Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




En kısa yoldan etkili makyaj

Makyaj için amaç ister cildinizdeki kusurları örtmek, ister yüzünüze hafif bir renk vermek olsun, yeni çıkan fondotenler kusursuz sonuç veriyor.

Etkili olması açısından ise krem fondotonleri cildinize yaymanızın en ideal yolu, sünger kullanmaktır. Yanaklarınıza vede buruna biraz daha fazla sürmeniz gerekebilir.

Toz allık, yüzünüzde çizgiler oluşmasına neden olur ve doğal olmayan bir görüntü sağlayacaktır.. Bu nedenle krem allıklarla daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz. İnce bir tabaka krem allığı elmacık kemiklerinizin üzerine sürün ve parmak uçlarınızla yayın. Teninize en uygun rengi seçmek için, renklendiricileri elinizin üzerinde test etmelisiniz. Yüzünüze en uygun renk tonu elinizdedir.

Toz veya sıkıştırılmış pudranın üzerine krem allık sürmeyiniz.. Eğer yakınlarda allık fırçanız yoksa, elmacık kemiklerinizin üzerine bir iki nokta ruj sürün ve bunu ellerinizle yaydırınız..

Cilt Bakımı İçin Bitkisel Yağlar

Ayçiçeği yağı: Özellikle hassas ciltler için kullanılabilir. Nemlendirici ve besleyici özelliğe sahiptir.

Gül Yağı: Her tür cilt tipi için uygundur. Nemlendirici olarak kullanılabilir. Yumuşatıcı ve rahatlatıcı etkiye sahiptir

Tatlı Badem Yağı: Tüm cilt tipleri için idealdir. Nemlendirici özelliğe sahiptir. Protein, vitamin ve mineraller açısından zengindir.

Biberiye Yağı: Ciltte derinlemesine temizlik sağlar ve mikrop kırıcı özelliğe sahiptir.

Buğday Yağı: Yıpranmış ciltleri besleyici özelliği vardır. E vitamini yönünden oldukça zenginolmakla beraber D vitamini, A vitamini, protein ve mineraller bakımından zengindir.

Ardıç Yağı: Yağlı ciltlerin temizliğinde ve sivilcelerin giderilmesinde etkilidir.

Bergamot Yağı: Yağlı cilde sahip olanlar için idealdir. Hassas cilde sahip olanlara önerilmez.

Keten yağı : Cilt bakımında kullanılır. Cildi parlatıcı etkisi vardır.

Havuç Yağı: Bütün cilt tipleri için uygundur. Özellikle cilt temizliği için idealdir.

Jojoba Yağı: Tüm cilt tipleri için uygundur. A vitamini açısından zengindir.

Hindistancevizi Yağı: Cildi nemlendirir ve besler. Bütün cilt tiplerine uygundur

Avokado Yağı : Kuru ve pul pul olmuş ciltler için birebirdir. A vitamini, B vitamini, E vitamini ve D vitamini içerir.

Lavanta Yağı: Hassas ciltler besleyici olarak, yağlı ciltler sivilce tedavisinde kullanabilirler.

Limon Yağı: Yağlı cilde sahip olanlar sivilcelerin ve siyah noktaların tedavisinde kullanabilirler. Hassas cilde sahip olanlar seyrelterek kullanmalıdırlar.

Kayısı Çekirdeği Yağı: Tüm cilt tipleri için uygundur. Sivilcelerin tedavisinde ve cilt temizliğinde kullanılır. A vitamini ve mineraller yönünden zengindir. NOT:Kayısı yağı cilt için kullanılmaz. Cilt için kullanılacak yağ kayısı çekirdeği yağıdır.

Mandalina Yağı: Vücudumuzdaki çatlakların ve gevşemelerin tedavisinde faydalıdır.

Mısır Yağı : Tüm ciltler için uygundur.Fazla miktarda E vitamini içerdiğindencilt bakımında idealdir.

Nerolin Yağı : Günlük cilt bakımımızı yaparken nemlendirici olarak kullanabiliriz. Özellikle olgun kuru ve narin ciltler için idealdir.

Yasemin : Kuru ciltler için uygundur.

Papatya Yağı: Hassas ve kuru ciltler için idealdir. Yumuşatıcı ve rahatlatıcıdır. Ayrıca sivilcelerin giderilmesinde kullanılır.

Susam yağı : Cildi besleyici etkisi vardır.. E vitamini yönünden zengindir. Protein, mineral ve amino asitler içerir.

Portakal Yağı: Kuru ciltler için idealdir. Ayrıca kırışıklık için kullanılabilir. İyi bir cilt temizleyicidir.

Zeytinyağı : Cildi besleyici ve nemlendirici özelliği vardır.kolay gelsin.

Sivilcelere karşı buz

İşte size sivilcere karşı yöntemler. Biraz maden suyunun içine yarım limonu sıktıktan sonra buz kaplarına maden suyunu dökün ve buzlukta donduktan sonra her gün bir tane buzu yüzünüzü silerek eritin.Bu sayede maden suyunun içindeki limon sivilceleri kuruturken maden suyuda gözeneklerinizi kapatacaktır deneyin fark edeceksiniz.

Siyah noktalar ve temizlenme yolu

Siyah noktaları kolayca temizlemek için okuyun. Eczaneden bir şırınga alın . Daha sonra temiz bir kaba kaynamış sıcak su dökün. Başınızın üstüne bir çarşaf örterek bu suyun buharına bir süre yüzünüzü tutun. Böylece kendi yüzünüze basit bir buhar banyosu yapın. Buhar banyosundan sonra siyah noktalar çok kolay çıkacaktır. Buhar banyosundan sonra iğnesini çıkardığınız şırınganın ucuyla hafifçe siyah noktanın üzerine bastırın. Siyah noktalar şırınganın içine girecektir. Bunu yaparken siyah noktaların çıkış yönüne dikkat edin ve o yönden bastırın . Yüzünüzdeki siyah noktalar hep aynı yönde çıkar. Bu işlemden sonra yüzünüsü mutlaka bir temizleme losyonuyla temizleyin.

1,5 tatlı kaşığı kil, 1 tatlı kaşığı badem yağı, 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp yüzünüze sürün ve 35-40 dakika bekleyin. Daha sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayıp yağsız bir nemlendirici krem sürün.Kolay gelsin.

Aknelere veda 5 adımla

1: Kullandığınız sabunlara dikkat edin.Sürekli takip edin eğer temizlemiyorlarsa değiştirin.

2: 1 ay süresince beslenmenizi ve aknelerinizi yazarak liste oluşturun.Buna göre beslenin.

3: Düzenli olarak yüzünüzü sadece suyla yıkayın. Günde bir kez de, cildinizi yüz temizleyici pamuklarla temizleyin. Pamuklu bir bezle cildinizdeki ölü hücreleri hafif bir şekilde sürterek temizleyin. Pul pul dökülen ölü hücreler gözenekleri tıkar, bunları temizlediğinizde cildiniz nefes alacak. Tıkanmış gözenekler, kıl kökleri tarafından üretilen doğal yağ 'sebum'un dışarı çıkamamasına neden olur. Gözenekleriniz açık olduğunda sebum rahatlıkla gözeneklerden dışarı çıkabilir. Aşırı sıcak su cildi kurutur ancak gözenekleri de açar. Sıcak suyla yüzünüzü yıkadıktan sonra soğuk suyla da yıkayarak gözeneklerin kapanmasını sağlayın...

4: Yazları sivilceler artacağı için bunları okaliptus yağı gibi doğal ürünlerle temizleyin.

5: Tahriş edici sabunlar cildinizi kurutur. Cildinizi bozabilir.. Bu sebebten dolayı akne sorununuzla tek başınıza mücadele edemiyorsanız bir dermatoloğa başvurun ve cildinizi daha fazla yıpratmadan uygun tedavilere yönelin.

Soğuk havalarda cildiniz kuruyor mu

Kışın havaların soğumasıyla birlikte c ildinizde bakım ister.Daha çok özen göstermelisiniz.

Uzmanlarda havaların soğumaya başlamasıyla birlikte özellikle kadınların cilt ve saçlarında çeşitli problemler yaşadığını ve bu problemlerin alınacak birkaç önlemle çözülebileceğini belirtiyor. Soğukta yüzünüz kızarıyorsa cildin oldukça hassas demektir, bu yüzden nemlendirilmesi gerekir. Bu cilt yapısına sahip kadınların yüz temizliğinde anti-alerjik ve yağlı ürünler kullanması tavsiye edilirken, makyaj ürünlerinde nemlendirici özelliğe sahip ürünlerin tercih edilmesi ve soğuğa çıkarken yüzün mutlaka şal veya atkı ile korunması gerektiği söyleniyor. Ayrıca yüzde gerilme varsa yüzün nemlendiricisiz bırakılmaması gerektiği, duşta fazla kalınmaması ve bakım ürünleri seçerken gliserin, vazelin ve bitkisel yağlar bakımından zengin ürünlerin seçilmesi tavsiye ediliyor.

soğuklarda ellerinizede dikkat edin

Soğuklarda deride su kaybının fazlalaştığını ve bunun da ellerde kurumaya yol açtığını belirten uzmanlar, elin suyla her temasından sonra mutlaka nemlendiricili krem sürülmesi ve haftada en az bir kez badem yağı ile masaj yapılmasının gerektiğini vurgulanıyor.daha özen gösterin.