Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Güzelliğin Yeşil Gücü

Güzelliğin Yeşil Gücü

Çiçeklere, yapraklara, sebzeye ve yosuna rengini veren yeşil, aslında gerçek bir güzellik potansiyeline sahip...

Daha fazla enerji, daha sağlıklı bir ışıltı ve güzel bir cildin kaynağı, son dönemde yeniden gün ışığına çıkıyor.

Yeşil, iç uyumun ve varoluşun rengi ama aynı zamanda yenilenmenin de sembolü... Asya’da yeşil, kadın prensibine yakın olan Yin’e uyarlanmıştır. Batıda ise yaşam gücünü sembolize eder. Son birkaç yıldır kozmetik dünyası da yeşil gücün iyileştirici ve bakım yapan özelliklerine kendini iyiden iyiye kaptırmış durumda.

Egzotik bitkilerden geliştirilen bakım kremleri, zeytin ekstresinin yaşlanmayı geciktirici etkisinden faydalanılan anti-aging ürünleri, botanik bitkilerin temizleyici özellikleri, yosunların cildi gerginleştirici ya da nane bitkisinin rahatlatıcı özellikleri artık kremlerle birlikte sunuluyor.

Nem deposu aloe vera

Bu bitki tam anlamıyla bir enerji bombası! Aloe veranın aylarca yağmur görmeyen topraklarda yetişiyor olmasına rağmen yapraklarındaki suyu depolama kapasitesi onun hayatta kalmasını sağlıyor. Buradan yola çıkan kozmetik markaları da aloe vera içeren bakım ürünlerinin cildimizin nem dengesini koruyacağını düşünerek içeriklerinde bu bitkiyi kullanıyorlar.

Yüzyıllardan bu yana hem vücut hem de cilt için bir güzellik iksiri olarak bilinen aloe vera bitkisi, gerçekten de ferahlatıcı, anti bakteriyel etkisi ve yatıştırıcı özellikleriyle öne çıkıyor. Jel formu ise güneş yanıklarında ve alerjik durumlarda yardımcı oluyor. Kremlerde başka içeriklerle bir araya geldiğinde ise bu egzotik bitki gençleştirici bir mucizeye dönüşüyor.

Denizden gelen güzellik enerjisi

Denizden gelen nem deposu yosun ve balçık da kozmetik dünyasında oldukça değerli iki madde olarak öne çıkıyor. İçeriklerindeki zengin albümin, vitamin ve mineraller, onları gerçek birer güzellik iksiri haline getirmeye yetiyor.

Yeşil yosun ekstreleri göz çevresindeki ince kırışıklıkları pürüzsüzleştirirken, balçık, özellikle hassas ciltlerin yatıştırılması için gerekli maddeleri cilde taşıyor. Mükemmel bir dekolte için de kozmetikçilerin son keşfi yosun ve soya ikilisi..

Tom Ford’dan "Azuree" koleksiyonu



Akdeniz’de efsanevi bir yerin adı olan "Azuree", başarılı tasarımcı Tom Ford’un ilham kaynağı oldu ve 70’li yıllara damgasını vuran tarzı, modern bir efsaneye dönüştü. Estee Lauder’ın bu yeni makyaj serisinin odak noktası özel görünüşler yaratmak.

Azuree tarzı, farklı şekillerde farklı duyguların ifadesini oluşturuyor. Bir gün pastel dudaklarla keskin hatlara sahip kadınlar, başka bir gün daha sade tonlarla bambaşka bir tarza kavuşabiliyorlar.

Tom Ford’un renk duygusu, değişik dokuları karşılaştırma ve birleştirme yeteneği, güçlü sezgileri ve kendine özgü stiliyle doğan Azuree, çarpıcı renkleriyle dikkat çekiyor. Koleksiyonun kilit noktası olan mercan ve mandalinanın tazeliğini alan turuncu ile hatların belirginleştirilmesini sağlayan kömür rengi, koleksiyona damgasını vuruyor. Azuree koleksiyonunun duruşunu ve tarzını yansıtan bej, altın ve turkuaz renkleri de yine ön planda tutuluyor.

Koleksiyonda odak noktasını gözler oluşturuyor. Gözler gururlu ve tutkulu, dudaklar ise 70’lerin tersine ince ve saydam bir görünüm için inci ve opaller kullanılarak sade ve çekici hale getiriliyor. 70’li yıllarda göz çevresinde ve elmacık kemiklerinde vurgu yapmak için kullanılan beyaz, seride yüzde, saçta ve boyunda kullanılabilen pudralarda ve dudak parlatıcılarında karşımıza çıkıyor..

Yediklerimiz Kalori Nasıl Harcanır?

Yediklerimiz Kalori Nasıl Harcanır?

3 dilim ekmek 79 dakika yürüyüş veya 45 dakika ev temizliği

Kaşarlı tost 18 dakika jimnastik veya 11 dakika ip atlama

100 gr. pastırma 125 dakika kayak veya 36 dakika ev temizliği

1 kase mercimek çorbası 44 dakika yürüyüş veya 12 dakika ip atlama

1 tabak patlıcan musakka 28 dakika jimnastik veya 36 dakika ev temizliği

1 cheesburger 65 dakika jimnastik 39 dakika ip atlama

1 tabak zeytinyağlı barbunya 160 dakika kayak veya 80 dakika yürüyüş

1 adet muz 25 dakika yürüyüş veya 50 dakika kayak

1 dilim üzümlü kek 17 dakika jimnastik veya 22 dakika ev temizliği

Dengeli beslenme diyet yemek ve yiyecek

Dengeli beslenme diyet yemek ve yiyecek

DENGELİ BESLENME KURALLARI


Hayatınızda akılcı bir beslenme rejimi her zaman olmalı. Kilo vermeyi ertelemeyin. Eğer hızla kilo veremediyseniz, hayal kırıklığına uğramayın. Keza çok çabuk kilo kaybederseniz, yeme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz imkansız. Herhangi bir tatlıyı yemeden veya bisküvi paketini açmadan önce kendinize sorun, "Ben gerçekten aç mıyım" eğer cevabınız olumluysa, on dakika bekleyin ve bu soruyu tekrar sorun.

Yiyeceklerinizi haftalık olarak planlayın. Böylece alışveriş yaparken, abur cubur satın almaktan kurtulabilirsiniz.Asla süpermarkete aç gitmeyin. Eğer insanlar tok karnına alışverişe giderlerse, besin değeri daha yüksek yiyecekler alıyorlar. Abur cuburdan da uzak duruyorlar.

Daha hareketli olabilmek için hayatınızda, beslenme rejiminizde değişiklik yapmaktan kaçınmayın.

Bir günlük tutun. Hem ne yediğinizi, hem de ruh halinizi kaydedin. Eğer istemediğiniz halde yemek yiyorsanız, bir dakika sonra kendinizi kontrol altına alabilirsiniz. İradeyi kullanmak, dakikalarla başlar, saatlik, günlük, haftalık, aylık... sürelerle devam eder. Daima geriye dönüp kendinizi kontrol edin..

Hiçbir zaman neden kilo vermek istediğinizi unutmayın. Sıkıldığınızda veya diyet yapmaktan yorulduğunuzda eski fotoğraflarınıza göz atın. Ve her verdiğiniz kiloda kendinizi nasıl hissettiğinizi hatırlayın. Değişimin zamanla ve sabırla olacağını hep aklınızın bir köşesinde bulundurun.

Geçmişi değiştiremeyebiliriz ama gelecek için şansımızı deneyebiliriz.

Eğer istemediğiniz halde yemek yiyorsanız, bir dakika sonra kendinizi kontrol altına alabilirsiniz. İradeyi kullanmak, dakikalarla başlar, saatlik, günlük, haftalık, aylık... sürelerle devam eder.

Yeryüzündeki hiçbir yiyecek, sizin kendinizi zayıf hissetmenizden daha lezzetli olamaz.

Artık biliyorum ki, doğru seçimler yaparsam, zayıflayabilirim. Her an şu soruyu soruyorum: "Buna ihtiyacım var mı, gerçekten onu yemeyi istiyor muyum?

Eğer yemek yemek istemiyorsanız, yemek yiyebileceğiniz bir yere gitmeyin.

Sosyal zorunluluk olarak, bir partiye gidiyorsunuz, ne yiyeceğinizi de planlayın

Eğer bir açık büfe ile yüz yüze iseniz, hemen salata bölümüne gidin ve tabağınızı salatayla doldurun. İkinci kez gittiğinizde kendinizi tok hissedeceksiniz ve daha fazla kontrol edebileceksiniz.

Her zaman ölçülü olun. Porsiyonlarınız küçük olsun.

Bol sebze, Az yağ, Bardak bardak su... .

Yemeğe başlamadan önce bir bardak su için ve bu sırada düşünün, "Şu anda yemek yiyorum ama hedeflediğim kilodan uzaklaşıyorum." Kendi kendinizle yapacağınız tartışmalar işe yarayacak.

Bilinçli bir şekilde yemek yiyin. Yavaş olun. Ağzınıza götürdüğünüz her lokmaya dikkat edin.

Her yemekten sonra dişleriniz fırçalayın. Ağzınızdaki temizlik duygusu sizin bir kaç saat acıkmanızı engelliyor.

Gerginliğe Diyet

Gerginliğe Diyet

SABAH
Bol Tahıllı kahvaltı. Müsli (Yulaf ezmesi, buğday, elma kurusu, fındık, ceviz, badem, keton tohumu, mısır gevreği)
ılık süt
Müsliye tarçın katılabilir.

-Ara Öğün-
Elma kompostosu (Az şekerli yapılmalı)

ÖĞLEN
Bol yeşil salata (Salataya fesleğen, nane katılabilir.)
Orta büyüklükte beyaz et veya yoğurt, peynir veya omlet.

-Ara Öğün-
Bir bardak ayran. Bir-iki saat sonra meyve veya komposto (Çok az şekerli)

AKŞAM
Karbonhidrat (Makarna, pirinç)
Sulu yeşil sebze
Bakliyat (Mercimek, fasulye, nohut, soya)

Yemeklere zencefil katılabilir. Akşam yemeğinden sonra, taze meyve, üç-dört adet badem, üç-dört adet fındık yemeli. Gün içerisinde rezene çayı, ılık veya sıcak

Modası Geçmeyen İnciler

Bütün şekil ve renklerdeki inciler, modern bir kadının gardırobu için çok yönlü bir aksesuar. Klasik yuvarlak inci kolye, abiye ve resmi giysiler için mükemmel. Uzun kordonlar, mücevherler ya da altın klipsler yardımıyla ikiye katlanabilir. Tek başlarına veya çarpıcı bir etki yaratmak amacıyla başka değerli taşlardan boncuklarla birlikte bükülebilirler. Yuvarlak incilerin en popüler renkleri beyazlar, kremler ve pembeler. Gümüşi, siyah ve altın rengi son dönemde çok ilgi çekmeye başladı. Tatlı su incileri birçok renkte meydana gelebilir ve genellikle daha beyaz renkli kordonlar üretecek şekilde muamele edilirler. Bunlar, beyazın yanı sıra güzel şeftali, lavanta pembe ve mavi renklerde bulunabilir. Yüzükler, pandantifler, broşlar ve küpeler, yuvarlak, armut, yumurta, gözyaşı damlası, yarım, üç çeyrek ve kabarcık gibi çok çeşitli inci şekillerinde yaratılabilir. Diğer kategorilere girmeyen düzensiz şekilli inciler olan barok inciler, genellikle benzersiz, akıcı biçimleri dolayısıyla yüzükler ve broşlar için güzel tasarımlar meydana getirir.

İnci hakkında bilmedikleriniz

İnci nasıl oluşur?
Kültür incileri, canlı istiridyelere (Akoya veya güney denizi incileri) veya midyelere (tatlı su incileri) yerleştirilen ve genellikle doğal kabuktan bir boncuk veya etli bir doku parçası olan bir küçük uyarıcıdan elde edilir. İstiridyeler veya midyeler, uyarıcıya tutunan ve 'sedef' denilen bir madde salgılar. Ortaya çıkan sedef tabakaları incileri oluşturur.

Kaç yılda elde edilir?
Bir inci elde etmek genellikle birkaç yıl sürer. Midyelerin üç yıla kadar süren olgun bir yaşa gelmesi gerekir. İncinin tam büyüklüğüne ulaşması bir üç yıl daha sürebilir. İncinin oluşmasını sağlayan doğal uyarıcı inciyi şekil bozukluğuna uğratabilir ya da istiridye hastalıktan dolayı ölebilir. Beş ila 10 yıllık bir dönemin sonuna kadar, yalnızca istiridyelerin yüzde 50'si canlı kalır. Üretilen incilerden ise yalnızca yaklaşık yüzde 5 kadarı en iyi mücevher üreticileri için yeterli kaliteye ulaşır. Başından itibaren inci yetiştiricisi, birçoğu hiçbir üretimde bulunmayacak veya ölecek olan her istiridye için 100 dolardan fazla harcama yapar.

Kültür incileri ile taklit inciler aynı şey midir?
Hayır. Kültür İncileri, istiridye veya midye içerisinde doğal ortamlarında zamanla oluşur. Taklit veya 'sahte' inciler ise çeşitli ürünlerden insan eliyle yapılır.

Değeri nasıl anlaşılır?
Parlaklık ve boy genellikle aranacak iki ana faktör olarak kabul edilir. Parıltısı ne kadar koyu olursa, şekil ve yüzey de o kadar kusursuz ve inciler o kadar değerli olur. Örneğin inciye baktığınız zaman yüzünüzün yansımasını net bir şekilde görebilmeniz, onun çok iyi kalitede bir inci olduğunu gösterir. İncinin görünen yüzeyinde ne kadar az doğal iz ve benek olursa, inci o kadar pahalı olur. Ayrıca inciler ne kadar yuvarlak, simetrik ve büyük olursa o kadar değerlidir. Diğer taraftan incinin boyu, inciyi yaratan istiridyenin yaşı (daha olgun istiridyeler daha büyük inciler üretir) ve incinin kültür edildiği yer ile ilgilidir. İnciler birçok renkte elde edilir. En popüler renkler beyaz, krem ve pembedir. Gümüşi, siyah ve altın rengi de son yıllarda büyük ilgi çekiyor. Ama koyu parlak siyah bir inci, çok nadir bulunur ve oldukça pahalıdır.

Bakımı nasıl yapılır?
Saç spreyi, parfüm, oje veya alkol bazlı ürünlerdeki kimyasal maddeler incinin parlaklığını bozabileceğinden dolayı, inci mücevherleri bu tür kozmetik ürünlerle temas ettirmeyin. İnciyi taktıktan sonra, hafif bir sabun, ılık su, yumuşak temiz bir havluyla temizlemeniz en doğrusu. İncilerin uzun süre kasalarda veya kapalı yerlerde saklanması, kuruyup matlaşmalarına neden olur. O yüzden sık sık takmak ve düzenli bakım, incilerin hava alarak kendilerini yenilemelerini sağlar.