Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Akneler ve tedavi

Gelelim aknelere.Herkesin başı dertte olabilir.Tedavinin amacı akne lezyonlarını yok etmek ve yenilerin oluşumunu önlemek.Tedavi şekilleri farklılık gösterebilir.Aknenin çeşidine göre farklı tedavi yöntemleri vardır:

-Sebum üretiminin azaltılması
-Bir tür bakteri olan Paknenin azaltılması
-Cilt hücrelerinin dökülmesinin normale döndürülmesi
-Farklı sebepleri tedavi etmek için bazen iki ya da daha çok akne ürünü kullanılabilir. Ancak bunu yaparken mutlaka dermatoloğa danışılmalıdır ve ihmal edilmemelidir...

Kullanılan tedavi yöntemi ne olursa olsun dermatolog tarafından aksi söylenmedikçe uyulması gereken kurallar vardır ve bunlara uyulması gerekmektedir.

Akneler hiçbir zaman sıkılmamalı ve oynanmamalıdır.. Bunun yapılması aknenin dağılmasına ve cildin diğer bölgelerine yayılmasına neden olacağı için dahada kötü sonuç elde edebilirsiniz.

Yüzünüzün günde en az iki defa saf sabun ve suyla hafifçe temizlenmesi ve iyice kurutulması gerekir. Ovuşturmayla cildinizi tahriş ederek aknenin daha kötü bir hal almasına neden olur.
Akneye neden olmayacak kozmetik ürünler kullanılmalıdır.
Kullanılan akne ürünlerinin cilde işlemesi için gerekli olan zaman unutulmamalıdır. Dermatolog veya eczacıya ürünün nasıl ve ne süreyle kullanılması gerektiği mutlaka öğrenilmelidir..
Bazı akne tedavi ürünleri cildin güneş ışığı ve ultra viyole ışınlarına karşı duyarlılığı artırabilir. Güneşten korunmalı ve tedavi boyunca solaryumlardan uzak durun.

ihmal etmeyin ve dikkat edin bir dermatologun çözemeyeceği akne problemi hemen hemen yoktur.Çaresi için her zaman uzman hekimlere başvurmalısınız.

0 yorum: