Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Kör eden makyaj...

Kör eden makyaj...
BİLİMADAMLARI, kozmetiklerle ilgili ürkütücü bir gerçeği ortaya çıkardı. Birçok rimel, göz kalemi ve farda bulunan pigment ve fatalat gibi kimyasal maddeler, gözde ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Uzmanlar, özellikle gece rimel ve göz kalemi silinmeden uyumanın körlüğe varan sorunlarına yol açtığını belirtiyor. Gözdeki alerjilerin yüzde 92'sinin makyaj malzemelerinden kaynaklandığını belirten bilimadamları, bu nedenle doğal ürünler seçilmesini tavsiye ediyor.

NASIL KORUNURSUNUZ?

RENKLİ rimel ile göz kalemlerindeki renk verici maddelerin göz kuruluğuna da neden olduğunu vurgulayan uzmanlar, kozmetiklerin zararını en aza indirmek için şu tavsiyelerde bulunuyor:
* Suda çıkmayan ürünlerden kaçının.
* Toz farları tercih edin.
* Rimel çubuklarında bakteri oluşur. En fazla 4 ay kulanın.
* Makyajı temizlemeden yatmayın.
* Rimel veya maskara MR çekimlerinde yanlış görüntüye yol açar, bu tetkik sırasında makyajsız olun.
* Kalemi sadece gözün dışına çekin.