Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




makyajında kuralları var

Kadınların vazgeçemedikleri tutkularının en başında makyaj yapmak gelir. Makyaj eğer doğru yapılırsa harikalar yaratabilir. Ama dikkat edilmezse istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabilir. İstenmeyen sonuçlarla karşılaşmamanız için işte makyaj yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta:

Fondöten; mutlaka nemlendirilmiş cilde uygulanmalıdır. Nemli pamuk veya nemli ufak bir süngerle sürülmeli. Sünger her kullanıştan sonra sabunla yıkanmalı ve kurutulmalı. Gündüz makyajı gün ışığında, gece makyajı iyi aydınlatılmış bir yerde yapılmalı. Seçilen fondöten cilt rengine uygun olmalı ve ince bir tabaka halinde sürülmeli.

Pudra; fondöten üzerine sürülecekse şeffaf olanları tehcih edilmeli, tek başına kullanılacaksa ten renginize uygun olmalı. Büyük pudra fırçasıyla ince bir tabaka halinde sürülmeli. Fırçayı yüzünüzdeki ince tüylerin çıkış yönünde kullanmalısınız.

Far kullanımında, kullanımı ve dayanıklılığı açısından toz farlar daha çok tavsiye edilir. Sık sık temizlenen süngerli çubuk veya yumuşak fırçalarla sürebilirsiniz.

Dudak kalemi makyaj hafif de olsa kullanılmalıdır. Doğru sürülen bir dudak kalemi makyajın natürelliğinden hiçbir şey kaybettirmez. Ruja ve makyaja uygun kalem seçerek bunu sağlayabilirsiniz. Dudak kalemi rujun üzerinden de sürülebilir. Bu, kalem ve rujun renklerinin daha iyi uyuşmasını sağlayacaktır.

Hatalara pratik çözümler Makyaj sırasında ne kadar dikkat ederseniz edin mutlaka bir takım hatalar yaparsınız. Kimi zaman eliniz titrer, kimi zaman çok kısa bir sürede makyaj yapmanız gerektiğinden paniğe kapılıp hata yaparsınız. Diyelim ki istenmeyen sonuçlarla karşılaştınız hemen telaşlanmayın, onları da çözmenin yolları var.

Dudak Fırçası kayarsa; pamuklu çubuk imdadınıza yetişir. Pamuklu çubukla lekeyi hafifçe sildikten sonra başka bir çubuğu fondötenleyip tekrar silin. Sonra pudralayıp rujunuzu tekrar sürebilirsiniz.

Renklerde yanıldıysanız; makyaja sil baştan başlamak zorunda değilsiniz. Aplikatöre toz pudra koyup göz farının fazlasını gözün iç kısmına doğru silin. Yeterli olana kadar devam edin. Aynı işi allık için de yapacaksınız. Alık fırçasını pudralayın ve üzerinden birkaç kez gidip gelerek rengini hafifletin.

Yüzünüze göz farı partikülleri döküldüyse; Bir fırça yardımıyla onları yüzünüzün dış kenarına doğru itebilirsiniz. Eğer çıkmazsa pamuklu çubuğu fondötenleyerek almayı deneyin.

Fondöteni çok sürdüyseniz; Bir sünger üzerine az miktarda gündüz kremi koyup yüzünüze yayın. Kağıt mendili yüzünüze bastının ve kalan kısmı düzleştirin.

Fondöten kaşınıza bulaşırsa; Önce kaşınızı farklı yönlere fırçalayın. Fırçayı tonikle silif kurulayın. Sonra tekrar fırçalayın. İsterseniz fırçanın üzerine saç spreyi sıkarak kaşlarınıza şekil verebilirsiniz. Göz kapağınıza maskara bulaşırsa; yine pamuklu çubuk yardımıyla temizleyebilirsiniz. Pamuklu çubuğa biraz nemlendirici sürüp gözkapağınızı temizledikten sonra farınızı aynı bölgeye hafifçe sürebilirsiniz.