Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




SİVİLCELER SİVİLCELER..SİVİLCELERDEN BIKTINIZ MI ?

Sivilcelere doğal çözüm.

malzemelerimiz şunlar :

1) 1 şişe sade soda
2) 3 tane limon

Gel gelelim yapılışına : sade sodanın gazı bittikten sonra 3 limonu bi güzel içine sıkın buzdolabında bir gün beklektiniz ve sonra kullanın.Maskeyi sürmeden önce cildinizin temiz olmasına dikkat edin. kolay gelsin.

Çiller ve Çil için Maske

Çiller ve çil lekeleri için bir maske daha.

Malzemeler :

Bir tatlı kaşığı yoğurt vede bir çay kaşığı karbonatı karıştırın ve yüzünüze sürün.1 saat kadar bekleyin.Cildinizide gerecektir.Güneşten kaçınmayıda unutmayın.

Cilt bakımının sırları

Bu soğuk kış günlerinde yıpranan cildini doğru bakım yöntemleri ile koruyabilirsin. Birkaç basit uygulama ile sen de güzel ve canlı bir cilde sahip olabilirsin.

Cilt tipine uygun bakım

KURU CİLT:

• İnce gözenekli
• Yanak kısımları pul pul ve kırmızı renkli
• Hassas
• Özellikle ağız ve göz çevresinde kırışıklıklar

Neler Yapabilirsin?
• Geceleri yüzün için yumuşak, sabun içermeyen likit temizleyiciler ya da süper yağlı temizleme sabunları kullanabilirsin. Sabahları yüzüne sadece sıcak su çarpmalısın.
• Gliserin ile formüle edilmiş nemlendiricileri seçebilirsin, bunlar nem kaybını geciktirir, daha fazla kurumayı önler.
• Yüzünü ve vücudunu hala nemli iken nemlendirici kullanmalısın.
• Yağ bazlı fondöten ve krem allık kullanmalısın. İçerdikleri yağ, çizgi ve kırışıklıkları yumuşatmaya yardımcı olacaktır.
• Her gün SPF 15 faktörlü bir koruyucuyu yüzüne ve boynuna uygulayabilirsin.

Neler Yapmamalısın?
• Yüzünü asla sert bir sabunla yıkamamalısın.
• Pütürlü temizleme ürünlerinden ve peelinglerden uzak durmalısın.

YAĞLI CİLT:
• Büyük gözenekler
• Parlama (özellikle T-bölgesi)
• Saf olmayan bir cilt eğilimi

Neler Yapmalısın?
• Yüzünü günde iki kez yağlı ciltler için formüle edilmiş yumuşak bir likit temizleyici ile temizlemelisin.
• Eğer ihtiyaç duyuyorsan yağ içermeyen bir nemlendirici kullanabilirsin.
• Yağı, pırıltıyı ve sivilceleri önlemek için yağsız ya da yağı kurutan fondöten, pudra ve toz allık kullanabilirsin.
• 15 SPF koruma faktörlü bir koruyucuyu ara sıra uygulayabilirsin.

Neler Yapmamalısın?
• Yüzünü fazla ovalayıp fırçalamamalısın. Çünkü yağ cildin koruyucu bariyeridir.
• Cildini günde iki kereden fazla temizlememelisin.
• İhtiyacın yoksa nemlendirici kullanmamalısın.
• Yağı yok etmek için yüzünü pudralamamalısın. Bu cildinin tebeşir gibi görünmesine yol açar.

KARMA CİLT:

• Yanak bölgesi kuru
• T-bölgesi yağlı

Neler Yapmalısın?
• Karma ciltler için formüle edilmiş temizleyiciler seçebilirsin.
• Nemlendiriciyi sadece ihtiyaç duyulan bölgelere uygulamalısın, T bölgesine kullanmak sivilcelere neden olabilir.
• Yağsız formüle edilmiş SPF 15 koruma faktörlü bir ürün seçebilirsin.
• Su bazlı ya da yağsız fondöten kullanmalısın.

Neler Yapmamalısın?
• Yüzünün değişik yerleri için farklı temizleyiciler kullanmamalısın. Zaman ve para kaybıdır bu.
• Bakım ve temizleyizi ürünler seçerken mutlaka bir uzmana başvurmalısın

Güçü kirpikler ve güzel bakışlar

Her kadın güzel kirpikler ister.Aslında bunun çözümü kolaydır.Sizde daha güzel kirpiklere ve bakışlara bu maskeyle sahip olun. Hint yağı ve badem yağını karıştırıp kirpik diplerine sürünüz.Sonuçlara şaşıracaksınız.

Elma sirkesi ve Doğal Güzellik

Elmanın ve elma ürünlerinin faydaları bitmiyor.İşte elma sirkesi ile gelen güzellik.Özellikle elma sirkesinin özellikle pırıl pırıl saçlar, lekesiz bir cilt ve incecik bir vücuda kavuşmada çok önemli katkılar sağladığı vurgulandı.

Elma sirkesiyle cilt güzellik seansını herkes evinde kolayca uygulayabilir. Bugüne kadar sadece sofrada kullanılan elma sirkesinin cilt güzeliği için doğurduğu 'inanılmaz' sonuçlar ise şöyle sıralanıyor:

Kepeksiz saçlar: Saçınızı yıkadıktan sonra, son durulama suyuna elma sirkesi ekleyin. Saçlarınızın kepekten arındığını ve parlaklaştığını göreceksiniz.
Akne tedavisi: Su ile seyreltilmiş elma sirkesi ile yüzünüzü temizleyin ve su ile durulayın. Elma sirkesi cildinizi yumuşattığı gibi, antiseptik özelliği ile akneye neden olan mikropları öldürecektir.
Ciltteki lekelere: Dörtte bir litre suya, üç çorba kaşığı elma sirkesi ekleyip, kaynayıncaya kadar ısıtın, ateşi kısın. Başınıza bir örtü örtüp, yüzünüzü buhara tutun. Yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü silin. Haftada iki kez tekrarlayabilirsiniz.
Varisli damarlara: Bir bezi elma sirkesine batırıp sıkın. Bezi varisli bölgeye sarın ve 30 dakika bekletin. Bu süre içinde bacaklarınızı yukarı kaldırarak dinlendirin. Sabah-akşam tekrarlayın.
Zayıflamak için: Bir bardak suya bir-iki kahve kaşığı elma sirkesi ve bir kahve kaşığı bal ekleyip, karıştırın. Uygun bir rejimle birlikte kullanıldığında, düzenli kilo vermenize katkı sağlar.

DOĞAL FONDOTEN

Havuçtaki karoten denen madde çok güzel bir renk taşır.havuca rengini de o verir.Eğer havucu çok az bile olsa rendeler avucunuza çok az suyunu sıkıp yüzünüze sürerseniz çok hoş tatlı bir renk verirsiniz. Havuç suyu dünyadaki en üstün fondotenlerden bile daha üstündür.Yüzünüzdeki o güzel renkten dolayı çok hoş görünecek hem de cilde zarar vermeden fondotenli gibi olacaksınız.

SALATALIKLA EL KREMI

Salatalıgın bir faydası daha.işte size elleriniz için krem.

Hazırlanışı : 5 corba kaşığı ısalatalık suyu
3 corba kaşığı tatlı badem yağı
4 corba kaşığı da kakao yağı yeterli.

Şimdi burdaki malzemelerin hepsini uygun bir kaba dökünüz ve de krem kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırın.Daha sonrasında ise buzlukta 10 dakıka kadar bekletin.Ellerinize sürüp 5 dakıka bekleyin. ellerinizi yıkayın ve şaşırın.

Evde Yapılabilecek Pratik Cilt Bakım Sırları

1-Bildiğimiz kuru sofra tuzu ile güzelce ovuşturursak ,peeling yapmış oluruz.3-5 dk. kuru kuru yapıp sonra durulayın bebek cildi gibi oluyor.

2-siyah noktaları götürmek için aktardan papatya alın.güzelce kaynatın.(iyice siyahı çıksın)15 dakıka kadar buhar maskesi yapın.sonra pamukla bu çaya banın yüzünüzü silin 5dk. sonra yıkayın.tertemiz oluyor cilt ay gibi parlıyor.

3-maydonozu kıyın ,içine limonu sıkın güzelce karıştırın.Ölçü yok.yemyeşil bir su oluyor bunu (deneli olrak)buzluk kabına koyun her zaman buzlukta hazır olsun.haftada 2-3 kez uygulayın.özellikle sivilce ve sivilce izlerine ve çillere çok iyi geliyor zamanla yok olduğunu görün

4-bildiğimiz ayçiçek yağını pamuğa dökün güzelce silin hem süper temizliyor hemde besliyor.Lütfen özellikle akşam sürün ve yatın sabah kalktığınızda cildinizin yeniden doğmuş gibi çok farklı bir güzelliğe sahip olduğunu farkedin.

PATLICAN VE SARIMSAK MASKESİ

Buda değşik bir maske tarifi. Hazırlanış biçimi : Dilimlenmiş yarım patlıcan 2 bardak suda kaynatın.. Hazırlanan karışıma bir diş sarımsa 2 ay boyunca her gün tekrarlanmalıdır. Tendeki mikropları arındırmada ve yüze canlı bir görünüm kazandırarak sizin daha iyi görünmenizi sağlayacaktır.Güzel kalın.

SALATALIK MASKESi


Salatalık günlük yaşamda her zaman kullandığımız bir sebzedir.Salatalık ile güzelleşmeyi her kadın denemiştir.Şimdi gelelim salatalık maskesine...

HAZIRLANIŞI :

2 tutam çuha çiçeği kurutulur ve dövülüp toz haline getirilir.Daha sonra kabukları soyulmuş yarım salatalık ve bir fincan pirinç unu ile çuha çiçeği tozu ile birlikte on dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Sonra krem ve koyu bir hale getirilir. Hazırlanan bulamaca yarım fincan elma suyu ve 1 çorba kaşığı saf zeytinyağı ilave edilerek krem haline getirilir. Yüze ve de boyuna uygulanan bu maskeyle cildin canlı ve sağlıklı görünmesini sağlarız. Yüzde yarım saat beklettikten sonra ılık su ile yıkayın.Sonrasında ise cildinize gül suyu sürün işte bu kadar .Hepinize iyi çalışmalar.

Sivilceler için MASKE

Sivilceler herkesin derdi.Bundan kurtulmak ve korunmak için çabalarız.İşte size sivilce maskesi.

Hazırlanış şekli.
2 avuç buğday ve 2 bardak suda eziniz.Sonra 2 yumurta sarısı ve 1 adet çorba kaşığı badem yağı ile iyice kıvamına dek karıştırınız. Yüzünüze iyi bir şekilde yavaşca sürünüzü ve güzel bir kıvam alana dek bekleyin kurumaya başladığını hissettiğinizde yıkayınız. Bunun ardından gülsuyu sürülür. Kızıl lekelerin ve sivilcilerin giderilmesini sağlar. Sabah ve de akşam olmak üzere günde 2 kez uygulanır. Bu maske saçlarınız için şampuan olarak da kullanılabilir ve de saçların parlamasını sağlayacaktır.

Parlak Cilt maskesi Bezelye

Parlak cilt her kadının isteği.Parlak cilde sahip olmak için bir maske daha. Hazırlama şekli ise 2 su bardağı taze bezelye ezin ve daha sonra üzüm pekmezi ile karıştırın.. Sonrasında ise 1 adet yumurtanın akıyla birlikte yarım fincan ay çiçek yağı ilave edin.Sonrasında ise 1 miktar un koyun ve koyu bir maske kıvamına gelinceye kadar karıştırınız. Cildiniz üzerinde parlaklık sağlayacaktır ve gece yatmadan uygulayın sabaha kadar dursun sabah iyice temizleyiniz.kolay gelsin.