Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Oryalsız Saç Açmak Mümkün

Oryalsız Saç Açmak Mümkün

Yıllarca saçlar yandı, canlar yandı. Kopan ve elde kalan saçlar moral bozdu. Sarı, kızıl kahve ardından balyajlar derken, kadınların paketlerde kalan yanan saçları artık dert ve korkulu rüya olmaktan çıkıyor.

Yazımın başını okuyup sonradan kıvıracağımı düşünenler yanılacak. Saçlarını daha sağlıklı ve parlak görmek isteyenler, bütün bunların yanında saç renklerini de açtırmadan değiştirme şansına sahip olacaklar. Eğer saçlarınızı bir günde sarıdan siyaha boyattıysanız ve beğenmeyip 3 gün sonra tekrar sarıya dönmek istiyorsanız bu çok kolay olacak. Bu işlemde, saçlarınıza özel bir losyon sürülüyor ve siyah boya yerini tekrar sarıya bırakıyor. Tüm bu işlemler sırasında saçlarınızda bir gram bile yıpranma olmuyor. Bu kozmetik mucize nihayet bulundu ve "El işler, alet öğünür." atasözü bir kez daha kanıtlandı.

Bu arada bu işlemin nasıl olduğunu merak edenlere anlayacakları şekilde yazıyorum iyi okuyun.

Ders: Saç rengi
Konu: Boya kanunu
3-5 yaşlarında küçük bir kız çocuğunu deniz kenarına götürelim ve saçlarına oksijenli su sürelim. Güneş birkaç saat içerisinde küçük kızın saçlarına turuncu sarı, pas rengine benzer bir renk verir. İşte bu renk, boyanın içine koyulan oksidan krem ile oluşuyor. Hatta açtırma işleminde sizin saçlarınızda da oluşuyor. Önceleri annelerimizin boyaların içine hap atarak
ezdiğini bilenler vardır içinizde. İşte o haplar da saçların rengini önce turuncu sarı bir renge çevirmekteydi (Eğer bunu biliyorsanız üzülmeyin yine de hayat size kolaylıklarla gülümsüyor. Okumaya devam edin.). Aynı zamanda boyanın kendi pigmentleri, yani renk molekülleri de bu turuncu sarı renge dönen bölgelere tutunarak saça kahve kızıl gibi istediğiniz renkleri veriyor.

Buraya kadar anladıysanız yazıya biraz ara verin; ya da bir daha okuyun. Şimdi de saç telimizi bir palmiye ağacına benzetelim. Pulları üst üste, balık pulu gibi yukarı doğru çıkıyor. Şu turuncu sarı rengi veren oksidan vardı ya, işte o saç pullarını bir kangurunun cebi gibi aralar ve renk moleküllerinin içine dolmasını sağlar. İşte bu noktada kahverengi olan bir saça sarı renk vermek isterseniz,bu pullar daha da aralanır ve içine sarı renkler dolar. Bazen kötü malzemeler pulları zedeler ve her işlemde saç pulları daha da açıldığından dolayı saç telleri birbirine karışır ya da kremsiz taranamaz. Daha da ilerlerse saç telleri kopabilir. İşte bu noktada sarı bir saçı siyaha boyadığınızda saçı eski haline getirmek için yüksek oksidasyonlar ve oryal kullanılırsa saçlar yıpranıp, zedelenir. Amaa bsettiğim losyon kullanılırsa renk molekülleri yarım saat içinde büzüşüp küçülerek bu kanguru kesesinden kendiliğinden dışarı kaçar. Saç, sarı renge çok kolay döner ve yıpranmaz.

İşte bu kadar benim sevgili okurlarım... Bugünkü uygulamalı ve imgelemeli saç kimyası dersimiz sona ermiştir.

Ev ödeviniz bu ürünü kuaförünüze sormanız. Eğer bilmiyorsa bizi aramasını ve
detayları almasını söyleyin.

Eğer siz de saçlarınızın rengi ile oynarken memnun olmadığınız görüntülerle karşılaşıyorsanız, gelin bu ürünle mucize renkler verelim; ya da isterseniz bizi Türkiye'nin her yerinden arayın ve bilgi alın.