Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Güzelleşmek Uğruna Göz Sağlığınızı Kaybetmeyin!

Güzelleşmek Uğruna Göz Sağlığınızı Kaybetmeyin!


Göz çevresi yapısı gereği yüzün diğer bölgelerine göre çok daha hassas. Bu nedenle bu bölge daha fazla bakım ve özen gerektiriyor. Gözlerine gerektiği gibi bakmayan, onları bilinçsiz makyajla zarar veren hırpalayan pek çok kişi var. Gözler için bilinçli bakım son derece önemli. Makyajı temizlemeden yatmamak, doğru göz kremini ve makyaj malzemelerini kullanmak gözlerinizin sağlığının ve güzelliğinin anahtarları… Bu noktalara dikkat edilmediğinde alerjiden, göz enfeksiyonuna kadar birçok tehlike göz sağlığını tehdit ediyor.

Alerjilere dikkat!

Gözlerde kozmetik ürünlere bağlı olarak görülen rahatsızlıkların başında alerji geliyor. Acıbadem Göz Sağlığı Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mahmure Borlu kozmetik malzemenin bizzat kendisinin ya da içindeki tek bir maddenin gözde alerjiye sebep olabileceğini, aynı kozmetik malzeme bir kişide alerji yaratmazken diğer bir kişide alerjik reaksiyona sebep olabileceğini belirterek şöyle devam ediyor: "Hasta bir ürünün kendisinde alerji yapıp yapmadığını genellikle bilmiyor. Bu durumda kullanılan malzeme gözde kızarıklık, sulanma, batma gibi yakınmalar yaparsa hastanın onu derhal bırakarak hekime danışması gerekir." Bu açıdan özellikle sık sık alerji problemi yaşayanların su ile çıkabilen ürünleri kullanmasında, her 3 ayda bir kozmetik ürünlerini yenilemesinde fayda var.





Makyajınızı silmeden yatmayın

Kozmetik malzemeler özellikle gece temizlenmediğinde gözlerde tahrişe neden oluyor. Bunu ilk başta fark etmek kolay değil. Ancak 10 – 15 sene gibi bir süre sonucunda kişilerde kuru göz, kaşıntı, yanma gibi şikayetler görülüyor. Dr. Borlu "Göze sürülen far bile zaman içerisinde gözyaşında ve konjuktiva denilen gözün dış zarı ile temas ederek irritasyon oluşturuyor. Uzun süre rimel sürmüş, gözüne eye liner çekmiş bir hastanın muayenesinde göz kapağını çevirip baktığımızda altında pürtükler ve pürtüklerin içinde siyah partiküller görürüz. Bu durum gözyaşı salgılayan hücrelerde soruna yol açar ve göz yaşının karakterinde değişiklikler meydana getirir. Bu tablo ile karşı karşıya kalmamak adına göz makyajını silerek yatmak gerekir."

Yağlı malzemelerden kaçının

Yoğun olarak yağ içeren kozmetik malzemeleri kullanmamak gerekiyor. Bu yağ direkt olarak göz yaşına karışıp bir tabaka oluşturarak görmeyi puslandırıyor. Dr. Borlu yağlı malzemenin gözlere verdiği zararı şöyle anlatıyor: "Kornea denilen şeffaf tabaka damarsızdır. Bu tabakanın beslenmesi için gözyaşının içindeki erimiş oksijene ihtiyaç vardır. Gözyaşının üstü ince bir yağ tabakası ile kaplandığında oksijen giremez ve göz bebeğinde oksijensizliğe neden olur. Özellikle kontakt lens kullanan kişilerde bu çok önemlidir. Bu sebeple çok yağlı malzemeden kaçınmak gerekir."
forumuz.biz
Kozmetik ürünün kullanım süresi ve şekli de göz sağlığı açısından önemli bir faktör. Bir malzemeyi uzun süre kullanmamakta fayda var. Dr. Borlu şöyle diyor: "Kullanım esnasında elde bir bakteri varsa bu göze ve kullanılan kozmetik malzemenin içine bulaşabilir, burada üreyerek tekrar tekrar gözü enfekte edebilir. Özellikle göz enfeksiyonu geçirildiğinde o dönemde göz için kullanılan tüm malzemeleri daha sonra kullanmamak gerekir.
"