Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Kozmetik masrafı nasıl azaltılır?

Kozmetik alışverişi keyifli olmasına keyiflidir de; ev kullanmadığınız kozmetikle dolup taşarken, faturalar da kabarır. Peki elinizdeki kozmetikleri nasıl hesaplı bir şekilde kullanabilirsiniz?

Her kadın güzelliğine düşkündür. Kozmetik deyince de akan sular durur. Öte yandan kozmetik ürünleri öyle pahalı ki, insanın içi gitmiyor da değil. Bu konuda daha ekonomik davranmak arzusundaysanız, sizin için bazı önerilerimiz olacak. Unutmayın, güzel görünmek demek, illa çok para haracamak demek değildir.

1. Cilt bakımı için mutlaka güzellik salonuna gitmeniz gerekmiyor. Evde de peeling uygulayabilirsiniz, üstelik de kendi üreteceğiniz bir formülle. Bir avuç toz şekeri biraz zeytinyağıyla karıştırın ve karışımı duşta kullanarak ölü deriyi atın. Bunla uğraşmak istemiyorsanız bile, hem yüz, hem de vücut için gayet hesaplı peeling ürünleri de satılıyor ve her halikarda güzellik salonunda ödeyeceğinizdan daha ucuza mal etmeniz mümkün.

2. Maniküre yaptıramaya gidemiyorsanız, sahtesini kendiniz de yapabilirsiniz. Tırnaklarınızı limon suyuna sokun. Daha sonra bir tırnak parlatıcısıyla (törpü şeklinde satılan ve tırnaklarınıza masaj yapan) tırnaklarınızın uçlarını parlatın. Böylece tırnak cilasına ihtiyacınız kalmayacak!

3. Rujunuzun ömrünü uzatın. Farklı tonlar için ayrı ayrı rujlar kullanmak yerine, ufak hilelerle aynı ruju uzun süre kullanabilirsiniz. Örneğin; parlak bir görüntü için, ruju, ince bir tabaka halinde dudaklarınıza sürdüğünüz vazelinin üzerine sürün. Yepyeni sürülmüş ruj görüntüsü hoşunuza gitmiyorsa, parmak uçlarınızı kullanarak bunu değiştirebilirsiniz. Mat görünüm için biraz pudra sürebilir, gece kullanmak için de ruju koyu renk bir farla karıştırabilirsiniz.

4. Saç ürünlerini ıslak ve kuru kullanın. İki ayrı şekillendiriciye para ödemektense, bir tanesini tüm ihtiyaçlarınız için kullanın. Nemli saçlarınıza az miktarda saç kremi sürerek elektriklenmesini engelleyin. Saçınız kuruduktan sonra da gene az bir miktar saç kremi sürerek yumuşak ve uçuşkan bir görüntü elde edebilirsiniz. Ya da daha kalıcı ve sabit bir görünüm için jöle kullanıp, kuruturken de biraz daha sürüp parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

5. Kozmetik depoları sizi bekliyor. Buralarda L'oreal, Maybelline, ya da Nivea gibi ürünleri bulabilirsiniz ki, bunlar diğer markalarla aynı kalitede olup, fiyatları daha ucuzdur. Özellikle rimel, ruj ve far gibi ürünlerde deli gibi para ödemenin hiç anlamı yok.

6. Yatırımı renklere yapın. Şık ve monokrom bir görünüm için, aynı ton yanaklarınıza, dudaklarınıza ve çok pembe değilse gözlerinize uygulayabilirsiniz.

7. Çok amaçlı bir mucizeye var mısınız? Mesela vazelin. Bunu ister dudak koruyucusu, ister dudak parlatacısı olarak kullanabilirsiniz. Bu kadarla da kalmıyor, cildiniz kuruduysa, gene vazelinle nemlendirebilir ve kaşlarınıza parlaklık kazandırabilirsiniz. Üstelik de çok ucuzdur!

8. Nemlendiricilere gelince... Piyasada gene pek çok marka var. Bunların bir kısmı diğerlerine oranla çok daha ucuz ve aynı sonucu veriyorlar. Eğer cildiniz karma ya da yağlıysa, su bazlı bir ürün bulmaya gayret edin. Neutrogena gibi genel tüketiciye hitap eden ürünler, hem son derece kaliteli, hem de çok daha ucuzdur