Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Sirke ile güzellik tarifi

-Cildi sulandıran, küçük kılcal damarlar içindeki kan dolaşımını hızlandıran bir etkiye sahip.

-Antiseptik özelliği de var. O yüzden enfeksiyona neden olan bakteri, virüs veya mayaların hızla çoğalmasını engeller.

-Cilt yüzeyindeki aşırı yağlı bezeleri azaltır.

-Pullanma veya soyulma sorunlarına da onu kullanabilirsiniz.

-Cildin ph seviyesini düzenler.

Bir çay kaşığı sirkeyi yüzünüzü yıkamak için dinlenmiş şişe suyuna ilave edin ve öyle kullanın. Banyo suyuna 3-4 yemek kaşığı döküp içinde 10 veya 15 dakika kalırsanız, bedeniniz canlanır...

KURU CİLT İÇİN GECE KREMİ

Kuru ciltler özen ister.bunun için de kendi kreminizi hazırlamak mümkün.

50 GR. VAZELİN
1 ÇAY KAŞIĞI TEREYAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI HAVUÇ SUYU ve SEVDİĞİNİZ BİR KOKUyu karıştırın hazırdır...

Doğum Sonrası Lekeleri İçin

malzemelerimiz . 4 adet yumurta kabuğu
Limon suyu(üzerini kapatacak kadar)

Uygulama şekli.

Yumurta kabuğu 10 gün suda bekletilir ve sudan çıkardıktan sonra kurutulup iyice un haline getirilir. Limon suyu da ilave edilip boza kıvamına gelince lekelere maske olarak uygulanır.Hassas ciltlerde kullanılmamalıdır dikkat edin.

Suna Dumankaya'nın Güneş lekeleri İçin Formülü

İşte size güzel bir formül.
Küçük bir kavunun yarısı yada şeftali.
1 adet elma
1 kahve fincanı kırmızı şarap
2 yemek kaşığı toz şeker

Uygulama şeklı

Kavun içi ve elma rendelenir.Üzerine şeker ve şarap ilave edilip iyice karıştırılır. Bu karışım bir kavanoza alınıp, güneş gören bir yerde 10 gün bekletilir ve temiz bir bezle süzülür. Her gün temiz bir pamukla cilde uygulanır. Bir süre sonra lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz. kolay gelsin

Suna Dumankaya'nın Çiller İçin Formülü

Çiller için maske formulü

Keten tohumu yeter.

Uygulama şeklı

Keten tohumu kaynatılır çıkan yumuşak su ile cilde masaj yapılarak çillere ve lekelere maske olarak uygulanır.

Çiller için maske formulü 2

Malzemeler

1 çay kaşığı toz tarçın ve 1 yumurtanın akı........

Uygulama şeklı

Malzemeler karıştırılıp cilde sürülür. 20 dakika bekletilip ovarak çıkarılır. Hassas cilt için uygun değildir.kolay gelsin

Bal ve şekerli tatlı bir peeling. 2-3 tatlı kaşığı bal ile 1 tatlıkaşığı şekeri bir kasenin içerisinde karıştırınız. Daha sonra bu karışımla yüzüme iyice masaj yaptım ve 5-10 dakika bekleyınız.. Yıkadıktan sonra bal cildi yumuşatırken şeker de gözeneklerimi temizler.Cildinizde parlar.

Yaz İçin Cilt Bakımı

İşte size yaz için cildinize bakım önerileri.ihmal etmeyin.
•bitkisel yağlar birkaç ay boyunca bozulmadan bekleyebilirler. Kremler ve losyonlar da en çok iki hafta içinde kullanılmalı.
• Mutfakta hazırlanan doğal kozmetikler ile deriye, saçlara ve tırnaklara hiçbir zarar vermeden bakım yapılabilir. Ama bu bakım sürecinde de problemler yaşanabilir.
• Daha önce sürekli hazır kozmetik ürünü kullananlarda, doğal kozmetik ürünleri bazen sivilcelenme veya deri gözeneklerinin iltihaplanması gibi tepkiler oluşabilir. Alerjilerde ise durum değişiktir. Bazı bitkilere veya bitki yağlarına karşı deri hemen veya kısa bir süre sonra, kızarıklık veya kaşıntı gibi tepkiler verebilir. Bu durumda, alerjiye yol açan reçetenin kullanımına hemen son verilir.
• Önerilen dozlar aşılmadan kullanılmalı. Bazen fazla kullanılan birkaç damla eterli yağ bile önemli değişikliklere yol açabilir. Eğer reçetede belirtilmemişse eterli yağlar, kesinlikle doğrudan cilde uygulanmamalı.
• Eğer imkanları varsa uzman hekim tavsiyesi ile kozmetik ürünleri kullanmaları daha yararlı olacaktır. Doğal peeling Yulaf maskesi: Pişmiş yulaf ezmesini yüzünüze sürün, 15 dakika kadar kurumasını bekleyin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Bu maskeyi vücudunuza da uygulayabilirsiniz. Cildinizdeki değişikliği hemen fark edeceksiniz. Cildin derinlemesine temizlenmesini sağlamak ve siyah noktalardan kurtulmak için birebir etkili. Bu maske aşırı yağlanmayı da önler.

Kırışıklıklar için küçük bir tüyo.

Yaşınız ilerledikçe kırışıklık derdiniz de artacaktır.Amacınız bunlar gelmeden önlemi almaktır.Fakat genç yaşlarda güzelim teninizi aşıraya kaçarak bozmayın.Şimdi küçük bit tüyo daha verelim.Aynı miktarda limon suyu ve gliserini karıştırıp şişeye koyun. Bunu yatmadan önce bu suya batırdığınız parça pamukla yüzünüzü temizleyiniz.Kolay gelsin.......

Kırışıklık maskesi..

Kırışıklıklara karşı bir avuç çileği iyice ezip suyunu süzünüz.. Süzdüğünüz çilek suyunun içine biraz gülsuyu ilave edip karıştırın. Bu karışımın tamamını yüzünüze ve boynunuza sürüp 1 saat bekleyin. Daha sonra karbonatlı suyla yüzünüzü yıkayın.Kolay gelsin..

Yorgun cilt için evde yapılabilicek doğal patates maskesi


Yorgun cildiniz için patates maskesi uygulayabilirsiniz.Yapılışı ise gayet kolaydır.
Patatesi süt ve yumurta ile hazırlanan bu maske çok pratik.. Bir adet haşlanmış patatesi soyup iyice eziniz. Üzerine bir su bardağı çiğ süt ve bir çiğ yumurtanın sarını koyup iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı biraz ısıtıp ılık ılık cildinize sürün ve 20 dakika bekleyin ve önce sıcak sonra soğuk suyla yüzünüzü yıkayıp yumuşak bir havlu ile kurulayın.kolay gelsin.

Kırışıklıklara karşı masaj

Kırışıklıklar önemli cilt problemi.Peki bunlara karşı neler yapabiliriz.En kolayı masaj yapmaktır.Başınızı dik tutun. Kollarınızı omuz hizasında kaldırın ve ellerinizi başınızın üzerine koyun. Baş parmaklarınızla başınızın arkasını bastırın, diğer dört parmağınız saç diplerinizin hizasında alın bölgesinde olsun. Şimdi dört parmağınızı, baş parmağınızın hizasına doğru baş derinizde kuvvetli bir basınç oluşturacak şekilde bastırın. Parmaklarınızı serbest bırakın ve aynı egzersizi üç kez tekrarlayın.Haftada 3 kez yapınız.

Evde Yapılabilecek Doğal Çil Maskeleri Çiller için maske


Çil lekeleri için doğan maskeler ve yapmanız gerekenlerden başlıcaları şunlardır.

- Cildinizi ekşi süt ile yıkayın. Laktik asit cildinizi tahriş etmeden doğal bir peeling sağlayacaktır.
- Limon suyu kanıtlanmış bir çil savaşçısıdır. Limonu cildinize doğrudan sürmeyin: limon suyunu parmak uçlarınızla cildinize yedirmeniz yeterli olacaktır.
- Sebze ve meyve maskeleri uygulayın. (kayısı, çilek, salatalık gibi)
- Taze krema maskesi uygulayın. Bu maskeyi uyguladıktan sonra tamamen temizlemeyin: ince, yumuşak bir kağıt mendil ile hafifçe sildikten sonra cildinize nemlendirici sürün.
- Maydanoz suyunu eşit miktarda limon ve portakal suyuyla karıştırarak nemlendirici kreminizden önce uygulayın. Çillerinizin kaybolmasına yardımcı olacaktır.
- C vitamini açısından zengin besinler tüketin. Böylece güneşe karşı cildinizi güçlendirmiş olursunuz.

Çiller Çil Lekeleri

Çiller (a.k.a. ephelides), daha çok açık tenli ve kızıl saçlı, mavi, yeşil ya da ela göz renkleri olan kimselerde görülen küçük kahverengi lekelerdir.
Hayatın erken aşamalarında ortaya çıkarlar ve yazın çoğalıp kışın hafiflerler. 40-45 yaşlarından sonra genellikle kaybolurlar.
Güneşe maruz kalmış bölgelerde oluşurlar: yüz, eller, göğüs ve sırt gibi. Bu kahverengi lekeler cilt tarafından üretilen bir pigment olan melaninin birikmesinden kaynaklanır. Vücutta var olan melaninin miktarı bireylerin cilt renklerinin tonunu belirler. Güneşe maruz kalındığında cilt UV ışınlarından gelebilecek zararı azaltabilmek için, reaksiyon olarak, daha fazla melanin üretir. Bu da melanin birikimine, dolayısıyla çil oluşumuna neden olur.

Çil ve yaş lekeleri sürekli bakım ve tedavi gerektirir. Tedaviye son
verilirse lekeler veya çiller tekrar ortaya çıkar. Ancak cilt "rejimi"ni sürdürmenin kolay yolu (cildinizi hem UVB hem de UVA
ışınlarından koruyacak) UV koruması bulunan, renk açıcı içeren, yumuşak ama etkili bir nemlendirici kullanmaktır.

Unutulmaması gereken bir nokta!:
Bazı çil ve cilt lekeleri dahili düzensizliklere bağlıdır. Örneğin karaciğer bozuklukları, hormonal veya metabolizmanın
çalışmasına bağlı bazı düzensizlikler, tiroid bezinin fazla çalışması gibi. Eğer bu tür bir rahatsızlıktan şüpheleniyorsanız tedaviye içten başlamanız gerekir. Her zaman olduğu gibi bu yazıdaki bilgilerin
medikal tavsiye olarak algılanmaması ve gerekli durumlarda hekime danışılması en doğrusudur.

Evde Yapılabilecek Cilt Maskeleri

Herkesin kolayca evinde yapabileceği cilt bakım maskeleri.

NORMAL CİLTLER İÇİN EVDE MASKE YAPIMI

Orta boy bir patatesi ezip bir tatlı kaşığı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı badem yağı ile karıştırın. Karışımı cildinize uygulayın.20 dakika kadar bekledikten sonra maden suyuyla durulayın.

KARMA CİLTLER İÇİN EVDE MASKE YAPIMI

Bir çay bardağı bal, bir çay kaşığı gliserin ve bir çay bardağı soya ununu karıştırıp temiz cilde uygulayın. En az 20 dakika beklettikten sonra temizleyin.

KURU CİLTLER İÇİN EVDE MASKE YAPIMI

1 yumurta sarısı, 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı, 1 kaşık bal ve 1 kaşık sütü karıştırıp temiz cilde sürün. 20 dakika beklettikten sonra önce ılık sonra soğuk suyla yıkayın.kolay gelsin.

CİLT TİPLERİ

NORMAL CİLT: Görünümü şeffaf, gözenekleri kapalı, lekesiz ve problemsiz bir cilt. Hafif bir bakımla doğal güzelliğini korur. Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, alkol oranı normal bir tonik ve su içerikli hafif bir nemlendirici.

KARMA CİLT: Alın, burun ve çene yağlıdır. Yani yüzde T şeklinde bir yağlanma görülür. Yağlı olan kısımlarda siyah nokta, yağ butonları, açık gözenekler bulunabilir. Yanaklardaki gözenekler ise kapalıdır. Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, düşük alkollü tonik, cildin durumuna göre nemlendirici ve eğer gerekiyorsa göz çevresi için krem.

KURU CİLT: İnce bir üst deriye sahip, gözenekleri ufak ve kapalı cilt. Ancak yağ salgılanması normalin altında olduğu için görünümü mattır ve pul pul kalkmalar görülür. Cilt gergindir fakat çabuk kırışır. Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, yağ içerikli nemlendirici, besleyici gece kremi, göz çevresi kremi ve nemle yağ depo edici maskeler.

YAĞLI CİLT: Görünümü parlak ve yağlı, gözenekleri açık bir cilt tipi. Gözeneklerin içi genellikle dolu, siyah noktalı ve sivilceli olabilir. Yağlı cildin akne problemini önlemek için çok dikkatli bir günlük temizlik programı uygulanmalıdır. Kullanılacak ürünler: Jel tipi temizleyici, alkollü tonik, su içerikli nemlendirici ve sarkmayı önlemek için temizleyici ve sıkıştırıcı maskeler.

EĞER YAĞLI CİLT SİVİLCELİYSE: Sivilce, siyah nokta ile kapalı olan gözeneklerden fazla yağ salgısının dışarı çıkamayıp, olduğu yerde birikmesiyle oluşur. Yağlı ciltlerde kullanılacak ürünlerin özenle seçilmesi şarttır. Kullanılacak ürünler: Antiseptik sabun (kükürt, kafur, katran içeren ürünler).

EĞER YAĞLI CİLT HASSAS İSE: Genişlemiş gözenekler, zaman zaman kırmızı lekeler görülür. Hassasiyetinden pul pul kalkabilir. İç ve dış etkenlere karşı duyarlıdır. Kaşıntı ve yanma görülebilir. Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, kesinlikle alkolsüz tonik, alerji giderici kremler ve genelde cildin susuz yapısı olduğu için su içerikli hafif nemlendiriciler.

OLGUN CİLT: Hücrenin yaşam ritminin yavaşlaması sonucu oluşan bir cilt tipidir. Ölü hücreler kat kat yığılarak sonuçta cilde kaba bir görünüm verir. Yağ hücrelerinin daha yavaş çalışmaları ise derin çizgilere ve gevşemeye neden olur. Sürekli bir nemlendirici kullanılmazsa deri kurur ve kırışır. Kullanılacak ürünler: Kipozom ve vitamin E içeren kremler, alkolsüz tonik, alerji giderici kremler ve genelde cildin susuz bir yapısı olduğu için su içerikli hafif nemlendiriciler

Dalgalı saçlar

Dalgalı saçlar kontrol altına almak zordur.Saç türleri arasında en yaygın olanı budur. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 60 ı değişen oranlarda dalgalı saça sahiptir. Dalgalı saç genellikle kuru olur, bu nedenle nemlendirici içeren şampuan ve kremlere gerek vardır.
Islak saça uygulanan serumlar saç tellerini yumuşatır.
Serum ve köpükler saçtaki kıvrımları vurgular. Saçın ıslakken düz taranması, jöle sürülmesi ve kendi kendine kurumaya bırakılması da izlenebilecek başka bir yöntemdir..

Yağlı saçlar için doğal saç bakımı


Yağlı saçlar durmadan sizi rahatsız edebilir.Saç derisinde biriken sebum adlı yağ hücrelerinin fazlalığı düzensiz şampuanlama ve terleme ya da hormonal dengesizlikten kaynaklanıyor olabilir. Saç derisindeki bezlerden gelen salgılar saç tellerinin üzerini kaplar, toz ve kirler saçta toplanır, böylece saçınız yağlı, cansız ve donuk bir görünüme bürünür. Bundan kurtulmak ıcın saçınızı her gün arındırıcı bir şampuanla yıkayın. Krem içermeyen şampuanlardan kullanın.

Kuru saçlar için saç bakımı

Kuru saçlarınız mı var ? Kuru saçların heer zaman için neme ihtiyacı vardır.Bu sebeblede etkili bir saç kremi her şampuanın kesinlikle olmazsa olmazı sayılır.. Saçınızın kökleri dışında her yanına boydan boya uygulayın. Yaklaşık olarak ise 3 boyunca dakika bekleyiniz bunun ardından kayganlığı gidinceye dek durulayın.Saç maskeleri ışıltıyı artırmak için muhteşem bir çözüm, ancak saçta beş dakikadan uzun süre bekletildiği takdirde işe yarar. Kimyasal maddeler ve saç kurutma makinesiyle aşırı derecede kurutma en aza indirilmeli. Öte yandan gölge ve renk, gereğince yapılırsa ışıltıyı ve saçın kalitesini artırabilir. Kullanılan ürünlerdeki peroksit düzeyinin de az olmasına dikkat edilmeli. Boyamadan sonra saç renginin korunması için, daima boyalı saçlar için geliştirilen ürünler kullanılmalı. Bu ürünler alkol içermez ve pH dengesini korur, böylece saçın fazla kurumasının önüne geçilir..

Parlak saçlar için soğan suyu

Herkes parlak saçları olmasını ister.peki bunu nasıl başarıcaksınız? işte size yöntemi ve yolu..Saçlarınızın daha parlak gözükmesini istiyorsanız soğan suyuyla saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Çünkü soğanın içinde bulunan kükürt kafatası derisi için çok besleyici. Eğer bu yönteme sıcak bakmıyorsanız, soğanlı saç losyonlarından da kullanabilirsiniz.kolay gelsin.

Kuru ciltlere gergin ciltlere Gül yağı

3 damla gül yağ ve 3 damla lavanta yağını karıştırarak cildinize sürün.Cildiniz yumuşayacaktır.

Maske sürerken dikkat edin.

Maskeyi sürmeden önce cildinizi temizleyin. Kirli cilt maskeyi özümseyemez. Bir parça pamuğa temizleme sütünü döküp önce tüm cildinizi temizleyin, sonra ılık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Maskeyi göz ve dudak çevresi hariç tüm yüz ve boynunuza kalın bir tabaka halinde sürün. Alnınızdan başlayın. Bulaşmaması için saçınıza bone takabilirsiniz.

Bekleme sürelerini uzatmayın. Maskeyi temizlemek için ılık suya batırılmış pamukla cildinizi silip yıkayın ve havlu ile kurulayın.Kolay gelsin.

Ciltteki gözenekler

Cilt gözenekleri güzellik sorunu sayılabilir.Yüz temizleme maskesi, ciltteki gözeneklerin küçülmesini sağlayan en etkili üründür. Bu tip maskeleri satın alabileceğiniz gibi, evde hazırlamanız da mümkündür. İki yemek kaşığı kil (eczanelerden bulabilirsiniz) ve bir miktar çayı karıştırıp macun kıvamına getirin. Bu karışımı çok kalın olmayan bir tabaka halinde yüzünüze sürün. Sürdüğünüz maskeyi göz çevresine değdirmemeye özen gösterin. Kurumaya bıraktığınız bu karışımı daha sonra nemli bezle silin. Son olarak nemlendirici bir kremi, masaj yaparak yavaşca yüze yedirin.kolay gelsin

Sıkılaştırıcı Maske

Özellikle 30'lu yaşlardan itibaren cildinize ayrı bir özen göstermeniz gerekmektedir.. İşte size cildi sıkılaştırıcı bir maske önerisi daha.Hemdeuygulaması hem de hazırlaması çok kolay.

yapılış şekli :

Bir kap yoğurdun içine iki çorba kaşığı bal dökün, iyice karıştırıp cilde dairesel haraketlerle sürün. Ancak göz çevresine sürmeyin. Yaklaşık 15 dakika sonra yıkayın.kolay gelsin.

Selülit için kolay ve etkili doğal maske ve çözüm

Selülit dersiniz varsa yada olmasa bile bu maskeyi deneyin.farkı göreceksiniz.

yapılışı : Rezene , anason ve biberiye den birer tatlı kasigi 1 litre suya konulur ve
kaynatılır ve 10 dk demlendikten sonra limonla tüketilir.

Sivilcelerden bıktıysanız size sivilceler için maske

malzemeler

1) 1 şişe sade soda
2) 3 adet limon

Sodanın gazı gittikten sonra 3 limonu bi güzel içine sıkın buzdolabında bir gün beklektikten sonra kullanmaya hazırdır.kolay gelsin.

Dudaklar çatlıyorsa

Dudaklarınız çatlıyorsa ne yapmalı ? işte size tarifi. 4 tatlı kaşığı çekilmiş keten tohumu
1 tatlı kasıgı hındıstan cevizi yağını ilave edin ve bunları karıstırıp fırında eritin.Soğudukdan sonra ise kullanın.kolay gelsin.

Selülite yasak gıdalar.

Selülit dengesiz beslenme sebebide sayılabilir.Bu gıdalara dikkat etmelisiniz.Kafein şeker doymuş yağlar alkol spor yapmamak ve sigara.Bunlar kan dolaşımını etkileyen faktöri tetiklerler.Zaten sağlık açısındanda zararlıdırlar.Dikkat edin ve ihmal etmeyin.

Selülitten Korunma Yöntemlerinde Beslenme Şekli


Selülit tedavisinde öncelikkli korunma dengeli beslenme gereklidir.En başında diyet gelir.

Günlük 2.5 litre su içmelisiniz vücuttan toksinlerin atılmasını kolaylaştırıyor ve metabolizmayı hızlandırıyor.

Yeşil Çay ise toksinlerin atılmasını kolaylaştırıcı etkiye sahiptir yanlız iki su bardgı yeterlidir.

Elmanın kabuğunda bulunan pektin adlı besin vücuttan toksinlerin atılmasını kolaylaştırıyor.Günde bir elma tüketiniz.

Sebze yemelisiniz ki ıspanak, roka, maydanoz, yeşil soğan, marul ve semizotu gibi koyu yeşil renkleri tercih edin.

Omega üç de yemelisiniz ki Ton balığı somon balığı , uskumru, palamut, hamsi gibi yağlı balıklar, keten tohumu ve ceviz en iyi kaynaklardır.


Zeytinyağının içinde bol E vitamini vardır ve E vitamini cilde destek veren dokuyu güçlendirir.

C vitamini tüketin.

Selülit

Önce selülit nedir tanıyalım.Özellikle karında kalçada kol ve bacak bölgesinde görülüyor..Kalıtım, beslenme alışkanlıkları (alkol, kahve, sigara), sporsuz yaşam, gebelik, dolaşım bozuklukları, hormonal faktörler ve ilaçlar sellülite neden olabilir.Peki ne yapmamız lazım.?.

Mezoterapi igüzel tedavi yöntemidir. Mezoterapi karboksiterapi de mezoterapi ile beraber veya tek başına uygulandığında kısa zamanda gözle farkedilebilen yararlar sağlar. Karboksiterapi ile cilt altına CO2 gazı verilerek yağ hücrelerinin erimesi ve dolaşımın hızlanması sağlanır. Oldukça ağrısız ve rahat bir yöntemdir.Tabi sporda etkili bir yoldur.Sporu eksik etmemelisiniz.

Sivilcelere karşı tuz maskesi


Sivilceler genelde baş edilmesi gereken sorunlardır.Bunları tuz ile karşı koyalım.
Haftada 1 kez tuzla tedavi yapmayı deneyiniz.Nasıl mı
?. Banyodan çıktıkdan sonra pamuğu tuza batırın sonra yüzünüzü dairesel hareketlerle siliniz. Sonrasında ise yüzünüzü yıkayın.kolay gelsin.

Sivilceler için yüz losyonu


Sivilceler için doğal yüz temizleme losyonu hazırlayın.Yapılış şekli : 1 tatlı kaşığı papatya, 1 tatlı kaşığı sarı kantaronu 2 tatlı kaşığı kartopu çiçeği yeterli..

200 ml sıcak su ekleyip, kapağını kapatıp demleyiniz.Bunu 30 dakika bekletin. Yüzünüzü ılık karışımla temizleyin..

Sivilce Maskesi


Yapılışı : 1 tatlı kaşığı kartopu çiçeği 1 tatlı kaşığı kalendula çiçeği ve 1 tatlı kaşığı tarla at kuyruğunu güzelce karıştırın. 200 ml sıcak su ekleyip kapağını kapatın. Daha sonra patatesi haşlayın ve suyunu süzün ve demlediğiniz çayı patateslere ekleyiniz.Daha sonra iyice ezerek krem maske hazırlayıp yüzünüze sürün. 15-20 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayınız..

Sivilcelere veda

Sivilce temizleme losyonu. Yapılışı : 2 çorba kaşığı atkuyruğuna 150 ml oda sıcaklığındaki suyu ekleyin ve daha sonra kapatıp bir gece bekletin. Sabah 1 kaşık karışıma 3 kaşık karpuz suyu denk gelecek şekilde karpuz suyu ekleyin. Yüzünüzü bu karışımla temizleyiniz.

Sivilcelere karşı doğal domates maskesi

Domatesi günlük yaşamda çok faydalı oldugu gibi şimdi güzelliğimiz için maske olarak kullanalım.Doğal bir sivilce giderici maske.

Hazılanışı:

2 çorba kaşığı domates rendesine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyiniz. İyice karıştırdıkdan sonra yüzünüze uygulayın. 15-20 dakika bekletip soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.

Sivilceler için buz uygulayın

işte başınıza dert olan sivileler için güzel buz küp önerileri.

- Şerbetçi otu buz küpü. 1 kaşık şerbetçiotu kozalağına 50 ml sıcak su ekleyin, kapağını kapatıp 30 dakika demleyin. Buz kalıbına boşaltın. Ve dondurucu bölmeye yerleştirin.

- Kalendula yapraklarından buz küpü. 2 kaşık kalendula yaprağına 50 ml sıcak su ekleyin, kapağını kapatıp demleyin. Kalıplara boşaltıp dondurun.

- Adaçayı buz küpleri. 1 tatlı kaşığı adaçayı yaprağına 50 ml sıcak su ekleyin, 5-7 dakika demleyin. Dondurup kullanın.

- Dere otu tohumu buz küpü. 1 tatlı kaşığı dereotu tohumuna 100 ml sıcak su ekleyin, 15 dakika bekleyin. Süzüp soğutun ve kalıplara boşaltın.

- Meyve suyu küpleri. Bazı meyve ve sebzelerin suyunu dondurarak kullanabilirsiniz; Karpuz suyuna çok az tuz ekleyerek dondurun. 2 kaşık ayva suyu+2 kaşık maydanoz suyunu karıştırın. Buz kalıplarına döküp dondurun. Veya çilek suyuna kavun suyu ekleyin, karıştırıp dondurun.

- Gül küpleri. 3 tatlı kaşığı gül yaprağına 50 ml sıcak su ekleyin, kapatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yapraklarıyla beraber kalıplara döküp dondurun. kolay gelsin.

Sivilceler ve Sivilcelere karşı yapmanız gerekenler.


sivilceler için yapmanız gereken birtakım çözümler ..

- Beyaz lilyumun taze çiçeklerini şişeye koyun, üzerine alkol eleyin, her akşam bu karışımla yüzünüzü silin.

- Aloe yapraklarının suyunu kullanabilirsiniz. Aloe yapraklarını toplayın, yıkayıp 10 gün serin bir yerde saklayın. Sonra suyunu sıkın. Bu suyla yüzünüzü silin.

- Huş ağacı tomurcuğundan yapılan kompres sivilcelerden kurtulmaya yardımcı olur. 1 yemek kaşığı huş ağacı tomurcuğunun üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyip 10-20 dakika kaynatın. Soğuttuktan sonra yüzünüze uygulayın. Tomurcukları çay gibi demleyerek içebilirsiniz de. Huş ağacı yaprakları da kullanılabilir. Yıl boyunca çayını için ve sağlıklı olun. Bu çayla ayrıca saçlar da durulanabilir.

- Sinirliotun taze sıkılmış suyuyla yüzünüzü silin, maske olarak kullanın.

- 2 çorba kaşığı yabani çuha çiçeği köklerine 1 bardak kaynar su ekleyin. 1 saat bekleyin. Süzüp cildinizi bu çayla silin.

- 1 çorba kaşığı mürver çiçeğine 1 bardak sıcak su ekleyin, demleyin. Günde 3 defa bu çayı bölerek için.

- Yabani kiraz çiçeklerini kaynatın, suyuyla yüzünüzü yıkayın.

- Çam kabuğu, tomurcuğu ve yapraklarını kaynatın, yüzünüzü yıkamak için kullanın. Banyo için de kullanabilirsiniz.

- 300 ml kaynayan suya acı pelin otunu ekleyin. Demleyin. Kompres olarak kullanın. Taze pelin suyunu maskelere ekleyin.

- Devetabanı yapraklarına sıcak su ekleyin (1:10), yağlı ciltler için maskelerde kullanın.

- 4 çorba kaşığı oğulotu (melisa) + 1 bardak kaynar su. Şişliklerde kullanabilirsiniz.

- 1 çorba kaşığı andız köklerine yarım litre sıcak su ekleyin. 5 dakika kaynatın. Süzün. Yüzünüzü yıkamak için kullanın. Taze halde maske yapımında kullanabilirsiniz.


İçecek şeklinde :


- 1 çorba kaşığı karahindiba köklerine 1 bardak kaynar su ekleyin, 15 dakika kaynatın. 45 dakika soğutun, süzün. Ünde 3 defa yarım bardak, yemekten 15 dakika önce için.

- 2 çorba kaşığı ısırgan yaprağına 2 bardak sıcak su ekleyin, 2 saat bekleyin. Günde 4 defa yarım bardak için.

- 3 ölçü andız kökü, 3 ölçü at pıtrağı kökü, 4 ölçü sarı kantaron otunu demleyin. Günde 2 bardak için.

- Dereotu tohumu, at pıtrağı kökü, meyan kökü, karahindiba kökü, akdiken kabuğu – eşit miktarda karıştırın, demleyin, yemekten yarım saat önce yarım bardak sıcak olarak için.

Sivilceler ve Sivilce Tedavisi

Sivilceler ve Sivilcelerle başetmek...

Gözenekleri daraltmak için:.


Gözeneklerin açılması için ilk etapta gözenekleri kapatmaya çalışmak yerine yağ ifrazatını durdurmak ya da dengelemek gerekir.. Yağlı ciltler daima su miktarı az olan ciltlerdir. Su miktarı az olduğu zaman ölü hücrelerin doku yüzeyine çıkıp asitli tabaka ile koruma faktörü oluşturması zorlaşır. Bu nedenle cildin yüzeyi dış etkenlerden zarar görür. O halde ciltteki su miktarı arttırılmalıdır. Yağ ifrazatının yavaşlatılması, ciltteki su miktarının artırılmasıyla mümkündür. Bunun için de su bazlı ürünler kullanılması ve doğru ürünün kullanılması şarttır. Cildinize uygun ürünü kullanmak için de bir uzmana danışmanızda fayda var.

35 yaş altı ciltlerde, gözenekler kendiliğinden kapanır. Dengeli bir cildin gözenekleri kendiliğinden kapanır. 35 yaşın altındaki genç ciltlerde gözeneklerin kapanması kolaydır. Eğer cildin su ve yağ dengesi düzelirse gözenekler ya kendiliğinden, ya bakımla ya da maskeyle kapatılabilir. Ama yaşınız 35'in üzerindeyse deri kalınlaşmış, çizgiler kırık çizgi haline gelmişse, bu gözenekleri kapatmak biraz daha zordur. Gözenekleri kapatmak için mücadele vermek yerine, daha fazla büyümemelerini önlemek daha iyi bir çözümdür.

Cildi, türüne göre temizleme sütü ve tonikle temizlemek en doğrusudur. Ardından sürülecek bir nemlendirici kremle bakım tamamlanabilir. Makyaj yapılmasa bile, gündüz çok kirlenen cildi akşam mutlaka temizlemek gerekir.

Siyah noktalar oluştuktan hemen sonra bir uzmana başvurup temizletilerek, uygun ürünle tekrar oluşmamasını sağlamak gerekir. Oluşmaması için de cildi, sabah akşam temizlemek gerekir. Ancak bunu sabunla yapmamak uygundur.

Yapılan yanlışlardan biri de siyah noktaları bilinçsizce sıkmak. Böylece kılcal damarlarda ve doku altı hücrelerinde tahribat meydana gelebiliyor. En iyisi bir cilt uzmanına gidip siyah noktaları temizletmek.

Hızlı ve Çabuk Makyaj nasıl yapılır

Çoğu zaman darlıgı yüzünden hızlı ve kolay bir o kadarda etkili makyaj yapma ihityacı duyarsınız.İşte size hızlı ve etkili makyajın sırları.

Ten
Cildiniz donuksa kayısı ve bej tonlarında bir makyaj altı sürün. Göz altlarınızda morluklar, yüzünüzde sivilce ve kızarıklıklar varsa mutlaka bir kapatıcı kullanın. Rengi cildinizden bir ya da iki ton açık olmalıdır.

Kapatıcıyı parmaklarınızla cildinize iyice yedirin.
Fondöteninizi uygulayın. Fondöten rengini cildinizle aynı tonda veya yarım ton daha açık seçin.Büyük bir fırça ile pudranızı ve allığınızı sürün.

Gözler

Üst göz kapağınızın tamamına göz farını sürün.

Gözleriniz koyu renk ise ideal far renkleriniz bej ve sedef tonlarıdır. Açık renk gözlerde her renk rahatlıkla kullanılabilir. Gri, siyah ve kahverengi derin bir bakış; mavi ve yeşil tonları ise daha genç bir görünüm verir.

Gözleriniz büyükse göz içine, küçükse kirpik diplerinden kalem çekin. Pamuklu çubuk ile çizgiyi dağıtıp gölgelendirin.Kirpiklerinizi tarayın ve iki kat rimel sürün.

Dudaklar

Dudak kalemi kullanıyorsanız, rujunuza uygun bir renkle dudaklarınızı çevreleyin.
Fırça ile rujunuzu sürün. Dudaklarınızın tam ortasına bir parça parlatıcı ekleyiniz.kolay gelsin.

Hızlı makyaj sırları video izle

Makyaj Dersi Makyaj Sırları izle

Kırmızı siyah ve beyaz gölgeli makyaj

Göz makyajı izle

Makyaj Dersi izle güzel br makyaj

Göz Makyajı Dersi


Video Makyaj Dersi izle

Görsel Makyaj Dersleri



Görsel Olarak Makyaj Dersi

Renkli Göz Makyajı

Doğal Makyaj Yapımı

Kaş Kaldırmak

1. Adım:
Kaşınızın en yukarı noktasını bulun ve oradaki tüyleri aşağı doğru tarayın. Bu size boyayacak alan oluşturur.

2. Adım:
Doğal kaş renginizden bir yada iki ton açık bir farla yarattığınız boşluğu doldurun. Açık renk her zaman daha genç gösterir.

3. Adım:
Kaşınızı bu kez yukarı doğru tarayın. Sonuç, yumuşak hatlarına rağmen yüksekliği görülebilen bir kaş olmalı.

Saçlarınıza Badem yağı desteği

Badem yağının mineral katkısı yüksek, cildin ve saçların E vitamini ihtiyacını karşılayan çok faydalı bir yağdır.. Makyaj temizlemede vedea tırnak el ve ayak bakımında kullanılmaktatır. Bu arada hamilelikte de karın kısmınıza günde bir defa sürdüğünüz takdirde doğumdan sonra oluşacak çatlakları engellemiş oluyorsunuz.

Saç bakımı yaparken susam yağı, fındık yağı, ceviz yağı ve çam terebendini badem yağı ile karıştırarak saçınıza sürün.. Saçınıza bone takıp yarım saat kadar bekliyorsunuz ve saçınızı yıkıyorsunuz . Tabi bu uygulamayı haftada 1 kez tekrarlamanız gerekmektedir.kolay gelsin.

Saçlarınıza ısırgan otu desteği

Isırgan otu A B ve C grubu Vitaminleri ve provitamince zengin olduğunu belirtiyor.

İçerdiği klorofil vitaminler ve demir nedeniyle, yiyecek veya içecek olarak kansızlığa karşı kullanılan ısırgan otunun, aşırı üşütmelerde solunum yollarını açtığı bildirildi. Uzmanlar, aynı zamanda kan şekerini de düşüren bitkinin, taze yapraklarının 14 gün süreyle yenilmesi durumunda zayıflamaya yardımcı olduğunu bildirdi. Cilt bakımı ve deri temizliğinde de kullanılan ısırgan otunun köklerinin kaynatılarak içilmesinin, saç dökülmesini, saçın kepeklenmesini ve yağlanmasını önlediği ifade edildi. Bir çay kaşığı kurutulmuş ısırgan yaprağının üzerine bir su bardağı kaynar su konulduktan sonra karıştırılarak çay olarak içilebileceğini belirten uzmanlar, yorgunluğu gidereceğini ifade ettiler. Uzmanlar, ısırgan otunun yarı yarıya ıspanakla karıştırılarak pişirilmesi halinde de çocuklarda mide-bağırsak gazları nedeniyle oluşan ağrıların dindireceğini vurguladı.

Saçlara olan faydasını da anlatan uzmanlar, 4-5 avuç dolusu taze veya kurumuş ısırgan otunun, 5 litre soğuk suya konulması, yavaş ateşte kaynama noktasına kadar ısıtılıp 5 dakika demlenmeye bırakıldıktan sonra, suyla saçların yıkanmasını öneriyor. Ya da bir avuç dolusu ısırgan kökü, akşamdan soğuk suya bırakılır. Sabahleyin kaynayıncaya kadar ısıtılır. 10 dakika demlenmeye bırakılır, daha sonra süzülerek saç yıkanabilir.