Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Dogal cilt için caylar

Çaylar doğal güzellik ürünleridir.Malumunuz Tansu Çiller'de kuşburnu çayı içtiğini söylerdi.Bu önemli bir etkendir.

Cilt ile ilgili sorunlarda önemli tedavi yollarının başında kanı temizleyen çayların kullanımı geliyor. Civan perçemi, portakal ve limon kabuğuyla çayırkarabaş otu çayı genellikle kanı arındırıcı özelliklere sahip. Şehtare ve altın otlarından yapılan çaylar ise sadece kanı temizlemekle kalmıyor, aynı zamanda karaciğeri de dinlendiriyor. Aynı amaçla ardıç meyvesi, ada çayı, ebegümeci ve karahindiba çayları da tüketilebiliyor.

Soluk bir cilde çare olarak anason, rezene ve lavanta karışımı çayların tüketilmesi gerekir.. Bu karışım aynı zamanda sakinleştirici ve mide problemlerini yatıştırıcı etkilere sahiptir.. Cildin soluk olmasının nedeni yorgunluk veya dolaşım bozukluğuysa papatya ve biberiye çayları da tercih edilebiliyor.
Dikkat edilmesi ve önemli olan nokta, çaylar tüketilirken kişinin metabolizmasını tanıması yani bilinçli olmasıdır. Örneğin, kuşburnunda yüksek miktarda potasyum vardır; dolayısıyla potasyum dengelerini bozabileceğinden böbrek hastalarının bu çayı tüketmemeleri gerekir. Aynı şekilde, kolitten yakınanların aşırı gaz oluşumuna neden olan sinameki ve funda yaprağını tüketmemelerinde yarar vardır. Şifalı bitkilerle ilgili bu tür olumsuzluklar çok ciddi sonuçlar doğurmasa da, beden metabolizmasının tanınması için bir kere olsun bir uzmandan yardım alınması en doğrusur ve ihmal etmemelisiniz.

0 yorum: