Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Sivilcelere Lazer

Ergenlikte daha fazla olmak üzere tüm yaş gruplarında görülebilen sivilcelerin tedavisi için günümüzde oldukça etkili ilaçlar vardır. Ancak ilaç tedavileriyle yeni sivilce çıkışları engellense de eski sivilcelerin izlerinin geçmesi oldukça zaman alır. Bu da, çoğu hastayı ve doktoru mutsuz eder.

Pulse-dye lazer tedavisi, sivilcelerin ve izlerinin tedavisinde yeni ve etkili bir seçenek sunmaktadır. Aslında damarsal hastalıkların tedavisinde uzun yıllardır güvenle kullanılan pulse-dye lazer ile sivilceler için yapılan çalışmalarda oldukça başarılı sonuçlar alınmıştır.

Pulse-dye lazer hafif ve orta şiddette sivilce ile birlikte olan kızarıklığın tedavisinde kullanılır. Şarap lekesi tedavisinde çocuklarda bile güvenle kullanılan bir lazer olduğundan, deneyimli doktorlar tarafından uygulandığında yan etki riski çok çok azdır.



Bu lazerin ayrıca kollajen üretimini arttırıcı etkisi, çöküklükler ve kabarıklıklar şeklinde oluşan izlerde de faydalı olabilmektedir. Sivilce tedavisinde mevcut tedavilere ek olarak veya altenatif olarak uygulanabilir. Bazı ilaçları yan etkileri nedeniyle kullanamayan ya da mevcut tedavisinde yeterince hızlı, etkili sonuç alamayan hastalarda başarılı olabilir.

Pulse-dye lazer tedavisi oldukça kolay bir uygulamaya sahiptir. Tedavi süreci hastanın normal yaşamını sürdürmesini kısıtlamaz ve deri yüzeyini etkilemez. Birkaç gün sürebilen kızarıklıklar ve morluklar olabilir. Kapatıcıyla kapatılabilirler. Hastalar işlerine, okullarına devam edebilirler.

Sonuçlar 3–4 haftada alınmaya başlar. Genel olarak bir kaç seans tavsiye edilir. Her tedavi seansı 10-15 dakika kadar kısa sürer. Tedavi ağrılı değildir. Tedavi sırasında bazen hafif bir rahatsızlık duyulabilir ancak bu genelde bir lastiğin deri yüzeyine çarpması şeklinde bir histir.

Yeni bir uygulama olan ve Kozmed Güzellik Merkezi’nde Dr. Canan Savaş tarafından uygulanan pulse-dye lazer tedavisi hastayı kısa sürede etkili ve güvenli bir şekilde görünüm açısından da memnun eden bir tedavi seçeneğidir.

İşte Yıldızların Güzellik Sırları

Jane Fonda

Sevilen oyuncu Jane Fonda sırrını şöyle anlatıyor; “Neredeyse 70 yaşımdayım. L’Oreal ürünleri kullanıyor ve temsil ediyorum. Çok iyiyim ve gençliğimi özlemiyorum. Açıkçası hayat 60′ından sonra başladı diyebilirim”

Aishwarya Rai

Mutlu bir evliliği olan Aishwarya Rai güzellik sırrını anlattı; “L’Oreal Paris’in True Match Minerals Pudra’sı en son favorim. Güzellikte en önemlisi kendine inanmak, farkında olmak ve kendile barışık olmak. Kendinizi dostu olursanız herkese açık olursunuz.”

Kozmetiğin her bayanın ihtiyacı olduğunu belirten Doutzen Kroes’in güzellik sırrı; “Cildine özen göstermek çok önemli. Dış görünümünüzün en az yarısı buna bağlı. Kendime özen gösteriyorum, organik sebze ve meyve yiyorum. Ve L’Oreal ürünlerini kullanıyorum.

Claudia Schiffer

Her zaman güzel olan Claudia Schiffer sırrını şöyle anlatıyor; “Cildime çok faydalı olduğu için bol su içmeye çalışıyorum. Sigara içmiyorum, çok fazla alkol almıyorum. Kızarmış yiyeceklerden ve çikolatadan uzak duruyorum. Sırrım hepsinin bileşimi..”Andie Macdowell

49 yaşındaki Andie Macdowell, her zaman güzel ve güçlü görünmesini şöyle açıklıyor; “Cildin canlılığının sırrını, nemlendirici kremlerin tuttuğunu düşünüyorum. Su içmek kesinlikle fark yaratıyor. Kendinizi nemlendirirseniz kuruluk kaybolur.

Ancelina coli angelio jolie güzellik dudak sırları

Cilt çatlakları

Çatlaklar, cildin aşırı gerilmesi sonucu derideki elastik dokunun kırılması ile oluşuyor. Başlangıçta kırmızı ile mor arası bir renkte olan büyüklü, küçüklü bu çizikler zamanla sedefli beyaz bir renge dönüşüyor.
En çok, karın, kalça, baldırlar ve göğüslerde görülen çatlakların oluşumuna önemli kilo değişimleri, hamilelik gibi durumlar neden oluyor

Peki, neden her hamile kadında ya da her kilo alıp-vermiş kadında görülmüyor? İşte bu konuda pek eşit değiliz. Cilt yapımız oluşum olasılığında çok

etkili; kimi ciltler diğerlerine göre daha dayanıksız olabiliyor. Örneğin, çok açık renkli ciltler çatlak oluşumuna daha yatkın.

Ne yazık ki, oluşan çatlakları yok edecek mucize bir reçete yok; kalıcılar. Ama, oluşumlarını ısrarlı bir bakımla engellemek mümkün.

İşte yolları:
1. Cildinizi her gün bir kremle nemlendirin. Kremler hem çatlamaya karşı cilde gereksinim duyduğu suyu verecek hem de cildin esneme kapasitesini artıracaktır.

2. Bol, bol su için.

3. A, E ve C vitaminleri yönünden zengin yiyeceklerle beslenin.

4. Spor yapın.

5. Kısa süreler içinde kilo alıp vermemeye çalışın.

6. Hamileyseniz, kilonuzu doktorunuzun önerdiği sınırlar içinde tutmaya özen gösterin.

Ciltle ilgili sorular ve yanıtları

1. Nemlendirici kremi bir kez sürmek yeterli olur mu?

Günümüzde üretilen çoğu nemlendirici kremler 24 saat etkili oluyor. Yani 24 saat boyunca cildi nemlendirmeye devam ediyor. Kreminizin böyle bir özelliği varsa, sabah bir kez sürmeniz yeterli olacaktır. Aksi takdirde cildinizde kuruluk hissettikçe tekrarlayabilirsiniz.

2. Krem sürerken spatula kullanmak gerekiyor mu?

Ellerinizde bulunan bakterileri kreme bulaştırarak bozulmasına neden olabilirsiniz. İşte bundan dolayı kreminizi küçük bir spatula yardımıyla almak ve öyle kullanmak en sağlıklısı.

3. Kremde bulunan maddelerden en etkili olan hangisi?

ir kozmetik ürünün kutusundan çıkan prospektüsü okuduğunuzda içinde birçok maddenin bulunduğunu görürsünüz. Bu maddelerden en etkili ve aktif olan listenin en başında olandır. Listenin sonlarında yer alan maddelerinse etkisi ve oranı daha düşüktür.

4. Kremin yağlı olması bir avantaj mı?

Her zaman değil. Çünkü yağlı kremler cilt tarafından yavaş emilirler. Oysa losyon kıvamında olan daha akıcı kremler bunlara kıyasla cilde daha hızlı nüfuz ederler.

5. Kullanılan kremin zaman zaman değiştirilmesi gerekir mi?

Uzmanlar bu sorunun yanıtım “hayır” diye veriyor ve memnun kaldığınız bir kremi uzun zaman kullanmanızı tavsiye ediyorlar.

6. Cilt bakımını hangi sıklıkla yaptırmak gerekir?

Ayda iki kez cilt bakımı yaptırmak etkili sonuçlar almak için ideal. Ancak cildi soyan asitli bakımları uzman tavsiyesine göre daha uzun aralıklarla yaptırmak gerekiyor.

Cilt temizliği

Bütün bir yıl yaz mevsimini bekliyoruz. Ama hepsi iki aydan ibaret ve hemen geçip gidiyor.
Eylül ayını yarıladık bile! Havada tatlı bir serinlik ve rüzgar hakim. Yağmur ise yağdı yağacak.
Sonbahar evimize ve kendimize döndüğümüz bir mevsim. Zaten sıcaktan kaçmaya çabaladığımız
hareketli bir dönemden sonra, biraz dinginliğe ve bakıma ihtiyacımız var. Şimdi sağlık sorunlarımızla ilgilenmenin,
yavaş yavaş cildimizi ve yıpranan saçlarımızı toparlamanın zamanı geldi. Güneşin pırıltısı biraz daha
azalınca derin bakımlara geçebiliriz.

CİLDİNİZİ TEMİZLEYİN

Eylül başı temizlik dönemidir. Bir seyahatten sonra eve döndüğünüzde ne yaparsınız?
Önce evinizi toparlar ardından valizlerinizi boşaltıp son olarak da çamaşırlarınızı yıkarsınız.
Bunlar, cildimiz için de geçerlidir. Cilt bakımında ilk adım, günlük temizliktir. Her sabah ve her
akşam olmak üzere, günde iki defa cildimizi özenle temizlemeli ve tonikle silmeliyiz. Ardından
nemlendiricimizi sürebiliriz. Birçok insan makyaj yapmayı ihmal etmez ancak cilt temizliğine
gereken özeni göstermez. Oysa makyaj yapılsa da yapılmasa da, yüzünüzün düzenli olarak
günlük birikimlerden arındırılması gerekiyor.

KURU CİLTLERE KREM

Yağlı ciltlerde jeller ve losyonlar, kuru ciltlerde kremler tercih edilir. Bu tip ürünlere,
genel olarak “temizleme sütü” adı verilir. Bu tip temizleyiciler, özellikle kıl köklerinde
bulunan sertleşmiş sebumun (cildin yağ salgısı) ve sebuma bulaşmış olan kir ve makyaj
artıklarının temizlenmesinde çok etkilidir. Bu açıdan derin bir temizlik sağlarlar.
Temizleme kremlerinde daha fazla yağ (%40-50) losyonlarda ise daha az yağ (%10-25) bulunur.
Yağlar, ciltteki yağı (sebum, yağ ve makyaj artıkları), su ise suda eriyebilen maddeleri çözer.
Kir ve keratin pulları gibi eriyemeyen maddeler ise tonikli pamukla silinerek temizlenir.
Göz çevresindeki deri çok hassastır. Bu nedenle daima özel bir temizleyici tercih edilmeli
ve göz çevresine çok nazik davranılmalıdır.

El Bakımı için Limon ve Zeytinyağı

Son Günleri yaşanan kış mevsiminde en çok insanların elleri zarar görüyor. İnsanların yüzü kadar önemsemesi gereken elleri için evdeki malzemelerle doğal kremler hazırlanabiliyor. Kişisel bakım uzmanları, ellerini sürekli örüyor. İnsanların yüzü kadar önemsemesi gereken elleri için evdeki malzemelerle doğal kremler hazırlanabiliyor. Kişisel bakım uzmanları, ellerin sürekli hareket halinde olduğunu söyleyerek, “Yazarlar, çizerler, çalışırlar ve hep bir şeylerle temas ederler. Sürekli hareket halinde olmaları, soğuk, Sıcak, Su ve mikroplar gibi dış etkenlerle birebir temas etmeleri nedeniyle eller, yüze oranla daha çabuk yıpranıyor ve yaşlanıyor” şeklinde konuşuyor. Ellerin sürekli mikroplarla iç içe olması nedeniyle sık sık yıkanmasının gerektiğini hatırlatan uzmanlar, kullanılan sabunun insanın cildine uygun olmasının önemine işaret ediyor. Her yıkamadan sonra ellerin nemlikalmaması için de iyice kurulanması gerekiyor.

Özellikle soğuk havalarda cilt kızarıp çatlıyor ve pürtük pürtük oluyor. Bu durumda eldiven takılmasını öneren uzmanlar, akşamları yatmadan önce zeytinyağının tıpkı krem gibi ellere masajla yedirerek sürülmesini tavsiye ediyor. Uzmanların konu ileilgili diğer tespitleri şöyle:

El ve tırnakların bir diğer dostu limon suyu. zaman zaman tırnakların limon Suyu ile ovalanması yararlı. Eller de yüz gibi nemlendirici, besleyici ve sıkılaştırıcı özellikte doğal kremlerle korunmalı. Günlük öğünlerde cilt ve tırnakları güçlendiren besinlere yer verilmeli. Tırnakların oluşumu için gerekli Proteini barındıran yoğurttan her Gün yenilmeli. Tırnaklar için, demir, Bakır ve çinko içeren besinlere ağırlık verilmeli. Kırılgan tırnaklara karşı da biotin içeren ceviz ve yer fıstığı tercih edilmeli”.

Yüzdeki lekeleri gizlemek için

pigment lekelerini kapatmak mı istiyorsunuz? Önce hafif bir arındırma yapın. Cilt tonunuza çok yakın bir kapatıcıyı lekelerin üzerine hafifçe vurarak uygulayın. Bu işlemi lekeler hafifleyene dek uygulayın. Kapatıcıyı uygularken lekelerin sınırını belirginleştirmemek için etrafına doğru biraz taşırın. Fondöteninizi sürüp, pudralanın.

- cildinizde kızarıklık ve sivilce varsa… Yeşil renkte bir kapatıcıyı kızarıklık veya sivilcelerin üzerine hafifçe yayarak sürün.

- kırışıklıkları gizlemek… Cilt tonunuzdan 1-1,5 ton açık bir kapatıcıyı kırışıklık boyunca sürün. Kapatıcıyı parmağınızla veya bir fırçayla yayıp teninize yedirin. Fondöteninizi ve pudranızı uygulayın.

- burnunuz uzunsa… Burun ucunuza koyu renk fondöten uygulayın. Fondöteniniz kompakt fondöten olursa ve nemli süngerle uygularsanız çok daha iyi sonuç alırsınız. Fondöteni sınır yapmayacak şekilde iyice yedirdikten sonra küçük dokunuşlarla pudralayın.

- burnunuz genişse… Gölge ve ışığı kullanın: burnunuzun üzerine (burun kemiğiniz boyunca) daha açık tonda; burun kanatlarınıza ise daha koyu tonda fondöten sürün. Parmağınızla fondöteni iyice yayın ve 2 ton arasındaki sınırları yedirip yok edin, mat bir pudrayla pudralanın.

- çeneniz çok küçük ve içeri doğruysa… Çenenize (dudak altınıza kadar) açık renk bir fondöten sürün. Bu çenenizin hacmini artıracaktır. Koyu ve parlak renkte rujlar kullanmayın, göz makyajınıza önem verin.

Cilt Lekeleri için doğal çözümler

Hazırlanan bitkisel ilaçlar cilde sürülmeden önce kaşınan yer ılık su ile pansuman yapılmalıdır.

* Nişadır bal ile karıştırılarak krem kıvamına getirildikten sonra hazırla­nan bu karışımdan günde iki defa ve tedavi süresince leke olan yere sürülür.

* Yumurta akı ve rendelenmiş limon kabuğu krem kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan bu kremden, ban­yodan bir saat önce masaj yapılarak cilde sürülür.

Eşit miktarda elma suyu ile limon suyu karıştırılır. Hazırlanan bu karışıma zeytinyağı ve süt ilâve edilerek kaynatılır. Elde edilen bu karışım soğuduktan sonra cilde masaj yapılarak sürülür.

* Rendelenen havuçtan elde edilen suyu, killi toprak ile karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı zeytinyağı ile karıştırarak merhem kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Bu karışımı tedavi süresince, gün aşırı lekeli cildinize sürün.

Suna Dumankaya

Burun Estetiği

Rinoplasti, yani estetik burun cerrahisi burnun yeniden şekillendirilmesi ameliyatıdır. Bu ameliyatla burnun mevcut yapısı ve yüz ile orantısına bakılarak, burnun boyutlarının küçültülmesi ya da büyültülmesi, ucunun inceltilmesi, yüksekliğinin artırılması veya azaltılması, burun-dudak açısı, burun-alın açısının değiştirilmesi gibi mevcut probleme yönelik işlemler yapılır.


Burun şeklinin düzeltildiği bir girişim olmakla birlikte, burun içindeki kıkırdak ve kemik eğriliklerine (deviasyon) ya da burun etleri olarak bilinen konka hipertrofillerine bağlı nefes alma problemleri de aynı ameliyatta düzeltilebilmektedir. Deviasyon bulunan hastalarda burun dış görünümünde de eğrilik ve şekil bozukluğu var ise nefes alma fonksiyonunun ve şekil bozukluğunun aynı operasyonda düzeltilmesi çok önemlidir. Çünkü ameliyatların farklı seanslarda yapılması başarı şansını düşürmektedir.

Burun estetiği estetik cerrahinin teknik olarak en özellikli ameliyatıdır. Bunun iki nedeni vardır. Binircisi burun yüzün tam ortasında en çok dikkat çeken organ olması nedeniyle küçük hatalar ve asimetriler bile göze çarpmaktadır. İkincisi ise burun nefes alma fonksiyonunu yapan bir organ olup burun kemiği, kıkırdakları ve burun için deri örtüsünün nefes alma fonksiyonunda önemli görevleri olmasıdır. Buruna yeni bir şekil verirken bu oluşumların fonksiyonlarını bozmamak ve nefes alma fonksiyonunda bozukluk var ise bunu da düzeltmek gerekir. Bu nedenle burun estetiğinin diğer estetik cerrahi girişimlerinden biraz farklı olarak cerrahın bilgi, beceri ve deneyimine en çok bağlı bir operasyon olduğu söylenebilir.

Rinoplasti ameliyatından önce hasta, doktor görüşmesi son derece önemlidir. Hastanın beklentilerinin doktor tarafından bilinmesi, bu beklentilerin gerçekçi olup olmadığının anlaşılması ve beklentilerin ne kadarının karşılanacağının hastaya anlatılması gerekmektedir.

Dünyadaki tüm insanların burunları kemik, kıkırdak ve deri yapısı bakımından farklı özelliklere sahiptir. Dolayısıyla ameliyat sonrası oluşacak sonuçta her hastada farklı olacaktır. Burunun deri kıkırdak ve kemik özellikleri oluşacak sonuçta büyük rol oynar. İnce derili, kıkırdak ve kemik şekillendirilmesi gerektiren burunlarda çok iyi sonuçlar elde edilebileceği gibi kalın ve yağlı burun ucu derisi olan zayıf kıkırdaklı burunlarda aynı derecede güzel sonuçlar elde edilemeyebilir.

Burun estetiğinde amaç yüzdeki diğer oluşumlarla uygun orantı ve büyüklüğe sahip iyi nefes alma fonksiyonu olan olan bir burun oluşturmaktır. Her burun estetik ameliyatı burunu küçültmek demek değildir. Eğer burunun uzunluğu ve yüksekliği yüzün diğer oluşumlarıyla oransal olarak küçük ise bu oranı düzeltmek için kıkırdak ve kemik ilaveleri ile burnu büyütücü ve uzatıcı işlemler yapılabilir. Bize göre en güzel sonuçlar estetik ameliyat olduğu başkaları tarafından anlaşılmayan herhangi bir asimetrisi olmayan, yüz ile orantısı uyumlu ve naturel burunlardır.