Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




SİVİLCE MASKESİ ERGENLİK SİVİLCELERİNE SON

Ergenlikte olsun olmasın sivilceler herkesin derdi.İşte tam size göre şimdi sivilce maskesi.

Yapılışı : Bir avuç kadar papatyayı pırasanın sıkılmış suyuna atıp kaynatın. Daha sonra sıkarak çıkardığınız papatya posasının içine bir tutam şahtere otu ilave edin ve krem kıvamına gelinceye kadar badem yağı ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız kremi cildinizi temizledikten sonra sivilceli bölgeye sürün.

Sivilce maskesi 2 : Bir avuç gül yaprağı, bir avuç şahtere otu ve bir avuç papatyayı sirkeli suda kaynatın. Daha sonra süzün ve elde ettiğiniz posaya dövülmüş nar kabuğu ve krem kıvamına gelecek kadar badem yağı katarak iyice yoğurup sivilceli bölgeye sürün.Farkı göreceksiniz.Kolay gelsin.

Lazer Epilasyonun Yan Etkileri

İşte lazer epilasyondan sonra meydana gelebilicek unsurlar :
• Deride 1-2 gün süren geçici bir kızarıklık olabilir.
• Özellikle koyu ciltlerde gözlenen renkte açılma ya da koyulaşma olabilir. Bu etki genellikle 6-9 ay içinde kendiliğinden yok olur. Nadiren kalıcı olabilir.
• Yüzeysel kabuklanma olabilir uygun tedavi ile genellikle 15 gün içinde düzelir.
• Derin kabuklanma ve yanık oluşması daha çok koyu ciltlerde ve nadir görülen bir durumdur. Tedavisi hemen başlanmalıdır. Oluşmaması için etkin soğutma önemlidir.Özellikle koyu ciltlerde ve işlem sonrasında hemen yapılmalıdır .
• Kalıcı skar oluşumu(iz oluşumu) yine daha çok koyu ciltlerde ve yanık sonrasında gözlenir. Bu nadir bir komplikasyondur ama oluşursa kalıcı olabilir ve tedavisi güçtür.
• Yan etki ihtimali deri koyulaştıkça artar.
• Bronz ciltlerde uygulama yapmak çok mantıklı görünmemektedir. 4-8 hafta beklenmelidir.
• Yine özellikle koyu ciltlerde uygulanan bölgede ya da çevresinde ince tüylerde artma görülebilen oldukça sıkıntı verici bir yan etkidir. Özellikle esmer koyu renk ciltte ve yüzde bu problemin görülebileceği akıldan çıkarılmamalıdır.

KURU CİLTLER İÇİN DOGAL MASKE :Tutti Frutti Maskesi

Hazırlanış biçimi :1 fincan püre haline getirilmiş muz, şeftali, kavun, karpuz, böğürtlen, çilek karışımı, 2 yemek kaşığı krema, 2 tatlı kaşığı süzme peynir, 1 tatlı kaşığı esmer şeker, 1/2 tatlı kaşığı kuru ada çayı, 3-4 tatlı kaşığı yulaf ezmesi ve dilimlenmiş kivi halkaları .

Fazla olgunlaşmamış bir kivinin kabuklarını bir zar gibi soyun daha sonra keskin bir bıçakla, mümkün olduğu kadar ince dilimlere ayırın. Ardından rahatça uzanıp, hatta bir de müzik eşliğinde bu halkaları yüzünüze yerleştirin. Cilt tipinize bağlı olarak 5-15 dakika kadar bu şekilde dinlenin.

ÇİKOLATA MASKESİ : TÜM CİLT TİPLERİ İÇİN

Hazırlanışı : 1/2 fincan kakao, 4 yemek kaşığı krema, 3 tatlı kaşığı süzme peynir, 1/4 fincan bal, 3-4 tatlı kaşığı yulaf ezmesi, 3 tatlı kaşığı olgun avokadoyu karıştırın.

YAĞLI CİLTLER İÇİN SEBZE MASKESİ

Yağlı cildiniz için doğal bir maske.Hazılanışı 1/4 soyulmuş çekirdekleri çıkartılmış domates püresi, 2 tatlı kaşığı yoğurt, 2 tatlı kaşığı aloe jel, 3-4 tatlı kaşığı yulaf ezmesi, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş salatalık, 2 rendelenmiş nane yaprağını karıştırın ve uygulayın.

SİVİLCE İZLERİ

Sivilce izleri herkesin ortak noktası sayılabilir.İşte size çözüm Bir tutam menekşeyi sıcak suda demleyip süzün.Her gün yüzünüzü bununla temizleyip, sabah akşam tekrarlayın.Bir tutam gül yaprağı, bir tutam maydanoz, yarım adet kabuklu salatalığı robottan geçirin. İki bıldırcın yumurtası akını ilave edip karıştırın.
Bu kremi lekelere sürüp masaj yapın. 20 dakika tutup yıkayın.

CİLDİNİZE ZARAR VEREN 10 TANE ETKEN

Her kadın cildinize özen gösterir.Fakat cildin düşmanlarını tanımalısınız.Aksi takdirde baş edemezsiniz.Yada neden güzelleşmiyorm diyebilirsiniz.

Acıbadem Kocaeli Hastanesi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Arda Eminzade, cilde zarar veren en önemli 10 etkeni şöyle sıralıyor.

1-Güneşlenme ve solaryum: Güneş ışınında ve solaryumda var olan ultraviyole ışınları cilt hücrelerimizde genetik yapının temel taşları olan DNA moleküllerini olumsuz etkiler. DNA moleküllerinde kalıcı hasarlar oluşturarak ciltteki kırışıklıklara, ciltte iyi huylu bazen de kötü huylu (kanser) oluşumlara sebep olabilir.

Ultraviyole ışınlarına maruz kalma süresi ne kadar uzarsa gelişmiş olan hasarlar daha da yoğun olabilir. Çiftçilerde ya da açık havada çalışan kişilerde cilt yaşlanması çok daha belirgindir.

2-Parfüm ve parfümlü kozmetiklerin güneşle teması: Bazı parfüm ve parfümlü kozmetiklerin içlerinde bulunan kimyasal maddeler cilt üzerinde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Kimi zaman reaksiyonun başlaması için güneş ışınına maruz kalmış olmak da gerekir. Dolayısıyla bu kozmetik ürünler açık alanlarda uygulandığı zaman (yüz ve boyun V bölgesi) güneş temasıyla birlikte alerjik reaksiyona sebep olabilir. Alerjik durum mevcut ise güneşten korunmak veya kullanılan kozmetik ve kozmetik benzeri içerikleri olan diğer ürünlerin kullanılmamasını öneriyoruz.

3-Kuru ve rüzgârlı klimalı hava: Bazı kişilerin doğal olarak ciltleri kurudur. Dolayısıyla kuru iklimde bulundukları zaman cilt kuruluğu daha belirgin hale gelir. Kuru ve rüzgârlı hava, ciltlerdeki bazı egzama türlerinin oluşmasına kolaylık sağlar. Kuru ciltli kişilere özellikle soğuk ve rüzgârlı havalarda mutlaka koruyucu olarak nemlendirici krem kullanmalarını tavsiye ediyoruz.

4-Pudra, fondöten ve allık kullanımı: Pudra, fondöten ve allık kullanımının ciltte sivilce oluşumunda doğrudan etkisi vardır. Özellikle terleme ile birlikte sivilce oluşumuna meyilli ciltlerde kapatıcı özelliği olan ürünlerin minimum miktarda kullanılması gerekir.

5- Yoğun dokulu kozmetikler: Yağlı yapısı olan kozmetikler yine aynı mekanizmayla sivilce oluşumuna sebebiyet verebilir.

6-Kireçli, aşırı sıcak veya soğuk su: Cildimizin üst tabakasının işlevi vücudumuzdan su kaybını önlemektir. Aşırı sıcak ya da soğuk suda bu tabaka hasar görebilir. Bu hasar sonucunda da egzama gibi bazı cilt hastalıkları oluşabilir veya artabilir. Bunu önlemek için aşırı sıcak ya da aşırı soğuk sudan kaçınmak gerekir.

7-Sigara ve alkol: Sigarada bulunan nikotin yüzünden deride bulunan kılcal damarların çapı azalır ve cildin beslenmesi olumsuz etkilenir. Ayrıca kan dolaşımındaki oksijen oranı azalır ve cilt hücreleri yeterli beslenemeyerek metabolizması uygun bir şekilde gelişemez. Sigara kullananlarda cilt yaşlanması ve ciltteki kırışıklıklar daha erken yaşlarda başlar. Alkol tüketiminde ise, özellikle yüz bölgesinde kılcal damarlardaki genişleme sonucunda ciltte kızarıklık oluşur ve bazı cilt hastalıklarının (gül hastalığı vb.) artışına sebep olur.

8-Dengesiz, sağlıksız beslenme: Sağlıksız beslenme sonucunda cilt yaşlanması, tırnaklarda kırılmalar ve saç dökülmesi oluşur. Yoğun diyette saç dökülmesine ve tırnaklarda kırılmalara sebebiyet verebilir.

9-Uyku bozukluğu: Sağlıklı ve düzenli uyku cildin daha pürüzsüz, parlak olmasına etki eder. Uyku sırasında çevre faktörlerinden (güneş, rüzgâr vb.) uzak olan cilt, kendini yenilemek için daha iyi bir ortama kavuşur. Cildin yıpranmaması için günlük en az 6 saat uyku tavsiye edilir.

10-Stres: Bazı cilt hastalıkları (yağlı egzama) ciddi bir şekilde kişinin ruhsal ve psikolojik durumundan etkilenerek hastalığın artışına sebep olabilir. Bazı cilt hastalıkları da (uçuk ve zona gibi) stresli ortamda alevlenerek başlayabilir. Ayrıca stres cildin oksijen almasını azaltarak cilt metabolizmasını olumsuz etkiler.

DUDAK UÇUKLAMASI VE DUDAK UÇUKLARINA AYRICA SİVİLCELERE SON

Dudaklarımız hassas yerlerimizdir.Özellikle uçuklar önemli cilt sorunudur.Gerçekten acı verici ve güzelliğe gölge düşürücüdür.Cektiğiniz acı yanında görünümüzde sizi etkiler.Bu aslında önemli bir durum olsada çabuk ve etkili bir yöntemini sizlerle paylaşalım.Mucizevi iyileştirme asetonlu pamuk size yetecektir.Ayrıca Sivilceler içinde kullanabilirsiniz.Sonuçlara şaşıracaksınız.

ZAYIF SAÇLAR İÇİN ÇÖZÜM

Zayıf ve yıpranmış saçlar daha çok bakım ister.Özellikle uzun saçlı olanlarda yıpranma durumu artar.Bu yüzden saçlarınız daha iyi beslemelisiniz.Şimdi zayıf saçlar için maskeye gelelim.

Yapılışı :
susam yağını,mersin yağını ve eczaneden e vitamini kapsülünü alınkarıştırın.Daha sonra ise saç diplerimden başlayarak masaj yapıp ortalama 45 dakika bekleyin. Bundan sonra saçlarınızı yıkayınız farkı göreceksiniz.

Saç Dökülmelerini Sirke ile önleyin

Sirke her derde dava.Saç dökülmesinede yararlı.Şimdi gelelim asıl meseleye. Yapılışı : 1 litre sirke elma, üzüm sirkesi 1 baş sarımsak ve maya sarımsağı ezip maya ve sirkeyi de içine ilave edip kavonaza koyun kapagını kapatınız.2 gün boyunca bekletin.2 günün sonrasında saç diplerinize uygulayıp 2-3 saat bekletin ve sonra yıkayın.

SAÇLARINIZ DÜZLEŞİRKEN BUKLEDE YAPIN

İşte size saçlarınızı düzleştiren makıneyle bukle yapma şekilleri.