Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




DOGRU MAKYAJIN INCELIKLERI...

DOGRU MAKYAJIN INCELIKLERI...
1.Gözalti morluklarini ve sivilceleri kamufle edin.

2.Ten renginizin bir ton koyusu olan bir fondöten kullanin ve bunu nemli süngerle sürün.

3.Kaslari bir tarakla düzeltin ve pudralayin.Sonra tekrar firçalayin.

4.Kalemle göz hatlarinizi belirginlestirin,bunu bir pamukla silerek hafifletin.

5.Birinci kat rimeli uygulayin,bir süre kurumasini bekleyin.Kirpiklerinizi ayirin ve ikinci kat rimeli uygulayin.

6.Dudak kalemi ile hatlari belirginlestirin,daha sonra bu hatlari pudralayin.

7.Genis bir allik firçasi ile elmacik kemikleri,sakaklar ve çene hattina allik pudrasi uygulayarak genel bir kizariklik elde edin.

8.Zarif ve etkili bir görünüm için,yüzünüzdeki renklerin kiyafetlerinizle uyumlu olmasina gayret edin.

MAKYAJDA PÜF NOKTALAR...

FONDÖTEN...

1.Mutlaka temizlenmis, nemlendirilmis cilde tatbik edilmelidir.Nemli pamuk veya ufak nemli bir süngerle sürülmeli. Sünger her kullanistan sonra sabun ile yikanmali ve kurutulmali.

2.Aydinlik bir yerde yapilmali; Gündüz makyaji; gün isiginda, gece makyaji; iyi aydinlatilmis bir yerde.Saç dipleri ile yüzün birlestigi yerde renk farkliligi olmamali. Fondöten bu bölgelerde küçük dokunuslarla iyice yayilmali.

3.Ince bir tabaka halinde sürülmeli, sonuç dogal görünümlü olmalidir.

PUDRA...

1.Fondöten üzerine sürülecekse seffaf olanlari tercih edilmelidir.

2.Tek basina kullanilacaksa ten renginize uygun (mutlaka yüzünüzün bir yerinde denediginiz) olmalidir.

3.Büyük pudra firçasi ile ince bir tabaka halinde sürülmelidir. Firçayi, yüzünüzdeki ince tüylerin çikis yönünde kullanmalisiniz.

GÖZ...

1.Toz farlar, kullanmi ve dayaniklilik açisindan daha çok tavsiye edilir.

2.Sik sik temizlenen süngerli çubuk veya yumusak firçalarla sürülmelidir.

3.Açik renk farinizi gözkapagina sürdükten sonra, gölge yapacaginiz renkte far ile gözkapaginin bitiminden kasa paralel çukurluga hafifçe sürün.

4.Gözlerinizin renginde far sürmek her zaman çok iyi netice vermez. Örnegin mavi gözlere, mavi far yerine açik - koyu gri, pembe kombinasyonlari çok uygun olur. Siz kendi renginizi deneyerek bulmalisiniz.

5.Gözlerinizi daha büyük göstermek isterseniz kirpik diplerine siyah veya kahverengi göz kalemi ile ince bir hat çekmeli, göz ucundan da biraz tasirmalisiniz. Alt kipriklerin diplerine de ince bir hat çekmeli, ancak bir pamuklu çubukla hattin keskinligini dagitmalisiniz.

6.Gözleriniz birbirine yakin ise gözün sakak tarafindaki ucunu daha koyu renk bir far ile belirgenlestirmelisiniz.

7.Gözleriniz birbirinden çok ayrik ise gözpinarinin üstünü kasa kadar koyuca ton bir far ile gölgelemelisiniz.

RIMEL (MASKARA)...

1.Siyah veya koyu kahverengi rimel sürerek gözlerinizi daha büyük ve anlamli gösterebilirsiniz.

2.Rimel sürerken basi hafifçe kaldirip aynaya bu sekilde, bakarken boyamak göz çevresine bulastirmamak açisindan iyi bir tekniktir.

KASLAR...

1.Kaslarinizi yüzünüze en uygun sekilde sekillendirmek için elinize uzun bir çubuk veya kalem vs. alip ayna karsisina geçin;

2.Çubugu burun deliginin yanindan ve göz pinarindan geçecek sekilde dik tutun. Kasiniz çubugun gösterdigi noktadan baslamalidir.

3.Çubugu burun deliginin yanindan kaldirmadan (gözeleriniz karsiya bakarken) gözbebeginin üzerinden çapraz olarak uzatin. Çubugun gösterdigi nokta kasinizin ideal kavis noktasidir.

4.Çubugu burun deliginin yanindan kaldirmadan gözün kuyrugundan geçecek sekilde uzatin. Çubugun gösterdigi nokta kasin ideal bitis noktasidir.

5.Kasinizi alirken, tüylerin çikis yönüne dogru çekmeye dikkat etmelisiniz.

6.Makyaj ensasinda ufak bir kas firçasi ile kaslarinizi firçalayip sekillendirmeyi ihmal etmeyin.

7.Eger kasinizda düzeltme yapacaksaniz; koyu kahverengi veya füme renkli bir kas kalemi ile önce ince ince küçük çizgiler halinde boyayip, sonra firça ile dagitin.

ALLIK...

1.Yüze daha saglikli bir görünüm kazandirabilmek için allik sürmelisiniz.

2.Allik firçasi yumusak ve uzun tüylü olmali, sik sik yikanmalidir.

3.Alligin rengi ten rengine uygun olarak pembemsi veya toprak tonlarinda olmalidir.

4.Allik asla bir leke gibi durmamali, çok hafif kullanilmali, firça bastirilmadan hafifçe degdirilerek sürülmelidir.

5.Gece makyajinda kullanilan allik biraz daha koyu olabilir. Ancak çok iyi dagitilmalidir.

Allik ile yüzümüzde begenmedigimiz bazi yerleri farkli gösterebiliriz. Örnegin; Yuvarlak bir yüzü daha ince göstermek için alligi, elmacik kemiklerinin altindan sakaklara dogru ve sakaklara sürmelidir.

Sezon makyajini 3 ana grupta toplayabiliriz;

1.Sade ve dogal bir çizgi:

Bu tarz makyaj da cildinizde çok dogal bir hava olusmalidir. Yanaklar da transparan bir parlaklik göze çarpmamalidir. Gözler hafif dogal gölgelerle masum bir isilti tasimalidir. Yine dudakklarda da çok açik pembe ve seftali tonlari uygulanmalidir. Sonuç : Masum, temiz ve genç bir ifade.

2. Siyah ve füme gölgelerin kullanildigi sofistike fakat ayni zamanda bastan çikarici bir görünüm.

Bu makyajda siyah kalem ve füme, siyah fonlarla gözler çerçeveleniyor. Hatta tarihi bir makyaj malzemesi olan sürme kullanilabilir. Gözler siyah kalem ile çerçevelenmis ve dramatik, dudaklar ya tamamen naturel veya koyu kirmizi sarap renkleri olabilir. Bu tarz makyajda yanaklarda fazla allik kullanimindan kaçinmalidir.

3. ¤¤¤¤lik, parlak yansimalar, özellikle bakir, altin, ¤¤¤¤lik, kahve tonlarinin parlak isiltilari.

Göz makyajinda ¤¤¤¤lik renkler ustaca kullanilmak ister. Bu sezon göz makyajinda ¤¤¤¤l renklerin yani sira ten makyajinda parlak isik yansimalari özellikle elmacik kemiklerinde uygulanmakta. Dudaklar ise koyu kirmizi ve sarap rengi rujlarla oldukça etkileyici bir görünüm sunmakta.

Yalniz bu tarz makyaji yaparken dikkat etmeniz gereken noktalarda var. Çünkü parlak renkleri kullanmak bilgi, beceri ve dikkat ister. Yanlis uygulamalar bazi yerlerde gereksiz patlamalara defolar yol açar. Bütün bu önermeler dogru ve hatasiz bir teknikle iyi sonuçlar verir. Makyaj aslinda bir sihir bir oyundur. Kisi kendine, duygularina hitap eden, ruhunu yansitan bir tarzi tercih etmelidir.

KUSURSUZ MAKYAJ...

Makyaj, kuskusuz her yasta kadin için güzelligin tamamlayici unsuru... Her ne kadar zamanla beliren kirisikliklar, artan kilolar ve derinlesen çizgiler can sikintisi yaratsa da kadin makyajdan vazgeçmiyor; vazgeçemiyor. Ona hamileyken de makyaj yakisiyor, bebegini emzirirken de. Çünkü o ‘kadin’... Makyaj, gerçekten son derece detayli bir güzellik metodu. Durum böyle olunca makyaj yaparken bazi hatalar yapmak da kaçinilmaz oluyor. Ancak uyarilarimizi dikkate alarak bu hatalari minimuma indirmek elinizde...

TEN...

Cilt, güzel bir makyajin en önemli unsuru... Cildimizi pürüzsüz göstermek, mat bir görüntü vermek ve lekeleri gizlemek için ilk basvuracagimiz malzeme, fondöten. Fondöten seçiminde pek çogumuz yaniliyoruz. En fazla hatayi da cilt tipine ve rengine uygun olmayan fondöteni seçmekle yapiyoruz.

BUNLARI YAPMAYIN...

-Fondöteni sadece yüzünüze sürmekle yetinip, boynunuza uygulamayi ihmal etmeyin.
-Açik tenliyseniz, çok koyu ya da koyu tenliyseniz çok açik bir fondöten seçmeyin.
-Cilt tipinize uygun olmayan bir fondöteni kullanmayin

BUNLARI YAPIN...

-Fondöteni tam ve dogru olarak uygulayabilmek için lateksten yapilmis bir makyaj süngeri kullanin.
-Alacaginiz fondötenin rengine mutlaka gün isiginda karar verin. Yapay isik rengi oldugundan farkli gösterebilir. Ayrica rengine karar verirken elinizin üst kismina degil yüz cildine daha yakin bir renkte olan bilegin iç kisminda deneyin.

IPUCU...

Fondöteniniz çok yogunsa, inceltmek için birkaç damla vücut losyonu ekleyin. Yüzünüze sürerken zorluk çekiyorsaniz, kullanacaginiz kadar fondöteni avcunuza koyun ve ürünü biraz isitarak vücut isinizla esit sicakliga getirmeye çalisin, böylece ne kadar kolay sürüldügünü göreceksiniz. Gerektiginden fazla fondöten sürdüyseniz bir makyaj süngerini islatip sikin ve bu süngerle yüzünüzün her bölgesini esit olarak silin.

GÖZLER...

Ruhun aynasi olarak nitelendirilen gözler, ayni zamanda bir yüzde dikkatin en çok yogunlastigi noktalar. Sakin küçük makyaj hatalari yüzünden karsinizdakileri etkilemek için sahip oldugunuz bu en önemli kozu kaçirmayin.

BUNLARI YAPMAYIN...

-Gözleriniz çok küçük ya da çukurdaysa, kesinlikle sürme çekmeyin.
-Eger rimel sürmeyecekseniz, gözlerinize kalem çekmeyin. Aksi taktirde göz makyajiniz yarim kalmis gibi görünebilir.
-Göz renginizle ayni renkte sedefli farlar kullanmayin. Bu sekilde yapilan makyaj bakisinizdaki parlakligi alir ve ifadenizi yaslandirir.
BUNLARI YAPIN...

-Siyah ya da kahverengi bir göz kalemi kullanarak, gözlerinizi oldugundan daha büyük gösterebilirsiniz. Bunun için, kalemle alt ve üst göz kapaklarinizin ortasindan baslayarak düzgün bir çizgi çekin.
-Far olarak, pudra seklindeki mat farlari tercih edin. Eger gözleriniz kahverengiyse, koyu mavi, koyu yesil, ya da altin rengi farlari kullanabilirsiniz. Mavi gözler için en ideal renkler ise kahverengi veya gri. Yesil gözler için de kahverengi ya da açik mor renkleri öneriyoruz.
-Tamamen dogal bakislara sahip olmak istiyorsaniz, göz makyajinda sadece rimelle yetinin. Ancak bakislariniz yorgun ve göz kapaklariniz da halkaliysa, rimeli yalnizca üst kirpiklerinize uygulayin

IPUCU...

Eyeliner kullanmayi seviyor musunuz? O zaman bazi noktalara dikkat etmelisiniz. Örnegin eyeliner çizgisi mutlaka gözünüzün hizasinda olmali, ne daha kisa ne de daha uzun. Eger gözleriniz badem biçimindeyse, eyeliner’i kalin bir çizgi seklinde çekebilirsiniz. Yuvarlak gözlere sahipseniz, gözün iç kisimlarinda ince, ortadan baslayarak kalinlasan bir çizgi çekmelisiniz. Gözleriniz küçükse çizgi çok ince olmali ve mutlaka kirpikler hizasinda çizilmeli.

KOZMETIK SEÇERKEN...

Kendinize makyaj malzemesi seçerken öncelikle seçeceginiz fondötene dikkat etmelisiniz.Eger cildinizde problem yoksa dilediginiz fondöteni seçebilirsiniz.Ama sorunlu ciltler için sivi fondötenler daha uygundur.Yagli ciltlere ise yagsiz olanlari kullanilmalidir.Fondöten seçimini gün isiginda yapmaniz en uygunudur.Krem ve jel alliklar son zamanlarda çok ilgi görüyor.Fakat toz alliklarin sürülmesi çok kolaydir.Toz allik kullanirken küçük firçalar kullanmayin,büyük firçalar kullanmak alligin daha kolay yayilmasini saglar.Gözler için krem farlar özellikle gençler için çok uygun.Kirpikler için ise en kaliteli farlarin kullanilmasi gerekiyor.

DUDAKLARINIZI KONUSTURUN...

Eger teniniz soluk renkte ise her renkte dudak boyasi kullanabilirsiniz.Eger açik renge sahipseniz sicak pembe veya kan kirmizisi renkler sizin için uygundur.Esmer tenli iseniz fusya ya da kirmizi sizin için uygundur.Eger dudaklariniz kuru ise dudaklarinizi fazla hirpalamadan ölü deri hücrelerini temizleyin.Dudaklarinizi yumusak bir dis firçasi ile firçalayin ve biraz vazelin sürün.Dudaklariniza sürdürdügünüz rujun dagilmamasi için pudralamali ve kalemle çizgi çizmelisiniz.Pekçok kadin,dudaklarinin fazla ince olmalarindan yakinir.Basit hilelerle dudaklarinizi dolgun gösterebilirsiniz.Dudaklarinizin dis kismini beyaz bir eyeliner kremi ile çizin.Sonra dudaklarinizin köselerine kalemle çizgi çekin.Dudaklariniza ruj sürerken orta kisimlarina daha bol ruj uygulayin.


MAKYAJ HATALARI

1.Yüzü aydinlatmak için çok açik renkli veya pembeye çalan bir fondöten seçmek hatali bir seçimdir.Eger fondöteniniz açik renkte olursa teninizi griye döndürür.Pembeye çalan fondöten ise yüzünüze yapay bir hava verir.Bu yüzden sariya çalan koyu renkte ve cilt renginizle uyumlu bir renk seçin.Böylece dogal bir görünüm yakalayabilirsiniz.

2.Degisik bir cilt dokusu için özel üretilen kapaticilar,uygulandigi bölgeyi kurutma egilimindedir.Bu yüzden hassas gözalti bölgeniz için özel olarak gözaltlari için özel olarak üretilen kapaticilardan kullanin ve mor halkalarin üzerine uygulayin.

3.Elmacik kemiklerinin üzerine allik sürmek:Allik sürmeden önce yüz yapinizi iyice inceleyin.Uzun bir yüzünüz varsa alligi elmacik kemiklerinin alt kismina uygulayin.Genis bir yüzünüz varsa alligi sakaklariniza uygulayin.Dolgun yanakli kisiler kahverengi alliktan kaçinmalilar.

4.Pembe ve kayisi rengi pudra kulanmak:Pudra teni renklendirmek için degil matlastirmak ve kadifemsi bir yumusaklik saglamak için kullanilir.Bu yüzden seffaf,renksiz bir pudra seçin.Pudranin kalip gibi yüze yapismamasi için T bölgesine ve ifadenizi donuklastirmamak için göz çevresine fazla sürmeyin.

5.Saglikli görünmek için yüzünüzü bronzlatici allik ile kapatmak:Yüzünüzün her tarafina sürülen allik son derece yapay bir hava verir.Yüzünüzdeki hatalari kapamak için çok ince bir sekilde sürülmesi gerekir.Yüzünüzün orta kismi isiltisini korumak için açik renkte olmalidir.

6.Alt göz kapagina kalem çekmek:Gözleriniz eger birbirne çok yakin ise alt göz kapagina kalem çekerek orantisizligi daha çok gözler önüne serersiniz.Alt göz kapaginin iç tarafindan baslayarak gözün yarisina kadar açik renkli bir kalem çekin.Disina dogru ise koyu renkli bir kalem kullanin.

7.Yorgunlugunuzu kapatmak için göz kapaklarini kapkara boyamak:Mutsuz ve yorgun görünmek istemiyorsaniz ,üst göz kapaginiza açik renk far sürün,alt tarafina koyu renk uygulayin.

8.Alt kirpiklere rimel uygulamak:Alt kirpiklerinize rimel sürersiniz kirpikleriniz örümcek agi gibi görülür ve bakisinizi asagiya dogru çekersiniz.Sadece eyeliner ile ince bir çizgi çizebilirsiniz.

9.Dudaklari dolgun göstermek için kalem çekmek dudaklarinizi dolgun göstermek için açik renk bir dudak kalemi seçmelisiniz.Seffaf veya parlak bej renkleri dudaklari dolgun gösterir.

10.Dudaklari ince göstermek için koyu renk ruj kullanmak:Yapilmasi gereken açik renkte mat bir ruj seçmek.Dudaklariniza kapatici ve fondöten sürerek kalin dudaklarinizi inceltebilirsiniz