Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Yüz tipinize göre makyaj çeşitleri

Uzun yüz:Yüzün bir bütün olarak zerafetini ortaya çıkarmak için, açık renk bir fondöten seçilir.
Allık: Allığı üçgen şeklinde, dışköşesinden şakaklara doğruuygulamalıdır. Biri koyu diğeri iseaçık renk olmak üzere iki renk allıkseçilmelidir. Koyu renk allık, elmacıkkemiklerini ortaya çıkarmak için yanaklarınçukurlarından kulak memelerine doğru uzatılarakuygulanmalıdır.
Gözler: Göz kapaklarını, farı şakaklara doğruçekerek ve geniş olarak gölgelendirin. Gözlerinizinrengiyle uyum sağlayacak pastel renkler seçmenizdefayda vardır. Kaşlar ince ve düzgün olmalı,yetersizse çizilmeli ve hepsi aynı uzunlukta olacakşekilde düzeltilmelidir. Kirpikler ise maskara ilerimellenmelidir.
Dudaklar: Alt ve üst dudaklar eşit şekildeçerçevelenerek ve rujla doldurularak görünümtamamlanmalıdır.Saçlar: Bu tip yüzlerde, ya tipinizibelirginleştirmek için toplu bir saç modeli ya daşakaklar hizasında kesilmiş ve dağınık şekil verilmişbir model kullanılmalıdır. Üçgen yüzYüz-boyun için açık renk, elmacık kemikleri için daha koyu bir fondöten seçimi yapılmalıdır. Koyu renk bir rimelle yapışmadan rimellenmelidir.
Dudaklar: Üst dudağın üstündeki açığı özelliklebelirleyerek normal şeklini koruyunuz ve kirazrengi bir ruj seçiniz.
Saçlar: Asimetrik, üstte kısa, aşağı doğru dağınıkolan saç düzenlemeleriyle oval yüz şekli verilmelidir. Öğleden sonra makyajıHanımların çoğunlukla iş hayatında ve günlük olarak kullandıkları makyaj stilidir. Renk tonlamaları belirgindir. Renklerin seçiminde ise kişinin renk çıkışı göz önüne alınmalıdır
(örneğin, kahverengi buğday tenli hanımlar, pembe beyaz tenli hanımlar...) Kişi kendi teninin iki veya üç ton koyusu olan far ve rujları tercih etmelidir. Bu makyaj stilinde renkler göze çarpmamalıdır, böyle bir durum varsa bu, makyajın doğru bir biçimde uygulanmadığını gösterir. Allık seçiminde dikkat edilecek nokta ise kişinin ten rengi ve allık renginin birbirini tonlamasıdır.Öğleden sonra makyajının en belirgin özelliği, oval yüz tipine uygun makyajın oturtulmasıdır. Ovalliğin dışındaki boşluklar koyu renk fondötenle kamufle edilmelidir.Bu makyaj stilinde yaş, giysi ve ortam göz önünde bulundurulmalıdır. Moda olan değil, kişinin kendine yakışan renkleri kullanması çok önemlidir. Kişi yüz oranlarını çok iyi bilmeli ve koyu renklerle hacim daralmasını gerçekleştirmeli, açık renklerle ise aydınlık ve daha dinç bir görünüm ortaya çıkarmalıdır. Örnek: Gündüz MakyajıKumral bir hanımda, uygulama-işlem basamaklarını şöyle sıralayabiliriz:* Nemlendirici* Ten ile aynı renkte olan fondöten seçimi (sürüldüğü fark edilmeyen, alerji yapmayan, likid fondöten olmalıdır).* Toprak rengi, pişmiş ayva tonu, uçuk eflatun veya tercih edilen renk tonu göz uçlarına hafifçe sürülmelidir.* Göz altı dar bir kontursa hafifçe, kalemle ve ince olmak kaydıyla açma yapılır. Kalem gri, siyah veya kahverengi olmalıdır.* Allık olarak yanakta, gözde kullanılan far tonunun bir ton koyusu kullanılmalıdır.* Dudaklarda yine göz farının bir ton koyusu veya açığı olan ruj kalemi tercih edilmelidir. Gerekli ise dudakta büyütme, küçültme, şekillendirme yapılır.* Dudak çerçevesinin içi aynı ton rujla doldurulmalıdır. İnce oldukları için, palet ve fırçalı rujlar tercih edilmelidir. Vidalı rujlar çok kalın olduğundan renkler çok ön plana çıkabilir.* Kirpikler kalıp gibi değil, doğal görüntü verecek şekilde rimellenmelidir.* Makyajda renklendirme işlemi bittikten sonra fazlalıklar, temiz fırça ile alından çeneye doğru (yanaklar içten dışa doğru) temizlenmelidir. Göz, dudak ve allık renklerindeki fazlalıkların makyajın dengesini bozduğu durumlarda abartılı ve doğal olmayan komposizyonlar ortaya çıkabilir. Bu yüzden göz farı, ruj ve allık aynı tonda, çok hafif ve ince olmalıdır.Dikkat etmelisiniz.

Yuvarlak yüz:Bu tip yüzlerde, teninizin renginden açık olmayan fondöten seçiniz. Yanakların yuvarlaklığını gidermek için de bir ton veya iki ton koyu fondöteni şakaklardan çeneye doğru sürünüz.
Allık: Üçgen şeklinde, göz altından şakaklara doğru çekerek uygulanmalıdır.
Çene : Çeneyi uzun göstermek için biraz sedefli, toz pudra uygulayınız.
Gözler: Göz kapaklarını kademeli (dereceli) olarak gölgeleyiniz. Koyu kısım kirpiklerin dibine uygulanmalıdır. Göz şeklini belirginleştirmek için kaşlara doğru açık far sürünüz. Kaşlar alınmış, yay şeklinde olmalıdır. Alt ve üst kirpikler dış köşelerinde daha uzun olacak şekilde maskara ile fırçalanmalıdır.
Saçlar: Kısa ve uzun bukleli veya karışık, yüzü uzun gösterecek modeller kullanılmalıdır. Genelde tepede biraz fazla bırakılmış saç modellerine özen gösterilmelidir. Yuvarlak yüzlerin her zaman genç görünümlerini koruyabilmeleri için bu noktalara dikkat etmeleri gerekir.

Güzel Gözlere Sahip Olun!


Yapmamanız gerekenlerden başlıyalım.

-Gözleriniz çok küçük ya da çukurdaysa, kesinlikle sürme çekmeyin.
-Eğer rimel sürmeyecekseniz, gözlerinize kalem çekmeyin. Aksi taktirde göz makyajınız yarım kalmış gibi görünebilir.
-Göz renginizle aynı renkte sedefli farlar kullanmayın. Bu şekilde yapılan makyaj bakışınızdaki parlaklığı alır ve ifadenizi yaşlandırır.

Yapmanız gerekenler :

-Siyah ya da kahverengi bir göz kalemi kullanarak, gözlerinizi olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz. Bunun için, kalemle alt ve üst göz kapaklarınızın ortasından başlayarak düzgün bir çizgi çekin.
-Far olarak, pudra şeklindeki mat farları tercih edin. Eğer gözleriniz kahverengiyse, koyu mavi, koyu yeşil, ya da altın rengi farları kullanabilirsiniz. Mavi gözler için en ideal renkler ise kahverengi veya gri. Yeşil gözler için de kahverengi ya da açık mor renkleri öneriyoruz.
-Tamamen doğal bakışlara sahip olmak istiyorsanız, göz makyajında sadece rimelle yetinin. Ancak bakışlarınız yorgun ve göz kapaklarınız da halkalıysa, rimeli yalnızca üst kirpiklerinize uygulayın

İPUCU...

Eyeliner kullanmayı seviyor musunuz? O zaman bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Örneğin eyeliner çizgisi mutlaka gözünüzün hizasında olmalı, ne daha kısa ne de daha uzun. Eğer gözleriniz badem biçimindeyse, eyeliner’ı kalın bir çizgi şeklinde çekebilirsiniz. Yuvarlak gözlere sahipseniz, gözün iç kısımlarında ince, ortadan başlayarak kalınlaşan bir çizgi çekmelisiniz. Gözleriniz küçükse çizgi çok ince olmalı ve mutlaka kirpikler hizasında çizilmeli.
Şiş Gözlere Çare
Çok az ya da çok fazla uyku, bir gece önce alınan alkol, aşırı tuz ve kafein, sabahları şiş gözlerle uyanmanın başlıca nedenleri. Ancak, ertesi sabah aynada hoş olmayan görüntülerle karşılaşmak istemiyorsanız bir gece önceden almanız gereken birkaç basit önlem var. Beslenme: Alkollü içeceklerden ve tuzlu gıdalardan uzak durun. Uyku: En az yedi saat deliksiz uyuyun. Bakım: Yatmadan önce göz çevrenize nemlendirici krem sürmeyin. Bunun yerine jel kullanın. Jelli kremler, göz çevresini rahatlatır ve sıkılaştırır. Hatta, daha iyi bir sonuç elde etmek istiyorsanız göz jelinizi buzdolabında iyice soğuttuktan sonra kullanın. Bu her zamankinden daha ferah bir his yaratır. Tüm bunlara rağmen sabah şiş gözlerle uyandıysanız, üzülmeyin kısa zamanda eski hale gelebilmeniz için de tavsiyelerimiz var size: Çiğ patatesi yuvarlak dilimler halinde kesin. Gözlerinizin üzerine birer tane yerleştirip 10-20 dakika arası tutun. Bunun dışında antioksidan içeren kremler de şişlerin inmesine yardımcı olacaktır. Sorununuz kronikleştiyse, yani ne yaparsanız yapın şiş gözlerle uyanmaktan kurtulamıyorsanız kardiyovasküler egzersizler yapmalısınız. Yürüyüş, koşu, aerobik ve bisiklet bunların başlıcaları. Bu hareketler, vücutta ödeme yol açan tuz ve toksinlerin atılmasını sağlar ve sadece göz altlarınızdaki değil, tüm vücudunuzdaki şişliklerin giderilmesine yardımcı olur. Şişliklerin inmesini beklemek için fazla zamanınız yoksa, bir parça buzu göz çevrenizde hafif hafif gezdirin. Bundan daha etkili bir diğer metot ise, içine soğuk su ve buz küpleri doldurduğunuz bir naylon torbayı yüzünüze kapatıp dayanabileceğiniz kadar beklemek. İşe yaradığını göreceksiniz. Bu uygulamaların hiçbiri işe yaramıyorsa, tek çare var: Şişlikleri makyajla kamufle etmek. Teninizin rengindeki kapatıcıyı elmacık kemiklerinize kadar olan geniş bölgeye ince bir katman halinde sürün. Farınızı koyu renklerden seçin. Bordo, koyu gri ya da koyu pembe olabilir örneğin. Koyu renk bir rimeli, sadece üst kirpiklerinizin en ucuna doğru sürün. Alt gözkapağınızdaki kirpiklere rimel sürmek dikkatleri bu noktaya çekeceğinden şişlikler ortaya çıkar.

Güzellik için tüyolar

· Makyaj yapmaya başlamadan önce cildinizi mutlaka bir nemlendirici kremle nemlendirin.
· Cildinize uygun bir fondöten ve kapatıcı kullanın.
· Fondöteni kullanırken yüzünüze eşit miktarda sürün ve cildinizin fondöteni emmesi için makyaj süngeri kullanın.
· Fondötenin yağlı görünümünü yok etmek için yine cilt renginize uygun bir pudra kullanın.
· Allığı, elmacık kemiklerinizden başlayarak yanaklarınıza fırça yardımıyla sürün. Bu işlem bittikten sonra fırçayı burnunuzun üstünde ve alnınızda gezdirin.
· Sıra gözlerde… Kaşlarınızı belirginleştirmek için bir kaş kalemi kullanabilir yada kaş altlarınıza beyaz veya krem rengi bir far sürebilirsiniz.. Bakışlarınızı daha etkileyici kılmak için koyu bir renk far seçmelisiniz. Kullanacağınız far fırçasıyla, gözlerinizin altına da ince bir çizgi şeklinde far sürün. Bu işlem gözlerinize anlamlı bir ifade verecektir.
· Rimel gözlerde çok önemli bir unsurdur. Rimeli kirpik diplerinden başlayarak aşağıdan yukarı ve yukardan aşağı doğru kirpiklerinize sürmelisiniz.
· Dudaklarınızı belirginleştirmek için kullanacağınız ruj ile aynı renkte veya bir ton koyusu bir dudak kalemi kullanın.
· Son olarak rujunuzun üstüne bir parlatıcı sürerek ışıltılı bir görünüm elde edebilirsiniz.,
Eğer teniniz soluk renkte ise her renkte dudak boyası kullanabilirsiniz.Eğer açık renge sahipseniz sıcak pembe veya kan kırmızısı renkler sizin için uygundur.Esmer tenli iseniz fuşya ya da kırmızı sizin için uygundur.Eğer dudaklarınız kuru ise dudaklarınızı fazla hırpalamadan ölü deri hücrelerini temizleyin.Dudaklarınızı yumuşak bir diş fırçası ile fırçalayın ve biraz vazelin sürün.Dudaklarınıza sürdürdüğünüz rujun dağılmaması için pudralamalı ve kalemle çizgi çizmelisiniz.Pekçok kadın,dudaklarının fazla ince olmalarından yakınır.Basit hilelerle dudaklarınızı dolgun gösterebilirsiniz.Dudaklarınızın dış kısmını beyaz bir eyelıner kremi ile çizin.Sonra dudaklarınızın köşelerine kalemle çizgi çekin.Dudaklarınıza ruj sürerken orta kısımlarına daha bol ruj uygulayın.

Epilasyon Çeşitleri

Acısız flash ve jelli sistem:
Epilasyon Genetik özellikler, hormonal düzensizlikler ve alınan bazı ilaçların etkisiyle yüz ve vücutta oluşan aşırı tüylenme probleminin tamamen giderilmesi için uygulanan en etkili yöntemlerden biridir. Tüylerin çıkış süresi, yapısı, rengi ve yoğunluğu gözönünde bulndurularak ortalama 15 - 20 seans sonunda yara, yanık, leke gibi problemler yaşanmadan ve hiçbiri acı hissetmeden istenmeyen tüyler çözümlenebilmektedir.
Seanslara geliş süreleri başlangıçta haftada 1 süre, kıl köklerinin zayıflaması ve tüylerin çıkış süresinin uzaması ile birlikte ayda 1 kereye uzamaktadır.
1. Tüylenme

Doğumdan sonra 3. veya 4. ayda tüylenme başlar. İki tip kıl oluşur; bunlar, kısa, renksiz, ince olan vellus (ayva tüyleri) ve koyu, kalın, uzun olan terminal kıllardır. Terminal kılların kalıtımsal nedenlerle büyümesine 'hipertriker', androjen etkisiyle erkeksi karakterde büyümesine 'hirsutizm' denir. Hirsutizm sorunu olan kişilerin doktor kontrolünde tedavi olması gerekir, ancak tedaviyle bu kılların tamamı dökülmeyeceğinden epilasyon da uygulanmalıdır. Hipertrinerin tedavisi yoktur, oluşan kıllar değişik yöntemlerle yok edilir. Belli başlı epilasyon yöntemleri şunlardır:

2. İğneli Klasik Yöntem

Epilasyon yapılacak bölge önce alkolle temizlenir, sonra ince bir iğneyle kıl köküne girilerek elektrik verilir. Bu şekilde kıl kökü tahrip edilmiş olur. Jilet ya da tüy dökücülerle alınarak kalınlaşmış tüylere daha fazla elekrik verilmesi gerektiğinden, bu durumda daha fazla acı hissedilir. Seanslar yüze haftada bir, vücuda 1,5-2 haftada bir tekrarlanır, süreleri epilasyon yapılan bölgeye göre değişir. Bir seans yüzde 15 dakika sürerken, vücutta birkaç saatten uzun sürebilir. Bu yöntem hamileler dışında herkese uygulanabilir. Yanda SORISA cihazı ile uygulama görülüyor

3. Blend Yöntemi


Bu yöntem klasik iğneli yönteme çok benzer. Aynı şekilde iğneyle kıl köküne girilerek elektrik verilmesine dayanır. Farkı akımdan sonra yüksek frekans uygulanmasıdır. Verilen yüksek frekans nedeniyle kıl kökünde bir çeşit sıvı oluşarak kılı öldürür. Bu sıvının oluşması beklendiğinden seanslar klasik iğneli yönteme göre daha uzun sürer. Epilasyondan sonraki ilk 24 saat içinde cilde su ve fondoten, ilk 48 saat içinde de sabun değdirilmemesi gerekmektedir. Bu yöntem hamilelere, vücudunda platin taşıyanlara, yüksek tansiyon hastalarına ve regl dönemindekilere uygulanmaz.
Yanda BIOTRON iğneli Dijital Blend epilasyon cihazını görüyorsunuz.



4. Bio-Aktif Sistem

Öncekilerden oldukça farklı olan bu yöntemde epilasyon yapılacak bölgeye, epilasyondan önce 3 gün üst üste bitkisel ağırlıklı bir solüsyon olan Biodepyl sürülür. Bu sürede kesinlikle su değdirilmez. Seans sırasında solüsyon sayesinde yumuşamış bölgedeki tüyler sır ağda ile alınır ve tekrar Biodepyl sürülür. Sonra epilasyon makinasının bob adı verilen başlığı ile bu bölgeye 15 dakika kadar masaj yapılır. Bu yöntemin esasını oluşturan solüsyonun amacı kılları zayıflatmaktır. Bu şekilde gittikçe zayıflayan kıllar 6 ayla 1 yıl arası bir sürede tamamen yok olurlar. Seans aralıklerı kılların tekrar uzamasına göre değişir. Az miktarda da olsa uzayan kıllar için fazla vakit geçirmeden tekrar epilasyona girilmesi gerekir. Seans uzunluğu komple vücutta en az 2,5 saattir ve bu süre kılın alınma zorluğuna göre daha da uzayabilir.

Cilt bakım maskeleri Bütün Ciltler için

1-ÇİKOLATA MASKESİ : 1/2 fincan kakao,4 yemek kaşığı krema,3 tatlı kaşığı süzme peynir,1/4 fincan bal,3-4 tatlı kaşığı yulaf ezmesi ,3 tatlı kaşığı
olgun avokado karıştırılıp yüze sürülür 20 dakika sonra ılık su ile yıkanır.
Sağlıklı bir yaşam için tüketilmesi ve sofralardan eksik edilmemesi gereken sebze ve meyvelerden yapılan cilt maskelerinin ciltleri koruduğu belirtildi. Güzellik uzmanları, sebze ve meyve karışımlarından oluşturdukları cilt maskelerinin cildi yenilediğini ve cilde hayat verdiğini ifade ediyor. İşte uzmanlardan birkaç maske tarifi:

2-Bal maskesi : Civan perçemi çiçeği, saf suda 10 dakika kaynatıldıktan sonra sıkılarak süzülür. Bir fincan su soğutulur. Elde edilen posa ezildikten sonra, yarım fincan limon suyu, bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı bal ve çırpılmış yumurta sarısı ile karıştırılır. Hazırlanan karışıma soğuk civan perçemi suyu ilave edilir. Maske kıvamına gelinceye kadar yulaf unu eklenir. Bu maske yüzdeki çöküntü ve kırışıklıkların giderilmesini sağlar, bir hafta boyunca uygulanmalıdır. Yüzde bir saat kalması gereklidir.

Parlaklığın sırrı bezelye maskesi: İki su bardağı taze bezelye ezildikten sonra üzüm pekmezi ile karıştırılır. Yumurta akı ve yarım fincan ay çiçek yağı ilave edilir. Bir miktar un konularak maske kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Ten dokusu üzerinde parlaklık sağlar, gece yatmadan uygulanmalıdır. Sabah cilt temizlenir.

Kuru ciltlere çilek maskesi: Bir avuç taze çilek ezilip, yulaf unu ile karıştırılır. Bir adet yumurta sarısı ile iki çorba kaşığı yoğurt çırpılır, krem kıvamına getirilir. Kuru ciltler için besleyici olan bu maske 20 dakika ciltte kaldıktan sonra ılık su ile yıkanır. Çilek maskesi özellikle göz altlarındaki kırışıklıkların azalmasında önemli rol oynar.

Patlıcan ve sarımsak lapası maskesi: Dilimlenmiş yarım patlıcan iki bardak suda kaynatılır. Hazırlanan karışıma bir diş sarımsak eklenerek lapa haline getirilir. Buna kaymak katılarak krem haline getirilir. Bu karışım iki ay boyunca her gün tekrarlanmalıdır. Tendeki mikropları arındırmada ve yüze canlı bir görünüm kazandırmada etkindir.

Salatalık Maskesi: İki tutam çuha çiçeği kurutulur, dövülüp toz haline getirilir. Kabukları soyulmuş yarım salatalık, bir fincan pirinç unu, çuha çiçeği tozu ile birlikte 10 dakika ateşte pişirilir. Elde edilen karışım bulamaç haline getirilir. Hazırlanan bulamaca yarım fincan elma suyu, bir çorba kaşığı saf zeytinyağı ilave edilerek krem haline getirilir. Yüz ve boyuna uygulanan bu maske, cildin canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar. Yüzde yarım saat beklettikten sonra ılık su ile yıkanır ve gül suyu sürülür.

Sivilceler için iki avuç buğday: İki avuç buğday, iki bardak suda ezilir. İki yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı badem yağı konulur. Yüze sürülür ve kurumaya başlayınca yıkanır. Ardından gülsuyu sürülür. Kızıl lekelerin ve sivilcilerin giderilmesini sağlar. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulanır. Bu maske şampuan olarak da kullanılabilir, saçların parlamasını sağlar.

Normal cilt maskesi

BADEM MASKESİ : Papatya,ıhlamur çiçeği,lavanta,mürver ağacı çiçeği ve çam filiz uçlarından eşt miktarda alınıp karıştırılır.
bu karışımdan 2 çorba kaşığı alınıp 150 g.kaynar su içinde haşlanır.bu haşlamaya(50grama 1 çorba kaşığı badem yağı gelecek şekilde)
badem içi ilave edilip,haşlamaya devam edilir.sonra haşlanmış terkibe ( 1 çorba kaşığı badem içi gelecek şekilde ) bedem içi ilave edilip haşlamaya devam edilir.
sonra haşlanmış terkiibe ( 1 çorba kaşığı un ve yarım tatlı kaşığı bal ilave edilir.sıcak haziyette yüze sürülür.( sıcak dayanılacak gibi olmalıdır.)
30 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.

ELMA MASKESİ : 12 elma rendeledikten sonra iyice çırpılmış yumurta akı ile karıştırılır.elde edilen karışım yüze ve boyuna sürülüp 20 dakika
bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.

SEBZE MASKESİ : 1/4 soyulmuş çekirdekleri çıkartılmış domates püresi,2 tatlı kaşığı yoğurt,2 tatlı kaşığı aloe jel,3-4 tatlı kaşığı yulaf ezmesi,
1 tatlı kaşığı rendelenmiş salatalık,2 rendelenmiş nane yaprağı karıştırılıp yüze sürülür 20 dakika sonra ılık su ile yıkanır.

Evde Yapabileceğiniz Kolay Cilt Bakım Maskeleri

YULAF İÇİ MASKESİ : 2 çorba kaşıgı yuluf içi ,suda veya sütde 15 dakika kaynatılır.Soguduktan sonra mahlülle bir kaşık bal ileve edilir.
Hafif sıcak vaziyette yüze sürülüp 15 dakika bekletilir.yüz ılık su ile yıkanır.

KABAK MASKESİ : Pişirilmiş kabaktan 2 çorba kaşıgı iyice karıştırıldıktan sonra,içerisine 1 çorba kaşığı zeytin yağı veya badem yağı karıştırılır.
Elde edilenkarışım yüze sürülür 20 dakika sonra ılık su ile yıkanır.

HAVUÇ MASKESİ : 2 havuç rendelenir,yumurta akı ile çırpılır,1 tatlı kaşığı zeytin yağı veya süt ve az miktarda nişasta karıştırılır.
sonra yüze ve boyuna sürülür.30 dakika sonra ılık su ile yıkanır.

MARUL MASKESİ : Marul yaprakları ince ince kıyılır,üzerine zeytin yağı ve birkaç damla limon suyu sıkılır(lapa haline gelmesi için)
yüze sürülür 20 dakika sonra yavaş yavaş evvela sıcak su ile sonra soğuk su ile yıkanır.Marul yerine rendelenmiş turp veya patates püresi de kullanıla bilir.

MUZ MASKESİ : Bir adet muz iyice dövüldükten sonra,içerisine 1 tatlı kaşığı süt veya kaymak katılarak karıştırılır.sonra yüze sürülür.
20 dakika sonra ılık su ile yıkanır.

ELMA MASKESİ : Bir elma iyice rendelendikten sonra,içerisine bir çorba kaşığı zeytin yağı,süt veya kaymak karıştırılır.
yüz ve boyuna sürülür 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.

ŞEFTALİ MASKESİ : Olgun bir şeftali iyice ezildikten sonra,haşlama papatya suyu ile lapa haline gelinceye kadar karıştırılır.
sonra yüze sürülür 20 dak,ika bekletildikten sonra yüz sıcak su ile yıkanır.

SALATALIK MASKESİ : Rendelenmiş salatalığa bir kaç damla limon suyu damlatılır.yüz ve boyuna sürülür 20 dakika sonra
bir mendil veya bir bezle iyice temizlenir,yüz yıkanır.(salatalığın kabukları soyulmayacak.)

TUTTİ FRUTTİ MASKESİ : 1 fincan püre haline getirilmiş muz,şeftali,kavun,karpuz,böğürtlen,çilek karışımı,2 yemek kaşığı krema,
2 tatlı kaşığı süzme peynir,1 tatlı kaşığı esmer şeker,1/2 tatlı kaşığı kuru ada çayı,3-4 tatlı kaşığı yulaf ezmesi karıştırılır yüze sürülür 20 dakika bekledikten
sonra ılık su ile yıkanır.

AVAKADO MASKESİ : Avakado ezilerek püre haline getirilirdaha sonra yumurta sarısı eklenerek çırpılır.ince bir krem haline gelen avakado maskesine
biraz gliserin eklenebilir.yüze direkt olarak bir fırçayla sürülüp 15-20 dakika bekledikten sonra nemli bir sünger ile temizlenir.

Çok özel cilt bakımları

Güzellik olarak değil sağlık açısından da cildimizin temizlik ve bakımına özen göstermek yaşımız ilerledikçe oluşacak kırışıklık ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi bakımından çok faydalıdır. Aksi takdirde UV ışınları,makyaj, sebest radikaller, sigara,stres, hava değişimleri ve yanlış beslenme cildimizi olumsuz yönde etkiler ve genç yaşta olmamıza rağmen yorgun ve solgun görünmemize neden olur. Cildimizin canlılığı, parlaklığı ve diriliği en önemli sağlık göstergelerindendir. Dolayısıyla 20li yaşlardan itibaren her bayanın temizlik, bakım ve koruma amaçlı olarak ayda bir kez cilt bakımı yaptırması çok faydalıdır.
Cilt bakımı yaparken doğru ürün seçimi çok önemlidir bu yüzden biz lavinia da hangi ürün grubunu kullanacağımıza karar verebilmek için bakıma başlamadan önce kapsamlı bir cilt analizi yapmaktayız.Böylece yağ nem ve elastikiyet oranı göz önünde bulundurularak cildin yağlı, kuru,normal olgun yada hassas olduğuna karar verebiliriz.Cilt Yaşı herzaman esas yaşımızla doğru orantılı olmayabilir.Merkezimizde uygulanan cilt bakımı yaklaşık iki saat sürer ve bu süre içinde sırası ile süt ve tonik ile temizleme, peeling,ozon artı buhar, serum ve ampul emilimi yüz masajı ,maske ,yüksek frekans ve kremleme işlemleri uygulanır.Bu uygulamalar ile cilt temizlenir tıkalı gözenekler açılır,kan dolaşımı hızlandırılır,cilt ölü hücreler ve siyah noktalardan arındırılır nem depo ediici ve hücre yenileyici işlemlerle tapteze canlı bir görünüm ortaya çıkar. Cilt bakımı yaparken yaşa ve cilde göre doğru ürün kullanılması gerekir. Bu yüzden sivilce, akne, leke ve kırışıklık bakımlarında cerrahi müdahale uygulanmadan ve kimyasal peeling işlemi yapılmadan, deri altına hiçbir madde enjekte edilmeden son derece başarılı sonuçlar elde edilmektedir.
Cilt bakımıyla ilgili dikkat edilecek unsurlar şunlardir :

1. Günde 2 litre su için.
2. Kalitesiz makyaj ürünleri kullanmayın.
3. Sigara içmeyin.
4. Aşırı güneşlenmeyin.
5. Makyajınızı çıkarmadan yatmayın.
6. Cildinizi hergün nemlendirin.
7. Her hafta 1 peeling yapın.
8. 15 günde bir maske uygulayın.
9. Sivilce ve komedonları bilinçsizce sıkmayın.
10. Uzun süre klimalı ortamlarda bulunmayın.
11. 3 günde 1 eriyinceye kadar bir buz kalıbını cildinizde gezdirerek
dolaşımı hızlandırın.
12. Ve bakılan bir cilt ile bakılmayan bir cilt arasındaki farkın ilerki
yaşlarda daha çok kendisini göstereceğini unutmayın.

Doğal Cilt maskesi

Gayet kolay bir yöntemdir...Deneyin hissedeceksiniz.

Önce malzelemerimiz :

Yoğurt maskesi :
1 tatlı kaşığı bal,
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 tatlı kaşığı yağ,
3-4 damla da limon yeterli.

Bütün malzemeleri karıştırıyorsunuz. Her sabah ya da her akşam 10 dakika yüzünüze sürün rahatladığını farkedeceksiniz.

Evde Cilt bakımları

Cilt bakımı her zaman yapılan bir durum..Siz de mutlaka en az bir kere yaptırmışsınızdır yada yapıyorsunuz.Önce cildiniz temizlenir,buhara tutulur,maske uygulanır ve nemlendirilir...Ama maalesef istenen sonucu almak için bir kere yetmiyor.Cilt bakımı düzenli bir biçimde sürekli yapılması gereken bir uygulama.Ne varki her zaman cilt bakımı için yeterli zamanımız yada paramız olmayabiliyor.O zamanda iş başa düşüyor....

Evinizde güzellik için...

Önce cildimizi temizleyelim.Bunun için halihazırdaki temizleyicinizi kullanabileceğiniz gibi aşşağıda ki tarifimizide yapabilirsini.Makyajınızı sildikten sonra cildin iyice temizlendiğinden emin olmak için ikinci bir kez daha silin.

120 gr tatlı badem yağı
30 gr. Suyu alınmış lanolin,
30 gr vazelin.

Malzemeyi bir kaba koyun ve iyice karıştırın.Bu kabı içinde su kaynayan başka bir kaba koyun ve yağlat eriyene kadar kaynatın.Sonra ateşten alın ve soğuyuncaya kadar çırpın...

Daha sonraki adım peeling uygulaması...Peelingin amacı ölü deriyi temizlemek ve gözeneklerin açılmasını sağlamaktır.Piyasada çeşitli peeling kremleri satılmakla beraber evde biraz yoğurt ve limon suyuyla da peeling yapabilirsiniz.

Bir çorba kaşığı yoğurda birkaç damla limon suyu ekleyin ve yüzünüze sürüp kuruyana kadar bekleyin.Kuruduktan sonra ovuşturarak çıkarın.Kalanı suyla temizleyin....

Buhar banyosu...

Şimdi bir kaba kaynamış 1 litre kadar suyu koyun.İçine nane yada ıhlamur yaprağı atın.Başınızın üstüne bir havlu koyarak yüzünüzü 15 dakika buhara tutun.

Buhar banyosundan sonra gözeneklerinizin iyice açıldığını yüzünüzdeki kirlerin dışarı çıktığını rahatlıkla görebilirsiniz.Bu kirleri ve siyah noktaları başparmaklarınıza kağıt mendil sararak hafifçe sıkın.Ama hafifçe yoksa cildiniz tahriş olabilir.Sivilceleri ise kesinlikle sıkmayın.İz bırakır.

Artık cildiniz maske için hazır.

Maskenin amacı temizlemek üzere açtığımız gözenekleri tekrar sıkıştırmak.Parfümerilerde her cilt tipi için maskeler mevcut.Ama biz yine de evde yapabileceğiniz bir maske tarifi verelim:

120 gr. Kabukları soyulmuş badem,
1 yumurtanın akı,(çırpmayın)
1-2 çorba kaşığı gülsuyu

Bademleri iyice ezn ve un haline getirin.Yumurta akını ekleyin.Yumuşak bir macun haline gelebilmesi için gülsuyu katın.Bu macunu göz bölgesi haricinde bütün yüzünüze sürün ve 10 dakika bekleyin.Daha sonra yıkayın.

Cildinizde biraz gerginlik hissedebilirsiniz.Bu normaldir.Nemlendirici ile masaj yaparak cildinizi canlandırın.Bunun için günlük nemlendiricinizi yada aşağıdaki tarifi uygulayın:

15 gr. Beyaz balmumu,
60 gr. Tatlı badem yağı,
1 salatalık

Balmumunu kaynar suya oturtulmuş kavanozda eritin.Sonra badem yağını ekleyin.Salatalığı soyun ve kıyın.Balmumunu iyice örtece miktarda kavanoza koyun.Kavanozun ağızını kapatarak bir saat kaynatın.Ateşten alın iyice karıştırın ve süzünüz.Bunu bir hafta boyunca sürekli yaparak farkı sizde hissediniz.

Kaş Alma Yöntemleri

Cımbızla kaş almak:

Eğer çok gür ve sık kaşlarınız yoksa, cımbız yardımıyla kaş almak sizin için en uygun seçims sayılır. Cımbızla tek tek alınan kıllar yanlış bölgeden kıl çekmeyi engeller...

Balmumu-Parafin Koyu renk ve kalın telli kaşlara sahipseniz parafinle bu işlemi gerçekleştirmek tam size göre. Almak istediğiniz bölgeye spatula yardımıyla süreceğiniz ince parafinle kaşlarınızı bir kerede alabilirsiniz. Bu yöntem, kaşları daha geç çıkarıyor.

İple kaş alma Elinize aldığınız 50 santimetre kadar uzunluğundaki ipin bir kısmını parmağınıza dolayın. Fazla olan kısmını ise çapraz hale getirin ve kaşlarınızın üzerine yerleştirerek tek tek almaya başlayın.

Tüy dökücü kaş alma Çok ince bir şekilde ürünü kaşınızın altına sürün. Birkaç dakika beklettikten sonra tüy dökücüyü pamuk yardımıyla silin. Diğer yöntemlere göre daha kısa sürede kaşları çıkartıyor.

Cildinize göre cilt bakım maskeleri

Kuru Ciltlere : Avokado Maskesi

Bir adet avokadoyu iyice eziniz ve içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi yanında yarım tatlı kaşığı bal ve bir yumurta sarısı ile ekledikten sonra iyice karıştırın.Bir yemek kaşığı zeytinyağı katıp karıştırmaya devam edin. Malzemeler iyice karıştıktan sonra Yüzünüze maske şeklinde sürün. Yaklaşık yarım saat sonra cildinizi ılık su ile yıkayınız.Farkı göreceksiniz.

Normal Ve Kuru Cilt Maskeleri
Bir tane elmanın kabuklarını soyup mikserden geçirin veya eziniz.. İçine 1 yemek kaşığı krema ilave edip iyice karıştırın. bu karışımı boynunuza ve yüzünüze sürüp 15 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile durulayın. Bir kaç uygulamadan sonra cildinizin kadife gibi yumuşacık olduğunu göreceksiniz (Haftada birkaç defa uygulayabilirsiniz bunu....)

1 çay kaşığı glikoz, 1 yumurta sarısı, 10cl sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra içine krem kıvamına gelecek kadar ayçiçeği yağı katıp karıştırın. river bir kavanozun içine koyarak buzdolabında bir gece beklettikten sonra pamuk yardımı ile cildinize yumuşak hareketlerle sürün. ve yarım saat sonra cildinizi yıkayın.

Bir çay bardağı dolusu gülsuyunu hafifçe ısıtın. İçine 25gr süt tozu, 1 tatlı kaşığı çiçek balı ve 30 gr badem yağı ekleyerek iyice karıştırın. Bu karışımı cildinize iyice yedirdikten sonra yarım saat bekleyip cildinizi ya ıslak mendil ile ya da ılık su ile yıkayın.

2 yemek kaşığı kremanın içine 1 yemek kaşığı çiçek balı ve mayonez kıvamına gelecek kadar ayçiçeği yağı katarak iyice karıştırın. Akşam yatmadan önce cildinize maske şeklinde sürüp yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

2 adet havucun suyunu çıkardıktan sonra içine 1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı katıp bir kavanozun içinde iyice çalkaladıktan sonra pamuk yardımı ile karışımı cildinize sürüp 15-20 dakika bekleyin. Daha sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

Cilt Çatlakları İçin Maskeler:
Bir tane soğanın suyunu çıkarıp içine bir çay kaşığı zambak yağı, bir adet yumurta sarısı ve krem kıvamına gelecek kadar bal katıp yoğurun.Hazırladığınız bu karışımı cildin çatlayan kısımlarına sürün.

Cilt Berraklaştırmak İçin Maske
Bir adet salatalığın kabuklarını soyun. 4 kaşık bakla unu ile birlikte iyice ezin. Daha sonra karışıma içine bir yumurta sarısı iki çorba kaşığı ekşi yoğurt katarak iyice yoğurun. Logos olarak bu hamurun içine krem kıvamına gelene kadar lavanta çiçeği suyu ilave edin. Hazırladığınız kremi yumuşak bir fırça ile göz çevresi hariç bütün yüzünüze sürün ve yarım saat bekledikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

Cilt için Yumuşatıcı ve Nemlendirici :
Yarım fincan gül suyunun içine yarım fincandan biraz daha fazla gliserin koyup karıştırınız ve de bu karışıma batırdığınız pamukla cildinizi güzel bir çeşilde silerek temizleyin ve iyice uygulayınız.

Benler

Ben derideki zararsız değişikliklerindendir. Tıpta ise melanositik nevüs olarak bilinirler ve melanosit denen blueness hücrelerin (derinin rengini veren hücreler) çoğalması sonucu gelişirler.

Benler ne şekildedirler?

Dümdüz yada kabarık olabilir... Renkleri ise pembeden kahbverengi siyaha kadar değişiklik gösterebilir. Ben sayısı ise genetik olarak ve güneşe maruz kalmanın derecesine bağlı olarak değişir.

Benler nasıl oluşurlar ve nasıl gelişir?

Benler doğumda olabildikleri gibi genellikle çocukluk yaşında gelişir.. Erken evrede nevüs hücreleri derinin üst tabakası (epidermis) ile derinin orta kısmı (dermis) arasındadır. Bu nevüslere Junctional nevüs denir. Bu benler düz ve renklidirler. Benler geliştikçe nevüs hücreleri dermise de yayılır(compound nevüs) veya sadece dermiste bulunurlar (dermal nevüs). Bu benler kalınlaşmıştırlar ve sıklıkla deri yüzeyinden kabarıktırlar.Renkli omayan stratum nevüsler sellüler nevüs olarak adlandırılırlar. Bazı nevüsler ise oldukça koyu mavi renktedirler ve mavi nevüs adını alırlar. Benler güneşe maruz kalındıktan sonra ve gebelikte koyulaşırlar. Erişkin çağda renklerini kaybeder ve yaşlılık döneminde tamamen ortadan kalkabilirler.

Kaç çeşit ben tipi vardır?

1- Doğumsal pigmente nevüs :

Doğuşta mevcut olan bir ben konjenital pigmente nevüs olarak adlandırılır. % 1 bebekte bu benler görülür. Boyutları birkaç milimetreden vücudun çok geniş alanlarını kaplayacak kadar olabilir. Özellikle çok geniş olanlarının melanom denen bir cilt kanseerine dönüşme olasılığı vardır.

2-Halo nevüs

Bazı benlerin etrafı beyaz bir halka ile kaplıdır. Bu counsel benler çocuklukta ve ergenlik döneminde görülür. Herhangi bir zararları yoktur ve zamanla ortadaki ben ve beyaz halka ortadan kalkar. Bazen renk değişikliği melanom denen cilt kanserinde de görülebilir, eğer şüphe duyulursa biopsi almak gerekebilir.

3-Çiller

Çiller küçük açık kahve renkli düz deri lekeleridir ve genellikle açık renkli kimselerde görülürler. Genellikle güneşe maruz kalınan alanlarda bulunurlar ve yaz aylarında renkleri koyulaşır.

4-Sıradışı benler :

Sıra dışı benler adventurer Nevüs (Atipik nevüs) olarak bilinrler. Bu benler connatural olmayan görüntüdedirler. Kenarları düzensiz, büyük boyutta, sıklıkla melanom denen cilt kanserine benzer şekildedirler, fakat çoğunlukla selimdiler. Kaygı uyandıran görünümlerinden dolayı gerekli olmadığı halde cerrahi olarak çıkarılabilirler. Sıradışı benleri olan kişiler özellikle ailelerinde melanom denen cilt kanseri var ise melanona yakalnma açısında venture taşırlar.

Benlerdeki değişiklikler neyin belirtisi olabilirler?

Melanoma derinin blueness (boya) hücrelerinden kaynaklanan kanseridir. Eğer bir ben büyüklüğünü, şeklini veya rengini değiştirirse ve ya erişkin dönemde yeni bir ben çıkarsa muhakkak bir dermatoloji uzmanı tarafından incelenmelidir. Dermatologlar dermatoskopi denen bir yöntemle benlerin görüntüsünü büyüterek inceleyebilirler ve eğer gerekirse biyopsi de alabilirler.

Ben tedavisi nedir ?

Bir çok ben zararsız olması ve çıkarılmasına gerek olmamasına rağmen aşağıdaki durumlarda tedavi edilmelidir.

K anser olasılığı var ise : Bir benin yapsısı düzensizse, çevreye doğru yayılıyor ve rengini değiştiriyorsa tedavi edilmelidir.
Eğer bir ben kıyafetlerin, tarağın ve tıraş bıcağının bene zarar verebileceği yerlerde ise çıkartılmalıdır.
Kozmetik nedenler
Benler hangi yöntemlerle tedavi edilir?

1.Traşlama şeklinde biyopsi

Deriden kabarık bir ben bu yöntem ile kolaylıkla edavi edilebilir. Deri lokal anestezi ile uyuşturulduktan sonra bir cerrahi bıcak veya koter ile çıkartılır. Yara düz beyaz bir leke bırakarak iyileşir.

2.Benin cerrahi olarak çıkartılması

Bu yöntem ben düzse veya melanom dediğimiz cilt kanseri şüphesi var ise kullanılır. Deri deki ben cap kalınlığı ile çıkarılır ve sonrada dikiş atılır. Çıkarılan ben patolojik incelemeye gönderilir. Cerrahi yapılan yerde ince bir çizgi şekinde iz kalabilir.

Benlern üzerinde çıkan kıllar traş edilebilir. Cımbızla alınması benin altında inflamasyona yol açarak ağrılı şişliğe neden olabilir.

Deri nasıl muayene edilmelidir?

Ayda bir kişisel cilt muayanizi yapınız: Benlerinizde bir değişiklik görürseniz veya yeni bir benin çıktığını farkederseniz bir Dermatoloğa başvurunuz.
Çok sayıda beniniz, atipik beniniz, daha önceden olan deri kanseriniz var ise veya doktorunuz önerdiyse düzenli olarak muayene olunuz.
Çok sayıda ben ve sıradışı ben var ise fotograf ile kayıt almak faydalı olabilir. Dermatoskopi denen bir yöntem ile benlerin fotografları alınarak, benlerdeki melanom habercisi olabilecek değişiklikler kolaylıkla saptanabilir.
Cilt kanserinden nasıl korunulur?

Güneşten korunmanız çok çok önemli bir etmendir.Göz ardı etmemelisiniz.

Daha zun kollu gömlek, uzun pantolon ve etekler seçip ve de şapka giyilmelidir.
Güneş koruyucu kremlerde mutlaka kullanın. Koruma faktörü ise 30 ve üzerinde olan güneşten koruyucuları sık olarak güneşe maruz kalan alanlara uygulayın ve ihmal etmeyiniz.