Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Kışın saç bakımı ve cilt bakımı önerileri

Havaların soğuması ile birlikte özellikle bayanların cilt ve saçlarında yaşanan problemler, yapılacak birkaç işlemle önlenebiliyor.

Uzmanlar, soğukların başlaması ile özellikle bayanların cilt ve saçlarında problemler yaşadığını, bu problemlerin alınacak birkaç önlemle çözülebileceğini belirtiyor. Soğuk havalarda bayanların yüzlerinde kızarma, gerilme ve kurumalar yaşanabileceğini dile getiren uzmanlar, eğer soğukta yüz kızarıyorsa o cildin oldukça hassas olduğunu, bu yüzden nemlendirilmesi gerektiğini belirterek, yüz temizliğinde anti-alerjik ve yağlı ürünler kullanılmasını, makyaj ürünlerinde nemlendirici özelliğe sahip ürünlerin tercih edilmesini ve soğuğa çıkarken yüzün mutlaka şal veya atkı ile korunması gerektiğini vurguluyor.

Yüzde gerilme varsa yüzün nemlendiricisiz bırakılmaması gerektiğini ifade eden uzmanlar, duşta fazla kalınmamasını ve bakım ürünleri seçerken gliserin, vazelin ve bitkisel yağlar bakımından zengin ürünlerin seçilmesini tavsiye ediyor.

El kuruyorsa, elin suyla her temasından sonra mutlaka krem sürülmesini, eğer vakit yoksa günde en az iki kez ellerin kremlenmesini, dışarı çıkarken mutlaka eldiven giyilmesini ve haftada en az bir kez badem yağı ile masaj yapılmasını öneren uzmanlar, eğer elde çatlamalar varsa gece yatmadan önce zengin içerikli besleyici bir krem sürülmesini, daha sonra pamuk bir eldiven giyilmesini ve sabaha kadar çıkarılmaması gerektiğini belirtiyor. Kış aylarında özellikle dudakların oldukça etkilendiğini dile getiren uzmanlar, yüze nemlendirici sürülürken dudakların unutulmaması gerektiğini ve gün içinde stick nemlendirici kullanılmasını öneriyor.

Kış aylarında saç bakımına da önem verilmesi gerektiğini dile getiren uzmanlara göre, en çok bakıma ihtiyacı olan saçlar kuru saçlar. Kuru saçlara sahip bayanların besleyici şampuanlar kullanmasını öneren uzmanlar ayrıca haftada 1 kez serum uygulanmasını, mümkün olduğunca saçların kurutma makinesi ile kurutulmamasını tavsiye ediyor.

Eğer bayanlar ince saçlara sahip ve saçlarda kırılma yaşıyorlarsa, gerekmedikçe boya, balyaj ve kimyasal içerikli işlemleri yaptırmamaları gerektiğini de söyleyen uzmanlar, bu tür saçlara sahip bayanların doğal içerikli ve nemlendirici özelliğe sahip ürünler kullanmasını tavsiye ediyorlar...


kaynak:sacveciltbakimi.com

0 yorum: