Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




A’dan Z’ye Estetik Operasyonlar

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Sıdıka Kurul kadınlar tarafından en çok tercih edilen estetik uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Estetik Göz Kapağı Estetiği (BLEPHAROPLASTY)
Alt ve üst göz kapağında torbalanma, deride gevşeme, sarkma ve kırışıklık gözlerin yan taraflarında kaz ayağı adı verilen derin çizgilerin giderilebilmesi için yağ torbalarının ve deri fazlalığının ameliyatla çıkartılması gerekir. Bu ameliyatta deri kesileri alt göz kapağı için kirpik diplerinden, üst göz kapağı için üst kapağın doğal kıvrımından yapıldığından dolayı ameliyat izi belli olmaz. Gerekli durumlarda kaz ayağı görünümü için dolgu maddeleri veya botoks yapılır. Lokal veya genel anestezi altında yapılabilen bu ameliyat sonrası ,erken dönem genellikle rahat geçer. Göz etrafında şişlik ve morarma;gözlerde kuruluk, yanma hissi, görme bulanıklığı görülebilir.Gözyaşı artabilir, gözler ışıktan bir süre rahatsız olabilir. Hasta ilk günlerde gözünü tam olarak kapatamayabilir. Bunlar ilk hafta içinde kendiliğinden geçen, beklenen olaylardır. Dikişler 3-5 gün sonra alınır.Ameliyat iyi sonuç verir. Kişi 3 gün sonra işine dönebilir. Kullanıyorsa 1 hafta sonra kontakt lenslerini takabilir. Gözkapaklarının yeni şekli, yerçekimi nedeniyle etkileneceğinden kişinin bünyesine göre bazen birkaç yıl bazen de ömür boyu dayanır.

Meme Dikleştirme (MASTOPEXY)
Estetik meme dikleştirme ameliyatında, sarkık meme dokusu yeniden şekillendirilir, fazla deri çıkartılır, meme başı olması gereken konuma getirilir. Ameliyat sonrasında, anahtar deliği şeklinde, zamanla daha az belirgin hale gelen bir iz kalır. Bazı hallerde sadece meme başı çevresinden yapılan kesiler ile meme dikleştirme işlemi gerçekleştirilebilir. Sarkıklıkla birlikte, meme küçüklüğü de söz konusu ise, memeyi büyütmek amacı ile meme arkasındaki kasın altına uygun büyüklükte bir meme protezi konur. Meme sarkıklığı bazı hallerde sadece meme protezi konulması ile de düzeltilebilir.

Hasta 3-4 gün içinde işine dönebilir. 3 ay ağır spor yapmaması uygundur. Hangi yöntem uygulanırsa uygulansın , meme dikleştirme ameliyatı genel olarak iyi ve kalıcı sonuç verir, kadının kendine olan güvenini,sosyal yaşama ve ikili ilişkilere katılımını arttırır. Dikleştirilmiş meme uzun süre kalıcıdır, ancak kilo değişiklikleri, gebelik, emzirme ve yerçekimi yeni sarkmalara yol açabilir.

Yüzdeki Çökmeleri Düzeltme

Dolgu maddeleri: Yüzün belli noktalarındaki derin kırışıklıklar cilt aşındırma yöntemleri ile düzeltilemez. Bu amaçla dolgu maddeleri kullanılır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan dolgu maddelerinin çoğu zamanla vücut tarafından eritildiğinden, tekrarı gerekir. Dolgu maddelerinin uygulaması kolaydır, iz bırakmazlar ve sonuçları memnunluk vericidir. Dolgu maddeleri aynı zamanda dudak kalınlaştırmak veya dudakları daha belirgin hale getirmek için de kullanılabilir.

1. Kişinin kendi dokuları; Yağ ve doku kokteyli enjeksiyonu (Lipofilling): Kişinin kendi vücudundan (karın veya basen bölgesinden) alınan yağ doğrudan veya kıkırdak, fasya ve deri altı tabakalarından oluşan doku çok ince doğranarak,yüzdeki kırışıklığın altına enjekte edilir. Uygulamadan sonra bazı hastalarda morluk oluşabilir;işlemden sonra buz uygulaması morluk oluşmasını büyük oranda önler.Enjekte edilen yağ miktarına bağlı olarak hasta işlemden sonra işine dönebilir veya 1-2 gün işinden uzak kalması gerekebilir.

2. Hazır dolgu maddeleri; Kollajen Sığırdan alınan kollajen saflaştırılarak ,insanınkine benzer bölümü yüzdeki kırışıklıklara enjekte edilebilir. Kullanmadan önce test yapılması gerekir. Hyaluronik asit hayvansal kaynaklı olmayan bir dolgu maddesidir, uygulama öncesinde test tapılmasına gerek yoktur. Uygulamadan sonra bazı hastalarda morluk oluşabilir;işlemden sonra buz uygulaması morluk oluşmasını büyük oranda önler.İşlemden sonra hasta işine dönebilir.

Gıdı Operasyonu

Çene altında yağ toplanması, deride sarkma, boyun kasının belirgin hale gelmesi.. Çene altında (Gıdı) dolgunluk her yaştaki kadın için sorundur. Alt çene kemiğinde küçüklük/geride olma gibi kemik problemleri dışında gençlerde çene altı bölgesinde yağ birikintisi (yapısal olarak) , orta ve ileri yaşlardaki kişilerde kilo alma, boyunda kısalma ve duruş bozukluğunun yol açtığı çene altı dolgunluğu önden bakıldığında kısa boyun ve toplu yüz, yandan bakıldığında çene/boyun açısının kaybı nedeni ile estetik sıkıntı yaratmaktadır. İleri yaşlarda ise boyun yaşlanmasında temel problem cilt dahil olmak tüm yumuşak dokuların yerçekimi ile aşağı doğru sarkmasıdır ve bazı kişilerde yüzeyel boyun kasının belirgin hale gelmesidir.