Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Sivilce

Sivilcelerle derdiniz varsa işte size açıklamalar.

Ergenlik sivilceleri :

Ergenlik yaşındakilerin yüzlerinde , omuzlarında, sırt vede karınlarında çıkmaktadırlar. Siyah noktalar, beyaz benekler, kırmızı veya mor lekeler gibi çeşitleri vardır. Bunlara aknede denilebilir nedeni; yağ bezlerinin tıkanmış olmasıdır. Ergenlik sivilceleri ise kendiliğinden kaybolur. Sıkmamalı ve asla oynamamak gereklidir. Yüzünüzü günde üç kere kükürtlü sabunla yıkamayı deneyin. Bu arada baharatlı yiyecekler cips yağlı şeyler vede çikolatayı terketmek gerekir.

SİVİLCELER :
Sivilceler yağ bezelerinin fazla çalışmasından ayrıca hormon yada metabolizma bozukluklarından kaynaklanan en küçük çıbanlara sivilce denir. Sivilcelerinizi sıkmayın, oyanamayın yağsız şeyler tüketin.

DOLAMA SİVİLCESİ :

Şeytan tırnağı olarak adlandırılan ya da parmağa iğne ve ya kıymık batması sonucu, tırnak dibinde meydana gelen iltihaplanmaya; halk arasında dolama denir ancak tıp dilinde paronychia diye tabir edilir. Başlangıçta kırmızı bir benek halindeyken daha sonra içi dolu sivilceye dönüşür. Dolama kan zehirlenmesine sebeb olabilir. Bu nedenle ihmal edilmeden doktora başvurmak lazımdır. Alkol pansumanı ya da sıcak su kompresi çok faydalıdır.