Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




BOYUN KIRIŞIKLIĞI

Boyun kırışıklığı için çözüm.Buyrun okuyun.Kalın bir limon dilimi ile boynunuzu iyice ovun. Limon suyu boyunda 15 dakika kaldıktan sonra, bol ılık suyla yıkayın.

Krem sürmeden önce, sıcak suya batırılmış havluyu boynunuza sararak 15- 20 dakika bırakın. Kremi de boynunuza aşağıdan yukarıya doğru kaydırarak sürün.

Her gün sürekli olarak boyun jimnastiği yapmayı ihmal etmeyin.

SELÜLİTLERE ÇÖZÜM

Selülit çoğu kadının ortak derdi diyebiliriz.Bir maske ile bunada çözüm bulalım.

Malzemelerimiz : Rezene + anason + biberiye
Hazırlanış biçimi ise : Her sabah 1 litre suya 1 tatlı kaşığı rezene, bir tatlı kaşığı anason ve 1 tatlı kaşığı biberiye atın. Bu karışımı kısık ateşte 5 dakika kadar kaynattıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın. Soğuyan karışımı gün boyunca bol limonla tüketin. Selülitlerinizin yok
olduğunu ya da en azından gözle görünmeyecek kadar azaldığını göreceksiniz.Kolay gelsin.

CİLT KURULUĞU VE CİLT KURULUĞUNU ÖNLEMEK

Cilt kuruluğundan mı şikayet ediyorsunuz.Peki o zaman önerilerimize kulak verin.Cilt kuruluğunu önlemenin ilk adımı günde iki buçuk litre kadar su tüketmenizdir.Bu sıvı ile cildiniz canlı kalacaktır.
Şimdi gelelim unsurlara:

1 Sıcak odalarda veya ortamlarda içi su dolu kaseler veya ıslak bezleri ısıtma sisteminin üzerine koymalısınız ki havadaki nem oranı artsın yada hava nemlendirici kullanın. Ayrıca odalarda bulunan bitkiler de havadaki nem oranını artırır.

2 Günde 1 kez duşun alın. Genelde iki günde bir banyo yapmak cilt için yeterli olabilir. Ancak cildin çok fazla su ile temas halinde olmaması gerekir. Aralarda sabun kullanmadan sadece su ve bir lifle yıkanmaya özen göstermelisiniz.

3 Duş yaparken kullanmak üzere en iyi bebek sabunu alın. Bebek sabunları en fazla yağ içeren sabunlardır. Bu sayede temizlik sonrası cildin korunma tabakası normal şekilde oluşur.

4 Cildinizi duş veya banyodan sonra mutlaka kremleyin. Banyo sonrasında aradan bir saat geçse bile kremlemeyi ihmal etmeyin.

5 Özellikle parfüm, kimyasal ve boyar maddeler içermeyen kremler kullanmaya özen gösterin.

6 Solaryuma gitmeyin! Çünkü UV ışınları cildin kurumasına neden olmaktadır.

CİLT CANLANDIRICI TONİK

Cildiniz zamanla yorulur.Bunun sebebi soğuk ve kirli hava gibi dış etmenler sayılbilir.Size yorulan cildinizi canlandırmak için gül ile yapılan bir tonik tarifi.Gülün içinde barındırdığı mükemmel yağlar temizleyicidir.Aynı zamanda ise ferahlatıcı ve canlandırıcı bir etkiye sahiptirler. Yorgun cildinizi canlandırıcı etkiye sahiptirler.Ayrıca makyaj veya cilt temizlemek amacıyla da kullanılır.Dilerseniz maskeye geçelim.

Malzemelerimiz şunlar .
-1 kahve filtresi
-100 ml beyaz şarap
-50 ml gül suyu
-5 gr kuru gül yaprakları.


Hazırlama biçimi :

Gül yapraklarını koyu renkli ama oldukça da geniş bir cam kavanoza koyunuz ve üstüne beyaz şarabı dökünüz ve kavanozu sıkıca kapatın.Bu kavanouzu 14 gün sıcak bir yerde bekletin. Işık almaması için üzerini koyu renkli bir bezle kapatın. 14. günün sonunda karışımı bir süzgeçten geçirin bu arada suyunun çıkması için yaprakları iyice bastırın. Ardından karışımın suyunu bir kahve filtresiyle süzün. Son olarak da bu karışıma gül suyu ekleyip kullanın. Karışımı koyu renkli ve hava almayan vede sıkıca kapanan bir şişede 6 ay kadar saklayabilirsiniz.

Kuru ve normal cilt maskesi

Bu maske kuru ve normal ciltler için uygulanır.Kabuğu soyulan bir elma ince rendelenir ve bir yemek kaşığı dolusu krema ile iyice karıştırılır. Yüze boyuna ve dekolteye uygulanır sonra 10 dakika etkilemeye bırakılır.Daha sonra temizlenir.

Sivilce Maskesi

Sivilce maskesi ile sivilcelere veda.

1 adet yumurtanın üst kısmındaki kabuğuna küçük bir delik açın ve içine 1 limon suyunu sıkın.Daha sonra ise buz dolabında 1 hafta bekletin. Bir adet kürdan yardımıyla bunu biraz karıştırınız. İyice eziniz sonra yıkanmış temiz yüzünüze sürün.. Bu maske yüzünüzde kuruyana kadar kalsın.Temizlerkende ılık suyla güzelce yıkayınız. Yağlı yüzlere güzel maskedir.

Papatya ve Ananas Maskesi

Kuru ve bakımsız ciltleri doğal yoldan canlandırabilen meyve maskesi cildinizin çok hoş kokmasını da sağlar. Üstelik papatya ve ananas enzimlerinin onaracağı cildiniz tropik meyvelerin kokusunu gün boyu taşıyacaktır. Artık başlayalım.! 1/2 soyulmuş papaya, 1 çay kaşığı taze ananas suyu ve 1 çay kaşığı yulaf ezmesini bir tas içine koyup iyice eziniz.. Hamur gibi olan bu maskeyi yüzünüze sürdükden sonra 3 dakika kadar bekleyiniz. Cildiniz meyve enzimleriyle canlanmaya başlayacaktır. Daha sonra yüzünüzü yıkayın ve ardından nemlendiriniz.Yüzünüz ışıldayacaktır.

Kuru ciltlere...

Kuru olan cildinizi süt ile tazeleyin.Süt maskesi size iyi gelecektir.

Malzemelerimiz Süt, tuz vede bal.

Hazırlanış biçimi : Boş bir plastik su şişesinin içinde bir litre süt, bir fincan tuz ve yarım fincan balı çalkalayarak karıştırın. Ve bu köpükle vücudunuzu ovun, sonra durulayın.
Süt banyosu derinlemesine temizler ama epidermisin hassasiyetine zarar vermediği için cildi kurutmaz. Tuz ölü derinin atılmasına yardımcı olur. Bu karışımı haftada bir kez uygulayabilirsiniz.Kolay gelsin.

Cilt için tehlikeli unsurlar

Her kadın cildi güzel olsun ister.Pürüzsüz ve güzel bir cilt hayalini kurarlar.İşte size kaçınmanız gerekenler...

Makyajınızı ve yüzünüzü temizlemeden yatmayın.Sürekli uykusuz kalmayın.Vede alkol ve sigaradan uzak durun aynı ortamda bile bulunmayın.

Yaşlanmayla birlikte derinin iç tabakasındaki temel dokulardan kolajen ve elastikiyet sağlayan elastin lifleri azalır. Sonuç olarak deri incelir. Kanlanması ve hücrelerin etkiside giderek azalır. Yağ bezlerinin üretimi azalır. Deri ince kuru kırışık ve elastikiyetsizleşir.Bu doğal değişiklikler güneş, stres, kötü beslenme, çevre kirliliği, sigara, alkol ile hızlanır. Dış etkenlerden özellikle güneş ışınları en önemli risk faktörüdür. Vücudun D vitamini üretmesi için çok az güneş ışığına gereksinimi vardır ve size beş dakika bile yeterli gelecektir.

Cilt sağlığını tehdit eden diğer faktörler:

-Bakım ürünlerini bilinçsiz kullanmak

-Alkol ve sigara tüketmek

-Yetersiz ve dengesiz beslenmek

-Uykusuz kalmak

-Stres

- Fazla şeker tüketimi

-Makyajınızı temizlemeden yatmak başlıca cilt bozan sebeblerdir.Dikkat edin ve ihmal etmeyin.Güzel cilt istiyorsanı bunlar şart.Sakın siz siz olsun çok fazla ihmal etmeyin.

Sivilceler için maske

Sivilceler için doğal bir maske daha.Kayısı ile hem sivilceleri giderip hemde cildimizi güzelleştirebiliriz.Nasıl mı diyorsunuz? meraklanmayın şimdi maskeye geçelim.

Hazırlanış biçimi : 3 tutam defne yaprağı ve 1 tutam tarçın kayısı suyunda pişirilir.Bir adet yumurta ve yarım fincan süt karıştırılarak krem haline getirilir.Daha sonra cilde uygulanır.Bir süre bekledikden sonra yıkanır.

Sonuç olarak ise sivilceleri yoketmek ve cildinize tazelik kazandırır.Saça uygulandığında dökülmeyi durdurur ve saçın geç ağarmasını sağlayacaktır.

Kuru Ciltler için Çilek Maskesi


Çilek hem çok yararlı vede çoğumuzun sevdiği bir meyvedir.İşte şimdi birde cildimiz için kullanıcağımız bu meyve ile maske yapalım.Özellikle kuru cilt yapısına sahip olan için yararlı bir cilt maskesi.

Şimdi hazırlaşınına geçelim : Bir avuç taze çilek alın ve ezin içine yulaf unuda katın ve karıştırınız..
1 adet yumurta sarısı ile iki çorba kaşığı yoğurdu çırpın ve krem kıvamına getirin.Sonra bu karışımı güzel şekilde yüzünüze uygulayın.Yirmi dakıka kadar bekleyin ve güzelce temizleyin.

Sonuç: Çilek maskesi özellikle gözaltlarındaki kırışıklıkların azalmasına yardımcı olacaktır.