Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Modası Geçmeyen İnciler

Bütün şekil ve renklerdeki inciler, modern bir kadının gardırobu için çok yönlü bir aksesuar. Klasik yuvarlak inci kolye, abiye ve resmi giysiler için mükemmel. Uzun kordonlar, mücevherler ya da altın klipsler yardımıyla ikiye katlanabilir. Tek başlarına veya çarpıcı bir etki yaratmak amacıyla başka değerli taşlardan boncuklarla birlikte bükülebilirler. Yuvarlak incilerin en popüler renkleri beyazlar, kremler ve pembeler. Gümüşi, siyah ve altın rengi son dönemde çok ilgi çekmeye başladı. Tatlı su incileri birçok renkte meydana gelebilir ve genellikle daha beyaz renkli kordonlar üretecek şekilde muamele edilirler. Bunlar, beyazın yanı sıra güzel şeftali, lavanta pembe ve mavi renklerde bulunabilir. Yüzükler, pandantifler, broşlar ve küpeler, yuvarlak, armut, yumurta, gözyaşı damlası, yarım, üç çeyrek ve kabarcık gibi çok çeşitli inci şekillerinde yaratılabilir. Diğer kategorilere girmeyen düzensiz şekilli inciler olan barok inciler, genellikle benzersiz, akıcı biçimleri dolayısıyla yüzükler ve broşlar için güzel tasarımlar meydana getirir.

İnci hakkında bilmedikleriniz

İnci nasıl oluşur?
Kültür incileri, canlı istiridyelere (Akoya veya güney denizi incileri) veya midyelere (tatlı su incileri) yerleştirilen ve genellikle doğal kabuktan bir boncuk veya etli bir doku parçası olan bir küçük uyarıcıdan elde edilir. İstiridyeler veya midyeler, uyarıcıya tutunan ve 'sedef' denilen bir madde salgılar. Ortaya çıkan sedef tabakaları incileri oluşturur.

Kaç yılda elde edilir?
Bir inci elde etmek genellikle birkaç yıl sürer. Midyelerin üç yıla kadar süren olgun bir yaşa gelmesi gerekir. İncinin tam büyüklüğüne ulaşması bir üç yıl daha sürebilir. İncinin oluşmasını sağlayan doğal uyarıcı inciyi şekil bozukluğuna uğratabilir ya da istiridye hastalıktan dolayı ölebilir. Beş ila 10 yıllık bir dönemin sonuna kadar, yalnızca istiridyelerin yüzde 50'si canlı kalır. Üretilen incilerden ise yalnızca yaklaşık yüzde 5 kadarı en iyi mücevher üreticileri için yeterli kaliteye ulaşır. Başından itibaren inci yetiştiricisi, birçoğu hiçbir üretimde bulunmayacak veya ölecek olan her istiridye için 100 dolardan fazla harcama yapar.

Kültür incileri ile taklit inciler aynı şey midir?
Hayır. Kültür İncileri, istiridye veya midye içerisinde doğal ortamlarında zamanla oluşur. Taklit veya 'sahte' inciler ise çeşitli ürünlerden insan eliyle yapılır.

Değeri nasıl anlaşılır?
Parlaklık ve boy genellikle aranacak iki ana faktör olarak kabul edilir. Parıltısı ne kadar koyu olursa, şekil ve yüzey de o kadar kusursuz ve inciler o kadar değerli olur. Örneğin inciye baktığınız zaman yüzünüzün yansımasını net bir şekilde görebilmeniz, onun çok iyi kalitede bir inci olduğunu gösterir. İncinin görünen yüzeyinde ne kadar az doğal iz ve benek olursa, inci o kadar pahalı olur. Ayrıca inciler ne kadar yuvarlak, simetrik ve büyük olursa o kadar değerlidir. Diğer taraftan incinin boyu, inciyi yaratan istiridyenin yaşı (daha olgun istiridyeler daha büyük inciler üretir) ve incinin kültür edildiği yer ile ilgilidir. İnciler birçok renkte elde edilir. En popüler renkler beyaz, krem ve pembedir. Gümüşi, siyah ve altın rengi de son yıllarda büyük ilgi çekiyor. Ama koyu parlak siyah bir inci, çok nadir bulunur ve oldukça pahalıdır.

Bakımı nasıl yapılır?
Saç spreyi, parfüm, oje veya alkol bazlı ürünlerdeki kimyasal maddeler incinin parlaklığını bozabileceğinden dolayı, inci mücevherleri bu tür kozmetik ürünlerle temas ettirmeyin. İnciyi taktıktan sonra, hafif bir sabun, ılık su, yumuşak temiz bir havluyla temizlemeniz en doğrusu. İncilerin uzun süre kasalarda veya kapalı yerlerde saklanması, kuruyup matlaşmalarına neden olur. O yüzden sık sık takmak ve düzenli bakım, incilerin hava alarak kendilerini yenilemelerini sağlar.