Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Selülitin Doğal Çaresi Nedir?

Doğal ürün deyince eskiden sadece bedensel rahatsızlıklar akla gelirdi. Oysa şimdi doğal ve bitkisel ürünler her yerde, her alanda kullanılıyor. Örneğin; estetik ve güzellikte artık doğal ürünler hayli ilgi görüyor. Nasıl görmesin ki?.. Bazen kırışıklardan kurtulmak için sürülen bir krem bile, insanın hayatını kabusa çevirebiliyor. İşte "Be Night Recovery Serum" adlı kremi kullanıp uykuya dalan, Amerikalı manken Catherine King'in başına gelenler: Bu ünlü mankenin yüzü, kırışıklık önleyici kremden sonra tanınmayacak hale gelmişti biliyorsunuz. Dolayısıyla yüz için seçilecek bir krem de, selüliti giderecek bir yağ da çok önem taşıyor. Bu sefer tam da gündemde olan bir konuyla söze girelim ve selülitle ilgili bilgilerimizi paylaşalım sizinle...

Selülit nasıl oluşur?
Genellikte kadınlarda görülen selülitin tedavisi ile ilgili sürekli yeni buluşlar öne sürülüyor. Peki selülit nasıl oluşuyor? Bu konuda birçok fikir var; ama genellikle hormonların faktörü çok büyük. Başka nedenleri de unutmamak lazım: Kimi zaman kalıtımsal olabiliyor. Yanlış beslenme, dolaşım bozuklukları, kronik kabızlık, doğum kontrol hapı tüketimi ve ruhsal sorunlar da selülit nedeni olabiliyor. Selülit, özetle bedende toplanmış yağ hücreleridir; ama yağlar, bedenimizin her yerinde mevcut. Selülit ise bu yağların "dejenere" olmuş hali. Isı ve enerji oluşturan bu yağlar, dengesiz beslenme, dolaşım bozukluğu gibi faktörlerle sorun haline geliyorlar. Buna hareketsiz bir yaşamı da katarsak, selülit sorunu yaşamımıza girmiş oluyor.

Selülit için doğadan yararlanın
Selülitin en çok sevdiği yerler genellikle hareketsiz bölgeler. Kalçada, basenlerde ve baldırlarda ortaya çıkıyor ve kadınların hayatını kabusa çevirebiliyor. Zayıflama çabaları ile de erimiyor çoğunluk. Sadece rejim yapıldığında, veya bu çerçevede bir doğal ürün kullanıldığında vücudun diğer bölgelerindeki yağlar eriyebiliyor ama, selülitli bölgedeki sorun sürüyor.
Cilt altı yağ dokularının, bağ dokuları arasında sıkışması ile ciltte ortaya çıkan bu "portakal kabuğu görünümü" kimi zaman fazla şişman olmayan insanlarda da görülüyor. O nedenle hemen hemen herkesin sorunu olarak sık sık masaya yatırılıyor.

Evde masaj yapmak
Selülitin birçok tedavisi var. Hepsinin kendine göre etkisi olabilir ama, şimdi diğer yöntemlerden söz etmeyip, evde yapılabilen bir uygulamadan söz edeceğim: Hoş kokulu bitkisel yağlarla evde yapacağınız bazı masajlar hakkında bilgi vereceğim. Özellikle selülit sorunları ve bölgesel zayıflama için özel olarak hazırlanan bir masaj yağı var ki, bu büyük ilgi görüyor. Sözünü ettiğimiz Softline adlı özel yağ, bitki özleri ve yağ eritici doğal yağlardan üretilmiş. Herbalium’un ürettiği Bitki Özlü Selülit ve Masaj Yağı, selülitli olmayan, ama bedende incelmesini istediğiniz diğer bölgelerde de kullanılıyor. 13-15 uygulamada çok iyi sonuçlar veren bu yağın en önemli özelliği, tamamen katkısız ve doğal oluşu...

Nasıl kullanıdığına gelince; sorunlu cilde sürüp, belli bir süreyle masaj yapmanız yeterli. Ayrıca teni besleyici ve sıkılaştırıcı özelliği de var. Yüzde yüz saf ve doğal yağların karışımından oluştuğu için, herhangi bir yan etkisi bulunmuyor (Piyasadaki sentetik karışımlı bitkisel kokulu yağlardan olmadığı için, birçok kadın bu ürünün etkisinden memnun.).

Birkaç uygulamadan itibaren, özellikle kalça ve basen bölgesinde fark edilir bir değişim görmek mümkün. Uygulama sonunda, yaptığınız ölçümlerde de santimetre olarak incelme ve selülitlerde azalmaları gözlemleme olanağınız var. Bu masaj yağı, evde kendiniz tarafından uygulayabileceği gibi, profesyonel bir masör tarafından da gerçekleştirilebilir; ya da evdeki bir yakınınıza masaj yaptırabilirsiniz.. Birçok güzellik merkezinde de uygulanan, saf bitki özlerinden oluşan bu yağ karışımı yaklaşık 15 uygulamada bölgesel zayıflama ve selülit sorunlarının giderilmesinde çok iyi neticeler veriyor.

Selülit yağı nasıl etki yapıyor?
Bahsettiğimiz bitki özlerinden oluşan yağ, masaj halinde sorunlu bölgeye uygulandığında, o bölgede kan dolaşımını hızlandırarak yağların parçalanmasını sağlıyor. Yapılan masajın da etkisiyle, lenf kanalları ile vücuttan idrarla birlikte atılmasını sağlıyor. Ayrıca cildi besleyici ve sıkılaştırıcı özelliği ile sarkma sorununu ortadan kaldırıyor, estetik bir görünüm sağlıyor.