuru Ciltler İçin Maskeler :

• Yulaf İçi Maskesi :2 çorba kaşığı yulaf içi, suda veya sütde 15 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra mahlülle bir kaşık bal ilave edilir. Hafif sıcak vaziyette yüze sürülüp, 15 dakika bekletilir. Yüz ılık su ile yıkanır.

• Kabak Maskesi : Pişirilmiş kabaktan 2 çorba kaşığı iyice karıştırıldıktan sonra, içerisine 1 çorba kaşığı zeytin yağı veya badem yağı karıştırılır. Elde edilen karışım yüze sürülür, 20 dakika sonra ılık su ile yıkanır.

• Havuç Maskesi : 2 havuç rendelenir, yumurta akı ile çırpılır, 1 tatlı kaşığı zeytin yağı veya süt ve az miktarda nişasta karıştırılır. Sonra yüz boyun ile birlikte yağlanır. 30 dakika sonra ılık su ile yıkanır.

• Marul Maskesi : Marul yaprakları ince ince kıyılır, üzerine zeytin yağı ve birkaç damla limon suyu sıkılır (lapa haline gelmesi için). Yüze sürülür. 20 dakika sonra yavaş yavaş evvela sıcak su ile, sonra soğuk su ile yıkanır. Marul yerine, rendelenmiş turp veya patates püresi de kullanılabilir.

• Muz Maskesi : Bir adet muz iyice dövüldükten sonra, içerisine 1 tatlı kaşığı süt veya kaymak katılarak karıştırılır. Sonra yüze sürülür. 20 dakika sonra ılık su ile yıkanır.

• Elma Maskesi : Bir elma iyice rendelendikten sonra, içerisine bir çorba kaşığı zeytin yağı, süt veya kaymak karıştırılır. Yüz ve boyuna sürülür. 20 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.

• Şeftali Maskesi : OIgun bir şeftali iyice ezildikten sonra, haşlama papatya suyu ile lapa haline gelinceye kadar karıştırılır. Sonra yüze sürülür. 20 dakika bekletildikten sonra yüz, sıcak su ile yıkanır.

• Hıyar (salatalık) Maskesi : Rendelenmiş hıyara birkaç damla limon suyu damlatılır. Yüz ve boyuna sürülür. 20 dakika sonra bir mendil veya bir bezle iyice temizlenir, yüz yıkanmalıdır.

Evde yapabileceğiniz vücut maskeleri

Yukarıda evde yapabileceğiniz yüz maskeleri'nin tariflerini vermiştik. Şimdi sıra vücut için yapılabilecek maskelerde... Eğer ipek gibi bir ten istiyorsanız, bu iki maskeyi mutlaka uygulayın!

Peeling Kremi Bu peeling kremini ayda bir kez uygulayın. Ölü hücreleri temizler ve vücudun yumuşak, pürüzsüz olmasını sağlar.

Malzemeler

1 çorba kaşığı deniz tuzu

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı : Küçük parçalara ayrılmış deniz tuzunu, zeytinyağı ile iyice karıştırın.

Uygulaması Ilık bir duş alın. Hazırladığınız karışımı, dairesel hareketlerle masaj yaparak vücudunuza sürün. Bu karışımı özellikle topuklar, dirsek, diz gibi bölgelere yoğunlaşarak uygulayın. Ilık suyla durulayın.

Sonuç Gözenekleri tıkayan ölü deri temizleniyor ve cilt yapılacak bakıma hazır hale geliyor.

• Bal Maskesiyle epilasyon Cildin hassas olduğu noktalara uygulanabilecek balla yapılan epilasyon.

Malzemeler

1 kase bal

Limon suyu

Bez parçaları (eski çarşafları kesebilirsiniz)

Hazırlanışı : Kısık ateşte balı ısıtın. Yoğun bir kıvama geldiğinde birkaç damla limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın.

Uygulaması Hazırladığınız karışımı tüylerin bulunduğu bölgeye yayıp, birkaç saniye bekletin. Ağdanın üzerine bir bez parçası yapıştırıp, üzerini düzeltin. Tüylerin tersi yönünde tek hamlede çekin. Ağda bittikten sonra soğuk suyla temizleyin.

Sonuç Pürüzsüz, ipek gibi bir ten!

Dinlendirici maske

Dinlendirici maske Bu maske aynı zamanda yüzünüzün daha kolay bronzlaşmasını sağlar. Karışımdaki Malzemeler cildi besler ve aynı zamanda pürüzsüz bir görünüm almasına yardımcı olur.

Malzemeler

1 adet yumurta sarısı

1 kase yoğurt

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

5 damla havuç yağı

Hazırlanışı : 1 adet yumurta sarısını 2 tatlı kaşığı yoğurtla çırpın. Zeytinyağını ve havuç yağını ekleyin.

Uygulaması Karışımı yüzünüze ve boynunuza sürün. 20 dakika kadar dinlendirip, ılık suyla temizleyin.

Sonuç Cildi, özellikle güneşin zararlı etkilerine karşı koruyan ama bronzlaşmayı da artıran bu maskenin nemlendirici ve besleyici etkisi kendini hemen gösteriyor.

Ev Yapımı Nemlendirici Maske

Onarıcı maske Özellikle yaz aylarında uzun süreli güneş banyolarının ardından uygulamak için ideal. Balın ve gliserinin yumuşatıcı etkileri sayesinde cildin nem oranını artıran bir maske.

Malzemeler

1 adet limon

3 çorba kaşığı bal

Gliserin

Hazırlanışı : Limon suyuyla balı hızlı hareketlerle iyice karıştırın. 15 gram gliserini ilave edin. Özlü bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.

Uygulaması Hazırladığınız maskeyi masaj yapmadan yüzünüze ve boynunuza yayın. 15 dakika kadar yüzünüzde dinlendirdikten sonra ılık suyla
temizleyin.

Sonuç Cildi derinlemesine nemlendiriyor.

Kırışıklık giderici ev yapımı maske

Yumurta, bal, yoğurt evimizde hemen her zaman bulunan yiyecekler. Ama bu kez bunları yemek pişirirken değil, güzellik maskeleri uygularken kullanacağız. Hazır mısınız? O zaman tariflerimize başlıyoruz! Besleyici maske İçinde bulunan badem yağı ve yumurta sarısı sayesinde cildi sanki yeni doğmuş bir bebeğinki gibi yumuşacık yapan bu besleyici maskeyi ayda bir kez uygulayabilirsiniz.

Malzemeler

3 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş badem

1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı

1 tatlı kaşığı krema

1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı : Yoğun bir kıvama gelinceye kadar tüm Malzemeleri bir kasede karıştırın.

Uygulaması Gözlerin etrafına gelmeyecek şekilde maskeyi yüzünüze sürün. 15 20 dakika dinlenmeye bırakın. Ilık suyla durulayın.

Sonuç Kırışıkları gerilmiş, daha pürüzsüz bir cilt.

YULAF MASKESİ İLE SİYAH NOKTALARDAN KURTULUN

YULAF MASKESİ İLE SİYAH NOKTALARDAN KURTULUN

Yulaf ezmesi, cildin derinlemesine temizlenmesi ve siyah noktaların yok edilmesini sağlayan bir maskedir. Bu maske ayrıca cildin içinde dolaşan pislikleri temizleyip, cildin fazla yağlanmasını da engeller. Bu nedenle kuru ciltli kişiler tarafından pek fazla kullanılmamalıdır. Yulaf ezmesi maskesinin yapımı son derece basittir. Pişirdiğiniz yulafları süzdükten sonra, bunları geniş bir kabın içinde bir kaç dakika ezin. Hazırladığınız bu yulaf ezmesini yüzünüze sürdükten sonra 15 dakika kadar bekleyin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Bu maskeyi vücudunuza da uygulayarak, şaşırtıcı sonuca ulaşabilirisiniz.

KAYISI MASKESİ

KAYISI MASKESİ

Üç tutam defne yaprağı,bir tutam tarçın kayısı suyunda pişirilir.Bir adet yumurta ve yarım fincan süt karıştırılarak krem haline getirilir.

ETKİSİ

Yüzdeki sivilcelerigidermek ve tene tazelik kazandırır.Saça uygulandığında dökülmeyi durdurur ve saçın geç ağarmasını sağlar.

PATLICAN MASKESi

PATLICAN MASKESi

Dilimlenmiş yarım patlıcan iki bardak suda kaynatılır.Hazırlanan karışıma bir diş sarımsak eklenerek lapa haline getirilir.Buna kaymak katılarak krem haline getirilir.Bu karışım iki ay boyunca hergün tekrarlanmalıdır.

ETKİSi

Tendeki mikropları arındırmada ve yüze canlı bir görünüm kazandırmada etkindir.

ÇİLEK MASKESİ

ÇİLEK MASKESİ

Bir avuç taze çilek ezilip,yulaf unu ile karıştırılır.Bir adet yumurta sarısı ile iki çrba kaşığı yoğurt çırpılır,krem kıvamına getirilir.

ETKİSİ

Kuru ciltler için besleyici olan bu maske 20 dakika ciltte kaldıktan sonra ılık su ile yıkanır.Çilek maskesi özellikle gözaltlarındaki kırışıklıkların azalmasında önemli rol oynar.

BEZELYE MASKESİ

BEZELYE MASKESİ

İki su bardağı taze bezelye,ezildikten sonra üzüm pekmezi ile karıştırılır.Yumurta akı ve yarım fincan ayçiçek yağı ilave edilir.Bir miktar un konularak maske kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.

ETKİSİ

Ten dokusu üzerinde parlaklık sağlar,gece yatmadan uygulanmalıdır.Sabah cilt temizlenir.

YUMURTA MASKESi

YUMURTA MASKESi

İki avuç buğday,iki bardak suda ezilir.İki yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı badem yağı konulur.Yüze sürülür ve kurumaya başlayınca yıkanır ve gülsuyu sürülür.

ETKİSi

Kızıl lekelerin ve sivilcilerin giderilmesini sağlar.Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulanır.Bu maske şampuan olarak kullanılabilir,saçların parlamasını sağlar.

BAL MASKESİ

BAL MASKESİ

Civan perçemi çiçeği,saf suda on dakika kaynatıldıktan sonra sıkılarak süzülür.Bir fincan su soğutulur.Elde edilen posa ezildikten sonra,yarım fincan limon suyu,bir çorba kaşığı zeytinyağı,bir tatlı kaşığı bal ve çırpılmış yumurta sarısı ile karıştırılır.Hazırlanan karışıma soğuk civan perçemi suyu ilave edilir.Maske kıvamına gelinceye kadar yulaf unu
eklenir.

ETKİSİ

Yüzdeki çöküntü ve kırışıklıkların giderilmesini önler.Bu maske bir hafta uygulanmalıdır.Yüzde bir saat kalması gereklidir.

SALATALIK MASKESİ

SALATALIK MASKESİ

İki tutam çuha çiçeği kurutularak,dövülüp toz haline getirilir.Kabukları soyulmuş yarım salatalık,bir fincan pirinç unu,çuha çiçeği tozu ile birlikte on dakika ateşte pişirilir.Elde edilen karışım bulamaç haline getirilir.Hazırlanan bulamaça yarım fincan elma suyu,bir çorba kaşığı saf zeytinyağı ilave edilerek krem haline getirilir.

ETKİSİ

Yüz ve boyuna uygulanan bu maske cildin canlı ve sağlıklı gözükmesini sağlar.Yüzde yarım saat beklettikten sonra ılık su ile yıkanır ve gül suyu sürülür.

Tırnak bakımı Nasıl yapılmalı

Bakımlı olmanın en büyük göstergelerinden biri tırnaklardır. Kimse çatlamış, uçları bozulmuş ojelerle, etleri çıkmış, boyları birbirini tutmayan tırnaklarla dolaşmayı istemez.

Kimisi bu işi güzellik salonlarında halletseler de, basit bir tırnak bakımı herkesin yapabileceği bir iştir.

İşe tırnakları ve etleri yumuşatmak için elleri bir süre ılık, tercihe göre sabunlu yada kremli bir suda bekleterek başlayin.

Yumuşayan etler iyi bir makasla kolaylıkla alınabilirler ancak fazla derinden almamaya dikkat edin.

Bunda pek başarılı olamıyorsanız üzülmeyin yaptıkça el alışkanlığı kazanacaksınız ama yine de istemiyorsanız etleri tırnak diplerine doğru itmekle yetinebilirsiniz.

Tırnaklarınızı törpülemeden önce istediğiniz uzunlukta kesin.

Eğer kırılmış bir tırnağınız varsa diğerlerini de daha fazla kısaltın, çok uzun tırnaklar arasında birinin kısa olması daha çok göze batar.

Hatta bu durumda koyu ojeler yerine beyaz, açık pembe yada ten rengi gibi daha az dikkat çeken renkleri tercih edin.

Törpülerken fazla sivri yapmaktan kaçının ama ille küt tırnaklardan hoşlanmıyorsanız önce küt törpüleyin sonra köşeleri yuvarlatın.

Tırnaklarınız kısa ise küt törpülemek daha çok yakışacaktır.

Tırnaklarınızın etli kısmı kısa ise yani sıfır kesildiği zaman ince uzun değilse arkadan bakildiginda birkaç milim gözükecek kadar uzatın, mümkün olduğu kadar ince uzun görünmelerine çalışın ayrıca tırnaklarınız çok geniş değilse sürdüğünüz ojenin kapatıcı yani şeffaf olmayan bir renk olmasına dikkat edin. Oje rengi konusunda oldukça fazla seçeneğiniz var. Genellikle kırmızı,pembe ve beyaz tonları daha çok kullanılmasına rağmen, lacivert, mor, yeşil, bordo gibi alışılmamış renkler cok moda. Daha çok gençlerin tercih ettiği bu renkleri fazla uçuk bulsanız bile koyu bir bordoyu yada koyu bir kahverengini her yaştaki hanımler kullanabilir. Henüz ülkemizde fazla yaygınlaşmamış olsa da cesaretiniz ve yeteneğiniz varsa ojenin üstüne desenler yapmayi, minik boncuklarla yada ince parlak şeritlerle süslemeyi deneyebilirsiniz.

Selülitin Doğal Çaresi Nedir?

Doğal ürün deyince eskiden sadece bedensel rahatsızlıklar akla gelirdi. Oysa şimdi doğal ve bitkisel ürünler her yerde, her alanda kullanılıyor. Örneğin; estetik ve güzellikte artık doğal ürünler hayli ilgi görüyor. Nasıl görmesin ki?.. Bazen kırışıklardan kurtulmak için sürülen bir krem bile, insanın hayatını kabusa çevirebiliyor. İşte "Be Night Recovery Serum" adlı kremi kullanıp uykuya dalan, Amerikalı manken Catherine King'in başına gelenler: Bu ünlü mankenin yüzü, kırışıklık önleyici kremden sonra tanınmayacak hale gelmişti biliyorsunuz. Dolayısıyla yüz için seçilecek bir krem de, selüliti giderecek bir yağ da çok önem taşıyor. Bu sefer tam da gündemde olan bir konuyla söze girelim ve selülitle ilgili bilgilerimizi paylaşalım sizinle...

Selülit nasıl oluşur?
Genellikte kadınlarda görülen selülitin tedavisi ile ilgili sürekli yeni buluşlar öne sürülüyor. Peki selülit nasıl oluşuyor? Bu konuda birçok fikir var; ama genellikle hormonların faktörü çok büyük. Başka nedenleri de unutmamak lazım: Kimi zaman kalıtımsal olabiliyor. Yanlış beslenme, dolaşım bozuklukları, kronik kabızlık, doğum kontrol hapı tüketimi ve ruhsal sorunlar da selülit nedeni olabiliyor. Selülit, özetle bedende toplanmış yağ hücreleridir; ama yağlar, bedenimizin her yerinde mevcut. Selülit ise bu yağların "dejenere" olmuş hali. Isı ve enerji oluşturan bu yağlar, dengesiz beslenme, dolaşım bozukluğu gibi faktörlerle sorun haline geliyorlar. Buna hareketsiz bir yaşamı da katarsak, selülit sorunu yaşamımıza girmiş oluyor.

Selülit için doğadan yararlanın
Selülitin en çok sevdiği yerler genellikle hareketsiz bölgeler. Kalçada, basenlerde ve baldırlarda ortaya çıkıyor ve kadınların hayatını kabusa çevirebiliyor. Zayıflama çabaları ile de erimiyor çoğunluk. Sadece rejim yapıldığında, veya bu çerçevede bir doğal ürün kullanıldığında vücudun diğer bölgelerindeki yağlar eriyebiliyor ama, selülitli bölgedeki sorun sürüyor.
Cilt altı yağ dokularının, bağ dokuları arasında sıkışması ile ciltte ortaya çıkan bu "portakal kabuğu görünümü" kimi zaman fazla şişman olmayan insanlarda da görülüyor. O nedenle hemen hemen herkesin sorunu olarak sık sık masaya yatırılıyor.

Evde masaj yapmak
Selülitin birçok tedavisi var. Hepsinin kendine göre etkisi olabilir ama, şimdi diğer yöntemlerden söz etmeyip, evde yapılabilen bir uygulamadan söz edeceğim: Hoş kokulu bitkisel yağlarla evde yapacağınız bazı masajlar hakkında bilgi vereceğim. Özellikle selülit sorunları ve bölgesel zayıflama için özel olarak hazırlanan bir masaj yağı var ki, bu büyük ilgi görüyor. Sözünü ettiğimiz Softline adlı özel yağ, bitki özleri ve yağ eritici doğal yağlardan üretilmiş. Herbalium’un ürettiği Bitki Özlü Selülit ve Masaj Yağı, selülitli olmayan, ama bedende incelmesini istediğiniz diğer bölgelerde de kullanılıyor. 13-15 uygulamada çok iyi sonuçlar veren bu yağın en önemli özelliği, tamamen katkısız ve doğal oluşu...

Nasıl kullanıdığına gelince; sorunlu cilde sürüp, belli bir süreyle masaj yapmanız yeterli. Ayrıca teni besleyici ve sıkılaştırıcı özelliği de var. Yüzde yüz saf ve doğal yağların karışımından oluştuğu için, herhangi bir yan etkisi bulunmuyor (Piyasadaki sentetik karışımlı bitkisel kokulu yağlardan olmadığı için, birçok kadın bu ürünün etkisinden memnun.).

Birkaç uygulamadan itibaren, özellikle kalça ve basen bölgesinde fark edilir bir değişim görmek mümkün. Uygulama sonunda, yaptığınız ölçümlerde de santimetre olarak incelme ve selülitlerde azalmaları gözlemleme olanağınız var. Bu masaj yağı, evde kendiniz tarafından uygulayabileceği gibi, profesyonel bir masör tarafından da gerçekleştirilebilir; ya da evdeki bir yakınınıza masaj yaptırabilirsiniz.. Birçok güzellik merkezinde de uygulanan, saf bitki özlerinden oluşan bu yağ karışımı yaklaşık 15 uygulamada bölgesel zayıflama ve selülit sorunlarının giderilmesinde çok iyi neticeler veriyor.

Selülit yağı nasıl etki yapıyor?
Bahsettiğimiz bitki özlerinden oluşan yağ, masaj halinde sorunlu bölgeye uygulandığında, o bölgede kan dolaşımını hızlandırarak yağların parçalanmasını sağlıyor. Yapılan masajın da etkisiyle, lenf kanalları ile vücuttan idrarla birlikte atılmasını sağlıyor. Ayrıca cildi besleyici ve sıkılaştırıcı özelliği ile sarkma sorununu ortadan kaldırıyor, estetik bir görünüm sağlıyor.

karın sıkıştıran besinler

Karnınızın sıkılığa sahip olması için sadece egzersiz yapmak yeterli değil! Beslenme şeklinize de özen göstermelisiniz. İşte karın sıkılaştırıcı 10 iyi besin.


* Badem: Bu lezzetli ve çok yönlü çerez, protein ve lif içeriyor. Ayrıca iyi de bir magnezyum kaynağı. Günlük 23 adet badem tüketin!

* Yumurta: En güçlü protein kaynağı... Yumurta vücuttaki hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Kolestrolünüz yüksek değilse, her gün bir yumurta tüketebilirsiniz.

* Soya: Protein, lif ve anti-oksidan bakımından mükemmel bir kaynak olan soya fasulyesi, her gün bir öğün yenmesi gereken besinler arasında...

* Elma: Düşük kalorisi ve lezzetiyle diyet yapanların en yakın dostu haline gelen elma kolay kilo verdiriyor. Sıkı bir karın için günde en az bir elma yiyin!

* Çilek: Yüksek lif oranlarıyla dikkat çeken bu meyve, aynı zamanda yüksek bir anti oksidan. Gün içinde bir öğün tüketmenizde fayda var.

* Yeşil Yapraklı Sebzeler: Yeşil yapraklı sebzeler düşük kalorili olmaları nedeniyle mide ve karın bölgenizde farklılık yaratıyor. Günde üç öğün yemeklerinizle ya da tek başına yeşil yapraklı sebze tüketebilirsiniz.

* Yoğurt: Yoğurtta bulunan probiyotik bakteri, sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor. Yemeklerinizin yanında bir ila üç kase yarım yağlı ya da yağsız yoğurt tüketin!

* Sebze çorbası: Günde iki kez sebze çorbası yerseniz, kilo vermede daha başarılı olursunuz. Her gün çorba için sıkı mideniz olsun!

* Somon: Omega 3 yağ asidi kaynağı olması nedeniyle somon, düz bir karın için büyük önem taşıyor. Yemeklerinizde haftada en az iki-üç kez somona yer verin!

* Quınoa: 'Keen-wah' olarak okunan bu tam tahıllı gıdanın yarım bardağında beş gram lif ve 11 gram protein bulunuyor.

Yağ Yakici & Metabolizma Hizlandirici Formüller

ZAYIFLAMA VE METABOLİZMA HIZLANDIRMA ÇAYI
3 adet limon
2 greyfurt
4 su bardağı su
3 çorba kaşığı bal
limon ve greyfurtlar kabuklarıyla 4-5 parçaya bölünüp 4 bardak suda 15 dk. kaynatılır. Soğuduktan sonra limon ve greyfurtlar suları sıkılarak çıkarılır bal eklenir.. sabah ve akşam yemeklerden sonra 1 su bardağı içilir...

ZAYIFLAMA VE YAĞ YAKICI FORMÜL
1 çay bardağı limon suyu
1 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
hepsi karıştırılır günde 2 kere aynı şekilde hazırlayıp yemeklerden sonra içilir...


ÖDEM SÖKÜCÜ, YAĞ YAKICI VE BAĞIRSAK TEMİZLEYİCİ ÇAY
4 su bardağı kaynar su
1 çorba kaşığı ufalanmış papatya
1 çorba kaşığı rezene
1 limon suyu
4 subardağı kaynamış suyun içine bütün malzemeler karıştırılır 4-6 saat bekletilir sonra sabah ve öğle yemeklerinden 1 saat sonra 1 su bardağı içilir...

AŞIRI ZAYIFLAMANIN ZARARLARI

AŞIRI ZAYIFLAMANIN ZARARLARI

BEYİN
Karbonhidrat diyeti beynin fonksiyonlarını düzenleyen özellikle hafıza kapasitesini artıran serotonin maddesini etkiler. Hafıza kaybı ve çeşitli beyin bozuklukları başlar. Zeka kaybı başlar ve beynini hızlı ve doğru karar verme fonksiyonu bozulur.

KALP
Kısa sürede kilo vermek kalp hastalıklarına yol açar. Tansiyon yükselir ve kalp hastalıkları başlar. Süratli kilo kaybı sırasında yağ kaybıyla birlikte kaslarda zayıflar. Diyet kesildiğinde mide ve karın bölgesi süratle yağ toplar. Şok diyetlerden sonra alınan kiloları kaybetmek çok zordur.

ADALELER
Protein eksikliği adale zayıflığına yol açar. Özellikle sabahları kahvaltıyı kesmek adaleleri etkiler.

CİLT
Şok diyet B vitamini öncelikli olmak üzere tüm vitaminlerin ve minerallerin kaybolmasına yol açar. Cilt kurur ve dökülür.

KAN
Kanda demir azalması nedeniyle çeşitli kan hastalıkları başlar. Anemi ve hemoglobin bozuklukları görülür. Çabuk yorulma, kırgınlık, halsizlik görülür.

SAFRA KESESİ
Diyet safra kesesi faaliyetini etkiler. Çalışmayan safra kesesi taş üretmeye başlar.

KEMİK
Süt, yoğurt ve peynirin az tüketilmesinden dolayı ortaya çıkan kalsiyum eksikliği kemik erimesine yol açar Kemiklerin kırılması kolaylaşır, kırıkların iyileşme süresi ise uzar.

ENERJİ
Metabolizma bozuklukları lahana diyeti, greyfurt diyeti gibi sebze meyve diyeti sonucu ortaya çıkar.Sadece meyve ve sebze ile beslenenlerde (et ve balık yemeyenlerde) ¤¤¤¤bolizma bozuklukları ortaya çıkar, tüketilen her türlü besin kilo yapar

Elma sirkesi, doğal bir yasam iksiridir!

Elma sirkesi, doğal bir yasam iksiridir!

Bileşim: Kalsiyum, fluor, potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, silisyum, A vitamini, Beta-carotin, B1, B2, ve B6 vitaminleri, C vitamini, sirke asitleri, meyve asitleri, pektin, doğal aroma maddeleri.

Yaşlılığımızda da sağlıklı olabilmek için hareketli bir yaşam ve sağlıklı bir beslenme biçimi oluşturmaya özen göstermeliyiz.. İşte burada elma sirkesi seçiminin değeri ile karşılaşıyoruz. İçerdiği çok değerli ve çeşitli maddeler nedeniyle, en sağlıklı sıvılardan biridir o. Elma sirkesi, bedenimizi içten ve dıştan tedavi edebileceğimiz olağanüstü bir doğal ilaçtır. Burada size, bedeninizi genel anlamda güçlendirmek, çeşitli hastalık belirtilerini hafifletmek ve gerekli cilt bakımını yapmak için elma sirkesini nasıl kullanabileceğinizi anlatmak istiyorum.

Kullanım biçimleri: Doğal elma sirkesinin en etkili kullanım biçimi, çiçek balı ile karıştırılarak oluşturulur:

*1 bardak su

*1 tatlı kasığı dolusu elma sirkesi

*1 tatlı kasığı dolusu çiçek balı

Hepsi iyice karıştırılır ve sabahları aç karnına küçük yudumlarla içilir. Sürekli kullanım sayesinde, öncelikle bedenin bağışıklık sistemi güçlenecek ve sizi pek çok hastalıktan koruyabilecektir. Bu enerji kokteyli ayrıca size canlılık ve güç kazandıracak ve ileri yaşlara kadar sağlıklı ve mutlu kalmanıza önemli katkılar sağlayacaktır. Ama burada çiçek balını da yakından tanımamız gerekiyor:

Çiçek balının bileşimi: Seker: %32 üzüm şekeri (glikoz), %39 meyve şekeri, %7 malt şekeri. 100g balda mineraller: Sodyum 7 mg, potasyum 45 mg, kalsiyum 5 mg, fosfor 20 mg, magnezyum 3 mg, demir 1mg. 100g balda vitaminler: B1 0,03 mg, B2 0,05 mg, Niacin 0,1 mg, C 1mg.

Sabahları aç karnına içtiğiniz bir bardak elma sirkesi-bal kokteylinin içindeki müthiş zenginliği öğrenmiş bulunuyorsunuz artık.

Bu zenginliğin sağlığımıza yaptığı katkılara da şöyle kısaca bir göz atmamız herhalde yararlı olacaktir:

-Öncelikle bedenimiz güçlenir ve bedensel uğraşlara ve strese karşı koyabilecek dayanıklılığı kazanır. Sirkenin içerdiği yüksek orandaki potasyum sayesinde, kalp kasları dahil olmak üzere tüm kas yapısı da güçlenecektir. Kramplara karşı, kokteylinizi maden suyu ile hazırlayabilir ve her öğünde 1 bardak içebilirsiniz.

-Sık sık grip, soğuk algınlığı veya üst solunum yolları iltihabına yakalanan kişiler, bağışıklık sistemleri sirke-bal kokteyli sayesinde güçleneceği için, bu tür sıkıntılardan büyük çapta kurtulmuş olacaklardır. Ama bu tedaviyi aşağıdaki plana göre uygulamakla kalıcı sonuçlara ulaşabilmek mümkün olacaktır.

-Soğuk algınlığı ve grip zamanlarından önce, 4 haftalık bir sirke-bal kokteyli kürüne başlayın ve günde 3 bardak için.

-Sirke-bal kokteyli nezleye karşı da bedeni güçlendirecektir. Nezleye karşı ayrıca, 1 ölçü elma sirkesi 2 ölçü suya karıştırılır, kaynama derecesine kadar ısıtılır ve inhalasyon tedavisi uygulanır.

-Boğaz ağrısı ve ses kısıklığında, 1 ölçü elma sirkesi ile 3 ölçü ılık su karıştırılır ve saat başı derin gargaralar yapıldıktan sonra tükürülür. Bu gargaraların adaçayı ile dönüşümlü yapılması etkiyi daha da arttıracaktır.

-Öksürüğe karşı, 4 yemek kaşığı dolusu akışkan balla 3 tatlı kaşığı elma sirkesini iyice karıştırın. Öksürük gıcığına karşı yarım tatlı kaşığı alın ve yavaş yavaş yutun. Ayrıca, bolca kekik çayını balla tatlandırın ve yudumlayarak için.

-Yüksek kolesterole karşı, günde pek çok kere elma sirkesi-bal kokteyli içilir. Salatalarda öncelikle elma sirkesi kullanılır.

-Varise karşı, elma sirkesiyle ıslatılan bir bez baldıra sarılır ve 20 dakika etkilemeye bırakılır.

-Gaz şişkinliğine karşı, her öğünden yarım saat önce 1 bardak elma sirkesi-bal kokteyli içerek, sağlıklı bir bağırsak florasının temelini atın. Bu kokteyle rezene veya frenk kimyonu çayı da ekleyebilirsiniz.

-Kabızlığa karşı, günde pek çok kere, 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek için. Ayrıca, 4 litre ilik suya 1 su bardağı dolusu elma sirkesi ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyerek ayak banyoları alın. Banyo süresi 10 dakikadır.

-Yaraların çabuk iyileşmesi için, günde 3 bardak elma sirkesi-bal kokteyli için. İltihaplanmayı önlemek için, elma sirkesiyle ıslattığınız bir pamukla günde pek çok kere yarayı nemlendirin.

-Ergenlik sivilcelerine karşı, her yemekten yarım saat önce, içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklenmiş 1 bardak su için. Yüzünüze buğu banyoları uygulayın: 1 litre kaynar derecede sıcak suya 4 yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı dolusu mayıs papatyası ekleyin, 1-2 kere karıştırın ve başınızı büyük bir havluyla örterek 5- 10 dakika gözlerinizi yumarak bekleyin. Yüzünüzü suya çok yaklaştırmayın!

-Güneş yanığına karşı, inceltilmemiş elma sirkesi, kızarmış olan bölgelere dikkatle sürülür veya 3 yemek kaşığı elma sirkesi eklenmiş soğuk bir banyo alınır. Banyo süresi 10 dakikadır. Elma sirkesinin pH değeri(asit derecesi), derimizin pH değeri ile hemen hemen eşit düzeydedir. Dolayısıyla, derimizin asidik koruma örtüsünün güçlendirilmesinde elma sirkesinin kullanımı önemle önerilmelidir.


Uyarı: Elmanın ve elma sirkesinin bilinen hiçbir yan etkisi yoktur

Burun Estetiği (RİNOPLASTİ)

Rinoplasti olarak isimlendirilen bu cerrahi işlemde amaç burun şekil bozukluğunu düzeltmektir. Burun içinde nefes almaya engel oluşturan kemik eğrilikleri (deviasyon) ameliyatı ile birlikte yapılması mümkündür. Çoğunlukla burun küçültmek olarak bilinen rinoplasti de bazen burunu büyültmekte amaçlanır
AMELİYATIMI KİME YAPTIRMALIYIM?

Bu ameliyatı kulak, burun, boğaz uzmanı mı yoksa plastik cerrah mı yapmalı? Burun estetik ameliyatı yüz estetiği (Fasial Plastik) branşının bir ameliyatıdır. Amerikan Yüz Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Cemiyeti üyelerinin (American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery) %60 ını Kulak Burun Boğaz uzmanları oluşturmaktadır. Kulak burun boğaz uzmanı bir baş boyun cerrahıdır. Temel eğitiminde burun cerrahisi olan tek branş KBB uzmanlığıdır. Fasial plastik cerrahi KBB uzmanlığının bir yan dalı olarak bütün dünyada hızla yaygınlaşmaktadır. Fasial plastik cerrahi ile ilgilenen bir KBB uzmanı bu sorunuzu en ideal biçimde çözümleyecektir. Ancak hekiminizi seçme konusunda en doğru kararı yine hasta verir..

AMELİYAT ÖNCESİ GÖRÜŞME

Doktorla görüşmeden önce burnunuzla ilgili tüm problemlerinizi belirlemeniz faydalı olacaktır. Nefes almanız, burun akıntısı olup olmadığı, geniz ardına akıntı ve baş ağrısı olup olmadığını belirlemeniz bu ameliyatla birlikte bu problemlerin çözümünü mümkün hale getirecektir. Burun şekil sorunlarınızı ve nelerin düzeltilip nelerin düzeltilemiyeceğini doktorunuzla mutlaka tartisin.

Ameliyat sonrası beklentilerinizin olabilirliği doktorunuz tarafından ifade edilecektir. Ameliyat sonrası hayal kırıklığından kurtulmanın yolu bu dönemi iyi değerlendirmek ile mümkündür. Bu ameliyatta doktorunuzla birlikte davranmanız hem sizi hem doktorunuzu rahatlatacaktır. Yardımlaşma tüm ameliyat döneminizi zevkli bir uğraşı haline dönüştürecektir Farklı beklentiler daha yolun başında doktorunuzla sizi karşı karşıya getirecektir. Sizin için çok büyük kusurlar cerrahi olarak basit bir işlemle düzeltilebilirken çok küçük bir ayrıntı bazen zor bir cerrahi ile ancak düzeltilebilmektedir. En iyi, iyinin düşmanı olarak hatırlanmalıdır.

AMELİYATIN AMACI NEDİR?

Burun estetiğinde amaç yüzünüze en uygun burunu yapmaktır. Bu cerrahi işlem şüphesiz mevcut kumaşla yapılacaktır Yani sizin cildinizin kalınlığı, mevcut kıkırdakların inceliği ve formu yara iyileşmeniz ve daha önce geçirdiğiniz burun ameliyatları başarı oranını belirler. Amaç yüzünüze ilgisiz bir burun yapmak değildir. Bu nedenle tek başına en güzel burunu yapmak sorunları çözmeyecektir. Yüzünüze en uygun burunu yapmak en başarılı sonuç olarak kabul edilir. Burunun bazı yerleri küçültülürken bazı yerlerinin büyültülmesi ile yüzde iyi görünen burun sağlanmaya çalışılır. Burun deliklerinin aşırı görünmediği, diri, kemik çatının kaybedilmediği ve ameliyatlı olduğu izleniminin saklanması önemlidir.

AMELİYAT VE SONRASI

Burun estetik ameliyatları dünyada en çok yapılan estetik amaçlı ameliyatlardır. Ameliyat süresi 1-1.5 saati aşmamaktadır. Ancak özel durumlarda bu süre daha uzun olabilmektedir. Ameliyat sonrası morluk ve şişlik eskiden uygulanan cerrahi tekniklere göre çok daha az oranda görülmektedir. Burun içinde bir gün kalacak tampon yada nefes almanıza engel olmayacak özel bir sünger ve burun dışını saran minik bir alçı ile uyanacaksınız. Ameliyat sonrası genellikle korkulduğu gibi ağrılı geçmemektedir. Basit ağrı kesicilerle bu dönem oldukça rahat geçecektir. Bir gün sonra burun içi boşaltılacak, nefes almanız normale dönecektir. Aşırı sıcak olmayan bir mekanda başınız hafif yukarda yada oturur durumda istirahat etmeniz önerilir. Burun ameliyatlarından sonra her rastladığınız insan size farklı yorumlar yapacaktır. Bu zevklerin değişik olması yanı sıra eski burnunuzun iyi bilinmemesi ile ilgilidir. Burununuz ile ilgili yorumu bu konunun uzmanları bile ancak eski burunu göz önüne alarak yapabilmektedir. Zaman içinde burnunuzla ilgili değişiklikleri doktorunuzla birlikte takip etmeniz en uygun yol olacaktır.

BURUN ESTETİĞİ SONRASI DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Burun üzerindeki alçı 7-10 gün arasında kalacaktır. Islanmaması gerekmektedir. Terleme ile bu alçının gevşeyeceğini düşünerek aşın sıcak yerlerde bulunmamanız gerekmektedir.

Dişlerinizi ilk 10 gün çok dikkatli fırçalamanız gerekmektedir. Özellikle ön dişlerinizi fırçalarken dikkat etmeniz gerekecektir. Fırçanızın yumuşak olması önemlidir.

Ameliyat sonrası aşırı fiziksel aktiviteden uzak durun.

Burnunuzdaki sargılar kalkıncaya kadar banyo yapılmaması ve buharlı ortamda bulunulmaması.

Bir hafta boyunca aşırı yüz hareketleri ve gülmekten kaçınınız.

Ameliyatı takip eden 20 gün boyunca boğazlı kazak veya dar boyunlu giysiler giyilmemesi.

Yüzünüze ve burnunuza 3 hafta süreyle sert bir şekilde dokunmayınız.

Operasyonu takip eden 6 hafta boyunca aşırı güneş ışığından uzak durunuz. Aşırı sıcak burnunuzda şişmeye neden olacaktır.

Burun ameliyatlarından sonra göz altlarında ve yüzde şişme olabilmektedir. Eski ameliyat tekniklerine göre bu duruma çok daha az oranda rastlanmaktadır. Bu şişlikler 1-2 hafta içinde geçecektir.

Doktorunuzun verdiği ilaçlar dışında ilaç almayın.

Ameliyat sonrası 5 gün kontak lens takılmaması.

16 hafta boyunca her türlü gözlük kullanılmaması daha sonraki dönemde hafif bir çerçeve kullanılması.

Burnunuz açıldıktan sonra burun cildini sıvı sabun veya özel losyonlarla temizleyiniz. Bantlarınız alındıktan sonra makyaj yapabilirsiniz.