Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Eller Bakım İster

Kış aylarında ellerimizi en az yüzümüz kadar önemsemeliyiz. Soğuk, deterjan ve mikrop gibi etkenlerle yıpranan ellerinize, evdeki malzemelerle doğal kremler hazırlayın.



Ellerimiz sürekli hareket halindedirler. Yazarlar, çizerler, çalışırlar ve hep bir şeylerle temas ederler. Sürekli hareket halinde olmaları, soğuk, sıcak, su ve mikroplar gibi dış etkenlerle birebir temas etmeleri nedeniyle eller, yüze oranla daha çabuk yıpranıyor ve yaşlanıyor. Elleriniz sürekli mikroplarla içiçe olduğu için sık sık yıkamalısınız. Ancak kullandığınız sabunun cildinize uygun olması çok önemli. Ellerinizi yıkadıktan sonra nemli kalmaması için iyice kurulayın.
Soğuk havalarda ellerde kuruma başlı?? Cilt kızarıp çatlıyor ve pürtük pürtük oluyor. Böyle günlerde elleri soğuktan korumak için eldiven takın. Eğer üşüme sözkonusu ise ellerinize birkaç dakika soğuk ve sıcak banyo yaptırmanızda yarar var. Akşamları yatmadan önce zeytinyağını tıpkı krem sürer gibi ellerinize masajla yedirerek sürün. Zeytinyağı eller için doğanın mucizevi bir armağanıdır. Yumuşatıp, besliyor. El ve tırnakların bir diğer dostu da limon suyudur. Arada bir tırnaklarınızı limon suyu ile ovalamanızda yarar var.
Ellerinizi de tıpkı yüzünüz gibi nemlendirici, besleyici ve sıkılaştırıcı özellikte doğal kremlerle koruyun. Günlük öğünlerinizde cilt ve tırnakları güçlendiren besinlere yer verin. Her gün yoğurt yiyin. Yoğurtta tırnakların oluşumu için gerekli protein var.Demir,bakır ve çinko içeren besinlere ağırlık verin.Kırılgan tırnaklara karşı ceviz ve yerfıstığı yiyin.Her ikisi de tırnakları sertleştiren biotin içeriyor.İşte evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz kremler...

Yıpranmış ellere yumuşatıcı ve besleyici bakım kremleri:


Yulaf ve ballı el kremi
* 5 çorba kaşığı yulaf unu
* 1 yumurta sarısı
* 2 çorba kaşığı bal

Malzemeleri bir kaba alıp krem kıv¤¤¤¤¤ gelinceye kadar karıştırın. Ellerinize günde sabah ve akşam yatmadan önce olmak üzere iki kez sürün.




Salatalıklı el kremi
* 5 çorba kaşığı salatalık suyu
* 3 çorba kaşığı tatlı badem yağı
* 4 çorba kaşığı kakao yağı

Malzemeleri bir kaba alıp krem kıv¤¤¤¤¤ gelinceye kadar karıştırın. Buzlukta 10 dakika bekletip ellerinize sürün. 5 dakika bekleyin ve ellerinizi yıkayıp kurulayın.




Tırnakları güçlendirici kremler:





Ananaslı el kremi
* Yarım tatlı kaşığı sirke
* 1 yumurta sarısı
* 2 çorba kaşığı ananas suyu

Sirke, yumurta sarısı ve ananas suyunu bir kapta karıştırın. Tırnaklarınızı içine batırıp 5 dakika bekletin. Yıkayıp durulayın.




Hint yağlı krem
* 2 yumurta sarısı
* 3 çorba kaşığı hint yağı
* 1 çorba kaşığı bal
* 1 çorba kaşığı tuz

Tüm malzemeleri karıştırıp tırnaklarınıza oje gibi sürüp 10 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayıp kurulayın.


El maskeleri


Killi el kremi
*1 tatlı kaşığı badem yağı
* 2 yumurta sarısı
* 1 tatlı kaşığı kil

Bütün malzemeleri krem haline gelinceye kadar çırpın. Hafif katılaşıncaya kadar buzlukta 10 dakika bekletip ellerinize sürün. 10 dakika bekledikten sonra ellerinizi yıkayın.



Avakadolu krem
*1 avokado
* 1 yumurta sarısı
* 1 çorba kaşığı limon suyu

Avokadoyu soyap püre halinde ezin.Yumurta sarısı ve limon suyu ilave edip krem kıv¤¤¤¤¤ gelinceye kadar karıştırın. Ellerinize sürüp 10 dakika bekletikten sonra yıkayın.






Ballı el kremi
* 1 çay kaşığı beyaz balmumu
* 2 çay kaşığı tatlı badem yağ
* 120 gr süzme bal
* Birkaç damla esans (sevdiğiniz herhangi bir esans)

Balmumunu bir cam kâseye alıp benmari usulü eritin. Badem yağı ve balı ek-
leyip krem kıv¤¤¤¤¤ gelinceye kadar karıştırın. Soğuduktan sonra esansı ekleyip ellerinize sürün. 10 dakika bekletip ellerinizi yıkayın



Eller için doğal sauna
*4 çorba kaşığı tatlı bademyağı
*4 çorba kaşığı hidistancevizi yağı
*4 çorba kaşığı zeytinyağı

Hindistancevizi yağını benmari usulü eritip diğer yağlarla karıştırın.Akşamları yatmadan önce ellerinize bolca sürüp ellerinizi plastik folyo ile sarın ve üzerine eldivenleri giyin.Bu karışımı fazla miktarda hazırlayıp cam kavanoza dökün ve 3 ay süreyle kullanabilirsiniz.





Manikür nasıl yapılır?
Bakımlı eller için haftada bir kez manikür yapın.

* Tırnaklarınızdaki ojeyi asetona batırılmış pamukla silin. Aseton artıklarını temizlemek için ellerinizi yıkayın.

* Tırnaklarınızı törpüleyin. Karton törpü ¤¤¤¤l törpülerden daha yumuşak olup sağlıklıdır.

* Tırnaklarınızı 5 dakika sabunlu ılık suda bekletin. Ellerinizi kurulayıp tırnak etlerinizi kürdanla geri itin.

* Ellerinizi yıkayıp kurulayın ve dilediğiniz ojeyi tırnaklarınıza sürün. Frapan renkli ojeler genelde uzun tırnaklara yakışıyor. Kısa ve

Tırnak bakımı
Sararan tırnaklara:
Limonu ortadan ikiye kesin. Tırnaklarınızı limonun içine batırıp
5 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın.

Çabuk kırılan tırnaklara:
Bir hafta oje sürmeyin. Tırnaklarınızı güçlendiren doğal kremler hazırlayıp sürün. Ilık suyla yıkayıp kurulayın.