Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Yüz Kaslarınıza Bakım

Belkide en az kullandığımız kaslardır yüz kasları. Yemek yerken, konuşurken ve mimiklerimiz sırasında kasılır veya gevşerler. Bu kasların gerginliği ve güçlü olması yüz görünmümüzüde fazlası ile etkiler. 35 yaşlarına kadar genç , kuvvetli olan bu kaslar , bu yaştan sonra gerginlik ve kuvvetlerini kaybederler. Bunun sonucunda kaslarda ve çevresindeki dokularda sarkmalar meydana gelir. Bu kasların çoğu ağız çevresinde veya ağız harketleri ile bağlantılıdır. Tiyatrocular, konuşma yapma hazırlığındaki kişiler ağız ve yüz kaslarına egzersizler yaptırarak hazırlanırlar. Bu kasların çalışmasının sağlanması, güçlerinin korunması yüz sağlığı ve genç görünüm içinde önemlidir.

Bu Konuda değişik yaklaşımlar var. Çiklet çiğnemek bilienen yöntemlerden birisi. Ayrıca ağız içersinde tükürük salgısını arttırdığından diş sağlığı açısından da faydalı. Sosyal yaşantı için uygun olamayabilir ve düzenli yapıldığı denetlenemez. Hep aynı yönde ve zorlamadan çiğnediğimizde tüm kas gurupları çalışmaz. Bir başkla yöntem hergün 5 dakika ayna karşısında ağız ve dudak kaslarına belirli açma kapama ve germe egzersizleri yapılmalıdır. Ayrıca dil iyice dışarı çıkartılmaya çalışmalı ve değişik yönlerde harket ettirilmelidir.Dişler ile bir kalem enlemesine ağıza tutulurken konuşmak ta her yerde yapılabilecek bir egzersizdir.

Bu konudaki en bilimsel yaklaşım , iki bağımsız parçanın , sertliği bilinen bir lastik ile bağlanması ile ortaya çıkan bir alet le olmaktadır.Herkezi bu aleti kolaylıkla kullanabilir ve her yere götürebilir.Bu alet ile yapılan bilimsel çalışmalar, yüz kaslarında esneklik ve gücün korunduğunu ortaya koymuştur. Bu sonuç yüz kaslarının sarkmasına karşıda anlamlı bir direncin ortaya çıktığını göstermektedir. Kas gerginliği normal olan yüz, sarkmış kas yapısına sahip bir kişinin yüzünden daha genç gözükmektedir. Bu yöntemlerden uygun olanlar, yüz kaslarımızın sağlığı açısından mutlaka uygulanmalıdır.