Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Doğal Saç Maskeleri ile saçları parlatma

Saçları güzelleştirmeye ve cildi gençleştirmeye yönelik reçeteler, eski Mısır yazılarında bile bulunuyor! Bunların içinde su aygırı yağı, ceylan boynuzu içerenler bile var! Eski Romalılarınsa kırışıklarından kurtulmak için nergis tomurcuklarını balla karıştırdıkları biliniyor. 17. yüzyılda ise kadınların saçları ve yüzleri için özel ipek kılıflar diktikleri ve geceleri bunlarla uyudukları kayıtlara geçen bilgiler arasında…
Bitkisel kaynaklı ürünlerin ve organik kozmetiğin çok revaçta olduğu bugünlerde uzmanlar tamamen doğal, kendi kendinize yapabileceğiniz maskeler öneriyor: Evde kendi spa’nızı yaratmanız ve sağlıkla parlayan saçların keyfini çıkarmanız için!

Unlu - Elma Sirkeli Maske

Hazırlanışı ve uygulama:

Maskeyi hazırlamak için tüm malzemeleri çukur bir kapta karıştırın. Ve bu karışımı kuru saçınıza masajla yedirin. Tüm saçınızı tepenize toplayın ve başınıza bir saç bonesi geçirin. Maskeyi saçınızda yaklaşık 25 - 30 dakika bırakın. Ardından saçınızı, ılık suyla durulayın. Çünkü sıcak su maskenin saçınızdan akmasını biraz zorlaştırabilir.
Faydaları: Unlu maske kulağa başta tuhaf gelse de aslında aminoasit ile E ve B vitamini zengini buğday, saçlar için tam bir parlaklık kaynağı. Ayrıca sertleşen, kolayca dolaşan saçları da verdiği esneklikle büyük ölçüde rahatlatıyor.

Muzlu - Ballı Maske

Hazırlanışı ve uygulama: Tüm malzemeleri blenderdan geçirin ve macun haline gelmesini sağlayın. Saçlarınızı üzerindeki sprey, jöle gibi tüm kalıntılardan arınması için yıkayın ve havluyla kurutun. Ardından maskeyi bir tarak ya da boya fırçası yardımıyla kökten uca tüm saçlarınıza yedirin. Başınızı streç filmle sararak ya da bir bone geçirerek 1 saat bu halde bekleyin. Daha fazla da beklemenizde bir sakınca yok. Uzmanlar katlanabilenlerin gece bu halde uyumalarının harika sonuçlar yaratabileceğini söylüyor. Ancak eğer böyle yatacaksınız yatmadan en az bir saat önce sürün ki, saçlarınız kurusun ve üşütmeyin. Maskeyi çıkarmak için önce bol suyla arınana kadar durulayın sonra da saçı yapılandıran tipte bir şampuan uygulayın.

Faydaları: Çok çeşitli amino asitler, potasyum, A, B, C ve E vitaminleri içeren muz saçınız için tam bir güzellik kaynağı. Maskenin içindeki bal ve diğer malzemeler hem saçınızı hem de kafa derinizi besleyecek. Bu maskeyi ayda bir kez uygulayabilirsiniz.

Susam ve Hindistan Cevizi Maskesi

Hazırlanışı ve uygulama:
Tüm malzemeleri blenderda iyice karıştırın. Bir önceki uygulamada olduğu gibi saçınızı artıklardan arındırmak için yıkayın ve kurulayın. Karışımı saçlarınıza yedirin ve 15 dakika saç diplerinize parmaklarınızla masaj yaparak yedirin. Ardından 5 dakika daha bekleyin ve durulayın. Her gün kullanılabilen yumuşak bir şampuanla saçınızı tekrar yıkayın.
Faydaları: Saçlarınızın ipeksi bir hal alması ve yumuşaması için oldukça etkili bir maske. Hindistan cevizinin içindeki mineral ve vitaminler saçlarınız kadar kafa derinizi de rahatlatacak. Bu maskeyi 15 günde bir rahatlıkla uygulayabilirsiniz.