Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Limon şampuanı

Limon şampuanı

Özellikle sarışınlar için ideal olan bu karışım sayesinde saçlarınız yaz esintisi gibi kokacak. Güçlü bir etkiye sahip olan limon aynı zamanda saçlarınızın bakımını da sağlar. Bu şampuan sayesinde saçlarınız yumuşayarak kolay şekil alacak.

Malzemeler:

2 limonun kabukları
50 gr beyaz yağlı sabun
750 ml içme suyu
50 ml alkol (70%)
10 gr potasyum karbonatı
7 damla limon yağı

Hazırlanışı: Önce limonları iyice yıkayıp, kabuklarını ince bir şekilde soyun. Bir taraftan da içme suyunu derin bir tencerede kaynatmaya başlayın. Ardından soyulmuş limon kabuklarının üzerine bu sudan 250 ml dökün ve kapağı kapalı tutarak 20 dakika kaynatın. Geri kalan suyun içine sabunu koyun ve kaynar suyun etkisiyle iyice çözülmesini bekleyin. Sabun eridikten sonra karışıma potasyum karbonatını ekleyin. Tüm bu karışımı, sabun çözeltisi 250 ml olana kadar tahminen 25 dakika kadar kaynatın. Ardından ocaktan indirin ve soğumaya bırakın. Diğer tencerede haşladığınız limon kabuklarını bir süzgeçten geçirip ezin. Sonra sabun çözeltisini ve limon suyunu karıştırın. Limon yağını da alkolle çözerek bu karışıma ekleyin. Son olarak tüm karışımı iyice soğutun ve uygun bir şişeye koyup, kullanın.

Önemli: Limon şampuanıyla yıkanan saçların birkaç kez durulanması gerekir. Bu da en iyi limon suyu veya bitki sirkesiyle olur.