Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Evde Cilt bakımları

Cilt bakımı her zaman yapılan bir durum..Siz de mutlaka en az bir kere yaptırmışsınızdır yada yapıyorsunuz.Önce cildiniz temizlenir,buhara tutulur,maske uygulanır ve nemlendirilir...Ama maalesef istenen sonucu almak için bir kere yetmiyor.Cilt bakımı düzenli bir biçimde sürekli yapılması gereken bir uygulama.Ne varki her zaman cilt bakımı için yeterli zamanımız yada paramız olmayabiliyor.O zamanda iş başa düşüyor....

Evinizde güzellik için...

Önce cildimizi temizleyelim.Bunun için halihazırdaki temizleyicinizi kullanabileceğiniz gibi aşşağıda ki tarifimizide yapabilirsini.Makyajınızı sildikten sonra cildin iyice temizlendiğinden emin olmak için ikinci bir kez daha silin.

120 gr tatlı badem yağı
30 gr. Suyu alınmış lanolin,
30 gr vazelin.

Malzemeyi bir kaba koyun ve iyice karıştırın.Bu kabı içinde su kaynayan başka bir kaba koyun ve yağlat eriyene kadar kaynatın.Sonra ateşten alın ve soğuyuncaya kadar çırpın...

Daha sonraki adım peeling uygulaması...Peelingin amacı ölü deriyi temizlemek ve gözeneklerin açılmasını sağlamaktır.Piyasada çeşitli peeling kremleri satılmakla beraber evde biraz yoğurt ve limon suyuyla da peeling yapabilirsiniz.

Bir çorba kaşığı yoğurda birkaç damla limon suyu ekleyin ve yüzünüze sürüp kuruyana kadar bekleyin.Kuruduktan sonra ovuşturarak çıkarın.Kalanı suyla temizleyin....

Buhar banyosu...

Şimdi bir kaba kaynamış 1 litre kadar suyu koyun.İçine nane yada ıhlamur yaprağı atın.Başınızın üstüne bir havlu koyarak yüzünüzü 15 dakika buhara tutun.

Buhar banyosundan sonra gözeneklerinizin iyice açıldığını yüzünüzdeki kirlerin dışarı çıktığını rahatlıkla görebilirsiniz.Bu kirleri ve siyah noktaları başparmaklarınıza kağıt mendil sararak hafifçe sıkın.Ama hafifçe yoksa cildiniz tahriş olabilir.Sivilceleri ise kesinlikle sıkmayın.İz bırakır.

Artık cildiniz maske için hazır.

Maskenin amacı temizlemek üzere açtığımız gözenekleri tekrar sıkıştırmak.Parfümerilerde her cilt tipi için maskeler mevcut.Ama biz yine de evde yapabileceğiniz bir maske tarifi verelim:

120 gr. Kabukları soyulmuş badem,
1 yumurtanın akı,(çırpmayın)
1-2 çorba kaşığı gülsuyu

Bademleri iyice ezn ve un haline getirin.Yumurta akını ekleyin.Yumuşak bir macun haline gelebilmesi için gülsuyu katın.Bu macunu göz bölgesi haricinde bütün yüzünüze sürün ve 10 dakika bekleyin.Daha sonra yıkayın.

Cildinizde biraz gerginlik hissedebilirsiniz.Bu normaldir.Nemlendirici ile masaj yaparak cildinizi canlandırın.Bunun için günlük nemlendiricinizi yada aşağıdaki tarifi uygulayın:

15 gr. Beyaz balmumu,
60 gr. Tatlı badem yağı,
1 salatalık

Balmumunu kaynar suya oturtulmuş kavanozda eritin.Sonra badem yağını ekleyin.Salatalığı soyun ve kıyın.Balmumunu iyice örtece miktarda kavanoza koyun.Kavanozun ağızını kapatarak bir saat kaynatın.Ateşten alın iyice karıştırın ve süzünüz.Bunu bir hafta boyunca sürekli yaparak farkı sizde hissediniz.

0 yorum: