Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Mehmet Öz gençlik iksiri yeşil içecek

Prof. Mehmet Öz ‘ün kendi formülü olan gençlik iksiri “yeşil içecek” tüm dünyada moda haline geldi.

Evinizde bu karışımı hazırlayabilmeniz için Prof. Mehmet Öz , gençlik iksirinin formülünü açıkladı.

Bu gençlik iksirinin günde 3-4 bardak içilmesi tavsiye ediliyor, kilo aldırmayan doping etkisi yapan ve uzun bir yaşam sürmenizi sağlayan gençlik iksiri yeşil içecek formülü anti-aging ilacı olarak da kabul edilmekte.

Sekiz ayrı sebze ile hazırlanan karışım, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendiriyor, gençlik iksirinin içinde bulunan antioksidanlar uzun ve genç bir hayat sürmenize yardımcı oluyor.

Gençlik iksiri yeşil içecek genç- yaşlı herkes tarafından tüketilebilir. Bu karışım diyet yapanlara da yardımcı oluyor, beslenme ihtiyaçlarını karşılıyor. Prof. Dr. Mehmet Öz “Benim amacım ev kadınlarını beslenme eğitmek. Çünkü, onlar eşlerine ve çocuklarına bakıyor. Kadınları eğitimi ile toplumun çoğunluğuna sağlık bilinci kazandırmamız mümkün” diyor.

Gençlik iksiri yeşil içeceği nasıl hazırlayacaksınız?

Aşağıdaki sebzeleri rondodan geçirerek sularını çıkardıktan sonra günde 3-4 bardak içebilirsiniz.

* 2 kâse taze ıspanak (İyice yıkanmış ve çiğ olarak).

* 1 tutam maydanoz.

* 2 adet salatalık.

* 3 taze kereviz sapı.

* yarım çorba kaşığı kaşığı taze kabuğu soyulmuş zencefil kökü.

* İki adet elma.

* 1 tutam tarçın.

* Yarım limonun suyu
Prof. Dr. Mehmet Öz

Siyah Noktalar için Yulaf Maskesisuna dumankaya

Yulaf ezmesi, cildin derinlemesine temizlenmesini ve siyah noktaların yok edilmesini sağlayan bir maskedir.

Yulaf maskesi ayrıca cilde nüfuz edip cildi temizler ayrıca cildin fazla yağlanmasını da engeller. Bu sebeble kuru ciltli kişiler tarafından pek fazla kullanılmamalı veya kullanma sıklığına dikkat etmeliler.

Yulaf ezmesi maskesinin yapımı son derece kolaydır. Pişirdiğiniz yulafları süzdükten sonra, bunları geniş bir kabın içinde bir kaç dakika ezin. Hazırladığınız bu yulaf ezmesini yüzünüze sürdükten sonra 15 dakika kadar bekleyin.

Daha sonra yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Bu maskeyi vücudunuza da uygulayarak, şaşırtıcı sonuca ulaşabilirisiniz.

Suna Dumankaya

Sivilceler için doğal cilt maskesi

1 tatlı kaşığı kartopu çiçeği, 1 tatlı kaşığı kalendula çiçeği ve 1 tatlı kaşığı tarla at kuyruğunu karıştırın. 200 ml sıcak su ekleyip kapağını kapatın.

Patatesi haşlayın, suyunu süzün ve demlediğiniz çayı patateslere ekleyin, iyice ezin, maske hazırlayıp yüzünüze sürün. 15-20 dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayın.

suna dumankaya


Ergenlik sivilcileri için

Ergenlik dönemindeki sivilceler için yapmanız gereken ilk iş yediklerinize dikkat etmek… Kuruyemiş, hayvansal gıdalar, katı ve aşırı yağlı yiyecekler ve asitli içeceklerden kaçınmak.

Size Önerdiğimiz doğal formül ise şöyle: Her gün bir su bardağı suda bir tutam kızılkantaron otunu 5 dakika kaynatın ve çay gibi demleyin. Elde ettiğiniz suyla yüzünüzü yıkayıp, posasını da sivilcelerinizin üzerinde bekletin.

Bir başka önerimiz ise; Bir çay kaşığı kuru maya, bir adet toz haline getirilmiş Aspirin ve bir çay kaşığı oksijenli suyu karıştırın. Bu karışımı sivilceli kısımlara uygulayın 20 dakika bekletin.

sivilceler nasıl geçer

Sivilceleri yok etmek için bu basit formülü hazırlayabilirsiniz.

Malzeme: 100 gram alkol, 6 adet aspirin
Uygulama: Aspirini ezin ve alkolle karıştırıp 3 gün bekletin. Bu karışımla cildinizi her gün silin.

suna dumankaya

Cilt Lekeleri için doğal çözümler

Hazırlanan bitkisel ilaçlar cilde sürülmeden önce kaşınan yer ılık su ile pansuman yapılmalıdır.

* Nişadır bal ile karıştırılarak krem kıvamına getirildikten sonra hazırla­nan bu karışımdan günde iki defa ve tedavi süresince leke olan yere sürülür.

* Yumurta akı ve rendelenmiş limon kabuğu krem kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan bu kremden, ban­yodan bir saat önce masaj yapılarak cilde sürülür

* Eşit miktarda elma suyu ile limon suyu karıştırılır. Hazırlanan bu karışıma zeytinyağı ve süt ilâve edilerek kaynatılır. Elde edilen bu karışım soğuduktan sonra cilde masaj yapılarak sürülür.

* Rendelenen havuçtan elde edilen suyu, killi toprak ile karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı zeytinyağı ile karıştırarak merhem kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Bu karışımı tedavi süresince, gün aşırı lekeli cildinize sürün.

Suna Dumankaya

Dolgu Maddesi ile Burun Estetiği

üzün en dikkat çekici unsuru olması sebebiyle estetikte kadınların da, erkeklerin de dünyada en çok başvurduğu operasyon burun operasyonudur.

http://resim.evimgibi.com/res_upload/sirali3/resim_20080311131415_660045802593.jpg
Bazı kişiler güzellik için hiç çekinmeden defalarca bıçak altına yatarken, bazıları ise hokka gibi bir buruna sahip olmak istedikleri halde ameliyat korkusuyla estetiği sürekli erteler. Bir de “Ya ameliyattan sonra burnum istediğim gibi olmazsa” endişesi var tabii.

Estetik ameliyattan korkanlara ve operasyon sonrası hayal kırıklığı yaşama endişesi taşıyanlara güzel bir haberimiz var!…

Yalnızca 5 dakikada, istediğiniz buruna kavuşabilir, hatta hemen akşamında yemeğe çıkabilirsiniz. Nasıl mı? Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, sizin için bu konuda merak ettiklerinizi açıkladı.

Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, “Eğer burun estetiği düşünüyorsanız, ama ameliyattan korkuyorsanız, plastik cerrahi doktorunuza, burnunuzun dolgu maddesiyle düzeltilip düzeltilemeyeceğini sorun.” diyor.

Prof. Kışlaoğlu’na göre, ayrıca estetik ameliyat olmayı düşünüyorsanız ve ameliyattan sonra burnunuzun nasıl bir şekil olacağını merak ediyorsanız, plastik cerrahınız size “dolgu maddesi” ile 8 aylık veya 2 senelik yeni bir burun yapabilir.

Memnun kalırsanız operasyon yaptırabilirsiniz


Prof. Kışlaoğlu, 8 ay veya 2 senelik sürenin, kullanılan dolgu maddelerinin dayanıklılık süreleri olduğunu belirterek, bu süre sonunda dolgu maddesinin vücut tarafından emilip burnun yavaş yavaş eski şekline döneceğini ifade ediyor. Prof. Kışlaoğlu, bu süre sonunda eğer burnunuzdan memnun kaldıysanız plastik cerrahınız ameliyat ile aynı burnu yapabileceğini vurguluyor.

Ama bu seferki burnunuzun ömür boyu olduğunu söyleyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, dolguyla burun estetiğinin yalnızca 5-10 dakika içinde yapılabilecek bir yöntem olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, yöntemi şöyle anlattı:

Önce hastanın burnu doktor tarafından muayene edilir. Resimleri çekilir, bilgisayarda gerekli düzeltmeler yapılır. Burun üzerine yüzeysel anestetik bir pomat sürülerek ağrı duygusu giderilir. Daha sonra burun kemiği üzerine dolgu maddesi enjekte edilir ve masaj ile burna istenilen şekil verilir.

Herhangi bir alçı ya da sargı yapılmaz, 5 dakika buz uygulaması yapılır ve kişi evine gönderilir. İsterse aynı akşam yemeğe bile gidebilir. Her türlü sosyal aktiviteye katılabilir.

Dolgu yöntemi sonrası aspirine dikkat!

Kişinin sadece aspirin kullanmaması gerekir (morluk oluşmaması için) yalnız bu yöntem her kişiye uygulanamaz kime uygulanabileceği ancak doktor muayenesi sırasında anlaşılabilir.

Bu yöntemin botox ile birlikte de kullanılabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi son iki senedir burun köküne botox enjeksiyonu ile burun ucunu kaldırmak mümkün olmaktadır. Botox tek başına kullanılabileceği gibi dolgu ile birlikte kullanılıp daha iyi sonuçlar almak mümkün olabilir. Botox’un etkisi ise 4-6 aydır. Bu süre sonunda burun tekrar orijinal haline döner. Uygulama 5 dakika içinde yapılır.”



Lazer epilasyon cilt tedavileri estetik epilasyon

Lazer sistemi nedir?

Lazer, uyarılmış radyasyonun yoğunlaşmasıyla güçlendirilmiş bir ışık demetidir. Enerjisi ve verim aralığı ayarlanabilen bu ışık demeti, hedef dokuyu tedavi etmeye yönelik olarak kullanılır. 1963 yılından beri uygulanan dermatolojik lazerlerde sağlığa zararlı herhangi bir yan etkiye rastlanmadı. Lazer sisteminde kullanılan soğutucu sistem işlemin ağrısız gerçekleşmesini sağlıyor.

Yeni lazer sistemleri varislerden kılcal damar sorunlarına, cilt yenilemeden akne ve tüylenmeye kadar cilt sorunlarının tedavisinde mucizeler yaratıyor. Üstelik yan etkisi yok denecek kadar az…

Teknolojideki gelişmelere paralel olarak hayatımıza giren lazer sistemi, tıpta önemli hastalıkların tedavisinin yanı sıra, estetik ve güzellik amacıyla da yaygın olarak kullanılıyor. Lazer, hastalara daha kısa sürede ve daha etkin tedavi seçenekleri sunması dolayısıyla günümüzde artık en çok tercih edilen yöntem haline geldi. Alman Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, lazerin varislerden kılcal damar problemlerine, akne tedavisinden epilasyona kadar dermatolojideki kullanım alanlarını anlattı: “Lazerin cilt hastalıklarında en çok kullanıldığı alanların başında tüy tedavileri geliyor.

KIL KÖKÜNÜ ÖLDÜRÜYOR

Epilasyon, kılın büyüdüğü bölgelerdeki kıl follikülüne yöneltilen lazer enerjisi ile yapılıyor. Büyüme evresindeki kıl follikülü lazer enerjisini emdiği için, oluşan ısı follikülü yok ediyor. Lazerle tedavi süresi uygulanan bölgeye göre değişiyor. Koltukaltı ve bikini bölgesinde 5 dakika sürerken, bacaklarda 60 dakikaya uzayabiliyor. Kalıcı sonuç isteyenlerin ise 6 seansı göze alması gerekiyor. Soğutma sistemi sayesinde ağrı hissinin en aza indirildiği epilasyon işlemi, aktif deri hastalığı olanlar ve hamileler dışında, 16 yaş üzerindeki herkese uygulanabiliyor.
Yaz ya da kış, epilasyon sonrası mutlaka güneş koruyucu ürünler kullanın.

Epilasyondan 15 gün öncesi ve sonrası solaryuma girmeyin. Korunmasız bir şekilde güneşte kalmayın. Cildi tahriş edecek uygulamalardan uzak durun.

İşlem öncesi cilt üzerindeki makyaj ve deodorant mutlaka temizlenmeli.

Kıllar işlem öncesi tıraşlanmalı, ağda ve depilatör kullanılmamalı. Bir sonraki seanstan iki gün önce tedavi alanı tıraşlanabilir. Üçüncü tedavi seansından sonra tedavinin etkinliğini değerlendirmek amacıyla kıllar tıraş edilmemeli.

Tedavi sonrasında doktor tarafından önerilen ilaç ve kozmetik ürünleri talimatlara uygun olarak kullanılmalı.

İşlem sonrasında uygulama bölgesinde hafif kızarıklık ve yanma gelişebilir. Bu durum kısa sürede

DAMAR TEDAVİLERİNDE YAN ETKİ YOK

Farklı damar sorunlarının tedavisi ise, lazerle çok kısa sürede yapılabiliyor. Üstelik yan etkisi yok ve kozmetik açıdan mükemmel sonuçlar veriyor. İşlem sırasında sorunlu damarlara yöneltilen lazer enerjisi damar tarafından emildikçe kanın ısınmasına ve dolayısıyla damar ölümüne neden oluyor. Böylece dokuda iyileşme süreci başlıyor. Çevre doku bu enerjiyi algılamadığı için herhangi bir zarar görmüyor. İnce kılcal damar varisleri, yanak ve burun kenarındaki kılcal damar genişlemeleri, örümcek damar benleri, gövdedeki damarsal benler kolaylıkla tedavi edilebiliyor.

CİLT DE YENİLENİYOR

Lazerle cilt yenilemede, lazer ışın uyarımıyla ciltteki kollajen dokunun yeniden yapılandırılması sağlanıyor. Böylece, daha sıkı, düzgün ve pürüzsüz bir cilt elde edilmiş oluyor. 4-6 hafta ara ile 3-6 seans uygulanan işlemin 6 ayda bir tekrarlanması tavsiye ediliyor. Lazerle yapılan akne tedavisinde, uygulanan bölgedeki ısı 1-3 gün içinde akneleri solduruyor. Yaklaşık 15-20 dakika süren işlem, sivilcelerin yoğunluğuna bağlı olarak 1 ay aralıklarla ortalama 4-5 seans devam ediyor.