Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Burun Estetiğinde Sıkça Sorulan Sorular

Burun Estetiğinde en çok sorulan sorular ve en çok merak edilen soruların cevaplarını bu başlığımızda bulabilirsiniz.

The face of supermodel Saira Mohan, a woman that is not very feminine looking.

Burun ameliyatları için başvuran hastalar özellikle estetik kaygıları nedeniyle mi başvururlar?
Genellikle estetik amaçla birlikte hastalar nefes almada yaşadıkları sıkıntıları da dile getirirler. Zaten şekil bozukluğu olan hastaların çoğunda burun içindeki orta bölmesinde(septum deviasyonu) ve diğer anatomik oluşumların deformasyonları da bu duruma eşlik ettiği için, hastalar aynı anda fonksiyonel açıdan da bu problemlerden kurtulmaktadırlar.

Burun estetiği operasyonu hangi yöntemlerle yapılabilir?

Açık ve kapalı olmak üzere iki türlü yöntemle gerçekleştirilebilir.

Açık rhinoplastinin avantajları nelerdir?

En önemli avantajı kapalı burun operasyonunun aksine tüm oluşumları görerek gerçekleştirildiği için daha sonra oluşabilecek kemik ve kıkırdak düzensizlikleri, asimetriler ve diğer komplikasyonlar en aza iner.
İkinci avantajı, burun ucu iri, kalın derili, kötü kıkırdak yapısına sahip kişilerde daha başarılı olmakta, hatta hastanın kendisinden alınan kıkırdaklarla burunun yeniden yapılmasını mümkün kılmaktadır.
Üçüncü avantajı ise daha önce geçirilmiş burun estetiği operasyonu sonrası oluşan kemik düzensizlikleri, kıkırdak asimetrileri, iri burun yapıları ve diğer deformeleri görerek düzeltilmesine müsaade eder. Son avantajı burun ucuna hastanın kendi kıkırdaklarının destek olarak kullanılmasına kolaylık sağlaması ile halk arasında yaygın bilinen burun ucu değişmesini engellemesidir.

Başarısız burun ameliyatlarından sonra hasta, düzeltme ameliyatlarını ne zaman olmalıdır?

Uzun süreli ödem varlığı sebebi ile 2. Ameliyat 6 ay ya da 1 yıldan önce uygulanmamalıdır. Ödem çözülmeden ikinci operasyon yapılması yalnızca ödemin artmasına ve en önemlisi ödemin gölgelediği hataların daha da kompleks hale gelmesini sağlayacaktır.

Burun ameliyatlarının sonucunun önceden tahmini zor olmasına rağmen hastada ameliyat sonrası başarıyı arttırmanın yolları nelerdir?
Başka hiçbir estetik ameliyatta hasta seçimi ve ameliyat öncesi hazırlık bu kadar önemli değildir. Hastanın self-imajı ve motivasyonları iyice değerlendirilmelidir. Estetik cerrah hastanın operasyona ve ortaya çıkacak kontur değişikliğine olan tepkisini önceden sezmeye çalışmalı ve hastayı hazırlamalıdır. Ameliyat öncesi hastaya burun kemiklerinin kalınlığı, septumun ileri derece eğri olması, kalın ve elastik olmayan cildin kemik ve kıkırdak yapıya uyumunun zor olduğu ön bilgi olarak mutlaka söylenmelidir.
En önemlisi hastaların ameliyattan hemen sonra görecekleri yeni burun şekli hakkında 6-12 ay süren sabırlı bir bekleyiş süreci olacağı tekrar tekrar hatırlatılmalıdır. Bir de medikolegal hazırlık olarak hastanın ameliyat öncesi en az 6 yönden fotoğraflarının çekilmesi doğru olur.


Ameliyattan sonra burun ucu düşer mi ? Düşerse önlemi nasıl alınır ?

Evet düşebilir. Bu daha çok hatalı yapılan operasyonlara, kıkırdak çatının korunmamasına bağlı olarak gerçekleşir. Burnun uç bölümünü taşıyan orta bölmesine hastanın kendisinden alınan kıkırdağından destek doku oluşturularak yerleştirilmesi durumunda ömür boyu burun ucu düşmesi önlenmiş olur.

Burun ameliyatında yaş sınırlaması var mıdır ?

En erken kemik ve kıkırdak gelişiminin tamamlandığı ergenlik dönemi sonrası 17 yaşından itibaren yapılabilir. Üst sınır ise hastanın ameliyat olmasını engelliyecek bir hastalığı olmadığı takdirde her yaşta yapılabilir.

Ameliyattan sonra hastanede kaç gün kalınır?

Hastanın 1 gece hastanede kontrol altında tutulmasında fayda vardır.

Alçı ve bandaj süreleri ne kadardır?

1 hafta 10 gün civarındadır.

Ameliyat olmak için özel bir zaman var mıdır?

Hayır yoktur. Yılın her mevsiminde yapılabilir. Hastanın tercihine bırakılır.

Güneşe ne zaman çıkılır? Güneş gözlüğü ne zaman takılır?

Genelde aktif güneşlenmenin dışında kısıtlama yoktur. Ameliyattan 1 ay sonra kemik iyileşmesi tamamlandıktan sonra gözlük takılabilir.

Hasta operasyon sonrası nefes alma problemiyle karşılaşabilir mi ? Böyle bir problemde ne yapılabilir?

Başarılı yapılmış bir operasyon sonrası böyle bir problemle karşılaşılmaz. Aksine nefes alma problemleri olan kişiler de estetik burun operasyonuyla birlikte fonksiyonel (nefes alma) bozuklukları da düzeltilir. Herşeye rağmen oluşabilecek burun içi mukozasındaki yapışıklıklar lokal anestezi altında kolayca halledilebilir.