Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




İSTENMEYEN TÜYLERE SON

İSTENMEYEN TÜYLERE SON


Vücudundaki güneş lekelerinden ya da istenmeyen tüylerinden şikayetçi olanlar için yepyeni bir teknik daha gündeme geldi. I2PL adlı bu yöntemle hiç acı hissetmeden güzelliğinize güzellik katabilirsiniz.

Kadınların güzelliğine olan düşkünlüğü her geçen gün yeni tekniklerin geliştirilmesine neden oluyor. Artık istenmeyen tüyler, sivilce izleri, güneş lekeleri, kılcal damarlar ve varisler problem olmaktan çıktı. Bunu sağlayan sistemin adı ise I2PL. Dr. Murat Tunç ve Dr. Murat Topoğlu tarafından Türkiye'de ilk kez uygulanmaya başlanan bu teknikle hiçbir acı hissetmeden gençleşebilirsiniz. Dr. Murat Tunç, yeni sistemin nasıl uygulandığını ve etkilerini anlattı.

* Cilt lekeleri, yüz ve bacaktaki ince yüzeysel damarlar, ciltte kollajen azalmasına bağlı sarkmalar ve ince kırışıklıklar üzerinde etkili. En yaygın olarak istenmeyen tüyler üzerinde kullanılıyor. Işıkla tedavi yöntemlerindeki en son teknoloji I2PL. Deride ışığı ileten iki madde var. Bunlardan ilki deriye ve tüylere rengini veren 'melanin' diğeri ise kana rengini veren madde. Basit bir mantıkla fotoğraf flaşının çok yoğunlaştırılmış ve istenilen dalga boylarını filtreleyerek saniyenin yüzde birinde verilmesi olarak nitelendirdiğimiz bu teknikle, bu maddeler ani ısıtılıyor. Tüylere verilen bu ışıkla tüy kökü ani ısıyla yok oluyor. Kollajen dediğimiz deriye elastikiyetini kazandıran maddenin üretimi de artırılarak cildin daha gergin ve pürüzsüz olması sağlanıyor.

* Lazer uygulamalarında temel sorun uygulamanın yavaş olması ve uzun dönemdeki sonuçlarında başarı oranının daha az olması. I2PL'in en önemli özelliği ise acı oluşumunu engellemesi. İşlem çok kısa sürede gerçekleşiyor. Örneğin; her iki bacağa epilasyon uygulaması yarım ila bir saat içinde tamamlanabiliyor. Tüm yüz lekeleri için 10 ila 15 dakika tedavi için yeterli olabiliyor.

* Işığa duyarlılığı olanlara, son bir aydır güneş banyosu, solaryum, brozlaştırıcı kremler uygulanmış yanık ciltlere, uzun süreli şeker hastalığı olanlara, kortizon tedavisi görenlere ve hamilelere uygulanmaz.

* İstenmeyen tüylere uygulama yapıldıktan sonra kıl kökü tahrip olan tüyler, 15 gün içinde dökülür. Bu bölgeden bölgeye değişme gösterir. Ortalama yüzde elli oranında azalma olur. Lekeler tedavi sonrası birkaç gün çikolata rengini aldıktan sonra iki hafta içinde dökülerek yok olur. Kılcal damarlar hemen solarak iki hafta içinde yok olur. Yüz gençleştirmede ise etki yaklaşık üç haftada ortaya çıkar.

* Hastaların güneş yanığının olmaması çok önemli. Bazı hastalarda cilt rengini açıcı bazı tıbbi krem uygulaması yapılabilir. Genel olarak hiçbir yan etkisi yok. Tedavi öncesi ve sonrasında bir ay güneşten korunmak gerekiyor. Bunun için 60 ve üzeri faktörlü güneş koruyucu kullanılabilir