Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Lens kullananlara makyaj önerileri

Kontakt Lens kullananlara makyaj önerileri


Lenslerinizi takarken göz farınızın partikülleri lenslere bulaşarak gözünüzü yaşartır, görüşünüz bulanır; gözlerinizin vurgulanması için kullandığınız sıvı eye-liner bulaşıp gözlerinizin kızarmış ve şiş görünmesine neden olur. Sonunda, tek alternatifinizin gözlüklerinizi takmak olduğuna karar verirsiniz! Böyle durumlarla karşılaşmanızı önlemek için birkaç ipucunu bir araya getirdik. Kontakt lenslerinizi sürekli veya aralıklarla da kullansanız, yazımız aklınızda kalabilecek birçok soru işaretini cevaplayacak.


Lenslerinizi daima makyajdan önce takmalısınız. Böylece gözünüze partiküllerin girmesini önlemiş olursunuz. Makyaj sonrası lens takmak için bu işte uzman olmak gerekir. Bunu makyajı bozmadan ya da lenslerinize makyaj bulaştırıp görüşünüzü bozmadan yapmak hem oldukça zordur hem de sizi gereksiz bir riske ve strese sokar.


Pudra Toz pudralar yerine kompakt (sıkıştırılmış) pudralar kullanın. Böylece pudra partiküllerinin gözünüze kaçma riskini en aza indirmiş olursunuz. Allık Allık sürerken tozlanmayı minimuma indirmek için fırçayı yüzünüzde yavaşça gezdirin, darbelerden kaçının. Yumuşak kılları olan büyük ve temiz bir fırçayla allığınızın fazlasını alın. Gözlerinizi bu işlem sırasında kapalı tutun. Göz Farı Sıvı göz farlarını kullanın; çok daha verimli olduğunu fark edeceksiniz. Eğer mutlaka toz farlardan kullanacaksanız her uygulamada azar azar kullanmaya çalışın. Uygulamayı mutlaka sünger uçlu bir aplikatör yardımıyla yapın ve farı sürmeden önce süngerin üzerinden fazlalıkları yok ettiğinizden emin olun. Böylece göze ve lens altına far partiküllerinin girmesine engel olursunuz. Hangi far türünü kullanırsanız kullanın, geniş ve enlemesine darbeler yerine kısa ve boylamasına darbelerle uygulama yapın. Böylece lenslerinizin yerinden oynama riskini azaltırsınız. Eye-liner Sıvı veya kalem şeklindeki eye-linerı hiç bir şekilde alt gözün iç kısmına sürmeyin. Gözün alt kenarını çizmek için minik darbeler uygulamayın. Yumuşak uçlu kalem eye-linerlar tercih edin. Rimel Çoğu rimel türlerini kullanmanızda hiçbir sakınca yoktur. Ancak kirpiklerin hacmini artırmak için içinde mikro elyaflar bulunduran rimellerden kaçının. Bu elyaflarda gözlerinize kaçabilir.